- 18 Kasım 2014
- 6.237
- 15.571
- 248
- Konu Sahibi muzurtilki
-
Bir daha böyle bir durumda çocuklarınıza daha tahammülkar davranırsınız.
Tahammül sınırınız düşmüştür üzmeyin kendinizi, sürekli tekrarlamamak önemli.
Masa ya da sehpa gibi bir şeye çıplak ayakla tekme at. Sessizce inle. Aglamana yardimci olur.
Kucukken benim annemde babama kizar herbiseyime bagirirdi aklim erneye baslayinca bende payladim en son kime kizdiysaniz ona bagirin cocuklardan cevreden cikartmayin :/
insan dogasinda olan bir sey malesef. Canimiz yandigi zaman, en yakinimizda ki ozellikle kendini savunamiyacak olan insanlardan hirsimizi oyle yada boyle, ufak ya da tefek cikartiriz.Biliyorum birçoğunuzun derdi yanında benimki küçük kalır ama yine de paylaşmak istedim yoksa patlayacağım
Bu akşam bir sebeple eşim beni çok kırdı...kavga ettik...
Ardından kızım hatalı bir davranışta bulundu, normalde daha az tepki vermem gerekirken çok tepki verdim çocuk ağladı, çok üzüldü
O sırada annem uğramıştı, bu kadar kızma çocuğa derken, o da nasibini aldı, onun da kalbini kırdım
Son olarak da küçük oğlum uzun süredir ilk defa 1,5 saatlik uğraştan sonra uyumadı, sonunda dayanamadım ona da bağırdım o da ağladı
Şimdi herkes uyuyor, benimse içim içime sığmıyor...ağlamak istiyorum, ağlayamıyorum...ama içim sanki patlayacakmışım gibi daralıyor...
Normalde hep çocuklarımla konuşan, anlatan bir anneyim ben, göz hizasına inerim, her seferinde bıkmadan usanmadan yanlışlarını anlatırım. Çocuklu arkadaşlarım imreniyoruz sana derler. Sendeki sabır yok bizde derler.
Fakat son zamanlarda nedense eşim beni kırdığında veya üzdüğünde olduğundan çok daha çabuk bağıran bir insan oluyorum ben....ve bu halimi hiç ama hiç sevmiyorum
Sinirlerin yıpranmış senin.
Eşinle tartıştığında filan, birkaç dakikalığına, markete, bakkala falan çık, evden ve çocuklardan uzaklaş yarım saatliğine. Marketten çocuklara bir iki bişey alırsın, o arada kendini sakinleştirecek self motivasyona da sahipsin bence zaten.
Bu olabilir bir davranış sonuçta sizde insansiniz bir tahammül noktanız var ve aştığınızda tepki vermeniz normal. Uzmeyin kendinizi yarın sımsıcak güzel bir kahvaltı hazırlayın herkesi sofraya davet edin ve sofrada dünkü davranış için çok Üzgün oldugunuzu söyleyin. Eminim yoluna girecektir herşey. Allah kolaylik versin
Yarin hepsinin gönlünü alırsınız eminim herkeste oluyor boyle zamanlar patlama noktaları ama kimisi sizin gibi oturup üzülür kimisi de kırdığı kalplerden bi haber yatar uyur bunu düşünmek bile bi erdem bence takmayin kafaniza yarinola hayrola allah başka dert vermesin cozersiniz siz bu krizi
insan dogasinda olan bir sey malesef. Canimiz yandigi zaman, en yakinimizda ki ozellikle kendini savunamiyacak olan insanlardan hirsimizi oyle yada boyle, ufak ya da tefek cikartiriz.
Senin yerinde olsam, sabreder, sonra musait bir zamanda esimin canina okurdum.
Sabretmek icin de, esimin nasil canina okuyacagimi hayal edip sakinlesirdim.
Tersi ni yap maya çalış çocuğa kızınca kocaya bağır daha az hasarlı olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?