• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu aralar çok büyük depresyondayım, bir de kayınvalidem geliyor...

Anlatmaya çalışıyoruz işte. Yatılı bir yer değil de kendi evinde bir bakıcı konusunu kabul ettiremedik. KP de hasta ama istemiyorlar. Ancak haftada iki gün ev işlerini yapacak, yemeklerini pişirecek bir yardımcıyı emrivaki ile kabul ettirebildik, ücretini biz ödüyoruz. Kilo konusunu sürekli söylüyoruz. Diyetisyene götürdük, ben ona kapsamlı bir yemek listesi vs yaptım. Fizik tedaviye gidiyor. (fizik tedaviye zor ikna oldu) bu arada sadece 5 kilo verebildi.
Esinizede geçmiş olsun evet zor bir durum obezlikte 5 kilo hiç önemli değil tıbbi yardım gerekiyor hareket kısıtlı olduğu için kilo veremiyorlar bı yerde de duruyor kilo verimi illaki bir ameliyat gerekli bu şekilde biliyorum.Ne diyeyim yani bakıcı parasını bile siz veriyorken O kadar kiloya ağırlığa o vücudun ağrısı bitmez zaten Sizede üzüldüm kendi sağlık sorunlarınız varken zor bir durum yani
 
Ben de anlayamıyorum ama öyle oluyor. Bir kere düşme tehlikesi var, dolayısıyla hep tetikte olmak lazım, bir de sürekli bir şeyler diyor, bir şeyler istiyor ya da bir şeyler konuşuyor, öyle kendi kendine takılan biri hiç değil. Ben de yoruluyorum. Seviyorum ediyorum da dikkatim hep onda. Tuvalete gittiğimde bile aklım kalıyor.
Benim annanem de fiziksel olarak tam olmasa da psikolojik olarak böyle. Sürekli ilgi, sohbet istiyor. Denge sorunu yaşıyor sırf yalnız kalmasın diye (yalnız dediğim wcye giderken, oda değiştirirken falan tabi gece değil) walker kullanmıyor, koluma girin diyor. Kayınvalideniz biraz fazla rahat, geçmişte sorunlar yaşamış olabilir ama şu an kusura bakmayın direk külfet. Ve yaşı ilerledikçe daha da mobilitesi düşecek, sizin yükünüz artacak. Bahsettiğiniz gibi sizin de sağlık sorunlarınız var. Siz iyi olmadan ne eşinize, ne kayınvalidenize, ne de başkasına yararınız olmaz. Biraz bencil olmayı deneyin. Kalp kırın demiyorum ama kayınvalidenizi her gün denize götürmek zorunda değilsiniz. Abandığını kolunuzun acısını gece uyuyamayarak çekmek zorunda değilsiniz. Önce kendinizi düşünün.
 
belki de iyi gelecektir sana. Sevdiğin bir insanmış kendini toparlaman için bir ışık da olabilir. eski düzenine dönersin belki. uyku olsun günlük rutinler olsun. bu arada yüteci yok mu ? o yürüteçler çok işe yarıyor. tekeerlekli olanı çok gördüm etrafta.
Bunu bende söyleyecektim kadina baston yetmiyor bu tarz yüruyebilecegi aletlerden alinsa diye
 
Ne cevap vereyim bilemedim. İyi bir insan olduğu için küserse küssün diyemiyorum. Ben de yiyip yiyip şişmesine kızıyorum ama o da kocasından ve kendi kayınvalidesinden çok çekmiş, içine ata ata şişmiş. Gün geçtikçe kötüleşiyor sağlığı, e gençken iyidi de şimdi muhtaç olunca... Yani tek diyeceğim ben de bu yolda gidersem benim de sonum böyle olur.
Kayınpederinizle aranız nasıl? O da gelmiyordur inşallah o bir aylık süreçte. 😑
 
Güzel soru. Evde gündüz gelen bir yardımcısı var haftanın iki günü, temizliğini ve yemeklerini yapıyor. Ayrıca kızı var ilgileniyor ama evi ayrı ve çalışıyor, ve bu aralar kızı da kendi kızı ile uğraşıyor. O da biraz başından atıp kafa izni düşünüyor bence de. Beraber gelsinler dedim, hem işi var hem evde baba var (KP) o da yalnız kalamıyor, hasta, yani görümcemin aynı evde olmasa da yakınında olması lazım. Birlikte gelemiyorlar.
O zmn sizin sehrinizde de yardimci bulun denize getirip gotursun haftalik yemel yapsin yani yardimciya ayirdigi bütçeyi sizin evde de ayni sekilde ayirsin. Yemek derdiniz olmaz gunluk denize goturme derdiniz olmaz. Normal yasaminiza devam edersiniz sizde. Yani gerçekten cok iyisiniz ben kendi anneme bile bu kdr verici degilim daha bencilimdir
 
Anlatmaya çalışıyoruz işte. Yatılı bir yer değil de kendi evinde bir bakıcı konusunu kabul ettiremedik. KP de hasta ama istemiyorlar. Ancak haftada iki gün ev işlerini yapacak, yemeklerini pişirecek bir yardımcıyı emrivaki ile kabul ettirebildik, ücretini biz ödüyoruz. Kilo konusunu sürekli söylüyoruz. Diyetisyene götürdük, ben ona kapsamlı bir yemek listesi vs yaptım. Fizik tedaviye gidiyor. (fizik tedaviye zor ikna oldu) bu arada sadece 5 kilo verebildi.
O kilo kesinlikle diyetle veremez
 
Eşiniz sizinle aynı fikirde olmadığı sürece çok zor. Benim eşimin de ailesi öyle ben çok bunaldım, hatta sırf bu yüzden boşanmayı bile düşündüm. Ben sonunda sınır koydum, eşime sen özgürdün, istediğin kadar görüş ben sınırlı görüşmek istiyorum, kendime ait alanım olsun istiyorum dedim. Eşim beni anladı ve idare etti. Ama kendi de aslında benim gibi özgürlüğüne düşkün bir insan ve o da sıkılıyor fazla görüşmekten şimdi kendi de sınır koyuyor. Ama dediğim gibi eşiniz de sizin gibi değilse çok bunalırsınız.
Mahmut abi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu şimdi ??? Seni sınır koymuş halin bu mu? Millete akıl verirken çok kolay değil mi? Kendiniz için koyduğunuz sınırları koruyun
 
Mahmut abi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu şimdi ??? Seni sınır koymuş halin bu mu? Millete akıl verirken çok kolay değil mi? Kendiniz için koyduğunuz sınırları koruyun
Bu başka yerden alıntıladığınız yorumum ile şu anki derdim / yazdıklarım arasında bir çelişki görüyor olmanızı çok iyi anlıyorum.
Evet sınır koymuş halim bu çünkü ben sınır koymasaydım bizim onlarla beraber yaşamamızı istiyorlardı. Bize oradan ev aldırmaya da kalktılar (şu an bulunduğumuz ilden almadan önce).
İlk evlendiğimde durum çok daha beterdi. İlk evlendik onların yaşadığı ilde evlendik ve 3 ay yanlarında yaşadık. Sonra senede 1 veya iki kere gidip 2şer üçer ay kalıyorduk. Onlar gelip 1-1,5 ay kaldılar bir yaz. Eski üyeliğimde yazdığım ilk konum o yaz yaşanan durum ile ilgiliydi. O kayınpederimin bizim eve ilk ve son gelişiydi, (KP sorunlu bir insan) ondan sonra KV tek geldi daha kısa süreler kaldı. Ama bizim gidip kalmalarımız yine uzun oluyordu. Baktım eşime kalsa eşim annesiyle babasıyla o ilde yaşayacak. Oysa eşim üniversiteden beri onlarla yaşamamış hep farklı ilde yaşamışlar. Biz evlenince oğulları kıymetli oldu, eşim de bir aileci oldu. En sonunda eşime "benim hayal ettiğim hayat bu değildi" "ve gerekirse boşanalım" dedim. Ondan sonra "sen istediğin kadar görüş ben sınırlı görüşmek istiyorum, kendime ait alanım olsun istiyorum" dedim. Eşim anlayışla karşıladı şöyle ki kendi geçen sene babası hasta diye 6 ay ailesi ile yaşadı, ben gitmedim, biz uzak mesafe ilişkisi yaşadık. Yoksa kesin boşanırdım çünkü ben ailesinin olduğu ilde yaşamak istemiyorum. Şimdi yılbaşlarında gidiyoruz ben 1 hafta kalıp dönüyorum eşim isterse dönüyor isterse kalıyor kendi. Yazları da annesi geliyor böyle denize girmek için. Ha annesi ile bir sorunum yok. Gelmesin demiyorum.
 
Komşuların özel ders tekliflerini geri çeviriyorum. Cidden parasiyla bile bu sorumluluğa giremezken sizin simdiden strese girmek pahasına bir yılınızı ipotek altına almanız bana anlamsız gelir. Sonuç olumsuz olduğu anda emekleriniz unutulacaktir. Bir yaştan sonra ancak kendi cocuklarin sorumluluğu alinabilir. Yok yakınken hayır diyebilirsiniz bence. Hele ki geçmişten ebeveynleri sıfır temelle size teslim etmişse.
 
Bu kadın yüzmek zorunda mı ya her sene her sene. Sağlık ayağına gelip asıl amacı eğlence. Ben bu konudan çıkıyorum çok sinir olmaya başladım çünkü
Alttan alttan ben de hafif sinir oluyorum. Şöyle ki kadını sevmesem gerçekten sinir olurdum. Seviyorum iyi bir insan ama yaşlandıkça biraz bencil olmaya başladı. Zaten bu herkes için geçerli yaşlandıkça insanlar bencilleşiyor.
Kayınvalidemin durumu şu: Gençliğinde çok çekmiş. Eşinden psikolojik ve fiziksel şiddet ve kendi kayınvalidesinden psikolojik şiddet görmüş. Ve KV'dem hep içine atan bir insan. Bu arada o da benim gibi insanlar için kendini paralayan, herkes iyi olsun tarzında yaşamış hep ömrünü. Herkes tarafından da seviliyor. Hala ağızından kimse için kötü bir kelime çıktığını duymadım bugüne kadar ama artık bu "mağdur, fedakar" rolünü biraz kendi çıkarı için kullanmaya başladı, çünkü baktı bir şey talep etti mi insanlar hemen onu yapmaya çalışıyor.
Anlatabildim mi? Artık bu durumu kullanıyor farkında olarak veya olmayarak. Son zamanlarda iyiyce bir gezme sevdasında. Genliğinde hiç gezmemiş KP hiç evden çıkarmamış. Bir çay içmeye bile. Şimdi de sağlığı gidince "eyvah ben artık hiçbir şey yapamayacağım" pskolojisinde. Yani kendi hayatını mahvetmiş ama ama ne yapalım etmeseydi... Şimdi biz ne zaman yanında olsak "çıkalım, pastaneye gidelim, oraya gidelim buraya gidelim" görümcem artık tek başına bir şey yapamaz hale geldi. Kendi arkadaşları ile buluşmaya gitse, annesi beni de götür diye peşine takılıyor mesela. Geçenlerde televizyonu bozuldu ve "yazık kadının tek eğlencesi televizyon" diye iki kardeş anında bir olup yeni televizyon aldılar. Helali hoş olsun da yani anlıyorsunuz ne anlatmaya çalıştığımı, hani insanların ona acıma duygusundan faydalanmaya başladı.
 
Son düzenleme:
Komşuların özel ders tekliflerini geri çeviriyorum. Cidden parasiyla bile bu sorumluluğa giremezken sizin simdiden strese girmek pahasına bir yılınızı ipotek altına almanız bana anlamsız gelir. Sonuç olumsuz olduğu anda emekleriniz unutulacaktir. Bir yaştan sonra ancak kendi cocuklarin sorumluluğu alinabilir. Yok yakınken hayır diyebilirsiniz bence. Hele ki geçmişten ebeveynleri sıfır temelle size teslim etmişse.
Ben de reddediyorum. Şu ana kadar 4 öğrenci çalıştırdım. İkisi başarılı, ikisi başarısız oldu. İlk aldığım öğrenci (ve başarısız olan) çok tembeldi ve öğrenmeye niyeti yoktu, beni sinir etti. Ondan sonra hep reddettim, sadece çok istekli ve çalışkan görürsem kabul ettim o da çalışmalarına yardım etmek şeklinde oldu. Bu kız da çok kibar çok uyumlu bir öğrenci. Ama dedİğim gİbİ, kitap yok, hiç bir kaynak yok vs. Ben de öğretmen değilim, beni aşar. Babası da sınavdan kalırsa kalsın, sınav değil derdim, ben sadece ingilizceyi öğrensin istiyorum, sınavdan kalsın isterse, illa sen çalıştır dedi. Kız 27 Eylülde İstanbula dönüyor üniversitesi başladığı için. Kayınvalidem geldiğinde ona internetten ödev verir, online da yapabilirim derslerini, gerçi gelmesi de bana bahane olur denize gitmemek için :)
 
O kilo kesinlikle diyetle veremez
Nasıl verilir? Tabi ki diyet yapmak zorunda. Kadın homidi gırtlak yiyor. Dün evde yardımcısına kek yaptırtmış gece televizyon karşısında oturup bir güzel yemiş mesela. Mide ameliyatları çözüm mü sanıyorsunuz? obezite ameliyatlarında vs öncesinde de sonrasında da sıkı bir diyet veriliyor, ve hatta ömür boyu uygulanacak bir idame diyet de veriliyor yoksa ameliyat da başarılı olmaz.
 
O zmn sizin sehrinizde de yardimci bulun denize getirip gotursun haftalik yemel yapsin yani yardimciya ayirdigi bütçeyi sizin evde de ayni sekilde ayirsin. Yemek derdiniz olmaz gunluk denize goturme derdiniz olmaz. Normal yasaminiza devam edersiniz sizde. Yani gerçekten cok iyisiniz ben kendi anneme bile bu kdr verici degilim daha bencilimdir
Ben de kendi anneme karşı daha bencildim.
 
Kayınpederinizle aranız nasıl? O da gelmiyordur inşallah o bir aylık süreçte. 😑
Yok o gelmiyor. O hayatında bir kere geldi bir daha da gelmedi. Sorunlu biri OKB'si var, kendi kızının evine bile gitmiyor. Ben kayınpederimin yanında çok geriliyorum o yüzden sınır koydum zaten, ben de gittiğimde çok az kalıp dönüyorum kendi evime.
 
Bence deniz işini tamamen erteleyin bu kolunuzla bu kadar sorumluluğun altından kalmak mümkün değil gibi geliyor..Allah yardımcınız olsun..Kolunuz içinde çok geçmiş olsun.
 
Back
X