Bu Arkadaşımla Arama Mesafe Koymalı Mıyım?

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Merhaba kısaca konuya geçeyim.Bir arkadaşım vardı(aslında hala var) Çok samimiydik önceden,hep konuşurduk. Şimdi böyle şeyler söylenmez ama konuyu bilin diye söylüyorum. Arkadaşımın çok zor günleri oldu. Ölmek istediğini söylediği günler oldu.Ve ben geceler boyu ona destek oldum. Uzun uzun mesajlar attım hep yanında olup derdini dinledim. Bu sene aramıza biraz soğukluk girdi. Hiçbir nedeni yok bu soğukluğun. Sadece çevreler,şartlar vs.değişti diyelim. Neyse geçenlerde ona yazdım. Moralim bozuktu derdimi anlatmak istedim. Bana yazdığı cevap : Nicedays2 sen de hep üzgün olduğun zaman bana mı yazıyorsun,oldu. Ki haddimi bilen bir insanım hep dediği en fazla bir-iki sefer daha anlatmışımdır derdimi.Rahatsız etmekten çok çekinirim. Dediğim gibi onun bana yazdığı ağladığı geceler ben hiçbir zaman of demedim.Zaten yapım gereği demem de.Zaten bir daha asla derdimi anlatmam ona. Ama sizce arama mesafe de koymalı mıyım?

Evet koymalisiniz. Benim de boyle bir arladasim vardi, 3 ay derdini dinledim. Bi gun cok kotuyum yazdim. Bana cevap olarak "odaklanamiyorum islerime, sevgilin degilim ben senin sevgiline yazsana" yazmisti. Sildim attim cok da mutluyum. Siz de yapin ferahlarsiniz.

Ben olsam mesafemi koyardım,sebebini de açıkça yazardım arkadaşıma.
Bilsin nasıl davrandığını,muhasebesini yapsın.

Koymayıp da ne yapacaksınız ki? Kötü zamanda yanımda olmayan arkadaş ne halta yarar

Malesef böyle çok insan var sadece kendi anlaymak ister asla dinlemek istemez dinlesede geçiştirir sizin ona yardımcı olduğunuz gibi olmaz. Sizi dinlemez ama yarım saat sonra kendini anlatmaya başlar. Boşverin gitsin

Ben de bir arkadaşıma aynı cümleyi yazdım geçmişte. Ama neden? Kız benim çok derdimi çekti evet, bende onun çektim. Bir süre sonra insanlarla kahve içmeye, gezmeye tozmaya gidip beni hiç çağırmadı. Tüm neşeli ve iyi günlerini başka insanlarla geçirip beni sadece kötü olduğunda yada para istemeye aramaya başladı. O zaman bende dedim bunu; sen beni sadece kötüyken arıyorsun. Kendini değerlendir, bak. Eğer yaptığın buysa karşıdakine kendini kötü hissettirmişsindir. Ama böyle bir durum yokta sana direk bu lafı söylediyse umudunu kes ondan. Bazı insanlar enerji sömürür, o da onlardan demek ki.

Reactions: KV_
Sizin dertlerinizi dinlemek veya paylasmaj duymak istemiyor demekki boyle birine hala dertlerinizi anlatmaniz sacma olur tabi. Mesafe koymali misinz bilmem.ama bir daha sikintiniz oldugunda bu arkadasla paylasmamalisinza

koymalısınız, ben koymuştum.
arkadaşımla baya yakındık. evlerimizde kalırdık birbirimizin.
o psikolog idi ama arkadaşlığımızda hiç gündeme gelen bir şey değildi bu tabi...
ben onun erkek arkadaşıyla tanışmıştım, üçlü takıldığımız çok oldu. çok dertlerini dinledim, çok barıştırdım vs.

sonra acı çektiğim bir dönem kıza direkt bir mesaj yazdım, psikolog olmasından ötürü biraz da
"ya x. ben böyle böyle hissediyorum, aşırı bunalıyorum. bunun için ne yapmam gerekir yani mesleki olarak ne derdin böyle bir hastana" diye.
cevap vermedi.
görmemiştir falan dedim.
bir hafta sonra "bir sorun mu var, iyi misin" diye yazdım.
"sen sadece derdin olduğunda bana yazıyorsun. böyle arkadaşlık ilişkisi olmaz" dedi. valla o kadar güçlü cümle ki ben bile vay ben napmışım oldum.

Anlamıyorum insanlar birbirlerine dertlerini anlatıp neden birbirlerinin enerjisini sömürürler ki. Evet yardım edebileceği bir konu varsa anlatırım sorunumu yoksa anlatıp da karşımdakinin eline koz vermem. Beni de kimsenin duygusal çöplük olarak kullanmasına izin vermem.

Bi de gerçek dostsa zaten siz anlatmadan o merak eder sorar.

Bi de şunu unutmayın, derdinizi anlattığınız insanlara , önemli kararlarınızın iplerini vermiş oluyorsunuz. Hic gerek yok.

Mesafe koyun aranıza.iyi gün insanı imiş demek ki o da.hatta ben olsam derdim,senin zor zamanında destek oldum yakın biliyordum seni kendime o yüzden seninle paylaşmak istedim,yanlış düşünmüşüm bundan sonra olmaz diye.bir daha da görüşmek için cabalamaz soğurum ben

aynı sebepten ötürü bende bi arkadaşıma artık görüşmek istemediğimi söylemiştim. hiçte pişman değilim.

T
Teşekkür ederim.Yanlış konuya yazmışsınız sanırım.Evet,yazabilirim.Belirli bir konu söyleseniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…