evet yalan soylemesi sacma olmus.
ben konu sahibi yerinde olsam, evimde kalma samimiyetinde olup o gün bile midem sis vs demesinin sebebini sorardim
..
..
... ya da sormazdim ya
benim iki yila yakindir evlilik planım var. hatta on ay önce sevgilim hayatini birakti sehrime tasindi, ben ailemle kalmama ragmen ikametimi oraya aldirdim faturalar icin, ciddi ciddi evlilige dogru gidiyorduk, esyalarimizi bile bitirdik. ama ona ragmen ramazan bayraminda "eee evlilik yok mu?" diye soran cok yakin akrabalarima, kuzenlerime "oyle bir planim yok, guzel bir hayatım var gezip tozuyorum. bu hayati birakmaya deger birini bulursam evlenirim. size haber veririm merak etmeyin" dedim. bu bayram yani 2 ay sonra o insanlara "evet evet eylulde insallah nikah, teşekkür ederim" diyecegim:)
soyle bir bakarsak yalan mi?
bence degil çünkü benim hayatim. istedigimi istedigime söyleme ya da gizleme hakkim bende yani kime ne?
ama konu sahibi gibi dusunen biri "daha iki ay once sordum neler dedi, iki ayda evlenme karari almadi ya demek bize yalan soyledi. ben onun teyzesiyim/kuzeniyim. bizde kaldi kac gun nasil gizledi sinsi" falan diyebilir :) ya da kuzenim bekarsa nazar etmesinden korktugum icin gizledigimi düşünebilir ama hic oyle bir niyetim yoktu. paylasmak istemedim, paylasmadim
bu kadar basit
o yuzden insanlara takilmiyorum çünkü kendi hayatlari. neyi ne kadar kiminle paylasacaklari kendi kararlari.
benden de birseyleri gizleyenler var. arkadasim ev almis tasinmis. bu surecte bulustuk bile soylemedi mesela. "hersey kesinleşmeden soylemek istemedim. bjr gun yemege beklerim" dedi. "aaa cok iyi yapmışsın" dedim, davetine icabet ettim.
herkesin kendi hayati sonucta