- 28 Mart 2020
- 21.328
- En iyi cevaplar
- 1
- 64.746
- 598
- Konu Sahibi Pamukprensali
-
Su yazdığını tiye alarak yazdıysan ilahi adalete emanetsin :)Üf he he aynen. Siz de derin acinizla takılın kendi kendinize.
Biz anneler robot degil insaniz.Görmediğin birseyi bilemezsin zira anne misin bilmiyorum ama değilsin gayet belli ziraa anneler içinde fırtınalar kopsa bile çocuğuna yansıtmaz hep neşeli olur en azından benim açımdan boyle çocuğumla iletişimimiz hakkında zerre bilgin yok iken fikrinde olmasın
Kimlere agresif olduğum gayet açık çocuğumla olan iletişimim hakkında zerre bilgisi olmayan insanlar burda yargıda dağıtamaz
Anne olamadigi icin konu acip, bir uyeye "anne misin degilsin gayet belli" diye küçümser bir tavır takınmak...Görmediğin birseyi bilemezsin zira anne misin bilmiyorum ama değilsin gayet belli ziraa anneler içinde fırtınalar kopsa bile çocuğuna yansıtmaz hep neşeli olur en azından benim açımdan boyle çocuğumla iletişimimiz hakkında zerre bilgin yok iken fikrinde olmasın
Sanirim bizimde genetik bir problemimiz var ama doktorlar bulamiyor kromozom testleri normal ama bu kadar kayıp varsa genetikte sıkıntı olabilir ama genetik derin bir derya hangi birine bakalım dediler dediğiniz bayanı hic duymadım ama bakacağım cok tesekkur ederimBayanjamsran diye bir hesap var Instagram'da. Tam 6 tane sonlanan gebeliği vardi. Hatta "sağlıklı bir şekilde gebeliğini tamamlama ihtimali binde 2" olduğuna dair bir yazı okumuştum hesabında. Ama en sonunda dünya tatlısı bir erkek çocuğu oldu. Hatta kadın '6sicennette1ikucagimda' diye hastag açmıştı.
Derken tamamen supriz şekilde, ilki daha bir yaşındayken ikinci bebeğine hamile kaldı ve ikinci bebeğini de ilki gibi komplikasyonlar olmadan kucağına aldı...
Onu hatirlatti bana konunuz. Sizin de bebeğiniz varmış, zaten kendisi daha küçükmüş. Bence simdilik hamile kalmaktansa doğan bebeğinize odaklanın, doğal yollardan hamile kalmaya çalışın, kendinizi yipratmayin .
Kalan son yumurtaniz için bir son tarih var mı? O zamana yakın da son bir kez tekrar denersiniz.
Ama bu kadar küçük -en ilgi bekleyen çağıni yasayan bebeginiz varken ve kaybınız çok yeniyken böyle bir surece görmek sizi ve ailenizi çok yıpratır. Gebeliğiniz yatmakla geçerse mesela , Çocuğunuz bunu anlayacak bir yaşta değil. Çok zorluk yaşayacaktir. Siz de aynı sekilde, daha tam toparlanamadan hamile kalmanız sizi de yoracaktir.
Evet aynen bunu yaşadım ne kendime ne oğluma hayrim kalmıştı yeter dedim napiyosun herşey değişti farkında olmasalar yavrulara yansıyor kendimizi kandırmayalım izin günümde doktor gezerdim oğlumun elini tutup anne ben sana yetmiyomuyum dediğinde çok etkilenmiştimHayır tabikii , çok çocuk isteyebilirsiniz, bir kadın olarak en doğal hakkınız ama kayıplardan o kadar psikolojiniz bozulmuş ki 3 yaşındaki yavrunuzun değerini yeterince bilmediğinizi düşünüyorum, bu 2.çocuğa sahip olma psikolojisiyle ne kadar ilgi gösterebiliyorsunuz gerçekten yeterince sevginizi hissettirebiliyor musunuz ? Bazı şeyleri akışına bırakın, hayırlı zamanda gelsin yavrum deyin, hayattan zevk alın, sizin bu yıllarınız da geri gelmeyecek, şu anki çocuğunuzun bu yaşları da, farkında değilsiniz ama hayatı ıskalıyorsunuz…
Yakın bir komşumuzun kızı 2 kere düşük yapmıştı, kocası bu duruma ne kadar üzüldüyse beyin kanseri oldu ve 3-5 sene sonra genç yaşında öldü, tokat gibi örnek oldu ama kendinize acıyın biraz diye yazmam gerekti…
Cok boş konuşmuşsun ziraa o kadınları en iyi ben anlarım yaşadıklarımdan ve yine çok boş konuşmuşsun ziraa kastettiğim şey en son ki kaybettigim bebefimden sonraki o acıyı bastıramama yeni bebek özlemi gercwkten bu şuur ile yargı dağılmayınBi tanecik evladı olsun diye senelerce uğraşan kadınları gördükçe sizin ki de dert mi dedim kusura bakmayın. İnş konunuzu görmezler. Ve sizdeki evlat hasreti değil nereden anladın derseniz başkalarının çok çocuk sahibi olması bile nefsinizi uyandırmış evlat sayısı yarıştırma derdindesiniz
Şu cümleleriniz beni aşırı rahatsız ettibu aralar çevremdeki herkes masAllah sıraya girmiş bir de Rabbim hepsine saglikla nasip etsin ama insan nefsi kendisi içinde istiyor
Herkes sıraya girmiş şu sıralar maş. derken ben karakterinizi anladım zaten sizin yazdıklarınızın ne kadar dolu olduğunu. O acıyı sağlıklı doğan yavrunuzla giderebilirsiniz ama yetmemiş anlaşılan bir tane , neyse gönlünüzce olsun herşeyCok boş konuşmuşsun ziraa o kadınları en iyi ben anlarım yaşadıklarımdan ve yine çok boş konuşmuşsun ziraa kastettiğim şey en son ki kaybettigim bebefimden sonraki o acıyı bastıramama yeni bebek özlemi gercwkten bu şuur ile yargı dağılmayın
bu mesajı yorumları okumadan önce yazmıştımsizinki annelik değil hırs inat
zaten sağlıklı bir çocuğunuz varken bunca şeye maruz kalmış ruhunuzu bedeninizi heba ederken o çocuğa haksızlık değil mi
ya size bir şey olursa
noluyor yani bir çocuk olunca şart mı üç beş on tane
ama yok hepimiz sürüyle doğuralım kazık çakacaz dünyaya çünkü
bu bencillik
Tamamen varsayarak söylüyorum, çevrenizde 2.ya da 3. cocuk sahibi olanların baskısını yaşıyor olabilir misiniz? Bizim memlekette bu inanılmaz çok yaşanır çünkü. Hatta bizim grubumuzda da böyle. 10 kişiyiz 2si 2 çocuklu 8 kişinin 1er çocuğu var. Şimdi aramızdan biri hamile ve sanırım ben hariç herkes hamile olmaya imrenmeye başladı.bu aralar çevremdeki herkes masAllah sıraya girmiş bir de Rabbim hepsine saglikla nasip etsin ama insan nefsi kendisi içinde istiyor o güzel duyguları
Merhabalar, yanlış okumadıysam 3-4 kez düşük yaşamışsınız… habitüel abortus sınıfına girmiş durumdasınız… yani tekrarlayan düşükler.. ve her düşük sonrasında meydana gelen yeni bir gebeliğin de düşükle sonuçlanma riski katlanarak artmaktadır… ayrıca bu düşüklerin çoğu 20. Haftadan önce meydana gelmiş gibi anlaşılıyor, bu durumda Kromozomal bir anomali varlığı akla gelmelidir. Yani çok sık düşük yaşamışsınız, doğal gelmedi bana.. hiç genetik tahlil, kan pıhtılaşma testleri vb yaptırdınız mı?Iyi geceler kızlar benim hikayem evlendikten sonra başladı ilk evlendim hamile kaldım düştü bi daha hamile kalfim 7 aylık erken doğumla kaybettim bu benim miladim oldu bi daha hiç eskisi gibi olamadım bu süreçten sonra bilinmezlige girdik neden kaybettiğime dair kesin birsey yok 2 gün yasadi vefat etti neyse idtanbulda gitmediğim doktor perinatolog kalmadı bende gebe kalamadım tup bebeğe başladık ilk transferim tuttu 6 haftalik iken bir anda yoğun bir kanama başladı ve doktorun odasında muayene masasına çıkmaya çalışırken keseyi düşürdüm yaşadığım 2.tramva oldu pes etmedim yine transfere gittim transferin 5.gunu regl oldum artık yeter dedim kapatıyorum bu defteri doktorumun ısrarı ile son kez denedim Rabbe bin şükür çok zor bir gebelik geçirmeme rağmen saglikla kavuştum oglum 3 yaşına yaklaştı bi daha denemek istedim ve kalbi durdu kurtaj oldum kurtaj olali tam 4 ay oldu yapma diyorum bunu kendine çok yoruldun yiprandin diyorum ama yok içimdeki o duyguyu bastiramiyorum bu arzudan nasıl kurtulabilirim 1 embriyom kaldı ama hiç cesaretim yok bu aralar çevremdeki herkes masAllah sıraya girmiş bir de Rabbim hepsine saglikla nasip etsin ama insan nefsi kendisi içinde istiyor o güzel duyguları yeniden haksızlık belki zaten bir yavrum var şımarıklık 2.icin boyle olması ama kaybedince insan yeni bir bebege daha bir hasret kalıyor bu çıkmazdan beni yalnız Allah kurtaracak biliyorum hepinizden özür diliyorum bayagi uzun yazdım çünkü ins bana da isteyen herkese de Rabbim tez zamanda saglikla nasip eder..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?