Bu başlık Kıbrıs'ta yumurta donasyonu düşünenler için

weliha ve ssgul, çok teşekkür ederim cevaplarınız için çok sagolun.

weliha benim içinde bir iyilik yapıp doktoruna sorsan yumurta toplama işlemi bekarete zarar veriyor mu diye. şuan ben utanıyorum soramıyorum. Kıbrısta dogus tüp bebek merkezine testlerimi göndermiştim onlar sınırda oldugumu ve şuan tedaviye engel bir durum olmadıgını bir an önce başlamamı söylediler. Dogus tüp bebek merkezi hakkında bilgisi olan var mı acaba?

umudunsesi arkadaşım konunu dagıttım hakkını helal et. İnşallah hepimizin duaları bir gün kabul olur.

Merhaba doğuş tüp bebek merekzini önerebilirim on gün önce oradaydık şuan sonucu bekliyoruz Dr muz %80 şans verdi ama bakalım kısmet 2 gün sonratest yaptıracağız

Tavsiye üzerine doğuş kliniğine gittik(kıbrıs) şevket beyin asistanı emb.can beyle görüştük...2 sefer görüştük..ama doktorumuz olacak şevket beyle hiç görüşemedik..muayene olmadık..

Ardından hit ile görüştük,bizimle birebir ilgilendi....ancak 500 euro fazla fiyat söyledi..

Donörler konusunda çok fazla bilgi alamadık..biz yumurta donasyonu düşünüyoruz..

Kafamız felaket karışık...ne yapalım bilemiyoruz...forumu okudum hiç kimse şevket alptürkten

bahsetmiyor..sürekli firdevs hanımdan bahsediliyor..

Lütfen bize tecrübelerinizi aktarın gidenler gittikleri merkezlerden bahsetsinler..

Inanın çok çıkmazdayız..kimi tercih edeceğimizi bilemiyoruz...

Hit mi,şevket alptürkmü,firdevs hanımmı..........???*

lütfen 1 2 kelimede olsa yazın ve bize yardımcı olun..

çok teşekkür ediyorumm...

Tam olarak soruna cevap veremeyeceğim.Ancak ben de bayram dönemi kıbrısta olucam.Donasyonla ilgili bi yorum yapamam..Detayları bilmiyorum.Ben cinsiyet belirlemek içim gideceğim..Bi ara düşük yaptım.Eşimde morfolojik bozukluk var hem genetik tarama hem de cinsiyet belirleyelim dedik..Kafandaki karışıklıkları çok iyi anlıyorum..Karar verince pek çok yer araştırdık.tabi telefonla..herkes kendine göre bi tecrübe yaşıyor..pek çok yazıya bakınca da karşına HİT çıkıyor..Ancak biz heyecanla yer ararken pazar aradık.HİT aradığımızda adını vermeyeyim.Çıkan kişi işte bugün pazar ,haftaiçi de şu saatler arası falan filan..Bence bu çok iticiydi..Ancak Can bey ile bunu yaşamadık..Pek çok kez ve sıcak, insanın içini rahatlatan hoş sohbet yaptık..Devamında bir şey yazamıyorum..Naipse 12 ekimde oradayız..Yaklaşık 20 gün kalacağız..Neler olduğunu,nasıl geçtiğini yazarım..Ancak en iyisi senin gönlünün nereyi istediği...İçine rahat tutmaya çalış..

Biz de 9 Eylül'de Dr. Berk ANGÜN'ün merkezinde yumurta donasyonu yaptırmaya gittik 12 Eylül'de transfer yapıldı ben de merkezdekiler de çok umutluyduk ama maalesef nasip değilmiş 😞 sonuç negatif. Gerçekten maddiyatı geçtim manevi olarak çok büyük bir yıkım😭 Ama bir süre sonra tekrar denemeyi düşünüyoruz biraz kendimi toparlamam lazım. Bu arada yaşım 39 ve bir defa erken menapoz nedeniyle yarım kalmış bir tüp bebek denemem vardı dini yönden çok içime sinmediğinden yumurta donasyonuna da çok zor karar vermiştim. Ancak ben Berk Bey'den ve merkezdeki herkesten çok memnun ayrıldım bütün masraflar(konaklama + ulaşım + transfer) 5.500 Euro ödedik yalnızca Türkiye'de yapılan tahlil tetkik kullanılan ilaçlar için ayrıca harcama yaptık bunlar da yaklaşık 1.000 lira civarında tutmadı bile. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun umudumuzu tüketmesin bebeklerimize kavuşmayı nasip etsin😍

Biz de 9 Eylül'de Dr. Berk ANGÜN'ün merkezinde yumurta donasyonu yaptırmaya gittik 12 Eylül'de transfer yapıldı ben de merkezdekiler de çok umutluyduk ama maalesef nasip değilmiş... sonuç negatif.
Gerçekten maddiyatı geçtim manevi olarak çok büyük bir yıkım... Ama bir süre sonra tekrar denemeyi düşünüyoruz biraz kendimi toparlamam lazım.
Bu arada yaşım 39 ve bir defa erken menapoz nedeniyle yarım kalmış bir tüp bebek denemem vardı dini yönden çok içime sinmediğinden yumurta donasyonuna da çok zor karar vermiştim. Ancak ben Berk Bey'den ve merkezdeki herkesten çok memnun ayrıldım bütün masraflar(konaklama + ulaşım + transfer) 5.500 Euro ödedik yalnızca Türkiye'de yapılan tahlil tetkik kullanılan ilaçlar için ayrıca harcama yaptık bunlar da yaklaşık 1.000 lira civarında tutmadı bile. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun umudumuzu tüketmesin bebeklerimize kavuşmayı nasip etsin...

Merhaba arkadaşlar uzun uğraslar sonunda siteye üye olabildim.biliyorum benim gibi umudunu kaybetmemiş ve hala anne olmak için çabalayan birçok bayan var.benim hikayemde bir düşükle başladı ve doktorum eşime sperm analizi önerdi test sonucunda eşimin spermlerinde % 96 bozulma tespıt edildi doktorlar bunu görünce eşimi tedavi etmektense bizi tüp bebeğe yönlendirdiler ve neticede acı ve üzüntülerle dolu 4 basarısız denememiz oldu.oysa eşimde varikosel varmış ve bunu bize söylemediler .kendi cabamızla sans eseri eşimin rahatsızlığının ne olduğunu öğrendik ve eşim ameliyat oldu % 40 düzelme elde edildi .yine mücadeleye basladık ve 5.kez tüp bebek denedik 2 tane çok kaliteli embriyo transfer edildi fakat boşa geçirilen onca zamanda benim yaşım ilerlediği için bu seferde yumurtalarımın yaşlılığı nedeniyle başarısız olduk.ne acı bir gerçektirki eşimi tedavi edene kadar benimle ilgili hertür tür test yapılıp ve hepside temiz çıkmış olmasına ragmen kaybedilen zamanda benim yaşım ilerlediği için doktorlar artık yumurta donasyonunu düşünmemiz gerektiğini söylediler.bunu yaşamak insana tarifi mumkun olmayan acılar veriyor.aradan birbucuk yıl geçti ve ben artık bu işe sıcak bakmaya başladım,neticede benim karnımda büyüyecek ve onu dünyaya ben getiricem.yumurta donasyonu yaptıran arkadaslar varsa deneyimlerini benimle paylaşabilirlerse çok sevinirim.herkese hayallerine kavuşabilmeleri dileğimle

Daha önce yazdığım gibi bayramda Kıbrısta olucam.Ancak kafama takılan daha doğrusu bi türlü karar veremediğim bi konu var. Embriyoların transfer sayısı...3 ya da 4 önerilen ancak çok fazla değil mi?Sizler neler düşünüyorsunuz bu konuda.Benim ilk Tüp bebek denemem..Aşılama falan da yok..Gerçekte 2 ve 3 arasında kaldım.Evet şans faktörünü arttırıyor ,az da olsa üçü de tutabilir..Ya öyle olursa tavsiye edilen birini almaları ve gebeliği 2ye düşürmek..bi taraf olmaz,vicdanım elvermiyor diyor ; diğer taraf o kadar uğraşacaksın olasılığı yükselt diyor..Bu durumda kalanlarınız var mı?

Arkadaşlar bahsettiğim gibi yazmaya başlıyorum..Biraz erken yazıyorum. Çünkü evdeki hesap çarşıya uymadı. Aksilik mi desem her işte vardır bir hayırdır mı desem bilemedim.Adetim beklenenden 1 hafta erken geldiği için..Bugün itibari ile merional isimli iğneye tr de başlamak zorunda kaldım.Ayın 12 sini bekleyemedi:)...Gidince verilecek olanlardan da bahsederim. Şimdilik bu kadar ...Her şey gönlünüzce olsun.

Ben de çok zor karar verdim ama başka çare olmadığını düşününce insan kabulleniyor.evlatlık istemem zaten de çok zor.en iyisi doğurup büyütmek.gen-in bi önemi olmuyor zaten.3 kez denedim olmuyor..şimdi yumurta nakli olacak.bir tanıdığım Dr.münür Şago'da denedi.ilk denemesinde ikiz gebe kaldı..biz de ona gittik.tavsiye ederim.uzun uzun konuştuk,detaylıca bilgilendirildik.tüplerimin birinde hidrosalpeks vardı,onu da geçen ay aldı..önümüzdeki ay başlıyorum hayırlısıyla..
Donorümüzü bile seçtik..heyecanlıyım ama içim çok rahat..doktoruma ve ekibine çok güveniyorum.sonucumu olumlu olumsuz mutlaka sizlerle paylaşacağım.:34:

Merhaba canim ve hosgeldin.evet burda en zoru aslinda karar vermek bende karar vermekte cok zorlananlardan biriyim ama seninde soyledigin gibi baska caresi olmadigini dusununce tek care kabullenmekte kaliyor.Allah yolunu acik etsin insallah kibristan ilk seferde bebislerinikucagina alarak donersin .sevgiyle kal

Ancak yazabiliyorum.Dediğim gibi 12 ekimde gittik 2 kasımda geldik..hemen hemen tüm tedaviyi orada geçirim.Yaklaşık 16 yumurta topladılar ve bunların hepsi sağlıklıydı..benim ki 5.gün yani blastosist transferi...arada ortamdan da bahsetmek istiyorum.bayram dönemi içinde de orada olduğumuz için o vakit biraz rahattı..ancak sonra kalabalıktı..ortam normaldi...yani göreceli kavramlar..biz otelde kalmadık.eşimin akrabasında kaldık o yüzden o koşulları bilmiyorum.çok uzun süre beklemedık. denilen saatte işleri hallettik...bekleme salonunda olanlarla arada merhaba falan...tek şaşırdığım ;anlıyorum bi taraftan ama çiftler çok gergindi genelde..aslında yeni bir başlangıçta kaygıyı olabildiğince uzaklaştırmak lazım...belki de mümkün olmuyor bilemiyorum.
şimdi kendimle devam ediyorum 10 tanesi genetik taramadan geçip 5.güne ulaştı..biz sadece 2 embriyo tranferi yaptırdık...3 önerdiler ancak ben redüksiyon yaptırmak zorunda kalmak istemedim(.transfer günü 2 aile vardı redüksiyona gelen)cinsiyet seçtik bir kız bir oğlan...tüm bu masraflar için 5600 euro ödedik(otel yok ancak çatlatma iğnesi ve tüm ilaçlar falan filan dahil)
cumartesi transfer olmuştum salıya kadar evde oyalandım..banyo yapmadım.ancak yemek falan yaptım.tamamen yatmadım..
bugün tahlil günüm ilk sonuç 263 ,,umarım deger olumlu bir şekilde artar ve hamilelik devam eder..

Ancak yazabiliyorum.Dediğim gibi 12 ekimde gittik 2 kasımda geldik..hemen hemen tüm tedaviyi orada geçirim.Yaklaşık 16 yumurta topladılar ve bunların hepsi sağlıklıydı..benim ki 5.gün yani blastosist transferi...arada ortamdan da bahsetmek istiyorum.bayram dönemi içinde de orada olduğumuz için o vakit biraz rahattı..ancak sonra kalabalıktı..ortam normaldi...yani göreceli kavramlar..biz otelde kalmadık.eşimin akrabasında kaldık o yüzden o koşulları bilmiyorum.çok uzun süre beklemedık. denilen saatte işleri hallettik...bekleme salonunda olanlarla arada merhaba falan...tek şaşırdığım ;anlıyorum bi taraftan ama çiftler çok gergindi genelde..aslında yeni bir başlangıçta kaygıyı olabildiğince uzaklaştırmak lazım...belki de mümkün olmuyor bilemiyorum.
şimdi kendimle devam ediyorum 10 tanesi genetik taramadan geçip 5.güne ulaştı..biz sadece 2 embriyo tranferi yaptırdık...3 önerdiler ancak ben redüksiyon yaptırmak zorunda kalmak istemedim(.transfer günü 2 aile vardı redüksiyona gelen)cinsiyet seçtik bir kız bir oğlan...tüm bu masraflar için 5600 euro ödedik(otel yok ancak çatlatma iğnesi ve tüm ilaçlar falan filan dahil)
cumartesi transfer olmuştum salıya kadar evde oyalandım..banyo yapmadım.ancak yemek falan yaptım.tamamen yatmadım..
bugün tahlil günüm ilk sonuç 263 ,,umarım deger olumlu bir şekilde artar ve hamilelik devam eder..

arkadaşım uzun bir aradan sonra bakmaya başladım yine KKya.. senin mesajını gördüm en son. nasıl gidiyor hamilelik?umarım herşey yolundadır

Merhaba arkadaşlar size kıbrısta yumurta donasyonu hakkında bulduğum bir yazıyı paylaka istedim...

YUMURTA DONASYONU
yumurta gelişimi mümkün olmayan kadınlar için uygulanan bir tüp bebek tedavi yöntemidir. Yumurta donasyonu baba adayının sperm hücresi ve aileye uygun, daha genç sağlıkl bir bireyden alınan yumurta kullanılarak oluşturulan embriyonun anne adayının rahmine yerleştirilmesi işlemidır.

YUMURTA BAĞIŞINI KİMLERE ÖNERİYORUZ?
Rahim iç tabakası iyi durumda olan hiç adet görmemiş bayanlara ,
Kemoterapi veya radyoterapi sonrası yumurta hücreleri hasar gören bayanlara,
Tüp bebek işleminde önceden az veya hiç yumurta elde edilemeyen bayanlara ,
Adetin 3. günü FSH değeri 15 ve üzeri olanlara,
Birçok başarısız tüp bebek denemesi olan ve gebelik elde edilemeyen kişilere,
Operasyon ile yumurtalıkları alınan,veya ameliyat sonrası yumurtalıklarında doku kaybı olan kişilere,
Ailede genetik geçişli bir hastalık olan kişilere,
Erken menopoza giren kişilere yumurta donasyonu öneriyoruz.

Yumurta bağışı yapılacak çiftler Bilinen veya Anonim (tanımadıkları) bir verici seçebilirler.

Bilinen Verici
Avrupa İnsan Üremesi ve Embryoloji Derneği (European Society of Reproductive Medicine (ESHRE)) ve Amerikan Üreme Tıbbı Derneği (the American Society for Reproductive Medicine (ASRM)) bulaşıcı hastalıklar ve yapılacak testler ile ilgili bir klavuz yayınlamıştır. Bilinen vericiye bu kılavuzlarda belirtilen standartlar çerçevesinde gerekli testler yapılır. Aynı zamanda verici ve alıcı birbirini tanıdığından bir avukatın hazırlayacağı hukuki bir belgeyi her iki tarafında imzalaması önerilir.

Anonim Verici
Anonim vericide alıcı ve verici birbirlerini tanımazlar , kimlikleri gizli tutulur. Avrupa İnsan Üremesi ve Embryoloji Derneği (European Society of Reproductive Medicine (ESHRE)) ve Amerikan Üreme Tıbbı Derneği (the American Society for Reproductive Medicine (ASRM)) kriterlerine uygun olarak anonim verici olmak isteyen kişiler bulaşıcı hastalık yönünden incelenirler . Programa 21-30 yaş arası ESHRE ve ASRM kriterlerine göre normal kiloda olan sağlık problemi ve genetik problemi olmayan kadınlar kabul edilmektedir.

Vericilerin ( donorlerin ) seçilmesi :
Yumurtayı bağışlayan kişi çiftin bildiği birisi veya hiç tanımadığı kişiler olabilir.
20-30 yaş civarında sağlıklı kişiler yumurta bağışında bulunabilir.
Önceden sağlıklı çocuk sahibi olan vericilerden alınabilir.
Zeka geriliği veya genetik hastalığı olanlardan alınmaz.

Yumurta Vericilerine Uygulanan Tarama Testleri
1. Verici profili formu doldurulur.
2. Doktorunuz Jin.Op.Dr. Mürüde Çakartaş Dağdelen tarafında ilk değerlendirme ve muayene yapılır.
3. Donorler enfeksiyon hastalıkları, ( HIV, hepatit B ve C, sitomegalovirus, sifiliz, klamidya ) genetik hastalıklar ( karyotip analizi ve kistik fibrosis taraması ) açısından araştırılmış, kan grupları ve Rh durumları saptanmış, belli etnik kökeni olanlarda talasemi ve orak hücreli anemi açısından taramalar yapılmış kişilerdir.
4. Gonore, Klamidya, Ureaplasma ve Mycoplasma için rahim ağzı kültürleri yapılır.

Yumurta donasyonu tedavisi sırasında donor seçimi yapılırken etnik köken, kan grubu , ten rengi, göz rengi, saç rengi ve vücut yapısı gibi özellikler mümkün olduğunca alıcı çiftinkine benzer olacak şekilde seçilir.

* Alıcının ve vericinin kimlikleri kesinlikle gizli tutulmaktadır.
*Tedavi öncesi verici ve alıcıdan yazılı izin belgesi alınmaktadır. Donörlere yumurtalarının kullanılacağı, oluşan embriyoların dondurulup saklanacağını bildiklerine dair yazılı belge imzalatılmaktadır.

Verici Yumurtası Alacak çiftlere Uygulanması Gereken Tarama Testleri
1. Önce doktorunuz Jin. Op.Dr. Mürüde Çakartaş Dağdelen tarafından çiftimiz değerlendirilir ve önceki tıbbi kayıtları incelenir.
2. Alıcı bayan muayene edilir.
3. Alıcı bayana Rubella (Kızamıkçık) bağışıklık testi, kan grubu, HIV antikoru, Hepatit B ve C yüzey antijeni, sifilis için RPR testleri ayrıca Sitomegalovirus (CMV), Gonore, Klamidya, Ureaplasma Urealyticum ve Mycoplasma Hominis için vaginal kültür yapılır.
4. Rahim iç yapısını değerlendirmek için son iki yılda yapılmamışsa histerosalpingografi veya histeroskopi yapılır.
5. Erkeğe kan grubu, HIV antikoru, Hepatit B ve C yüzey antijenleri, sifilis için RPR ve CMV taramaları yapılır.
6. Son 6 ayda yapılan sperm sayımı yoksa tekrarlanır.

Yumurta Donasyonu Tedavi Süreci :
İlaçlar ile verici ve alıcı arasındaki adet günü ayarlaması yapılır.
Vericiye yumurta büyütme tedavisi yapılırken alıcı olan hastaya adetinin 2. günü yerleştirilen embriyoların rahme tutunmasını sağlamak amacı ile rahim iç tabakasını kalınlaştıran östrojen tedavisi başlanır.
Bu hazırlık aşamaları hastanın kendi ülkesinde kolaylıkla yapılabilinir. Hazırlık süresi ortalama 12 gün sürer . Bu dönemin ardından çiftin Kıbrıs'a gelişi planlanır . Vericinin yumurtalarının toplandığı gün eşden alınan sperm örneği ile döllenme (mikroenjeksiyon) işlemi yapılır. Anne adayına ise aynı gün vaginal progesteron başlanır. 3 veya 5 gün gün sonra gelişen embriyolar anne adayının rahmine yerleştirilir.
Transferden 12 gün sonra kanda gebelik testi yapılır.Kıbrıs'da kalış süresi 5 gündür.
Döllenen yumurtalar ve/veya sağlıklı embriyolar çiftin isreğine göre ilerde kullanılmak üzere dondurulabilir.

Sonuçlar ve Başarı Oranları:

Yumurta bağışında vericinin kısırlık problemi olmadığından ve bu nedenle daha kaliteli yumurtalar elde edilebilindiğinden başarı oranları çiftlerin kendi yumurta ve spermlerini kullanarak yapılan uygulamalara göre daha yüz güldürücüdür.

*Bu uygulamaları yapan Jin.Op Dr. Mürüde Çakartaş Dağdelen ve ekibinin %60 - 70 civarında başarı oranları mevcuttır.
* *not: sperm donasyonu ,embriyo donasyonu, yumurta donasyonu tedavilerinin TC vatandaşlarına uygulanması yasaktır.

Son düzenleme:
Kızlar benimde uzun zamandır bebeğim olmuyor 4 kez düştü , ama ben aslaYumurta donasyonu düş0nmem, genetik özelliğini benden almayacak,Allah'ın bana takdiri buymuş deyip kaderime razı geleceğim, isterse bu kadar Zorluklara gerek kalmadn verir, sonuçta Allah evrende herkese çocuk yapmaya müsait yaratmadı, kimisi sadece kendisi Yaşar ve ölür, maneviyatım beni ferahlatıyor, Rabbim büyüktür ...

Back
X