Bebek Beslenmesi Bu bebek nasıl uyur

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aslii17

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2015
19
1
38
34
Kızlar benim bi kızım var 8 bucuk aylik doğduğundan beri uyku problemi var 3 aylıkken hiç uyumadığı için sallamaya alisti 7 aylıkken sallamayi biraktirdim zorda olsa ama bu sefer emmeye alıştı iyice sallarkende şimdide gece 7 8 kere uyanıyor doktor a sordum bazı bebeklerde olur eminceye kadar devam eder dedi kızlar bunun bi yolu yok mu araştırdım kadarıyla yatağında ağlayarak alışır diyolar tek yöntem bu mu dayana bilir miyim aglamasina bilmiyorum

Bebim oğlum hic bisekilde uyumazdi 10 aylık oldugunda uyudugu sureleri toplarsak 2 haftadir ama ben yanimda yatirmaya başladım çünkü uyumuyodu bende cok halsiz oluyodum bakcak kimsemde yoktu çünkü simdi aramizda yatio kötü belki ama baska sekilde uyuyamioruz sende dene istersen

yatağına yatır sen de sırtını sıvazlayarak konuşmadan bekle arada pış pış yap o kadar ilk başlarda sana da zor gelir ama sabırla devam edersen o da alışır sakın yalnız bırakma bu bana çok yanlış geliyor seni hissetsin ve güvende olduğunu bilsin uyur merak etme

yanına yatıp uyutmayı bi kere denedim.ağlaya ağlaya uyudu ama sonra düzelmedi.hep ağlatacam mı. bi sonu yok mu

sana hep ağlayacak gibi geliyor ama öyle olmuyor güven bana.bebekler alıştıkları şeyleri bir rutin halinde yaşayınca kendilerini güvende hissederler sen ona yanında olarak güvende olduğunu hissettireceksin bir süre sonra alışacaktır. ve benim çok inandığım bir şey var sen sinirli yada sabırsız olduğunda bebekler bunu anlıyor ve huysuzlanıyor sakin ol ki senin sükunetin bebeğine geçsin

Karnı diymuyo veya gazı olabilir belkide alerjik bi durumu vardır benim bebegimde hiç uyumazdi meğer inek sütü alerjisi varmış benim yediklerimde sütten geçtiği için rahatsız oluyomus ama biz çok geç anladik inşallah sizin öyle bişey yoktur biraz fazla yorun yorgun düşerse uyur belki

tracy hogg un yöntemini tam yapamadığımdan biraz değişik bi şekilde uyguladım.gündüz 3 kere uyuyordu bide gece uykusu 4. sabah başladım eğitime akşam öğrenmişti nasıl uyuyacağini:) 4 uykuda öğrenmiş oldu.önce sabır hiç bozma moralini,önce yatırmadan önce bi rutin uygula.ben netten uyku müziği de açıyorum o çalınca uyuyacağını anlıyo.sonra yatağına yatırıyorum uyku zamanı geldi bebeğim şimdi uyucaz diyorum.emziğini ağzına veriyorum.sinirlenirse yatışsın diye.uyku arkadaşınıda yanına koyuyorum arada sinirlenince onuda ısırır gibi yapıyo sonra müzikle beraber uzun pışşşşş pışşşşş diyorum.önce kıpırdanıyo bolbol, sonrayavaş yavaş gözler kapanıyo ve derin bi uyku geliyo.tabi 1. gün ilk sabah uykusunda denedim 50 dk ağladı .yatıştırmaya çalıştım hep yumuşak ses tonuyla arada kucağıma aldım yatıştırdım.tabi ağlıyo susumuyo fakat şunu farkettim dalamadığı için ağlıyo yavrum.kucağımda uyuturkende dalamayınca ağlıyodu.2.uykusunda 20 dk ağladı,3. uykuusnda 10 dk,gece uykusunda da ağlamadan uyudu 10 dk yatakta bakınıp.uyku eğitimi şart.hem çok yoruluyodum diğer türlü.

aaa birde fazla yorgunsa çok ağlar hiç dalamaz,yorma bebeğini normal oyununu oynasın agulasın filan.yorgun bebek uyuyamaz.

tracy hogg un yöntemini tam yapamadığımdan biraz değişik bi şekilde uyguladım.gündüz 3 kere uyuyordu bide gece uykusu 4. sabah başladım eğitime akşam öğrenmişti nasıl uyuyacağini:) 4 uykuda öğrenmiş oldu.önce sabır hiç bozma moralini,önce yatırmadan önce bi rutin uygula.ben netten uyku müziği de açıyorum o çalınca uyuyacağını anlıyo.sonra yatağına yatırıyorum uyku zamanı geldi bebeğim şimdi uyucaz diyorum.emziğini ağzına veriyorum.sinirlenirse yatışsın diye.uyku arkadaşınıda yanına koyuyorum arada sinirlenince onuda ısırır gibi yapıyo sonra müzikle beraber uzun pışşşşş pışşşşş diyorum.önce kıpırdanıyo bolbol, sonrayavaş yavaş gözler kapanıyo ve derin bi uyku geliyo.tabi 1. gün ilk sabah uykusunda denedim 50 dk ağladı .yatıştırmaya çalıştım hep yumuşak ses tonuyla arada kucağıma aldım yatıştırdım.tabi ağlıyo susumuyo fakat şunu farkettim dalamadığı için ağlıyo yavrum.kucağımda uyuturkende dalamayınca ağlıyodu.2.uykusunda 20 dk ağladı,3. uykuusnda 10 dk,gece uykusunda da ağlamadan uyudu 10 dk yatakta bakınıp.uyku eğitimi şart.hem çok yoruluyodum diğer türlü.
Bebeğiniz ne kadarlıksı bu eğitimi yaptığınızda

bebeklere uyku eğitimi 4. ayından sonra diye okuduğum için 4 .ayı doldurmasını bekledim.4 ay 1 haftalıktı sanırım.ama gazı oluyo yada yemekten sonra uyuması gerekebiliyo bazen kusmasın diye mecbur yine kolda uyutuyorum bazen.uykusu az benimkinin,kitaptaki gibi 1,5-2 saat uyuduğu nadir hatta yok.o yuzden yemek saatinden önce uyanıyo baya bi. bi daha ki uykusu da yemekten sonraya denk geliyosa eğitim aksıyo orda.kolda uyutmak zorunda kalıyom.hemen yatırırsam kusabiliyo gazıda tam çıkmıyo zaten:(ama yatarak alıştırdın mı oluyo yani olmuyo diye bişi yok.ağlıyomuş filan, zaten kolda uyuyamazsa yine ağlıyo.anne kokusunu da gün içinde bol bol alıyo zaten.

Bebeğiniz ne kadarlıktı bunu basardiginizda?

Ben ilk aylarda fön sesiyle uyutuyirdum. Fön sesi i duyunca sakinlesiyordu.. Ama gece bunu yapma cunku seninfe uykun oldugundan fon acikken uyuya daliyorsun tehlikeli ..

4 ayını doldurmuştu.kitaplarda öyle yazıyo 4 ayı doldurması gerekiyomuş.heralde eğitim için hazır oluyo o ay bu yüzdendir.

4 ayını doldurmuştu.kitaplarda öyle yazıyo 4 ayı doldurması gerekiyomuş.heralde eğitim için hazır oluyo o ay bu yüzdendir.
BİZİMKİ 8 AYLIK OLACAK. İLK DENEDİĞİMDE 6 AYLIK OLACAKTI. AMA BEN Bİ DAHA DENEYEMEDİM. O DENEDİĞİMDE DE UYUMA SÜRESİ KISALMIŞTI. ŞİMDİ ESKİ HALİNE DÖNDÜK. BU SAATTEN SONRA DA BİRAZ ZOR GİBİ

olsun deneyin yine. bi kere öğrendi mi hatırlıyo.bende gaz,diş problemleri yüzünden kolumda uyuttum 1 ay yine,sonra yine denedim oluyo.hatta önce kucağımda (onun sevdiği gibi ) mayıştırıyorum sonra yatağa koyuyorum pış pış diyorum.kaç saatte 1 uykusu geliyo onu takip edersen daha kolay olur işin.uykusu geldiğinde başla ki direnemesin.rahatlat yatağa koymadan önce.:)sonra pes ediyolar :KK31::KK71:

Back
X