Bu bencil düşünceden kurtulmak istiyorum

Biliyorsunuz ben uzaktayım ailemden evime senede bir ancak gelebilirler .hal böyleyken eşimin ailesinin de gelmesini istemiyorum evet ben bir tercih yaptım ama tercihimin yanlış oldugunu sonradan farkettim uzaga evlenmek güzel bir şey değilmiş .mesela eglenerek vakit geçirebileceğim Kuzenlerime hazırlık yapmak varken eşimin ablası gelecek diye hazırlık yapıyorum eğlenceli vakitde geçirmiyorum sıkıcı sıkıcı otruyoruz benim ailem akrabalarım evime gelemiyor onlarda gelmesin istiyorum hele benim kardeşlerim daha evime hiç gelmemişken görümcelerimin evimi kendi evleri gibi benimsemelerini de hazetmiyorum allah var cok gelmiyorlar ama hizmetçi gibi hissediyorum kendimi eğlenemediğim için. biliyorum yanlış düşünüyorum :KK43::KK43: şimdi bu aksam yine gelecekler hiç bir sey yapmak istemiyorum oturdum agladım istanbuldaki kuzenim gelseydi ona hazırlık yapsaydım eğlenseydik :KK43::KK43:
Esiniz sizin ailenizin gelmesine bir sey demiyorsa sizin yaptiginiz BENCILLIK evet. Empati kurun bakalim ne hissedeceksiniz.

Benimde ailem uzakta bazen insan sinir olabiliyo ama sizin kadar da icerlemiyo.sonucta onlarin sucu yok aileniz uzakta diye onlarda abilerinden mi uzak kalsin

Çok bencilsiniz evet. Uzağa evlenmek sizin tercihinizdi ve benim ailem gelemiyor onlarda gelmesin diyemezsiniz yanii evlenmeyecektiniz o zaman. Ailenizde gelsin eşiniz mi istemiyor hayır, aileniz gelemiyor. Ha eşiniz ailenizi istemezdi gelmesinler derdi o zaman sizde istemezdiniz ama onları eşinizin ailesi değil de arkadaş olarak görürseniz sorun olmaz zaten sıkılmaz mısınız kimse gelmese.

Bende şehir dışına evlendim ve benim annemde çalıştığı için gelemiyordu ama eşimin ailesine hep gittim ve ağırladım çünkü ben istedim buraya evlenmeyi ve dışlamam gereksizdi hemde zaman geçiyordu. Eşinizi de böyle soğutursunuz kendinizden. O ev tek sizin eviniz değil hanımefendi eşinizle ikinizin yani eşinin de istediği kişiyi ve ailesini çağırma hakkı var istemiyorum diye birşey yok bir zararları da yok ki.

Diyelim kendi ailenizin olduğu bir şehire gittiniz ve eşiniz de benim aile gelemiyor senin ailende gelmesin dese ne yapacaksınız? karşı çıkacaksınız dimi. Konu kapanmıştır..

Yargılayanlar cok olacaktır
Ama konum itibariyle sizi çok iyi anlıyorum .
Eşinize bunu yansıtmayın yoksa senin benim aile diyerekten sorunlar çıkar kapılar da kapanır yok yere

Senin ailen gelemiyor diye esinin ailesini dıslayamazsin eger çok fazla geliyorlarsa her zaman kabul etmezsin olur biter ama sirf ben hiç eglenemiyorum yaa diyede yapilmaz ki bu sonuçta herkez herseyi bayilarak yapmiyor evliligin bir kısmı da insanin kendinden taviz vermesidir bence onlarinda güzel yönlerini görmeye çalış alışmaya bak bence.

Esiniz sizin ailenizin gelmesine bir sey demiyorsa sizin yaptiginiz BENCILLIK evet. Empati kurun bakalim ne hissedeceksiniz.
Ailem uzak oldugu ici senede bir ancak gelebilir ona da bir şey diyemez zaten yıkarım ortalıgı ayrıca eşime bi şey belli etmiyorum ailesine hoş davranıyorım bunlar içimdeki sesler

Ailem uzak oldugu ici senede bir ancak gelebilir ona da bir şey diyemez zaten yıkarım ortalıgı ayrıca eşime bi şey belli etmiyorum ailesine hoş davranıyorım bunlar içimdeki sesler
Valla ben olsam ben de sen gbi düşünebilirdim

Senin ailen gelemiyor diye esinin ailesini dıslayamazsin eger çok fazla geliyorlarsa her zaman kabul etmezsin olur biter ama sirf ben hiç eglenemiyorum yaa diyede yapilmaz ki bu sonuçta herkez herseyi bayilarak yapmiyor evliligin bir kısmı da insanin kendinden taviz vermesidir bence onlarinda güzel yönlerini görmeye çalış alışmaya bak bence.
Sadece görüncemi sevdim onun dısında diğerlerini baska görümcelerde var pek sevemedim saygı gösteriyorum ekxra bir sey yapmıyorum

Yargılayanlar cok olacaktır
Ama konum itibariyle sizi çok iyi anlıyorum .
Eşinize bunu yansıtmayın yoksa senin benim aile diyerekten sorunlar çıkar kapılar da kapanır yok yere
Eşime bu konuyu yansıtmaaadım hic sunabilecebiğim geçerli bir neden yok cünkü :):) tesekkürler bu arada ♡♡

Bence normal bı düsünceler dısarı yansıtmadıgımız sürece cünkü aileden uzak yalnızız.Vazgeçmişler zaten gelmediler acaba burayı mı okuyorlar :):)
Bizde de durum tam tersi benim aileme yakınız eşimin ailesi sehir dısında
Ailesi senede iki kere falan gelir bir iki gün kalir
Ben ona bile tahammül edemem
Çnk ailesini sevmiyorum
İyi insanlar olsalar zevkle agırlardım ama bana işkence oluyor
Ben de eşime belli etmıyorım ama bize benim ailem de sık gelmez
İki üç ayda anca

Çok bencilsiniz evet. Uzağa evlenmek sizin tercihinizdi ve benim ailem gelemiyor onlarda gelmesin diyemezsiniz yanii evlenmeyecektiniz o zaman. Ailenizde gelsin eşiniz mi istemiyor hayır, aileniz gelemiyor. Ha eşiniz ailenizi istemezdi gelmesinler derdi o zaman sizde istemezdiniz ama onları eşinizin ailesi değil de arkadaş olarak görürseniz sorun olmaz zaten sıkılmaz mısınız kimse gelmese.

Bende şehir dışına evlendim ve benim annemde çalıştığı için gelemiyordu ama eşimin ailesine hep gittim ve ağırladım çünkü ben istedim buraya evlenmeyi ve dışlamam gereksizdi hemde zaman geçiyordu. Eşinizi de böyle soğutursunuz kendinizden. O ev tek sizin eviniz değil hanımefendi eşinizle ikinizin yani eşinin de istediği kişiyi ve ailesini çağırma hakkı var istemiyorum diye birşey yok bir zararları da yok ki.

Diyelim kendi ailenizin olduğu bir şehire gittiniz ve eşiniz de benim aile gelemiyor senin ailende gelmesin dese ne yapacaksınız? karşı çıkacaksınız dimi. Konu kapanmıştır..
Şimdi şöyle bir durum var adamlae geldiginde güleryüzüm hizmetim eksik olmaz icimdekileri kimselere yansıtmadım bugu hasta oldugum halde gelsinler dedim ama gelmediler Allahtan .evet tercih benimdi ve cok pişmanım bir kızım olursa büyük ihtimalle gurbete vermeyeceğim büyük konusmayayım .kv küçük görümcemi sevemiyorum ya kv benim anamın evime ne zaman gitcemin lafını yapıyor ona soran yok bile o yüzden bende artık oglunu o kadar sık görmesine izi vermicem kusıra bakmasın kar kış gelemiyoruz dicem bak yine sinir oldum ya ayyy

Bizde de durum tam tersi benim aileme yakınız eşimin ailesi sehir dısında
Ailesi senede iki kere falan gelir bir iki gün kalir
Ben ona bile tahammül edemem
Çnk ailesini sevmiyorum
İyi insanlar olsalar zevkle agırlardım ama bana işkence oluyor
Ben de eşime belli etmıyorım ama bize benim ailem de sık gelmez
İki üç ayda anca
Cok sanslısın keske yerinde olsam bunlarda sık gelmiyor ama ayda bir gelmeleri bile batıyor

Benimde ailem uzakta bazen insan sinir olabiliyo ama sizin kadar da icerlemiyo.sonucta onlarin sucu yok aileniz uzakta diye onlarda abilerinden mi uzak kalsin
Kalacak bundan sonra kv bana kısın istanbula gitmeyin kar kış yazın 1 ay kalın yeter dedi sinir oluyorum kendisine oglusunu kışın 1.2 kez ancak görebilecek bahanemse kar kış gelemiyoruz gerek yok

Zamanla eşinin ailesini benimsersin ve bu duruma alışırsın diye düşünüyorum. Bu şekilde kendini çok üzersin. Artık yeni hayatın bu. Buna alışmaya bak. Zevk almaya bak. Ailen de fırsat buldukça gelsin. Özlemen çok normal. Böyle düşünmene de kızmıyorum.
Ben ilk zamanlar KV me gittiğim zaman sanki anneme ihanet ediyor gibi hissediyordum kendimi. Anneme çok düşkünüm ama bunu kontrol altında tutmaya çalışıyorum. Şimdilik ihanet hissi ilk zamanlara göre daha az :)

Zamanla eşinin ailesini benimsersin ve bu duruma alışırsın diye düşünüyorum. Bu şekilde kendini çok üzersin. Artık yeni hayatın bu. Buna alışmaya bak. Zevk almaya bak. Ailen de fırsat buldukça gelsin. Özlemen çok normal. Böyle düşünmene de kızmıyorum.
Ben ilk zamanlar KV me gittiğim zaman sanki anneme ihanet ediyor gibi hissediyordum kendimi. Anneme çok düşkünüm ama bunu kontrol altında tutmaya çalışıyorum. Şimdilik ihanet hissi ilk zamanlara göre daha az :)
Gelmediler zaten şaka yapmıslar ne kadar komik demi .alısmak istemiyorum canım valla cahil bunlar ya sen annenede gidebiliyormussun

Back
X