• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezleri Bu benim hikayem

yenibirgun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2009
70
0
86
İstanbul
Merhaba arkadaşlar bende hikayemi yazmak istedim ben 37 yaşındayım 14 yıllık evliyim evlendiğim ilk yılarda her çift gibi cocuk sahibi olmayı düşünmedik hatta ben doğum kontrol hapı kullandım 3 yıl sonra artık çocuk sahibi olmak istediğimize karar verdik 1 yıl boyunca korunmamıza rağmen çocuk sahibi olamadık ben önce bu durmun doğum hapı kullandığım için olduğunu düşündüm sonra eşimle beraber karar verip doktora başvurduk doktor benden ve eşimden rutin tahliller istedi tahlil sonuçlarına göre aışılama yöntemiyle çocuk sahibi olabileceğimizi söyledi fakat yapılan aşılama tedavisinden sonuç alınamadı daha sonra ikinci yapıldı ve bu aşılamayı yaparken hiçbir tahlil istenmedi tabi sonuç yine hayal kırıklığı oldu sonra doktorumu değiştirip artık bir tüp bebek merkezi araştırmaya karar verdik 1 sene sonra arkadaşımın tavsiyesi ile bir merkeze başvurduk telefon görüşmesinde herhangi bir ücret alınmayacağı söylenmesine rağmen muayene olmaya gittiğimde 100 TL. ücret aldılar neyse dedik evimize yakın bir merkez burda deneyelim dedik doktor çok fazla araştırma yapmadan adetimin 2'inci günü tedaviye başladı benden 10 yumurta toplandı bunlardan 5 tanesi dölendi 3 tanesi transfer edildi ve sonuç hayal kırıklığı 2 denemeyede ne yazık ki yanlış bir karar verip yine orda yaptırdım ve sonu yine hayal kırıklığı idi Atık ümitlerim tükenmeye başlamııştı kim nerderse onu yapıyordum Bir yandan da polyancılık oynuyorduk herkese şimdilik çocuk istemediğimi söylüyorduk 1 sene ara verdik bu arada bende kistler oluştuğunu öğrendim
Gene cevremin çok iyi bir merkez iyi bir doktor dediği yere gittim bana FSH yükselmeye başladığını söyledi ve benden 2 yumurta elde edildi bunlardan sadece bir tanesi dölendi ve transfer edildi ve sonuç yine hayal kırklığı oldu o doktor ile 2 kez tedavi görmeme rağmen sonuç hep hayal kırıklığı oldu artık tamam dedmiştim artık mücadele devam etmeyecektim ama yine çocuk özlemi ağır bastığı için yine araştırmalar başladım yakında bir merkezle görüşmeye gideceğim bakalım bu sefer neler olacak.............................

öncelikle allah yar ve yardımcın olsun arkadaşım...çok zor bir durum ve inan başına gelmeyen seni anlayamaz...şuan bende iyi bir merkez arıyorum ama ankarada...durumlarıız farklı biraz...bende gebelik oluşuyor ama 7. haftada kaybediyoruz bebeği...2 kere yaşadım bu olayı 2 kezde kimyasal gebeliğim oldu...artık canım yansın ümitlerimi çöpe atayım istemiyorum...boğulacaksamda büyük denizde boğulmak istiyorum....allahım bu yolda kimseyi koymasın..isteyen herkese tez zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin....

yenibirgün en olmaz dediğin zamanda bebeğin seninle olacak..
biz 5 sene uğraştık olmadı doktorum herşeye (rahim filmi, eşimin sonuçları, benim hormon tahlillerime , ultrason) baktı hiç bir neden bulamadı en son laporoskopi yapalım dedi, onun sonucunda bende kist göründü, onları yaktılar, sonra 45gün dinlendim, 2 kez ankarada aşılama yapıldı, ondan öncede küçük bir ilde aşılama olmuştum, doktor 3 e tamamlayalım dedi bende daha önce olduğum ,için tüp bebeğe geçmeyi önerdim doktorum tüp bebek ,ilaçlarını yazdı bu arada hastane 2 ay tadilata girdi doktoru her aradığımda 20 gün sonra tekrar arayın diyordu ne kadar üzüldüm bu 2-3 ay ertelenmesi demekti eğer bu sefer olmazsa naparım diye o kadar ümitsizce düşünüp dualar ediyordum sonra artık tüp bebek olacak diye düşünmemeye başladım memlekete gittim dönüşte günümün geçtiğini farkettim test yaptım pozitifti inamadı eşim gözümle görmeden inanmam dedi hemen gitti ertesi gün kan tahlili,ultrason sonra 10gün sonra tekrar gelin kalp atışına bakalım dediler Allah'a şükür 10gün sonra kalp atışlarının oluştuğunu söyledi doktor, buda bizim hikayemiz şimdi bebeğim 5 aylık sabırla doğacağı günü bekliyoruz yürekten dua et inşallah en kısa zamanda olur canım umudunu kaybetme.

Yüce mevlam bu yolda kimseyi oyalamasın herkesin kucağına harlısı ise bir bebek versin rabbim herşeyin zamanını ve yerini bilmektedir, dualarımız kabul olsun arkadaşlarım

yenibirgün en olmaz dediğin zamanda bebeğin seninle olacak..
biz 5 sene uğraştık olmadı doktorum herşeye (rahim filmi, eşimin sonuçları, benim hormon tahlillerime , ultrason) baktı hiç bir neden bulamadı en son laporoskopi yapalım dedi, onun sonucunda bende kist göründü, onları yaktılar, sonra 45gün dinlendim, 2 kez ankarada aşılama yapıldı, ondan öncede küçük bir ilde aşılama olmuştum, doktor 3 e tamamlayalım dedi bende daha önce olduğum ,için tüp bebeğe geçmeyi önerdim doktorum tüp bebek ,ilaçlarını yazdı bu arada hastane 2 ay tadilata girdi doktoru her aradığımda 20 gün sonra tekrar arayın diyordu ne kadar üzüldüm bu 2-3 ay ertelenmesi demekti eğer bu sefer olmazsa naparım diye o kadar ümitsizce düşünüp dualar ediyordum sonra artık tüp bebek olacak diye düşünmemeye başladım memlekete gittim dönüşte günümün geçtiğini farkettim test yaptım pozitifti inamadı eşim gözümle görmeden inanmam dedi hemen gitti ertesi gün kan tahlili,ultrason sonra 10gün sonra tekrar gelin kalp atışına bakalım dediler Allah'a şükür 10gün sonra kalp atışlarının oluştuğunu söyledi doktor, buda bizim hikayemiz şimdi bebeğim 5 aylık sabırla doğacağı günü bekliyoruz yürekten dua et inşallah en kısa zamanda olur canım umudunu kaybetme.

Vermiş olduğun desteğin için çok teşekür ederim

hayırlısıyla allah kucağına almayı nasip etsin

Son düzenleme:
evet arkadaşlar hikayenin devamı ben hada önce ankarada yaşıyordum şimdi istanbulda yaşıyorum uzun zamandır buralara uğrayamıyorum bu süreçte iki tane tüp bebek merkeziyle görüştüm bunlardan birtanesi istanbul tüp bebek merkezi diğeride acıbadem hastanesi acıbadem hastanesi ön görüşmeden herhangi bir ücret almıyor ama muayene olmak istersen muayene ücreti istiyorr yani yüzüme bakarak ne söyleyebilir ki ayrıca ücret polt. çok değişikgörsellik iyi ama hizmet iyi değil yani pek memnun kalmadım istanbul tüp bebek merkezi ise sadece tahlillerime bakarak hadi ikinci gün tedaviye başlayalım dedi.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar benim gezmediğim hastane kalmadı galiba en son olarak tavsşye üzerine umut tüp bebek merkezine gittim muayene üctreti almadılar muayene sonucunda bir takım tahliller istendi ayrıca tedavi esnasında ödeyeceğim miktar hakkında bilgi verdiler

umutt tüp bebek merkezinin ücreti 4500 tl. bu ücrete ilaç dahilmiş ayrıca merkezde embriyo dondurma ve saklama işlemi yapılıyormuş bunun için herhangibir ücret talep edilmiyormuş görüştüğüm bugüne kadar iyi merkez olarak geldi tabi tam karar vermedim ayrıca umut tüp bebek merkezini bahceci grubuna bağlı bir merkezmiş

Merhaba arkadaşlar benim gezmediğim hastane kalmadı galiba en son olarak tavsşye üzerine umut tüp bebek merkezine gittim muayene üctreti almadılar muayene sonucunda bir takım tahliller istendi ayrıca tedavi esnasında ödeyeceğim miktar hakkında bilgi verdiler

umutt tüp bebek merkezinin ücreti 4500 tl. bu ücrete ilaç dahilmiş ayrıca merkezde embriyo dondurma ve saklama işlemi yapılıyormuş bunun için herhangibir ücret talep edilmiyormuş görüştüğüm bugüne kadar iyi merkez olarak geldi tabi tam karar vermedim ayrıca umut tüp bebek merkezini bahceci grubuna bağlı bir merkezmiş

merhaba yenibirgün,

allah yardımcın olsun. umarım hayırlıysa eğer bebeşini kucağına alırsın. bizde 2.5 yıllık evliyiz ve şimdiye kadar hiç korunmadık. zaten ilk 10 ay bendeki vajinusmustan dolayı bişey olmadı. ama eşimin tahlil sonuçları hiç iç açıcı değil. nereye başvurmalıyım ne yapmalıyım bi türlü bilemedim. borcumuz çok olduğu için eşim 2010 temmuzdan sonraya erteledi.ama ben şimdi olsun istiyorm kısmetse tabi.
eşimin sonucuna gelince;
hızlı ileri harektli:%0
yavaş ileri hareketli:%0
yerinde hareketli:%0
hareketsiz:%100
ileri hareketli sayısı:0
not:sayı bakımından yetersiz olduğu için morfolojik açıdan değerlendirilemedi. :(
sen çok gezmişsin. bi bilgin varmı acaba bu raporla ilgili. ist.avrupa yakasında oturuyorum.eşimin ilk evliliğinden eşimden kaynaklı olarak tüp bebek olmuş.

yenibirgün merhaba..eğer işim benim için önemli olmasaydı bende umut tüp bebekte yaptıracaktım çok araştırdım mustafa bahçeçiye bağlı bir klinik alman hastanesi bünyesinde bu insana güven veriyor olumsuzluk yaşamıssın ama geçmişe bir çizgi çekip rabbimize tevekkül edip artık vakit geçmeden başla bence dualarını eksik etme dualar boşa gitmez allah yardımcın olsun eğer sigara içiyorsan lütfen bırak ben tüp bebek merkezne girdiğim gün bıraktım doktorlar tebrik ettiler eşim artık yanımda içmiyor bana çok destek bugün transferimin 10. günü ç şamba sonuç alıcaz rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın dileyen herkese versin bebişlerimizi kucağımıza gelsin hayırlısıyla ..bol şanslar..:nazar:

merhaba yenibirgün,

allah yardımcın olsun. umarım hayırlıysa eğer bebeşini kucağına alırsın. bizde 2.5 yıllık evliyiz ve şimdiye kadar hiç korunmadık. zaten ilk 10 ay bendeki vajinusmustan dolayı bişey olmadı. ama eşimin tahlil sonuçları hiç iç açıcı değil. nereye başvurmalıyım ne yapmalıyım bi türlü bilemedim. borcumuz çok olduğu için eşim 2010 temmuzdan sonraya erteledi.ama ben şimdi olsun istiyorm kısmetse tabi.
eşimin sonucuna gelince;
not:sayı bakımından yetersiz olduğu için morfolojik açıdan değerlendirilemedi. :(
sen çok gezmişsin. bi bilgin varmı acaba bu raporla ilgili. ist.avrupa yakasında oturuyorum.eşimin ilk evliliğinden eşimden kaynaklı olarak tüp bebek olmuş.

bence umut tüp bebek merkeziyle görüşmeni öneririm benim eşimden kaynaklanan nedenlerden dolayı tüp bebek tedavisi yaptırdım ve sonuç hamileyim ve umut tüp bebek merkezinden oldukça memnun kaldım gebelik tekiplerime bile oraya gidiyorum

benim doktorum Enver bey
eşimin doktoru Emre bey

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır buralara uğrayamamıştım en son umut tüp bebek merkezine gitmiştim benden bir takım tahliler istemişleri önce karar vermemiştim ama sonra umut tüp bebek merkeziyle yola devam etmeye karar verdim benden istedikleri tahlileri yaptırdım doktorum ulun bey tahlil sonuçlarına göre ilaç tedavisi verdi şuan bir takım ilaçlar kullanıyorum adet oluncada tedaviye başlayacağım ayrıca sanırım bahceci grubu alman hastanesinden ayrılmış oranın embiryolog sorumlusu nadir bey şuan umut tüp bebek merkezinin lab sorumlusuymuş ordaki danışman arkadaş o şekilde söyledi benim için iyi olacağını belirtti bakalım yaşayıp göreceğiz

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır buralara uğrayamamıştım en son umut tüp bebek merkezine gitmiştim benden bir takım tahliler istemişleri önce karar vermemiştim ama sonra umut tüp bebek merkeziyle yola devam etmeye karar verdim benden istedikleri tahlileri yaptırdım doktorum ulun bey tahlil sonuçlarına göre ilaç tedavisi verdi şuan bir takım ilaçlar kullanıyorum adet oluncada tedaviye başlayacağım ayrıca sanırım bahceci grubu alman hastanesinden ayrılmış oranın embiryolog sorumlusu nadir bey şuan umut tüp bebek merkezinin lab sorumlusuymuş ordaki danışman arkadaş o şekilde söyledi benim için çok iyi olcağını belirtti bakalım yaşayıp göreceğiz.......a.s

Allah yardımcın olsun yenibirgün... İnşallah bebeğini en kısa sürede kucağına alırsın. Ben de 38 yaşımdayım. 13 yıllık evliyim. Yıllarca aralıklarla çocuk sahibi olmak için uğraştık. Sebebi bilinemeyen kısırlık dediler. 7 aşılama 1 tüp bebek olumsuz sonuçlandı. Her seferinde eşimi resmen sürükleyerek götürüyordum doktora. Sebebi yok işte, birgün Allah nasip edince olacak, kendini yıpratma, yazık vücuduna bu kadar ilaç kullanacaksın, diye çok da gönüllü olmuyordu. Artık ben de bıkmıştım, oluruna bırakmıştım, ama nasıl olduysa eşim bu yıl ağustos ayında kendisi başladı doktor araştırmaya, Konya Eurofertille daha önce görüşmüştüm, ama yine eşim istemediği için hiçbirşey yapamadım. Kendisi istedi gittik, hemen tedavi başladı, şu anda 15 haftalık hamileyim. Diyeceğim şu ki, Allaha sürekli dua et, Rabbim bebeğini vereceği zaman bütün yolları açıp, işini kolaylaştırıp kucağına verecektir...Sana da sağlıkla bebeğini nasip etsin inşallah...

Allah yardımcın olsun yenibirgün... İnşallah bebeğini en kısa sürede kucağına alırsın. Ben de 38 yaşımdayım. 13 yıllık evliyim. Yıllarca aralıklarla çocuk sahibi olmak için uğraştık. Sebebi bilinemeyen kısırlık dediler. 7 aşılama 1 tüp bebek olumsuz sonuçlandı. Her seferinde eşimi resmen sürükleyerek götürüyordum doktora. Sebebi yok işte, birgün Allah nasip edince olacak, kendini yıpratma, yazık vücuduna bu kadar ilaç kullanacaksın, diye çok da gönüllü olmuyordu. Artık ben de bıkmıştım, oluruna bırakmıştım, ama nasıl olduysa eşim bu yıl ağustos ayında kendisi başladı doktor araştırmaya, Konya Eurofertille daha önce görüşmüştüm, ama yine eşim istemediği için hiçbirşey yapamadım. Kendisi istedi gittik, hemen tedavi başladı, şu anda 15 haftalık hamileyim. Diyeceğim şu ki, Allaha sürekli dua et, Rabbim bebeğini vereceği zaman bütün yolları açıp, işini kolaylaştırıp kucağına verecektir...Sana da sağlıkla bebeğini nasip etsin inşallah...

çok teşekür ederim sende hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın inşahllah çok yıprandım artık yıpranmak istemiyorum o yüzden herşeye şüpe ile yaklaşıyorum

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır buralara uğrayamamıştım en son umut tüp bebek merkezine gitmiştim benden bir takım tahliler istemişleri önce karar vermemiştim ama sonra umut tüp bebek merkeziyle yola devam etmeye karar verdim benden istedikleri tahlileri yaptırdım doktorum ulun bey tahlil sonuçlarına göre ilaç tedavisi verdi şuan bir takım ilaçlar kullanıyorum adet oluncada tedaviye başlayacağım ayrıca sanırım bahceci grubu alman hastanesinden ayrılmış oranın embiryolog sorumlusu nadir bey şuan umut tüp bebek merkezinin lab sorumlusuymuş ordaki danışman arkadaş o şekilde söyledi benim için iyi olacağını belirtti bakalım yaşayıp göreceğiz

HAYIRLI OLSUN Umut tüp bebek merkezinde herkes bir aile gibi ben yüzden gebelik takiplerimi bile hala orda devam ettiriyorum

merhaba yenibirgün,

eşimin sonucuna gelince;

canım benim de eşimin sonuçları bunlara yakın hareketsiz 90 hareketli 10 sperm sayısı 300.000 binlerde sperm sayısı da önemliymiş tüp bebek istiyoruz biz siz ne yapmayı düşünüyorsunuz

Back
X