- 17 Aralık 2014
- 1.390
- 971
- 43
- 41
- Konu Sahibi KumkatNedir
-
Maalesef özel işlerin çoğu böyle ki bence bim kurumsal bir firma olduğu için çoğu yerden daha rahat. bir de küçük bir işletmede patronun başında olarak çalıştığını düşün daha yorucu ve sinir bozucu. Maaş olarak bim çalışanlarının iyi aldığını duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum. fazla çalıştıklarında mesai ücreti falan alıyorlardı.
Dişini sık bence başka bulacağın bir işin bundan daha iyi olacağının garantisi yok ki malesef
canım ben 9 ay a101 de çalıştım işi söyle anlatayım kesinlikle ise girdiğin gün sigortan başlıyor ve sistemleri çok güzel merkezleri var ve hersey orda ayarlanmis personel sadece o sisteme ayak uyduruyor.ama işinde ilerleyebiliosun personel-günlük temsilci-mağaza sorumlusu -bolge sorumlusu ve dahada ilerleyebilirsin bu senin calismana bagli.maaşin kesinlikle saatinden 1 dk bile şaşmaz gunu gelince hesabina yatar ve eger bu magazlarda çalışıp emekli olursan emekli maasin en kötü 2 bin tl...buraya kadar şartlar çok güzel ama çalışma saatlerini magaza sorumlusu ayarlar ve malesef her magaza sorumlusu sistemi oturtamadiģindan personel çok yorulur saatinde çikamaz veya molalarıni kullanamaz.magazaya mal gelir malıda acarsin kasayada bakarsin temizlikde yaparsin o yüzden işi aģır gelir ama calişmayi istiyorsan burda o sistemi öģrenip kendini gelişirmeye bak magaza sorumlusu ol ve sen yönet o magazayı o zaman daha az yorulursun ve rahat edersin ama ilk başladığinda biraz agir geliyor
Emekli maaşı en kötü 2 bin tl mi?canım ben 9 ay a101 de çalıştım işi söyle anlatayım kesinlikle ise girdiğin gün sigortan başlıyor ve sistemleri çok güzel merkezleri var ve hersey orda ayarlanmis personel sadece o sisteme ayak uyduruyor.ama işinde ilerleyebiliosun personel-günlük temsilci-mağaza sorumlusu -bolge sorumlusu ve dahada ilerleyebilirsin bu senin calismana bagli.maaşin kesinlikle saatinden 1 dk bile şaşmaz gunu gelince hesabina yatar ve eger bu magazlarda çalışıp emekli olursan emekli maasin en kötü 2 bin tl...buraya kadar şartlar çok güzel ama çalışma saatlerini magaza sorumlusu ayarlar ve malesef her magaza sorumlusu sistemi oturtamadiģindan personel çok yorulur saatinde çikamaz veya molalarıni kullanamaz.magazaya mal gelir malıda acarsin kasayada bakarsin temizlikde yaparsin o yüzden işi aģır gelir ama calişmayi istiyorsan burda o sistemi öģrenip kendini gelişirmeye bak magaza sorumlusu ol ve sen yönet o magazayı o zaman daha az yorulursun ve rahat edersin ama ilk başladığinda biraz agir geliyor
Aslında sanılanın aksine deneme süresince sigorta yapılmak zorunda. İş hukukunda bunun işveren için bedeli var yapmadıysa. 5 asgari ücret bedeli tazminat olması gerek ya da 3 sallamıyım şimdi. Yani deneme süreside eğer haklarınızı gözetirseniz, çalışırkenki tüm haklarınızı barındırıyor. Sadece sözleşme feshi açısından kolaylık iki tarafada, o kadar.
Edit: tabi bu ülkede çalışanına insan muamelesi yapan işverende zor. Nerde ucu açık bir kanun var hepsinden yararlanıyorlar..
Emekli maaşı en kötü 2 bin tl mi?En iyisi de 4 bin tldir o halde Sigorta primi ne kadardan yatıyor da A101den emekli olunca emekli maaşı en kötü 2 bin tl olsun?Asgari ücret veriyorsa emekli maaşının 2 bin tl olmasının imkanı yok..[/QUOT
Bim gerçekten öyle.Merhaba kizlar ,
ise basladim 1 hafta oldu ama.simdiden okdar cok yoruldumki 9 saat ayaktayiz 1 dk durmak yok 15 20 dk yemek.icin iniyosun baska mola yok
Napcagimi sasirdim gor cik yapmakta istemiyorum birde cokk yogun hi yere verdiler yeni oldugum.halde sununyapmamissin.bunu cikartmamissin bilmiyorum ki napiyimmm diyemiyorumda .. yok yiprandim kirden tozdan hasta oldum hemen telefon yasak birde saka gibi nerde yasiyorsak.bisey olsa kimse ulasamiyorda .. 2 ay deneme suresi cikmadan.once 15 gun.oncesinden. bildirmek zorundamiyim yoksa deneme suresi oldgu icin.sorun olmazmi
Off napcam ben gectim ayi , gun saat gecmek bilmiyor
Sigortanı işe ayak bastığın an yapmazsa işletme suçludur sigorta haktır eğer yapmıyorsa ağır müeyyideleri var 170 e şikayet edinDeneme süresi yasaldır. Sanılanın aksine sadece işveren denemez seni, sen de kendini dene diye verilen bir süredir. Sadece işten çıkarılıp veya ayrıldığında bazı hakların olmaz bu süre zarfında, sigortan başlamamış zaten.
O kadar kasılıyorsan başka işlere bak bence.
Hep merak etmisimdir eski konulari nerden buluyorlar hadi buldular neden cevap yaziyorlar diye.Sigortanı işe ayak bastığın an yapmazsa işletme suçludur sigorta haktır eğer yapmıyorsa ağır müeyyideleri var 170 e şikayet edin
Eger sabredersen isini dogru yaparsan cabucak yukseltiyorlarMerhaba kizlar ,
ise basladim 1 hafta oldu ama.simdiden okdar cok yoruldumki 9 saat ayaktayiz 1 dk durmak yok 15 20 dk yemek.icin iniyosun baska mola yok
Napcagimi sasirdim gor cik yapmakta istemiyorum birde cokk yogun hi yere verdiler yeni oldugum.halde sununyapmamissin.bunu cikartmamissin bilmiyorum ki napiyimmm diyemiyorumda .. yok yiprandim kirden tozdan hasta oldum hemen telefon yasak birde saka gibi nerde yasiyorsak.bisey olsa kimse ulasamiyorda .. 2 ay deneme suresi cikmadan.once 15 gun.oncesinden. bildirmek zorundamiyim yoksa deneme suresi oldgu icin.sorun olmazmi
Off napcam ben gectim ayi , gun saat gecmek bilmiyor
Hadi biz lüzumsuz bir iş yaptık sen daha lüzumsuz ca takip edip yapılan yoruma niye yorum atıyorsunHep merak etmisimdir eski konulari nerden buluyorlar hadi buldular neden cevap yaziyorlar diye.
Neden :)
Forumun kanayan yarasına parmak basıyor. Ben de merak ediyorum neden? Siz yazmışsınız sonra insanlar güncel zannedip yazıyorlar.Hadi biz lüzumsuz bir iş yaptık sen daha lüzumsuz ca takip edip yapılan yoruma niye yorum atıyorsun
İnsanın başına ne gelirse ya meraktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?