Bu BIM beni öldurecek :(

Avm lerde de ayni hatta bir suru buyuk sirkette de ben bir otomotiv motor firmasindaydim dunya pazarinda bayagi iyi bir yerde adamlar, tuvalette ne kadar kaldigimizin hesabini yapiyorlardi ay sonunda ... Bir de ben yuksek muhendis girdim dusun konumun uzmaniyim falan...
A kademide de hoca gecenin1 inde arar onu gonder bunu yap saat 2 ye kadar sisteme gir diye... Esim bankaci gece 3 te ararlar abi sistem.patladi diye sabah 5 e kadar sistem duzeltilir. Her yer benzer... ama biraz serbest ama biraz siki tabii magazacilik genc yas isi o ayri onda da ilerlersen saglam kazanirsin budur yani

ya ne alacaklar para,yok öyle bir şey eşim girdi geçen aylarda , kendisi lisans mezunu fakat işsiz kalınca en azından burayı şimdilik değerlendireyim işim olana kadar dedi.Birde kurumsal olunca kendide 4 yıllık mezun olunca orada müdürlük şansın var hani bir bakim dedi.Girdi gireceğine bin pişman oldu 1 ayda adamın pestili çıktı maaş 1300 küsür aldı yemek ,agi ,yol parası hepsi içinde bu arada hiç mola yok eve ayakları şiş geliyordu .Bir ayın sonunda tabanlarına artık basamadı.Eşim diyor bir oturtmazlar mı 15 dakika geçmeden yoğun hadi gel çok kötüydü.Ha belki kendi alanında iş teklifi almasaydı bir müddet daha idare edecekti .Ama gerçekten berbat şartları

Sigortan yok ise bas git , dneme süresinde 15 gün önceden haber ver olmaz . Bu kadar yorulacağına çık canım anormal bi durum deil... Kendine normal bi iş bakarsın.

Emekli maaşı en kötü 2 bin tl mi? En iyisi de 4 bin tldir o haldeSigorta primi ne kadardan yatıyor da A101den emekli olunca emekli maaşı en kötü 2 bin tl olsun?Asgari ücret veriyorsa emekli maaşının 2 bin tl olmasının imkanı yok..

Emekli maasi 2000 ne arkadas nerde yasiyorsunuz?

Annem 30 yil bu devlete hizmet verdi emekli maasi 1600, Bim gibi calisan haklarindan bi haber yerde calisip emekli 2000 aliniyorsa iyiymis valla. Sigortayi en dusukten yatirirlar genelde nereye 2000 olcak.

Doğru

Deneme süresi en fazla 15 gün aslında, sonradan araştırdım. Tabi bizim ülkemize göre diye sıfatlamak lazım sanırım, ne yasa ne hukuk gözetiliyor. Adam işe girerken imzalattığı sözleşmede çaktırmadan imzalatıyor sigortanı ve işe girme süreni kendine göre...
Dikkatli olmak lazım hakkaten...

şöyle diyim sigortayı bıcok isyeri dusuk basamaktan yatırirken bu kurumsal şirketler hiç kesinti yapmadan yatıriyorlar bu yani olay

bi fabrikada çalısmaktansa bim ve a101 de çalışmak kat kat iyi arkadaşlar anlatamiorum galiba ama burlarda işe giripde sigortan yatmaması gibi bi durum yok şartalri cok cok guzel bi lise mezunu üst düzey yonetici olabiliyor ben bunları söylüyorum ama şu var bim ve a101 de 8 saat dir mesain toplam 1.5 saat molan 6.5 saat çalısman lazım ama magaza sorumluları ıšrin dengelerini genelde kuramadikları icin personeller 1.5 saatlik molalarıni kullanamazlar ve haliyle elbette orda ćalısan personellerin resmen anası ağlar ama işe girerken size vaadelilen 6.5 saat iş 1.5 saat mola yı uygulasalar zaten herkes giripde işi birakmaz bende zaten bu saatlere dayanamadıgım işi bıraktim beni neden taşlıosunuz anlamadım bende bende bir a101 zedeyim yani

yani ben şunu söylemek istiyorm burda lise mezunu olup da kendini gelştirirsen bolge sorumlusu olabilirsin ve maasin 2500 altına da arabanı verirler bende konu sahibi arkadasa diyorumki madem çalışmak zorundasin bi süre o zaman bi an önce ordaki sistemi ögrenip kendini gelistirip personellokten basamak basamak çik ve yönetici ol ki rahat et yani herhangi bi ozel isyerine girsen buralardaki gibi kolay yükselemiosun ama şuda var çalışma sartlari zor saatler esniyor be bu hep oluyo bende dayanamadim diye çıktım

Deneme süren dolmamış, çıkmak istediğini söylersen tamam derler
Çıkmadan 15 gün önce bildirmene gerek yok senin.

Bim gerçekten öyle.
İnsan üzülüyor oradakileri görünce. Kasalarda tabure yok mesela. Yani koysalar ne olacak ki, adam kasadayken otursa ne olacak ki? Sürekli çalıştırmakla verim alınacağını zanneden darın en dar zihniyeti bir yer BIM denen yer. Kurucuları da belli aslında ama neden insanlara bu kadar yüklenirler ki kendileri haktan hukuktan bahsederken acaba?

Daha 1 hafta olmuş işe gireli sigorta gözükür mü hiç 1 ay sonra gözükür kaldı ki 15 gün deneme süresiymiş o süre biter sonra işler süreç 1.5 ay sonra gözükür. Nu iş böyle yani başka yerde deneyiminiz yoksa ve çalışmak zorundaysanız katlanacaksınız yok ayaktayım yok telefon yasak falan olmuyor yani. Ya devam edeceksiniz ya ayrılacaksınız o işi yapacak iş arayan birçok insan var. Para kazanmak kolay değil maalesef.

Çalışmak zor, işin saatlerini, yoğunluğunu bırak.
İş ortamındaki arkadaşların da fenaysa saat değil dklar geçmez asıl.

Bim'i diğer marketlerden ayıran artısı maaşı ve yükselme şartları diye biliyorum.
Bu artılar için işe ve paraya ihtiyacı olan biri dayanır ne yapsın?

Ama gerçekten abarttıklarını düşünüyorum.

Şu müşteri olmasa da ya da kasada bile oturma izni verilmeyen işlerden ve işverenlerden nefret ediyorum.
Üç kuruş veriyorum diye canını istiyorlar senden.

Allah herkese rahat iş koşulları nasip etsin. Amin.

Sigortanı işe ayak bastığın an yapmazsa işletme suçludur sigorta haktır eğer yapmıyorsa ağır müeyyideleri var 170 e şikayet edin

Eger sabredersen isini dogru yaparsan cabucak yukseltiyorlar

Bu kadar harap etmesem kendini, başka bir iş bulamaz mısın?
Bim gibi yerlerin çalışma politikası aşikar, kendine bu eziyeti yapma..
Bir süre sonra sağlık problemleriyle baş etmek durumda kalırsın..

Hep merak etmisimdir eski konulari nerden buluyorlar hadi buldular neden cevap yaziyorlar diye.

Neden :)
Hadi biz lüzumsuz bir iş yaptık sen daha lüzumsuz ca takip edip yapılan yoruma niye yorum atıyorsun
İnsanın başına ne gelirse ya meraktan

Hadi biz lüzumsuz bir iş yaptık sen daha lüzumsuz ca takip edip yapılan yoruma niye yorum atıyorsun
İnsanın başına ne gelirse ya meraktan
Forumun kanayan yarasına parmak basıyor. Ben de merak ediyorum neden? Siz yazmışsınız sonra insanlar güncel zannedip yazıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…