Bu BIM beni öldurecek :(

Perakende sektoru her baba yigidin harci degil cidden.. Ne yazik ki bu sektorde hakettigi degeri bulamiyor. Herseyden once insanla ugrasmak zor. Yanliz ise ihtiyaciniz varsa dayanin her zaman boyle yorulmazsiniz. Alisinca birde ortami iyice cozunce kolaylasir.

Telefon isine gelince o heryerde oyle. Cunku cok cirkin oluyor musteri yaninda elde telefon falan.

2 ay deneme sürenden önce de cıkabiliyorsun.Ama tavsiyem paraya ihtiyacın coksa baska bir yer bulmadan cıkma.İşin gerçekten zor sürekli ayakta durmak :/

Bence cikin cunku beden isi her yigidin harci degildir.Hele Bim,a101gibi marketlerde 2 3 calisan oluyor hem kasiyer,hem palet cekiyorlar,hem temizlik cok zor.

2016 da önlisans kpss var eğer önlisans okuyor iseniz düşünün derim.yine DGS ile 4 tamamlayabilirsiniz. Daha iyi ataması olur 4 yıllık olunca.
Canim 3 siniftan sosyolojiden.devam.etmeyi.dusunuyorum stajimi yapcam yazin 1 ay nasil sizce

Canim 3 siniftan sosyolojiden.devam.etmeyi.dusunuyorum stajimi yapcam yazin 1 ay nasil sizce
Sınavsız devam yok.Anadolu Üniversitesi bütün bolumlerine dikey geçiş şartı sınavı getirdi.

Sınavsız devam yok.Anadolu Üniversitesi bütün bolumlerine dikey geçiş şartı sınavı getirdi.
Yok sinava gircem de sosyolojiden mi devam.etcem.sonra 4 yillikmi tamamlasam.bilemedim gecen.sene.dershaneye gittim.kpss icin iyi gekmedi hem.calistim.hem dershane zorladi.beni.bu senede gircem gene insallah

Yok sinava gircem de sosyolojiden mi devam.etcem.sonra 4 yillikmi tamamlasam.bilemedim gecen.sene.dershaneye gittim.kpss icin iyi gekmedi hem.calistim.hem dershane zorladi.beni.bu senede gircem gene insallah
Sosyal hizmetlerden de devam edersin sonuçta dikey geçiş sınavına gireceksin girmişken kendi alanında devam et.Anadolu üniversite de bu yıl 4 yıllık sosyal hizmetler açtı. YGS puanı 353 tu.DGS puanı seneye belli olur.

canım ben 9 ay a101 de çalıştım işi söyle anlatayım kesinlikle ise girdiğin gün sigortan başlıyor ve sistemleri çok güzel merkezleri var ve hersey orda ayarlanmis personel sadece o sisteme ayak uyduruyor.ama işinde ilerleyebiliosun personel-günlük temsilci-mağaza sorumlusu -bolge sorumlusu ve dahada ilerleyebilirsin bu senin calismana bagli.maaşin kesinlikle saatinden 1 dk bile şaşmaz gunu gelince hesabina yatar ve eger bu magazlarda çalışıp emekli olursan emekli maasin en kötü 2 bin tl...buraya kadar şartlar çok güzel ama çalışma saatlerini magaza sorumlusu ayarlar ve malesef her magaza sorumlusu sistemi oturtamadiģindan personel çok yorulur saatinde çikamaz veya molalarıni kullanamaz.magazaya mal gelir malıda acarsin kasayada bakarsin temizlikde yaparsin o yüzden işi aģır gelir ama calişmayi istiyorsan burda o sistemi öģrenip kendini gelişirmeye bak magaza sorumlusu ol ve sen yönet o magazayı o zaman daha az yorulursun ve rahat edersin ama ilk başladığinda biraz agir geliyor

ve ben personel olarak başladim maasim 850ydi 2013te sonra günlük temsilci oldum 950 oldu tabi magazanin primine gore maasinda 50-100 artma olur yani ben eğer sabrederim derseniz personel olmaktan yardimci veya sorumlu olmayi isteyin ve yapın derim.benimle başlayan arkadasim 8 ayda bolge sorumlusi oldu 2500 yl maas sigorta yemek altinda araci ve 8 saat calisiyo bolge sorumlusuolunca daha rahat sadece arabayla magazalari gezip talimatlar verirsin oh ne rahat

istifa ettiginiz takdirde, calistiginiz gun kadar ucret odeyip pdememek kurumun insiyatifinde. ki genelde vermezler buyuk sirketler haric.

abdeye alınmamızın tek sorunu müslüman bir ülke olmamız başka bır nedenı yok. almanyada dogdum buyudum tek sebep budur

Belcika'da dogdum buyudum bende canim. Musluman ulke olmamiz zaten basli basina bi engel onlarin gozunde :) Bu sebepten dolayidir ki zaten en ilk aday ulkelerden olmamiza ragmen hala ab'ye alinmadik. Soyledigini kabul ediyorum bu yuzden ama sen tek sebep demissin. Tek sebep bu degil. Biraz da reel olmak gerek. Gercekten bazi haksizliklar var Turkiye'de. Bunu simdi hic birimiz inkar edemeyiz. Objektif bakarim olaylara, siyasi görüsü katmaksizin. Hukuk okuyorum ve ab'nin isleyisini cigerine kadar bilirim. Bu yuzden bu konuda baya arastirmalar da yaptim. Simdi bu konuyla ilgili sayfalarca yazardim izah etmek icin ama burasi uygun bir yer degil bunun icin :)

tek sebep bu gerısı bahane emın ol ac ülkelerı sokuyorlar bulgarıstan polonya tr bın kat daha zengın sorun din gerısı bahane

tek sebep bu gerısı bahane emın ol ac ülkelerı sokuyorlar bulgarıstan polonya tr bın kat daha zengın sorun din gerısı bahane

Ab'ye girme sartlarinda ac veya tok ulke olmasi yazmiyor. Sartlar tamamen farkli. Bununla alakasi yok. Ama Bulgaristan, Slovakya, Romanya vs gibi ulkeler de iyi ülkeler degil. Bunu hepimiz biliyoruz. Ama onlara karsi göz yumduklari bazi sartlar var. Bizden, yani Turkiye'den bu sartlarin butun hepsinin tas tamam olmasini bekliyorlar. Ve bu sartlar oyle kotu seyler degil. Yani Turkiye bunlari ab'ye girmese bile sirf kendisi icin yerine getirse ulkede bu kadar magdur olmaz.

Bkz. Konu sahibimiz, gunde 9 saat calistiriliyor. sadece 15 -20 molasi varmis. Belcika'da boyle birsey kesinlikle yasak. 8 saat calismaya 1 saat mola sart. Eminim Almanya da oyledir.

Simdi ben Turkiye kotu demiyorum kesinlikle. Yanlis anlasilmak istemem. Hayalimde hep temelli tasinmak var. Okulumu bitirince insallah dusunuyorum bunu. Suan ulkemiz gelisiyor evet ama hic birimiz inkar edemeyiz ki gercekten bazi eksiklikler var.. Ve bu eksiklikler goz ardi edilecek seyler degil. Suan ulke iyi durumda amenna. Ama cok daha iyi olmaliyiz. Saglam olmaliyiz. Ab'ye girilsin veya girilmesin. Kalin saglicakla komsucum :)

Deneme süren bitmemisken kaç kurtar kendini
Çünkü az personel çok iş mantığı var orda
Ben bizim bim deki kıza dedim daha dün cöktün sen ben seni tanidigimdan beri diye
7-8 ay olmuştur onun. Oda dayanamiyormus ama başka alternatifi yokmuş

Aslında sanılanın aksine deneme süresince sigorta yapılmak zorunda. İş hukukunda bunun işveren için bedeli var yapmadıysa. 5 asgari ücret bedeli tazminat olması gerek ya da 3 sallamıyım şimdi. Yani deneme süreside eğer haklarınızı gözetirseniz, çalışırkenki tüm haklarınızı barındırıyor. Sadece sözleşme feshi açısından kolaylık iki tarafada, o kadar.

Edit: tabi bu ülkede çalışanına insan muamelesi yapan işverende zor. Nerde ucu açık bir kanun var hepsinden yararlanıyorlar..

4 diye biliorum bnde :) yok girdgm gun bktim calustigim kadar gun yatmazsa digortamm zaten gerekeni yaparim bi davam var su an da acik olan

benim eşimde çalıştı bim de. evet telefon yasak ama simdi biçok yerde yasak.. sanırım daha önce başka yerde çalişmadınız çalışma saatleri evet biraz düzensiz ama deneme süreniz bittiğinde asgari ücretin üstünde bi maaşla devam edeceksiniz.. fazla çalıstığınız bir saatin bile parasını veren bir kurum.. bazı iyi yönlerini de görmek lazım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…