bu bir depresyon mu

lonelybuthappy

always alone never lonely
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2018
2.804
4.508
53
28
İyi günler herkese hayırlı ramazanlar

Ben 21 yaşındayım 22 olacağım, üniversite mezunu olmak üzereyim sadece final sınavlarım kaldı. Kpss'ye gireceğim temmuzda ve ağustosta.

Ancak üzerime ölü toprağı atılmış gibi. Ne sınava çalışasım geliyor, ne gezesim, ne alışveriş yapasım. Herkese öfke duyuyorum. Sınava çalışmak istiyorum, çalışırsam başarırım biliyorum ama üzerimdeki yük engel sanki.
Hadi okul, staj vs idare edemedim desem; ben istesem bunu da başarırdım. Kendime kızıyorum. E hala sınav olmadın çalış diyorum, ama yine üzerimde yük var. Mesela ibadet etmeyi de çok istiyorum ama yine üzerimde bir engel. Uykum yokken bile uyumak istiyorum zorla kendimi uyutuyorum. Bir şeyi hem isteyip hem de kendi elinle yapmamak çok yıpratıcı.

Erkek arkadaşıma da aynıyım, durduk yere eski defterleri açıp kendimi dolduruyorum. Arkadaşlarımın hatasını affetmiyorum. Eskisi gibi amaan boşver diyemiyorum. Herkese her şeye öfkeliyim.

Gelecek kaygım var, atanamayacağım bir daha ki ay bursum da kesilecek ne yapacağım parasız diyorum. Yıllar geçmesin yaşım ilerlemesin 22 olmak istemiyorum işsiz kalmak istemiyorum diyorum da diyorum..Halbuki insanlar 22sinde üniversite okuyor daha. Gayet genç bir yaş ama istemiyorum hiçbir şey mutlu etmiyor.

İnsanların ne derdi var, şımarma ve silkelen diyorum kendime yok olmuyor.

En güzel yaşlarım böyle geçiyor. Bitkin ve bıkkınım. Sizin bir öneriniz var mı?

Acil bir hava değişimine ihtiyacın var.
Arad böyle bunalımlar olur.
Ben atlatmak için tatil yapıyorum . Ama en az 1 hafta olmak kaydıyla.
Yenılenıp gelıyorum resmen .
Şuan mesela çok tükendim :işsiz:

Acil bir hava değişimine ihtiyacın var.
Arad böyle bunalımlar olur.
Ben atlatmak için tatil yapıyorum . Ama en az 1 hafta olmak kaydıyla.
Yenılenıp gelıyorum resmen .
Şuan mesela çok tükendim :işsiz:
Tatil yapacak param yok :( Ailemin tatil anlayışı akraba ziyareti üzerine. Bulunduğum şehirde kafa dinleyecek yer yok, deniz kenarı yok

Hem hava Değişimi hem de okuldan mezun olurken insan kendini çıplak gibi hissediyor gelecek kaygısı bundan sonra ne olacak korkusu aynısını bende yaşadım .
Eve kapandım keşke okul bitmesin yıllar geçmesin dedim ama geçti de bitti de

Hem hava Değişimi hem de okuldan mezun olurken insan kendini çıplak gibi hissediyor gelecek kaygısı bundan sonra ne olacak korkusu aynısını bende yaşadım .
Eve kapandım keşke okul bitmesin yıllar geçmesin dedim ama geçti de bitti de
Ne kadar sürede atlattınız?

Neden bu kadar yükleniyosun kendine? Hem okul,hem sınavlar, hem de kpss neden? Mezun olmanın keyfini çıkarsana biraz. Neden hemen yeniden sınavlara girmeyi düşünüyosunuz bana çok garip geliyo. Biraz ara verin. Kendinize bir yaşam aralığı bırakın. 1 sene sonra girseniz olmuyo mu sınava? Hem daha iyi hazırlanmış olurdun

Neden bu kadar yükleniyosun kendine? Hem okul,hem sınavlar, hem de kpss neden? Mezun olmanın keyfini çıkarsana biraz. Neden hemen yeniden sınavlara girmeyi düşünüyosunuz bana çok garip geliyo. Biraz ara verin. Kendinize bir yaşam aralığı bırakın. 1 sene sonra girseniz olmuyo mu sınava? Hem daha iyi hazırlanmış olurdun
Evet haklısınız, şöyle ki seçim senesi atanmak istedim hem de sene kaybı istemedim. Atanamayıp 1 sene parasız kalmak da istemedim. Böylesi daha kötü oldu ama :KK43:

Benim düştüğüm hataya düşmüşsünüz. Bende okul sürecimde kpssye hazırlanmak gibi deliliği yaptım. Bende ekstra staj ve normal iş hayatı da vardı. Bazen ciddi ciddi his kaybı yaşıyordum. Birde o dönemde yakın arkadaşımın saçmalıklarıyla iyice depresyona girmiştim. Birkaç ay depresyon için destek aldım. Önce o arkadaşı çıkardım hayatımdan sonra üzerimde biriken kaygılardan. İbadetlerimden bile çok zevk almaya başladım daha rahat girdim sınava ve beklediğimden de yüksek aldım. Herşey geçti gitti yeterki sen kendini bırakma. Çok iyi anlıyorum seni şuan o korktuğum kendimi üzdüğüm zamanlara acıyorum. Hayat hiç tahmin etmeyeceğimiz şeyler sunuyor bize. Şuan evliyim ve başka ildeyim. Benim hayalimden bile güzel oldu:) sabredin, geçecek.

Öncelikle sakin olun bunu bende yaşadım hatta ben üniversite 3 te yaşamaya başladım ne yapacağım ne olacak hayatımı nasıl kıracağım vs. Sonra ücretli öğretmenlik yapmaya başladım tam bir saçmalıktı kesinlikle buna düşmeyin şimdi oturun biraz olsun bir şeyler yapın evet biliyorum istek yok ama başka güzel bir yolda yok bu çok açık şöyle düşün en az 1 yıl zahmet çekersin en az o kadar zaman sonra atanmış olursun inşallah ve sonra tatilde yaparsın gezersinde ama senşn durumun şuan parasızlık gezememek değil durumun ben ne olacağım başarabilecek miyim soruları sen benim yaptığımı yapma otur ders çalış çünkü bizim başka fakülteler gibi farklı şansımız yok ara vermek yok silkelen ve hedefine ulaş

Benim düştüğüm hataya düşmüşsünüz. Bende okul sürecimde kpssye hazırlanmak gibi deliliği yaptım. Bende ekstra staj ve normal iş hayatı da vardı. Bazen ciddi ciddi his kaybı yaşıyordum. Birde o dönemde yakın arkadaşımın saçmalıklarıyla iyice depresyona girmiştim. Birkaç ay depresyon için destek aldım. Önce o arkadaşı çıkardım hayatımdan sonra üzerimde biriken kaygılardan. İbadetlerimden bile çok zevk almaya başladım daha rahat girdim sınava ve beklediğimden de yüksek aldım. Herşey geçti gitti yeterki sen kendini bırakma. Çok iyi anlıyorum seni şuan o korktuğum kendimi üzdüğüm zamanlara acıyorum. Hayat hiç tahmin etmeyeceğimiz şeyler sunuyor bize. Şuan evliyim ve başka ildeyim. Benim hayalimden bile güzel oldu:) sabredin, geçecek.
Yakın arkadaş saçmalığı, okuldaki saçmalıklar, aile içi durumlar, erkek arkadaş cidden ben de çok şeyle uğraştım ve yoruldum. Kpss işini Seneye bırakmalı mıyım? Adınıza sevindim.
Allah sizi daha da mutlu etsin amin :) :KK200:

Öncelikle sakin olun bunu bende yaşadım hatta ben üniversite 3 te yaşamaya başladım ne yapacağım ne olacak hayatımı nasıl kıracağım vs. Sonra ücretli öğretmenlik yapmaya başladım tam bir saçmalıktı kesinlikle buna düşmeyin şimdi oturun biraz olsun bir şeyler yapın evet biliyorum istek yok ama başka güzel bir yolda yok bu çok açık şöyle düşün en az 1 yıl zahmet çekersin en az o kadar zaman sonra atanmış olursun inşallah ve sonra tatilde yaparsın gezersinde ama senşn durumun şuan parasızlık gezememek değil durumun ben ne olacağım başarabilecek miyim soruları sen benim yaptığımı yapma otur ders çalış çünkü bizim başka fakülteler gibi farklı şansımız yok ara vermek yok silkelen ve hedefine ulaş
Teşekkür ederim şimdi çalışmaya başlasam bile atanamam eksik çok en azından seneye kalsam bile temelim olur değil mi?

Back
X