bu bir imtihan mi:( :(

Önceki konularınla burada anlattıkların birbirini tutmuyor. Geçen sene 23 yaşındayım demişsin, bir konunda da kızkardeşim evlendi demişsin. ?

Niye bu kadar sırtladınız ki ailenizi sizden önce anneniz babanız var onlara söyleyin bence olanları
kendi başınıza çözmeye çalışmayın
hem sizinde bir hayatınız var
herkes kendi sorumluluğunu bilsin kardeşte olsa bu kadar olmaz yani

Tamam bir sakin olun. Cok zor durumdaymissinz okurken skldm resmen. Anne babaniza bisey demeyin bence,anlayacak ve cocuklarina destek olacak yapida degiller sanirim. Deseniz ne olacak yani..
Erkek.kardesjnizi bataktan kurtarmaya bakin. Siz cabalayin. O da cabalar insallah. Cabalamazsa da kendinizi kotu hissetmeyin ben elimden geleni yaptim dersiniz. Yani tum olaylarda elinizden.geleni yapin da..
Kiz kardes olayi da kotu olmus daha minicik yasta neler yasiyo kim bilir. Bence konusun . Gizlemeyin bildiginizi. Sana yardimci olurum bak annem babam duymadan sorun neyse benle paylas falan diyin. Ablasisiniz guvenir size. Bak boyle boyle bi hayat mi istersn yoksa soyle mi,sen sec. Ben senden buyugum ve ileriyi daha iyi gorebiliyorum sen daha kucuksun herseyi bilemezsin falan diyin ne biliyim. Size inansn guvensin paylassin... off cok zor Allah kolaylik versin.

Hayatta her sey insanlar icin. Herkes hata yapar. Hata yapa yapa ogrenir onsan bazen dogrulari.
Zor oldugunu biliyorum. Ama sogukkanli olmaya calisin ve her seyin bir cozumu oldugunu unutmayin. Olumden baska her seye bir care bulunur.
Allah yardimciniz olsun

Allah yar ve yardımcınız olsun. Biraz içinizi ferahlatmaya çalışın. Bakın erkek kardeşiniz en azından bu illetten kurtulmak istiyor. Ya tam tersi olsaydı. Karışma bana deseydi. Siz o zaman daha çaresiz duruma düşersiniz. Kız kardeşinizin durumunda ise biraz sakin yaklaşmaya çalışın. Dünyanın sonu gibi yaklaşırsanız onu da bunalıma iter yanlış bir şeyler yapmasına sebep olabilirsiniz. Ailesinn tepkisinden korkan kızcağızlarımız intihara sürükleniyor. Biliyorum kabul etmesi çok zor ama elinizden geldiğinizce çıkar yolları sunmaya çalışın. Evli kardeşinize de biraz sorunları kendisi halletmesi konusunda açıklama yapın. O da bir yetişkin artık.

Önceki konularınla burada anlattıkların birbirini tutmuyor. Geçen sene 23 yaşındayım demişsin, bir konunda da kızkardeşim evlendi demişsin. ?

Evet kiz kardesim evlendi sorunkari bitmek bilmedi bahsetmus yardim istemistum daha once inan in gercek yasadiklarim ve artik dayanamiyorum bu mubarek gunde bu kadar da degil rabbim dusmanimin basina vermesin

o yüzden hep diyorum çocuk doğurmak çok büyük sorumluluk..yoksa 6 tane doğurmuş eminim besliyor da,yatacak yer veriyor..eee başka??? hangisi ne sorunla boğuşuyor belli değil..birisi uyuşturucu kullanıyor,birisi genç yaşta evlenmiş sorunlu evlilk,diğeri çok genç yaşta cinsellik..en küçüğü henüz 7 yaşında....
arkadaşım asıl sorun anne babanızda sizin yaşadıklarınız onların sorumluluğu aslında..herkes doğruduğuna bakacak..her anlamda sevecek koruyacak kollayacak,doğruyu gösterecek,ne sadece küfürle kavgayla ne sadece duayla düzelir herşey..
tek tavsiyem önce kendinize odaklanmanız.elbette uyuşturucu mücadelesinde yanında olacaksanız,yanlış cinsel ilişkiler konusunda uyaracaksınız ancak bu arada kendi hayatınızı ıskalamayın..

Omuzlarınıza çok fazla sorumluluklar yüklemişsiniz, bir yandan doğru yapmışsınız ama diğer yandan da kendinize büyük kötülük etmişsiniz bence.
Evet kardeşler çok değerlidir, canınızdır ve koruyup kollamak bir abla olarak sizin de göreviniz.
ama unutmayın ki siz kardeşlerinizin ebeveyni değilsiniz.

Anne ve babanızın bu kadar eski kafalı olmalarına üzüldüm doğrusu ki yaşları da dehşet yaşlı değillermiş.
7 çocuk doğurmayı bilmişler ama, eğitmeyi ilgilenmeyi bilememişler.
siz onları karşınıza alıp kardeşlerinizin anne babaya ihtiyacı olduğunu anlatsanız dinlemezler mi?
Kalkıp kardeşlerinizin hata ve sorunlarını anlatın demiyorum, ama en azından biraz anne+babanızı bilinçlendirerek aslında almaları gereken görevleri hatırlatsanız?
Çocuk sadece doğurup yemeğini ve maddi ihtiyacını karşılamakla büyütülmez ki?
Eminim onlarda büyük sıkıntılar içerisinde kalmış sizleri büyütmüşlerdir.

Belli ki evli kardeşinizin evliliği sizin ailenizde oluşan sorunlarda doğrultusunda gelişen bir durum. Anne baba yeterince manevi destek verememiş.
Uyuşturucu kullanan bir çocuk ise genelde takipsiz anne babadan kaynaklı da olabiliyor. Yeterince hal ve hareketlerine dikkat edilmemesi, arkadaş çevresinin kontrol edilmemesi, ne zaman nerede olduğunun bilinmemesi gibi.
Diğer kardeşiniz de kendinde oluşan duygu boşluğunu farklı şekilde doldurma çabasında olabilir? O yaşta bu tarz durumlarda eğilim olur ve kendisinin yanlış birşey yaptığının farkında bile değildir. Eminim yaşadıklarından yeterince korkmuştur, fakat yine de burnunun dikine gidecektir.

Bu yukarda saydıklarım tamamen anne-babanın üstlenip çocuklarına gerek sevgi, ilgi ve şefkati vereceği durumlar. Bir abla bunları sağlayamaz.Siz kardeşlerinizle konuşsanız dahi sizin yapabileceğiniz tek şey onlara "abla" olarak yardım etmek. Onların ihtiyacı ise ebeveyn ilgisi!

Baslarin da saglam anne baba olsaydi suan bu durumda degillerdi belkide evet suclular ama cezasini brn cekmek zorundaymisim gibi hicbisey yapmiyorlar bagirip cagirmaktan baska dualarinizi esirgemeyin ne olur ben ne yapacagimi gercekten bilmiyorum put gibiyim artik bi sozlum var ona siginayim dedim o da giddiyo egitime kimsem yok artik yapayanliz caresiz tek basimayim nereye baksam berbat onumu goremiyorum ki gucum kalmadi ki onlarada gostereyim

Öncelikle kendi hayatınızı boş vermeyin, çok zor ama sağlam olmalısınız, sizin de bir yaşamınız var.

Sonra evli olan kardeşinize diğer kardeşlerin durumunu açın, yükünüz biraz hafiflesin. Onun da çok aşılmaz sorunları yoksa araları düzelir elbet.

Erkek kardeşiniz size açıldığına göre tedavi istiyor yardımcı olun o bataktan çıksın, çevresini değiştirsin, iletişimde olun, yalnız bırakmayın onu, düşmesin bir daha..

Kız kardeşinizle de yakınlaşın,var mı sevgilisi, ilişkisi ne boyutta alttan alttan öğrenin. Size cinsellik yaşadıysa bile söylemeyebilir,o zaman datesti bulduğunuzu, ona yardımcı olacağınızı söyleyin ama uyarın da ayrıca..

Çok üzücü ve yıpratıcı şeyler, hepsinin bir arada olması da ayrı bir dert, Allah selametlik versin.

Burda en çok annene sinirlendim doğurmuş ama ilgilenmemiş namazında niyazında sen neden bütün sorumluluğu üstüne alacakmışsın olanların hepsini annene anlat doğuran ve anne olan o tek başına üstesinden gelemezsin

Uyuşturucu ve evlilik sorunlarını aileniz biliyor değil mi ? Ne diyorlar bu duruma ?

Kardeşimizi yalnız bırakmayın. Yardım istediyse tedavi olmak daha kolaydır. Ya istemeseydi , o zaman daha kötü olurdu.

Kizkardesinize de sorun testi. Okul çıkışına gidip takip edin v.s

Öyle ölmek isteyecek kadar kötü durumlar değil ki hiç bir neden ölüme sebep olmamalı. yasadiklariniz eğer fakeyseniz durumunuz daha vahim tabi orası ayrı.

Tedavi olmak isteyen ve olan bir erkek kardeş, bu iyi sonuçlanmış. Evliliği kötü giden kardeşiniz, bosanir olur biter. Her çağırdığında gitmeyin. Onunla konuşun bir karar vermesi üzerine.

Kizkardesinizinde belki bir arkadasinindir saklamak niçin almıştır v.s Biraz üzerine eğilim ve öğrenin.

Kpss sınavına da yogunlasin. Öyle dramatize ederseniz sonuca ulaşamazsınız.

Onları kurtarmak istiyorsanız mesleginizi elinize alın.

Allah bu imtihaninizda yardimciniz olsun. Butun yük sizde bu yükü bolusmeniz lazım. Annenize anlatsaniz çok mu kötü tepkiler verir?

Gercekten fa

Gercekten fake falan degilim dualarinizi eksik etmeyin ne olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…