Şu cuma hürmetine Allah yardımcınız olsun.
Konştunuzmu kardeşinizle bugün nasıl davrandınız?
Hayir henuz konusamadim ne denir nasil denir bilmiyorum ki konduramiyorum ya gercekse diye korkuyorum hemde cok korkuyorum
Çok zor sınavlardan geçiyorsunuz.Kardeş bu atsan atılmıyor, satsan satılmıyor. Kızıyor öfkeleniyorsun da yine en ufak bişeyde koşan sen oluyorsun.Erkek kardeşimle uğraştım bende.Annemi kaybedince düştüğü boşlukta çok çırpındı. Gece 2 lerde yalın ayak sokaklarda mı koşturmadım, karıştığı sayısız trafik kazalarında hastane hastane mi koşturmadım, ben işe sokardım o arkamdan çıkardı , rezil rüsva oluyordum.En sonunda bir gece bir köşede sızmış bulduk.Ölü gibi yatıyordu.Artık ne verdilerse içsin diye. Kaldırmamış bünye. O zaman bittiğimi düşündüm, başında ambulans gelip madde kullanımı deyip gidene kadar sessiz bekledim.Kalabalıkta dağıldı başımızdan.Kardeşim kucağımda öyle kendini bilmez bi halde, ilk defa o zaman herhalde ölmek istedim.Yer yarılsın yerin dibine gireyim istedim.Milletten fln çekindiğime ettiğime değil, aştım artık onları rezil olunacağı kadar olmuştum, ben kardeşimin çaresizliğine üzüldüm.Ne yaparız ne ederiz, nasıl düzeltiriz bu durumları bilemedim.ama pes etmeyin, ki bende etmedim. Şu an tedavisini tamamlamış, psikolojik yardımlarını almış, düzenli bir ilişkisi olan hatta evliliği düşünen, çok iyi bir firmada 1,5/2 senedir çalışan bir kardeşe sahibim.
Tek sorunum da bu ya rabbimden baska kimsem yoköncelikle allah yardım etsin size ve ailenize. zor bir durum ama güçlü olmalısınız. ağlayarak bişey elde edemezsiniz.
kardeşinizin tedavi ettirin kurtulacaktır zamanla. kızkardeşinizle konuşun olayı öğrenmeye çalışın ama kızmadan lütfen.size destek olacak biri yokmu? teyze başka kardeş falan.yada anennizle konuşun.tek başınıza herşeye yetemeyebilirsiniz.
test tabiki onundur. kimin olacak.
konuşsan da söylemeyebilir. inkar etmesi muhtemel.
kaç yaşındaydı?
Daha cok kucuk 16 yasinda ne olur onun olmasin gercek olmasin dua edin ne olur
bittim dediğinizde, inanın yetişen bir Rabbimiz var.İnsallah bana da boyle guzel gunler gorunur ama benim gucum kalmadi galiba
test tabiki onundur. kimin olacak.
konuşsan da söylemeyebilir. inkar etmesi muhtemel.
kaç yaşındaydı?
Bu konuyu mümkünse size yol gösterebilecek bir psikolog ile görüşmeye ne derdiniz? Biraz detaylı ve kişiye özel çözüm geliştirilmesi gerekecektir. Kardeşleriniz için bunu yapabileceğinize inanıyorum. Her ikisi için de detaylı bir yol haritası çıkarabilir ve belki zamanla onlara birebir de yardımcı olabilir.
Size tavsiyem bu dönemde olabildiğince sakin kalmaya çalışmanız. Üzüntünüzü anlıyor ve eminim fevriyete sürüklenen farklı duygular da yaşıyorsunuz. Çok haklısınız. Ancak bu sadece sizin değil, onların da sınavı kendi içlerinde. İlk adım olarak uyuşturucuyu bırakma aşamasında olan kardeşiniz için aradığı destek olmak çok güzel. Bunun karşılığını inşallah alacaksınız. İkinci adım olarak da, kız kardeşinizin güveneceği, açılacağı bir "Arkadaş" olmaya çalışmak, size açılmasını sağlamaya çalışmak en doğrusu. Çünkü baskı ve fevriyet onu hep içine kapatacak hem de daha farklı çıkış yollarına sevk edecektir.
Bu sizin göreviniz mi? Elbette hayır... Ancak bu size bir şekilde gösterildi.. Hayatı, çok da üstten tutulmaması gereken, fazla da alttan çalkalanmaması gereken, dengede bir su oyunu gibi düşünün. Çabanız sakince, yön verebildiğiniz kadar suyun üstündekileri dengede tutmak olsun. Herkes bir şekilde sınavının içine çekiliyor. Sakin kalın... Elinizden geleni yapın elbette.. Ve bence bir de, durumunuz varsa bu durumu daha detaylandırabileceğiniz bir destek ile konuşun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?