Bu Bir Kayıp Mı?

Basbayagi kuzenin sacmalamis canim.
23 yas daha gencecik piril piril bir yas
Daha gezersin de gorursun de ogrenirsinde bunlari yasarken kuzeninin ne kadar sacmaladigini farkedersin zaten
çok teşekkür ederim bende artık hayatı yakalamak gezmek eğlenmek aileden uzak kendi ayaklarım üstünde durmak istiyroum

Valla bende 23 yaşımda bir yeri görmemiştim evlendim 23 yaşımda 30 umdan sonrada gezmeye başladım şimdi 40 a az kaldı ama gezmek ya da bi şeyler yapmak değilde bence hayatta mutlu olmak hepsinden önemli mesela ben evimde zaman geçirmekten çok mutlu olurum eşim gezmevidir beni hiç biyere götürmese hafta sonları kahvr içmeye kahvaltiya yemeğe yakın illere götürür ama gitmesekte ben mutluyum önemli olan nasıl mutlu olduğunuzdur

Hangimiz kendi ayaklarimiz uzerinde durana kadar ne yapabildik ki. 23 yas hic de geç değil. O zaman ben 30'ma geldim. Yurtdisinda gezme hayallerim var yasim gecti deyip oturayim mi. Kuzeniniz sizi asagi cekmeye calismis. Böyle insanlar insanin psikolojisini bozar. En sinir olduğum tiplerden biridir. Daha gencsin, yaparsin edersin diyecegine dalkavuğa bak :KK11:

Benim ailemin tatil alışkanlığı yok. üniversite çağına gelene kadar bir yaşadığım şehri, bir memleketi, bir Ankara'yı,bir Çanakkale'yi, bir de birisinin marmaradaki yazligini görmüştüm.
Gezme tozma işine üni 2. Sınıfta başladım.
İlk yurtdisina 25 yaşında çıktım. Sonra devamı geldi.
28 yaşındayım, tam bir senedir geçen sene Mart ayından beri tam 10 şehre gittim küçük küçük izinlerimde (6 tanesi ilk kez gittiğim şehirlerdi) , son aldigim bileti iptal etmek zorunda kalmasaydim şu an balkanlarda 3. Gunumun keyfini sürüyordum...
30 yaş hedefim 30ulke görmüş olmak :)
Bu arada Über bir maaşım yok. Ne öldürür ne güldürür, orta direğim işte.
Yani sen istersen her şey olur. Yeter ki hayatın için bri adım at ve ömür torpusu salak insanlari hayatından cikar...
Özel olmayacaksa orta bir maaşla nasıl bu kadar fazla yer gezebiliyorsunuz :) Varsa bir tüyonuz biz de alalım :)

benim babam durumu cok iyi olmayan bir ailenin cocuguymus, oyle ki 5 cocuklarindan sadece birinin okul masrafini karsilayabiliyorlarmis o da babam olmus. daha sonra ortaokul ve liseyi burslu okumus ailesine yuk olmamis. tip okurken ayni zamanda hep calismis, ankara tip o zaman hep ted kolejlilerle doluymus babam hic onlarla oturup bir cay bile icememis. izmirde dogdugu icin sizden farkli olarak deniz gormus sadece ama sahilde bir cay icmemis mesela. veya meslege baslayana kadar istanbulu hic gormemis. fakulteden sonra direkt uzmanlik vs derken bir gun bile bos gecmemis cunku ailesine bakmak zorundaymis. ama hep okumus yani bana anlattiginda her zaman diyor ki “ben eyfeli gormeye gittigimde fransada okuyan arkadasimdan daha cok sey biliyordum cunku surekli arastirmistim
merak etmistim”

simdi o 70 yasinda ben 23 yasindayim. dunyada 90dan fazla ulkeye 400den fazla sehire gitti babam. her zaman da soyler iyi ki hayatimi kendim kurtarmisim diye. ben de sizinle yasitim sizden cok farkli bir hayat suruyorum ama hayata karsi cok bir hevesim yok. cok isterdim bir seyleri kendim kurabilmeyi. sizin ne guzel oyle bir sansiniz var. bence 23 yas hicbir sey icin gec degil kendi hayatinizi kurabilirsiniz, sizin de ilham verici bir oykunuz olabilir.

Herkese merhaba daha önce burda birçok konu açtım değerli ablalarım bana yardımcı oldular kendime çeki düzen vermeye çalışıyorumda.Bazen insanların söyledikleri çok can yakıcı olabiliyor.Ben doğuda küçük bi ilde yaşıyorum hayatım boyunca sadece 1 kez deniz gördüm çok küçükken bu bir kayıp mı?Hiç tatile çıkmadım.Şehir dışı olarak sadece okul okuduğum yere gittim ve de çok küçükken istanbula gitmiştim başkada yok.Kuzenim bugun bana çok hayal aleminde yaşadığımı söyledi 23 yaşına girdin büyü artık sen hayatını bu şehirde geçirdin artık üniv okumanın ya da başka şehre gitsen gezsen kaç yazar hayatının en güzel yıllarını burda aile yanında üzülerek geçirdin dedi çok üzüldüm içime oturdu.Sizce de öyle mi yaşayamadıklarım bir kayıp mı ?Bu saaten sonra olmasının önemi var mı?
22 yaşındaydım bir anım geldi aklıma, ben deniz olmayan bi yerde büyüdüm ama doğduğum yerde ve üniv. okuduğum yerde deniz vardı. Bu bir kayıp değil ve hayat sana neler getirir bilemezsin. İşte 22 yaşındayken teyzemgile gitmiştim bulundukları şehirde deniz vardı ve deniz kenarı bi yere yemeğe gitmiştik bi ara gözüm ufka dalmış farketmedim bile bişey düşünüyordum belki de birden eğilip kulağıma
-bak bak görüp göreceğin yerler buralar dedi.
O zaman çok zoruma gitmişti, bişey de diyememiştim fazla. Ama işte hayat.. o laftan bir sene sonra evlendim ve şu an evim deniz manzaralı.:KK39:

Özel olmayacaksa orta bir maaşla nasıl bu kadar fazla yer gezebiliyorsunuz :) Varsa bir tüyonuz biz de alalım :)
Hep yazıyorum yine yazayım:))
Bir; pinti bir insanım:) bazı seylerden kesip birikim yapmayı çok seviyorum.
Alışveriş yapmayı oldum olası sevmem. Ama mesela bir ayakkabı/mont/çanta beğendim. Biraz pahalli.
Kendi kendime diyorum ki; bu paraya İsrail'e gidiş bileti görmüştün. Gercekten bir bilet parasını şu şeye vermek ister msiin?
boyle düşünüyorum ve vaz geciyorum.
Bu sene mesela hiç ayakkabi ve mont almadım. Çünkü evde birkaç ayakkabim ve iki montum var. Neden yenisini alayım ki??
ya da (geçenlerde bunu yazınca elestirilmistim bayağı ama) iş yerinde öğle yemeği almayı bıraktım. Günde en az 15 liram giderdi katı katı gidalara. Aya vurunca 400 lira para (Balkanlar gidiş geliş biletim bundan on lira fazlaydı) . Ben de ya evden getiriyorum yemeğimi artık ya da corbayla gecistiriyorum.

İki; ucuz bilet buluyorum:) mesela Türkiye'nin neredeyse her yerine gittim ama doğuya hiç gidememistim biletler pahalli diye. Gerçekten de 300/400 lira İstanbul'dan doğuya tek yön biletler. Ben deTHY'nin neredeyse her ay yaptığı 99tl kampanyasini yakalıyorum. Cuma sabah gidis pazar aksami dönüş şeklinde x doğu şehrine gidiş/hemen yanındaki y dogu şehrine dönüş bileti alıyorum. Böylece yıllık iznimden sadece bir gün harcayıp iki ayrı şehri görmüş oluyorum.
yetiyor mu?
vallahi yetiyor. Neden yetmesin? Zaten tatilde bir gün üç gün gibi dolu dolu geçiyor.
bir başka ucuz seyehat olarak yakın şehirlere blablacarla gidiyorum. O da soyle birsey, arabalarını açıyor insanalr benzin parasına ortak gidiyorsun. 60 lira olan şehre 20 liraya gidiyorsun. Üstelik otogara erken git bekle /gittiğin yerde otogarda in şehre geç falan ugrasmiyorsun. Ortak yerden alıyorlar seni. Eğer kendi arabanız varsa siz de alabilirsiniz. Soforun de yolcunun da referansları oluyor. Güvenli buluyorum.
Genelde tek değilken tercih ediyorum ama otostop da güzel bir seçenek:) x şehrinden hemen yanındaki y şehrine geçmem gerektiğinde - yani kısa mesafelerde genellikle bunu yapıyorum. Tek değilsem tıra bile binerim ama Teksem aile arabalarını tercih ediyorum :))

uc; gittiğim yerde 'kirk yılın başı tatile geldim. Hadi dolandırın beni' diye gezmiyorum. Çoğu insan bunu yapıyor. Elli atmış lira mesela testi kebabına verir Nevşehir'de 'bir daha ne zaman geleceğim? Hem testiyi sunumlu kırıyorlarmis' diye. Ben de derim ki 'nevsehirin normal halkı da mı testi kebabına elli lira veriyor? Şu ara sokakta elbet vardır turiste değil yerliye yemek yapan bir yer'
:)) 'kirk yılda bir tatile geldim prensesler gibi takilayim' demiyorum da 'seyehatlerimi surdurulebilir kılmak/daha çok tatile gelebilmek için tutumlu olmaliyim' diyorum.
bu bakış açısı kazandırıyor bence:)

dört; konaklama. Özellikle yabancı ülkelerde couchsurfing uygulamasını kullanıyorum. Yine referansı bol, çiçek gibi insanların evinde bedavaya kalıyorum. Bütün gece sohbet etmek,Sabah beraber kahvaltı hazırlamak da cabası:) geçen ay ilk kez icinde kullandım ve ben de evinde kaldığım kız da çoook memnun kaldık.(öyle yerlerde kalamam korkarım diyenler , öğretmen evleri genelde 60 lira gecelik sivil bir kisinicin. Polis evleri sivil 40. Ama polis evleri için tanıdığınız bir polisin referans olup yazı yazması gerekiyor. Ben hiç denemedim ama varsa eşiniz dostunuz polis olan,ondan yararlanabilirsiniz:) ayrıca düz memursaniz bile daha indirimli fiyatlar var (paylaşımlı odalarda yatak başı fiyatlar bu arada. Benim için elbet sıkıntı değil paylaşımlı oda. Ama tüm oda fiyatları için internete bakınız)
onun dışında çadırım var. Yazın alıyorum çadırımi/minik mangalimi/hamagimi kamp yapıyorum. Gerçekten çoook sevdigim bir aktivite. Cocuklu çocuksuz herkese de tavsiye ederim :)

.böyle yani :)

Hangimiz kendi ayaklarimiz uzerinde durana kadar ne yapabildik ki. 23 yas hic de geç değil. O zaman ben 30'ma geldim. Yurtdisinda gezme hayallerim var yasim gecti deyip oturayim mi. Kuzeniniz sizi asagi cekmeye calismis. Böyle insanlar insanin psikolojisini bozar. En sinir olduğum tiplerden biridir. Daha gencsin, yaparsin edersin diyecegine dalkavuğa bak :KK11:
evet haklısınız hayatı yakalayabilirim bir yerlerden:)

benim babam durumu cok iyi olmayan bir ailenin cocuguymus, oyle ki 5 cocuklarindan sadece birinin okul masrafini karsilayabiliyorlarmis o da babam olmus. daha sonra ortaokul ve liseyi burslu okumus ailesine yuk olmamis. tip okurken ayni zamanda hep calismis, ankara tip o zaman hep ted kolejlilerle doluymus babam hic onlarla oturup bir cay bile icememis. izmirde dogdugu icin sizden farkli olarak deniz gormus sadece ama sahilde bir cay icmemis mesela. veya meslege baslayana kadar istanbulu hic gormemis. fakulteden sonra direkt uzmanlik vs derken bir gun bile bos gecmemis cunku ailesine bakmak zorundaymis. ama hep okumus yani bana anlattiginda her zaman diyor ki “ben eyfeli gormeye gittigimde fransada okuyan arkadasimdan daha cok sey biliyordum cunku surekli arastirmistim
merak etmistim”

simdi o 70 yasinda ben 23 yasindayim. dunyada 90dan fazla ulkeye 400den fazla sehire gitti babam. her zaman da soyler iyi ki hayatimi kendim kurtarmisim diye. ben de sizinle yasitim sizden cok farkli bir hayat suruyorum ama hayata karsi cok bir hevesim yok. cok isterdim bir seyleri kendim kurabilmeyi. sizin ne guzel oyle bir sansiniz var. bence 23 yas hicbir sey icin gec degil kendi hayatinizi kurabilirsiniz, sizin de ilham verici bir oykunuz olabilir.
teşekkür ederim mesaj için ama sahip olduklarınız için şükredin bence 23 yaşında birçok pişmanlığı olan yaşantı eksikliği çok olan bir kız olarak söylüyorum bunları

teşekkür ederim mesaj için ama sahip olduklarınız için şükredin bence 23 yaşında birçok pişmanlığı olan yaşantı eksikliği çok olan bir kız olarak söylüyorum bunları

sukretmedigim mesajin neresinde yaziyor ki? ben size ornek olmasi acisindan yazdim. umarim istediginiz hayata ulasirsiniz.

sukretmedigim mesajin neresinde yaziyor ki? ben size ornek olmasi acisindan yazdim. umarim istediginiz hayata ulasirsiniz.
çok teşekkür ederim yanlış anladınız beni yani keşke gibi bi cümle kurmuştunuz mutlu olun diye yazdım hiç değilse benim gibi büyük pişmanlık acılarınız yok

Aa hayat daha yeni başlıyor, laf etmiş balkabağı.

Tam tersi senin hayatın şimdi başlıyor. Daha önce hep önüne sunulanı yaşadın, artık istediğin hayatı şekillendirmek senin elinde.

Hiç üşenmedim önceki mesajlarına göz gezdirdim. Kusura bakma ama böyle enerji emen tipler vardır. Öyle hissettim seni. Burda açtığım konular sadece yazıp "acılarının" altını çizmek için açılmış konular. Hiç bir öneriye açık değilsin.
Evet öyle ama...
Haklisiniz ama...
Teşekkür ederim ama...
Hiç güzel hayatım olmadı, hiç çocukluğumu yaşayamadım, sevilmiyorum vs vs
Pardon da buraya konu açan arkadaşlar öneriye açık değilseniz neden yoruyorsunuz kendinizi?
Sen kendini sevmezsen kimse sevmez. Sen böyle negatif enerji yaydıkça saçma bi kısır döngüde de yaşamaya devam edersin.

Back
X