Bu Bir Kayıp Mı?

bunu soyleyen kuzen kac yasinda acaba :)) bu genc insanlarin kendilerini baskalarindan yuksek gorup, insanlari asagilamalarini cok komik buluyorum.

kuzum 23 yasindasin daha. dilerim onunde uzun bir omur var. kosullarin nasil bilmiyorum. eger orada mutluysan degistirmene hic gerek yok. ama mutlu degilsen dunya da cok buyuk ulkemiz de. bir istanbul da ya canakkale turu ayarlayabilirsin. egede ve marmarada belediyeler tur duzenliyor canakkaleye. ya da hangi bolgedesin acaba? gaziantepe gidebilirsin turistik amacli. ya da afyona otele ya da karadenize yuruyuse :) bi cik bakalim begenecek misin disarilari.

Deniz gormemek bi kayip degil, 23 yas hic bisey herseyin basindasin. Aileye gelince insanin en guzel zamanlari ailesiyle birlikte oldugu zamanlaridir. Hayatinin en guzel yillarini en kiymetli yerde gecirmissin eger degismek istiyorsan degismek gezmek ve ogrenmek icin gec degil... Ogrenmenin de yasi yoktur zaten ablacim.

Arkadaşınız bence söylemek istediği şeyi yanlış aktarmış.kötü niyetli değil emin olun.
Ve söylemek istediğinde çok haklı.
Hayat kısa ve gezin tozun eğlenin ,kendinizi bi kafese kapatmayın , görülecek okadar güzel şey varki.
Belli bi zamandan sonra bunları yapmak canın istemicek , çoluk çocuk hayat telaşesi..
Baba evindeyken ne yaptıysan yanına kar kalacak.

Herkese merhaba daha önce burda birçok konu açtım değerli ablalarım bana yardımcı oldular kendime çeki düzen vermeye çalışıyorumda.Bazen insanların söyledikleri çok can yakıcı olabiliyor.Ben doğuda küçük bi ilde yaşıyorum hayatım boyunca sadece 1 kez deniz gördüm çok küçükken bu bir kayıp mı?Hiç tatile çıkmadım.Şehir dışı olarak sadece okul okuduğum yere gittim ve de çok küçükken istanbula gitmiştim başkada yok.Kuzenim bugun bana çok hayal aleminde yaşadığımı söyledi 23 yaşına girdin büyü artık sen hayatını bu şehirde geçirdin artık üniv okumanın ya da başka şehre gitsen gezsen kaç yazar hayatının en güzel yıllarını burda aile yanında üzülerek geçirdin dedi çok üzüldüm içime oturdu.Sizce de öyle mi yaşayamadıklarım bir kayıp mı ?Bu saaten sonra olmasının önemi var mı?
Yaklaşık 7 yıldır denize kıyısı olan bir şehirde yaşıyorum uzaklık üç km değildir ve girmeyi geç denize ayağımı sokmadım benim için bir anlam ifade etmiyor.

Herkese merhaba daha önce burda birçok konu açtım değerli ablalarım bana yardımcı oldular kendime çeki düzen vermeye çalışıyorumda.Bazen insanların söyledikleri çok can yakıcı olabiliyor.Ben doğuda küçük bi ilde yaşıyorum hayatım boyunca sadece 1 kez deniz gördüm çok küçükken bu bir kayıp mı?Hiç tatile çıkmadım.Şehir dışı olarak sadece okul okuduğum yere gittim ve de çok küçükken istanbula gitmiştim başkada yok.Kuzenim bugun bana çok hayal aleminde yaşadığımı söyledi 23 yaşına girdin büyü artık sen hayatını bu şehirde geçirdin artık üniv okumanın ya da başka şehre gitsen gezsen kaç yazar hayatının en güzel yıllarını burda aile yanında üzülerek geçirdin dedi çok üzüldüm içime oturdu.Sizce de öyle mi yaşayamadıklarım bir kayıp mı ?Bu saaten sonra olmasının önemi var mı?
Kuzenin ya kendini beğenmişin biri yada seni cekemiyo ben 24 yaşındayım öğretmenim daha ne deniz gördüm nede antep malatya dışında bir yere gittim küçük bir ılçede yaşıyorum ayrıca bunun yaşı mi varmış yada gitmeyince biseyler mi eksiliyormus

Benim moskovada bir arkadaşım var. 25 yaşında. Hayatında deniz görmemiş. Bu bir kayıp değil bence. Ama neden olmasın,sizin oraya hatay yakın. Gezersin tozarsın. Benim için dürüm de ye bu arada

Kiz sen daha bebeksin ayrica herkes seyahat ederek omrunu gecirmiyor ya. Herkesin imkanlari farkli. Kuzenin de ne kadar atip tutmus. Elbette ilerde kendi meslegini eline alir parani kazanir, belki kendi aileni kurar, istedigin yeri gorur gezersin.

İhtiyacı lüksü biz belirleriz. Alışık olduğumuz şeyleri ararız. Ben her yaz mutlaka denize giderim babam egeli. Gitmezsem ararım, girip yüzmek isterim.
Ama hiç görmeyen arası olmayana bir şey ifade etmez.
Ama deniz tatili istiyorsanız kendi hayatınızı ona göre kurmak elinizde.
Eşim de tatile hiç gitmemiş. Ama şimdi her yaz gidiyor. Ona göre bir hayat kurdu.
Sizin elinizde.
Mesleğinizi kurup istediğiniz şehirde iş arar düzen kurarsınız.

Ayrica hepimiz hayatta ister istemez her an bi seyleri kaciriyoruz. Ben senin yasinda cok ulke gormustum ama cok ice kapanik bir cocuktum gidip sokakta arkadaslarimla oynamadim hic belki o sekilde insan tanimayi kacirdim. Bir baskasi belki gencliginde hic kitap okumadi kitaplardan alacagini kacirdi. Bir baskasinin ailesi yoktu ailesinden alacagi sevgiyi kacirdi. Bir baskasinin odasi yoktu kendine ait bir dunyayi o mahremiyeti kacirdi. Bir baskasinin kardesi yoktu bana gore dunyanin en guzel duygusu olan kardesligi kacirdi. Ben simdi bir Afrika ulkesindeyim ve burda cocuklar hic kar gormemis dusunsene. Hatta peynir diye bir sey bilmiyorlar koylerinde bir suru inek var ama peynir yapan yok. Demem o ki hayatin tum yonlerini zaten gencecik yasimizda yakalamamiz imkansiz. Seyahat etme diye bir ihtiyaci yeni cikardilar. Bu bir ihtiyac bile degil hayati deneyimleme sekli, guzel bir aktivite, hosunuza gidebilecek bir sey. Firsatin olunca elbette gidersin. De yani seyahat etmemis olmak seni asla ezik deneyimsiz omrunu bosa gecirmis... Bir insan yapmaz.

Benim is arkadaslarimin neredeyse hepsi ruandali, gecen sene patronumuz bizi Kenya'ya goturdu ofis gezisine. Kocaman kocaman adamlar dedi ki "mudur bey size tesekkur ederiz. Sayenizde cogumuz ilk defa ucaga bindik." Simdi benim is arkadaslarim deneyimsiz ve bos insanlar mi? Asla degiller cok saygi duydugum insanlar. Ama burda seyahat kulturu yok yani bize de yeni yeni geldi bence. Ayrica hicbir sey icin gec degil, benim annem babam mesela hayatin tadini simdi cikariyor her yere gidip geziyorlar. Annem buraya bile geldi safariye gitti fil filan gorduk 60 yasinda kadin. Lutfen genceciksin kendini milletin lafiyla uzme. Sende kendi 10 sene onceki halimi gordum biri bana "sen soyle birisin su acidan eksiksin" der uc gece uyuyamazdim hayatim bombos gelirdi. Ozguvenli ol sekerim senden bir tane daha yok.

çok teşekkür ederim hayata geç kaldım e
Ayrica hepimiz hayatta ister istemez her an bi seyleri kaciriyoruz. Ben senin yasinda cok ulke gormustum ama cok ice kapanik bir cocuktum gidip sokakta arkadaslarimla oynamadim hic belki o sekilde insan tanimayi kacirdim. Bir baskasi belki gencliginde hic kitap okumadi kitaplardan alacagini kacirdi. Bir baskasinin ailesi yoktu ailesinden alacagi sevgiyi kacirdi. Bir baskasinin odasi yoktu kendine ait bir dunyayi o mahremiyeti kacirdi. Bir baskasinin kardesi yoktu bana gore dunyanin en guzel duygusu olan kardesligi kacirdi. Ben simdi bir Afrika ulkesindeyim ve burda cocuklar hic kar gormemis dusunsene. Hatta peynir diye bir sey bilmiyorlar koylerinde bir suru inek var ama peynir yapan yok. Demem o ki hayatin tum yonlerini zaten gencecik yasimizda yakalamamiz imkansiz. Seyahat etme diye bir ihtiyaci yeni cikardilar. Bu bir ihtiyac bile degil hayati deneyimleme sekli, guzel bir aktivite, hosunuza gidebilecek bir sey. Firsatin olunca elbette gidersin. De yani seyahat etmemis olmak seni asla ezik deneyimsiz omrunu bosa gecirmis... Bir insan yapmaz.

Benim is arkadaslarimin neredeyse hepsi ruandali, gecen sene patronumuz bizi Kenya'ya goturdu ofis gezisine. Kocaman kocaman adamlar dedi ki "mudur bey size tesekkur ederiz. Sayenizde cogumuz ilk defa ucaga bindik." Simdi benim is arkadaslarim deneyimsiz ve bos insanlar mi? Asla degiller cok saygi duydugum insanlar. Ama burda seyahat kulturu yok yani bize de yeni yeni geldi bence. Ayrica hicbir sey icin gec degil, benim annem babam mesela hayatin tadini simdi cikariyor her yere gidip geziyorlar. Annem buraya bile geldi safariye gitti fil filan gorduk 60 yasinda kadin. Lutfen genceciksin kendini milletin lafiyla uzme. Sende kendi 10 sene onceki halimi gordum biri bana "sen soyle birisin su acidan eksiksin" der uc gece uyuyamazdim hayatim bombos gelirdi. Ozguvenli ol sekerim senden bir tane daha yok.
Çok teşekkür ederim mesaj için hayata çok geç kaldım gerek okul gerek eğlence ama yakalamak istiyorum hayatı

Back
X