• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu bunalim beni olmume surukluyor

o kadar uzun ödev mi olur

ödevde mükemmellik mi bekliyorsunuz

10 sayfa da olsa bunlar çizgiçalışması değil mi

sınıf öğretmenleri daha iyi bilir ama 8 saat sürüyorsa bence bir yerde sorun var

ya ödevi anlayamıyorsunuz ya da sürekli çizip siliyorsunuz vs

sonuçta hemen okuldan gelince ödeve oturup çocuğu da germeyin

oynasın vs kafası dağılsın sonra da oturup ödevini yapsın

bebeğin uyku saatinde ödevi yapın

8 saat sürmesi makul değil gibi

öğretmenler diye çağıracağım ama yine sen aklıma geldin Koalina Koalina

ev işlerine gelince de yapmayın yapınca madalya mı var

her yer bal dök yala olmak zorunda değil 5 çeşit yemek zorunlu değil basit şeylerle geçiştirin

haftada bir de temizliğe yardımcı alın bana yarım gün geliyor 55 TL alıyor ve yetiyor

siz evdesiniz daha fazla kirlenir derseniz bir gün de siz sil süpür yaparsınız yeter camlar kapılar zaten yardımcı halleder

insanlara da istihdam alanı açılmış olur

Annelerin hakkı gerçekten ödenmez. Okurken benim bile içim daraldı.
Kolaylıklar diliyorum size. Kendinizi sakın ihmal etmeyin. Bu durumu eşinizle mutlaka paylaşın. Durumunuzun farkında olmayabilir.
Mutlaka bir çözüm bulunur. Gerekirse öğretmeniyle de iletişime geçin. Geçecek bugünler inanın.

Ya kizim genele gore daha agir yani okulda yapilan seyler genelde eve kaliyo yetistiremiyo okulda ogrenip bir sayfa yaziyolarsa bizimki 2 satir yatiyo e dolayisiyla okuldaki de eve kaliyo velilerde sikayetci odev cok diye ama agiz birligi yapip kimse demiyo bisey

küçük mü kızınız kaç aylık

sınıf ortalaması kaç aylık

bir de hani karakter özelliği olarak mı ağır sadece okul ile ilgili şeylerde mi ağır

Allahım yardımcın olsun . İnşallah bugunleri hemencık atlatırsın canım

Sizin sikayetiniz hep ayni. Yani bana garip geliyor.. acaba hic etrafimda cocuklari hakkinda bukadar sikayetci olmayan anneler yüzündenmi garipsiyorum bilemiyorum. Yoksa gercekten bukadar zor mu cocuk büyütmek? Ve her anne icine mi atiyor dillendirmiyor mu acaba.. karsidan bakinca sanki cocuklarinizi benimsemiyor gibi gözüküyorsunuz ve genclik yillariniza özeniyor cocuklarinizi sorumlu tutuyor gibisiniz. Bence psikologa gidin.. yoksa böyle sikayet ederek isyan ederek cözüme ulasamasiniz. Kendiniz üstesinden gelemiyorsunuz.. cocuklariniza da zarari dokunur bu gidiste..sonucta gerginliginizi hissediyorlar.
Yorhmlari okursaniz herkesin isyan noktasina geldigini fakat benim kadar dillendirmedigini fark edersiniz bi ben degilim belki cok dert yaniyorum kabul ama agir geliyo bana tek basima olmak esimin cok destegini gorememek vs..beni daha fazla etkiliyo

Valla beni anlatmissin. İnan ki pilim bitti.

22 aylik oglum yerinde durmayan bi cocuk. Ustune abisi 1. Sinifa basladi. Ders yapmayi sevmeyen, iki satiri iki saatte yapan ve cok cabuk sıkılan bir cocuk. El yazisindan nefret ettim. Resmen cocuklara ve annelere zulüm.

Oyle yoruldum ki, biktim resmen. Kendime ayirdigim bi saat bile yok.

Bu sene nasil gececek bilmiyorum. Simdiden havlu attim.

bana annemi hatırlattınız annem anlatmıstı ablam 1ci sınıfa giderken ben doğmusum kadın şaşırmıs hangimize koşacağını :)

okula babası götürse en azından

sabahçı galiba

o götürsün, servis varsa servise verin

şehrinizi hatırlayamadım ama kışın küçük kız ile sıkıntılı olur gidip gelmek

çok soru sordum ama cidden bu ödevlerin içeriği ne

geçen başka birisi koymuştu böyle eğik çizgiler vs vs

harflere mi geçtiniz

rakamlar ve onları mı yazıyor zira okul açılalı daha 3 hafta oldu ne kadar ilerleyebilirler ki

Güzel kardeşim kusura bakma ama konularına bakınca cidden insan daralıyor. Allah aşkına gidip terapi falan al. Okuyunca bile ne kadar huzursuz bir anne ve ev ortamı olduğu belli oluyor. Çocuklarınızın bu huzursuz ortamda büyümesine izin vermeyin.
Eşiniz de elini taşın altına koysun artık. Hoş bir çok kadının eşi yardımcı olmuyor/olamıyor.Ama hiç bu kadar kendini yıpratanı görmedim. Sizin durumunuz fark etmiyorsunuz belki ama çocuklarınızı bu hale getirmiş olabilir.
Benim eşim gecenin 1'i,2'si,3'ü aniden gitmek zorunda kalır. 2 gün görmediğimiz oluyor birbirimizi. Pazar günlerimiz diken üstünde geçiyor. Görev çıkacak günümüz berbat olacak kaygısıyla.. Hani anlatsam ben daha vahim durumdayım emin ol.
Ama evimizde huzursuzluk yok,mutsuzluk yok. Umut var,neşe var. Kızım iyileşti artık sağlıklı. Bundan daha ötesi var mı?
2 sağlıklı evladın var. Yemin ederim bu tek başına büyük bir nimet.

canım sana kendimi anlatayım da kendinin farkına var...
hafta içi ve cumartesi sabah 8 akşam 5 çalışıyorum. Akşamları 6 da evde oluyorum yemekti bulaşıktı otur diyesiye 9 oluyor dersin başına oturuyorum saat 12 ye kadar. yat uyu diyesiye saat 1 oluyor. sabah 7 de tekrar uyanıyorum. pazar sabahlarıda saat 8 de dershanede dersim başlıyor saat 4'e kadar 5 te evde oluyorum bütün evi silip süpürüyorum toz alıyorum. yemek yapıyorum saat oldu mu yine 9.
bunun dışında evimin parkeleri falan beyaz olduğundan kıl tüy toz çok belli haftanın 3 günü süpürüyorum siliyorum yerleri.
artık yorulduğumu hissediyorum. Benim tek şansım belkide şansızlığım bebeğimin henüz olmaması.

Aslinda disardan bakinca hersey fazla iyi..evimdeyim istedigim evde oturuyorum esim yillar sonra kadroya gecti cocuklarim saglikli iki kizim var gel gelelimki kendimi unuttum gun icinde 1 saat uyumak icin canimi veririm ama yok yemek ti utu supur sil cocuklarin pesini topla ..hic birinden yuksunmuyorum alistim kabullendim takiii okul acilip yogun tempoma birde odevler eklenene kadar
Bu odev mevzusu azcicik olan yasam hevesimide aldi iyice karamsar oldum kaygili oldum cocuk cok zorlaniyor bu sene 1.sinif..elyazisi bildigin bi zulum mizlaya aglaya odev yapiyoruz hergun 10 sayfa..yetismezse eksik olursa ogretmen okulda kiziyo...vee oglen 1 de odev basina oturuyorz kizim o kadar yavas okadar cok bunaliyoki ha bire mola verdi dinlenmesi derken alsam 9 a kadsr odev bitmiyo buraya kadar normal...beni cileden cikaran bu saatler suren odev sirasinda kucuk kizimi zaptedememem daha 1,5 yasinda yeni yuruyo tv unitesine sehpa sandalye peteklerin borusu heryere nerdeyse duz duvara tirmanan bi cocuk birde dis cikariyo surekli beni istiyo e ben hangisine yetisiyim valla becereni taktir ediyorum ben kiviramiyorum yetisemiyorum sinir hastasi oldum dislerimi sıkmaktan cenem yamuldu mideme strese girince sisip kocam oluyor zaten sabirsiz gergin bi tip olan ben iyice herseyden nefret eder oldum 8 saatte bitmeyen odev aglayan iki cocuk ev zaten savas alani gibi ve uykusuz bi anne!!!
Yardimima yetiscek kimse yok esime gelince; bi kocam var ama aslinda yok niye yok cunku o osten gelince 1 saat sonra cocuklarin ikiside uyuyo cocuklarla ayni sofraya oturmak disinda bisey yaptigi yok vakitte yok zaten..haftasonu esim yardimci olmak istiyo ama kizim dedigim gibi cok zorlaniyo odev tum gunumuzu aliyo surekli mizik mizik istemiyorum odev diyo okulu seviyo odevi sevmiyomus! Sinirlerim oyle yiprandiki kizima tahammul edemiyorum bogazini sıkasım geliyo gosteriyorum 100 kere bak boyle diyorum tavana bakiyo saga sola bakiyo hic istek yok daha onjmuzde kac sene var omrum odevle streslemi gececek benim degil bu yili bitirmeye 2 gun daha sabrim yok sanki hayatin tum tatsiz isleri benim ustumde..tum sorumluluk bende esime ne varki uykusuz kalan gece 4 kez kalkan ben okula kucagimda cocukla cantalarla git gel ben yemek utu camasir temizlik ben tukendim tek istedigim olum uykusuna yatip bi daha kalkmamak insanligim kalmadi kadinligim kalmadi ben kalmadim
Kimine gore cok abarti gelebilir ama bende gucsuz bi kadinim demekki demekki biri 20 kg agirligi tasirken kimi 5 kg tasiyamaz herkesin sabri siniri farkli demekki vallaha olmek istiyorum yakamdan dussunler yatiyim uyuyum yataktan cikmayim istiyorum
Bak bugun hafta sonu her hafta sonu nasil oluyo bilmem herif hasta .. yatak dosek yatiyo cocuklarin karnini doyurdum dersler bi dunya..oturcaz ama kucuk kiz durmuyo ne yapayim ha ne yapayim hadi soyleyin:KK43:
bakıcı tutsanız

Bende bir sınıf öğretmeninin, her sınıfı okuttum, size tavsiyem, öğretmeniyle bu durumu konuşmanın, konusamiyorsaniz Eşiniz konuşsun. Bir ogretmen 1.sınıf öğrencisinden, sene sonuna kadar, okuma yazmasını ogrenmesini, matematikten ritmik sayma yapmasini, tek basamakli sayilarda toplama ve cikarma yapmasini ister. Bunları yapan bir öğrenci başarılıdır. Daha fazlasını istemek gereksizdir. Kitaplarda çok gereksiz etkinlikler var. Gereksizleri yaptırmayın. Günde bir iki sayfa yapması bir öğrenci için yeterli. Bu durumu öğretmeni ile tatlı bir dille konusun. El kaslarının iyi olmadığını, etkinlikleri yaparken cok çok zorlandigini söyleyin. Bir iki sayfa ile yetineceginizi ifade edin. Öğretmen belki sizi geri kalmakla korkutabilir, siz hiç önemsemeyen. Zambak yayınlarının el ele kitap serisi var. Bu okuma serisini alıp birinci kitabı cümle cümle okuyup ezbere kiziniza okutunuz ama eğlenceli bir şekilde. İlk 3 kitabı ezbere okuttuktan sonra 4 kitabı okumaya geçmiş bir şekilde okumaya başlayacaktır. Kesinlikle harflerin seslerini öğretmeyin. Öğretmeni zaten zamanı gelince harflerin ağızdan çıkışını ogretecektir. Bu durumuda öğretmeni ile paylaşmanızı gerek yok. Paylaşmayın.

Esinizi kaldirip dinlenin, biraz uyuyun.
Tek basiniza cikip bir nefes alin disarida.
Evet buyuk yuk annelerde malesef, ama esinize de yuklenin biraz, kavga da edin gerekirse, tuketmeyin kendinizi boyle.

ANNEN YOKMU YARDIM ETSE YADA KARDEŞİN KY. NE BİLEYİM ABLAMDAN BİLİYORUM ÇOÇUKLARINIZ AYNI YAŞITTA VE SIK HASTA OLAN TİPLER ALLAH YARDIM ETSİN TAHAMÜLÜNÜZ BİTMİŞ SİZİN Bİ PSİKOLOĞA GİDİN DERİM ALLAH YARDIM ETSİN

durumu olmayan bir ailenin liseye giden veya lise mezunu kizina harclik verin odevlere yardimci olsun.
benim de 2.5 yas ve 5 aylik iki cocugum var anliyorum sizi ama inanin bu biraz da sizden kaynaklaniyor.
her seye olumsuz tarafindan bakmayin.
kac gecedir kucagimda 2 cocukla uyuyor muyum uyanik miyim belli degil, ustune yuzu surekli eksiyen kocam var. yalniz degilsiniz bunu bilin. kizinizin da uzerine gitmeyin.
daha 1. sinif varsin 5 sayfa yapsin 10 degil de.

Aslinda disardan bakinca hersey fazla iyi..evimdeyim istedigim evde oturuyorum esim yillar sonra kadroya gecti cocuklarim saglikli iki kizim var gel gelelimki kendimi unuttum gun icinde 1 saat uyumak icin canimi veririm ama yok yemek ti utu supur sil cocuklarin pesini topla ..hic birinden yuksunmuyorum alistim kabullendim takiii okul acilip yogun tempoma birde odevler eklenene kadar
Bu odev mevzusu azcicik olan yasam hevesimide aldi iyice karamsar oldum kaygili oldum cocuk cok zorlaniyor bu sene 1.sinif..elyazisi bildigin bi zulum mizlaya aglaya odev yapiyoruz hergun 10 sayfa..yetismezse eksik olursa ogretmen okulda kiziyo...vee oglen 1 de odev basina oturuyorz kizim o kadar yavas okadar cok bunaliyoki ha bire mola verdi dinlenmesi derken alsam 9 a kadsr odev bitmiyo buraya kadar normal...beni cileden cikaran bu saatler suren odev sirasinda kucuk kizimi zaptedememem daha 1,5 yasinda yeni yuruyo tv unitesine sehpa sandalye peteklerin borusu heryere nerdeyse duz duvara tirmanan bi cocuk birde dis cikariyo surekli beni istiyo e ben hangisine yetisiyim valla becereni taktir ediyorum ben kiviramiyorum yetisemiyorum sinir hastasi oldum dislerimi sıkmaktan cenem yamuldu mideme strese girince sisip kocam oluyor zaten sabirsiz gergin bi tip olan ben iyice herseyden nefret eder oldum 8 saatte bitmeyen odev aglayan iki cocuk ev zaten savas alani gibi ve uykusuz bi anne!!!
Yardimima yetiscek kimse yok esime gelince; bi kocam var ama aslinda yok niye yok cunku o osten gelince 1 saat sonra cocuklarin ikiside uyuyo cocuklarla ayni sofraya oturmak disinda bisey yaptigi yok vakitte yok zaten..haftasonu esim yardimci olmak istiyo ama kizim dedigim gibi cok zorlaniyo odev tum gunumuzu aliyo surekli mizik mizik istemiyorum odev diyo okulu seviyo odevi sevmiyomus! Sinirlerim oyle yiprandiki kizima tahammul edemiyorum bogazini sıkasım geliyo gosteriyorum 100 kere bak boyle diyorum tavana bakiyo saga sola bakiyo hic istek yok daha onjmuzde kac sene var omrum odevle streslemi gececek benim degil bu yili bitirmeye 2 gun daha sabrim yok sanki hayatin tum tatsiz isleri benim ustumde..tum sorumluluk bende esime ne varki uykusuz kalan gece 4 kez kalkan ben okula kucagimda cocukla cantalarla git gel ben yemek utu camasir temizlik ben tukendim tek istedigim olum uykusuna yatip bi daha kalkmamak insanligim kalmadi kadinligim kalmadi ben kalmadim
Kimine gore cok abarti gelebilir ama bende gucsuz bi kadinim demekki demekki biri 20 kg agirligi tasirken kimi 5 kg tasiyamaz herkesin sabri siniri farkli demekki vallaha olmek istiyorum yakamdan dussunler yatiyim uyuyum yataktan cikmayim istiyorum
Bak bugun hafta sonu her hafta sonu nasil oluyo bilmem herif hasta .. yatak dosek yatiyo cocuklarin karnini doyurdum dersler bi dunya..oturcaz ama kucuk kiz durmuyo ne yapayim ha ne yapayim hadi soyleyin:KK43:

maddi durumunuzu bilmiyorum ama okula giden kızınızı etüt evine verseniz en azından ödevleri orda yapar sizde bi parça nefes alırsınız

Siz yazdıkça ben bunalıyorum kalkıp size gelesim geliyor.
Öncelikle her şeyi yapmayın. Her gün temizlik yapmayın. Bırakın dağınık kalsın etraf.
Ödevi de kısa aralıklarla ve ödül koyarak yaptırın bir müddet. Ve siz bir şey öğretmeyin. Okulda öğretmeni öğretsin çünkü onun görevi.

Oğlum kızınız gibiydi resmen kan kusturdu bize 1. sınıfta annem bir yandan ben işten gelince diğer yandan sürekli ödev yetiştirmek için çabalar dururduk.
Konuyu görünce o günler geldi aklıma,bu durum geçici 1.sınıf bitince biraz olsun sorumluluk duygusunu elde ediyolar ama o 1 sene deli olmaya yetiyo.
Öğretmenle konuşarak biraz olsun ödevleri azaltmasını rica edin çünkü henüz çocuk onlar onlarında oynamaya biraz nefes almaya ihtiyacı var tıpkı sizin gibi ,onlarda bu yeni duruma alışmaya çalışıyolar.
Şuan için önüne bir hedef koyun şu kadar sayfa sonunda yarım saat oyun v.s gibi o hedefe ulaşmak için biraz daha gayret eder diye düşünüyorum Allah yardımcınız olsun.

Annelik, bu duyguyu hissedemezsek hep verdiğimiz, kendimizi ihmal ettiğimiz bir pozisyon haline dönüşür.
Yaptığının annelik olduğunu hissedemiyor, hep veren ve yıpranan konumuna düşürüyorsun kendini.Çocukların için harcanan değil de artan ve kendini yenileyen bir enerjin olmalı. Bunu da ev içi planlı ve programlı olmaya çalışarak başarabilirsin. Ezbere konuşmuyorum bunu çok samimi söylüyorum. hayatını biraz disipline edip hem bebegine, hem 6 yasında ki kızına hemde kendine gayet yetebilirsin. Sen bu şekilde ben kaldıramıyorum, ben yapamıyorum dersen kendinle birlikte çocuklarını da bu mutsuzluga mahkum edersin.

Back
X