• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu bunalim beni olmume surukluyor

etrafinizda unv.ogrencisi veya cuzzi bi fiyata hergun 3-4 saat gelip odevlerine yardimci olacak bi abla bulsaniz

bende deliriyorum bazen bir çocukla hemde...dün ona zarar vermemek için saçlarımı yoldum biliyomusun ...ne zaman bu hale geldim nasıl böyle bi canavara dönüştüm bilmiyorum...tek başıma delirip kurtulmayı bekliyorum

Allah yardimcin olsun. Senin de dedigin gibi herkes ayni degil kimi her soruna gogus gerer kimi kucuk darbede yikilir ayaga kalkamaz. Simdiye kadar iyi idare etmissin bence esinle bu durumu konusmalisin. Cozum yolunu tek basina uretmeye calisma isin icinden cikamazsin.

Vallahi herkes ayni seylerden muzdarip. Benim oglumda bes e basladi bu yil kendi buyudu dertlerde buyudu kizimda iki yasina girecek. Okul la ew arasi mekik dokuyorum inanki bende hep kendimi ikinci ucuncu hatta dorduncu plana atiyorum. Kendime vakit ayiramiyorum diye cok sinirleniyorum bazen. Ama su acidan dusununce kendimi.frenliyorum cocuklarim saglikli cok sukur kaza bela vermesin rabbim. Esimle mutluyum. Bunlari dusununce sinirlerim normale donuyor. Ama o kadar cok haklisin ki nedesek bos. Ew temizlik yemek cocuklar bize vakit kalmamasi cok normal. Keske ayni sehirlerde oturan arkadaslar toplanip bir araya gelebilsek

Sizi çok iyi anlıyorum ama inanın geçicek bu günler sabırlı olun:) benimde kızım oğlum doğduğunda birinci sınıfa başladı o becerikliydi çok fazla uğraşmadım ama oğlum bire başladığında sizin durumunuzdaydım ve bütün gün salonda orta sehbanın üxerinde ders yaptırcam derken dizlerim çürürdü o yazar ben silerim sayfa simsiyah en son yırtılırdı silmekten e harfleri kurdele olurdu el yazısı neyse:) şimdi oğlum lisede kızım üniverstede bukezde evde kimse yok kız zaten başka şehirde oğlum sabah çıkıyo okul dersane aşam geliyo eve şimdide boşluktan sıkılıyorum inanın bugünler geçicek emin olun sadece sabır:)

benim iki çocuklu halim gibisin bende 1 çocuk varken ben neredeyse sen gibiyim pasak pasağım bazen ve hiçbir şey yapmaya mecalim yok ama ev hep iş bekliyor zaten orayı ov burayı sil kendine bakmaya çalış derken dediğin gibi her kadın bir değil her çocuk da bir değil, 1.5 yasındakini emziriyor musun onu merak ettim di çıkarırken beni istıyor diyorsun emziriyorsan azalt biraz zaten daha çok yemek yemesi lazım onun o da seni çok yorar baya bir süt içiyordur fıstık.

ödevlerini de kendisi yapmalı aslında ama hoca azarlıyor diyorsun mecbur yardım edicen ne fena ya, günde 10 sayfa ne demek yuh artık minicik çocuk bunlar çok değil mi ya bu ödev oof ben de bunaldım wallaha senin işin zor of of içim kıyıldı yazarken okurken.

Merhabalar
Gerçekten çok zor bir durum. İnsanın kendisine vakit ayıramaması sıkıntılı olsa gerek. Benim bu konuda tecrübem olmadığı için bir öneride bulunamıyorum fakat kızınızın derslerine yardımcı olabilecek bir öğrenci bulamaz mısınız? Ben ailemden maddi destek alamadığım için 2 senedir bir çocuğa derslerinde yardımcı oluyorum. çok cüzi bir fiyata saati 10 tl gibi. Bulacağınız kişi öğrenci ve hele de genç olursa çocuğunuzun psikolojisinden daha iyi anlar ve max 2 saate ödevlerini bitirir. Belki etrafınızda ihtiyaç sahibi böyle insanlar vardır. Haftada 4 gün çağırsanız, haftasonu da siz ilgilenirsiniz. Bana en mantıklı seçim bu geliyor. Çünkü anneler, babalar çocukların derslerine yetişemiyor. Yeri geliyor anlamıyorlar bile. Umarım böyle biri vardır etrafınızda.

işe gitmek benim için bir kurtuluş desem inanir mısın. bak bugün cumartesi. esim iste buyuk kız ananede. kucugum uslu bir cocuk yemek derdi yok bunlara ragmen evi b.k goturuyo, cocuk genede kucak istiyo, ben hala gecelikli. cok zor gercekten. ev hanimi olup birde iki cocuk bakanlara helal olsun diyorum. ev isi nankör is yap yap gene ayni bi karsiligida yok. birde butun gun evde ne yaptin derler. ben olsam coktan bunalıma girmiştim.

Aslinda disardan bakinca hersey fazla iyi..evimdeyim istedigim evde oturuyorum esim yillar sonra kadroya gecti cocuklarim saglikli iki kizim var gel gelelimki kendimi unuttum gun icinde 1 saat uyumak icin canimi veririm ama yok yemek ti utu supur sil cocuklarin pesini topla ..hic birinden yuksunmuyorum alistim kabullendim takiii okul acilip yogun tempoma birde odevler eklenene kadar
Bu odev mevzusu azcicik olan yasam hevesimide aldi iyice karamsar oldum kaygili oldum cocuk cok zorlaniyor bu sene 1.sinif..elyazisi bildigin bi zulum mizlaya aglaya odev yapiyoruz hergun 10 sayfa..yetismezse eksik olursa ogretmen okulda kiziyo...vee oglen 1 de odev basina oturuyorz kizim o kadar yavas okadar cok bunaliyoki ha bire mola verdi dinlenmesi derken alsam 9 a kadsr odev bitmiyo buraya kadar normal...beni cileden cikaran bu saatler suren odev sirasinda kucuk kizimi zaptedememem daha 1,5 yasinda yeni yuruyo tv unitesine sehpa sandalye peteklerin borusu heryere nerdeyse duz duvara tirmanan bi cocuk birde dis cikariyo surekli beni istiyo e ben hangisine yetisiyim valla becereni taktir ediyorum ben kiviramiyorum yetisemiyorum sinir hastasi oldum dislerimi sıkmaktan cenem yamuldu mideme strese girince sisip kocam oluyor zaten sabirsiz gergin bi tip olan ben iyice herseyden nefret eder oldum 8 saatte bitmeyen odev aglayan iki cocuk ev zaten savas alani gibi ve uykusuz bi anne!!!
Yardimima yetiscek kimse yok esime gelince; bi kocam var ama aslinda yok niye yok cunku o osten gelince 1 saat sonra cocuklarin ikiside uyuyo cocuklarla ayni sofraya oturmak disinda bisey yaptigi yok vakitte yok zaten..haftasonu esim yardimci olmak istiyo ama kizim dedigim gibi cok zorlaniyo odev tum gunumuzu aliyo surekli mizik mizik istemiyorum odev diyo okulu seviyo odevi sevmiyomus! Sinirlerim oyle yiprandiki kizima tahammul edemiyorum bogazini sıkasım geliyo gosteriyorum 100 kere bak boyle diyorum tavana bakiyo saga sola bakiyo hic istek yok daha onjmuzde kac sene var omrum odevle streslemi gececek benim degil bu yili bitirmeye 2 gun daha sabrim yok sanki hayatin tum tatsiz isleri benim ustumde..tum sorumluluk bende esime ne varki uykusuz kalan gece 4 kez kalkan ben okula kucagimda cocukla cantalarla git gel ben yemek utu camasir temizlik ben tukendim tek istedigim olum uykusuna yatip bi daha kalkmamak insanligim kalmadi kadinligim kalmadi ben kalmadim
Kimine gore cok abarti gelebilir ama bende gucsuz bi kadinim demekki demekki biri 20 kg agirligi tasirken kimi 5 kg tasiyamaz herkesin sabri siniri farkli demekki vallaha olmek istiyorum yakamdan dussunler yatiyim uyuyum yataktan cikmayim istiyorum
Bak bugun hafta sonu her hafta sonu nasil oluyo bilmem herif hasta .. yatak dosek yatiyo cocuklarin karnini doyurdum dersler bi dunya..oturcaz ama kucuk kiz durmuyo ne yapayim ha ne yapayim hadi soyleyin:KK43:
ya on sayfa çok değil mi?benim oğlum da 1. sınıfta en fazla 2 sayfa veriyor.öğretmeni,bu sene okuma yazma senesi ,fazla şey beklemeyin dedi.en geriden biz gidiyoruz ama şikayetçi değilim.bir sürü sevdirecek etkinliklerle öğretiyor.

öğretmenimiz watsap gurup kurdu,tüm sınıfa.ona göndermek için yaptığını ,şevkle yapıyor.yapınca videosunu yolluyoruz.nasıl olmuş soruyoruz?bu çok teşvik etti ama 10 sayfa cidden fazla.

Şöyle bir konulara bakınca siz çözüm aramıyorsunuz sanırım.

Sadece içinizi döküyorsunuz.

Sabır, geçer demekten başka bir şey kalmıyor o zaman bize.

Aslinda disardan bakinca hersey fazla iyi..evimdeyim istedigim evde oturuyorum esim yillar sonra kadroya gecti cocuklarim saglikli iki kizim var gel gelelimki kendimi unuttum gun icinde 1 saat uyumak icin canimi veririm ama yok yemek ti utu supur sil cocuklarin pesini topla ..hic birinden yuksunmuyorum alistim kabullendim takiii okul acilip yogun tempoma birde odevler eklenene kadar
Bu odev mevzusu azcicik olan yasam hevesimide aldi iyice karamsar oldum kaygili oldum cocuk cok zorlaniyor bu sene 1.sinif..elyazisi bildigin bi zulum mizlaya aglaya odev yapiyoruz hergun 10 sayfa..yetismezse eksik olursa ogretmen okulda kiziyo...vee oglen 1 de odev basina oturuyorz kizim o kadar yavas okadar cok bunaliyoki ha bire mola verdi dinlenmesi derken alsam 9 a kadsr odev bitmiyo buraya kadar normal...beni cileden cikaran bu saatler suren odev sirasinda kucuk kizimi zaptedememem daha 1,5 yasinda yeni yuruyo tv unitesine sehpa sandalye peteklerin borusu heryere nerdeyse duz duvara tirmanan bi cocuk birde dis cikariyo surekli beni istiyo e ben hangisine yetisiyim valla becereni taktir ediyorum ben kiviramiyorum yetisemiyorum sinir hastasi oldum dislerimi sıkmaktan cenem yamuldu mideme strese girince sisip kocam oluyor zaten sabirsiz gergin bi tip olan ben iyice herseyden nefret eder oldum 8 saatte bitmeyen odev aglayan iki cocuk ev zaten savas alani gibi ve uykusuz bi anne!!!
Yardimima yetiscek kimse yok esime gelince; bi kocam var ama aslinda yok niye yok cunku o osten gelince 1 saat sonra cocuklarin ikiside uyuyo cocuklarla ayni sofraya oturmak disinda bisey yaptigi yok vakitte yok zaten..haftasonu esim yardimci olmak istiyo ama kizim dedigim gibi cok zorlaniyo odev tum gunumuzu aliyo surekli mizik mizik istemiyorum odev diyo okulu seviyo odevi sevmiyomus! Sinirlerim oyle yiprandiki kizima tahammul edemiyorum bogazini sıkasım geliyo gosteriyorum 100 kere bak boyle diyorum tavana bakiyo saga sola bakiyo hic istek yok daha onjmuzde kac sene var omrum odevle streslemi gececek benim degil bu yili bitirmeye 2 gun daha sabrim yok sanki hayatin tum tatsiz isleri benim ustumde..tum sorumluluk bende esime ne varki uykusuz kalan gece 4 kez kalkan ben okula kucagimda cocukla cantalarla git gel ben yemek utu camasir temizlik ben tukendim tek istedigim olum uykusuna yatip bi daha kalkmamak insanligim kalmadi kadinligim kalmadi ben kalmadim
Kimine gore cok abarti gelebilir ama bende gucsuz bi kadinim demekki demekki biri 20 kg agirligi tasirken kimi 5 kg tasiyamaz herkesin sabri siniri farkli demekki vallaha olmek istiyorum yakamdan dussunler yatiyim uyuyum yataktan cikmayim istiyorum
Bak bugun hafta sonu her hafta sonu nasil oluyo bilmem herif hasta .. yatak dosek yatiyo cocuklarin karnini doyurdum dersler bi dunya..oturcaz ama kucuk kiz durmuyo ne yapayim ha ne yapayim hadi soyleyin:KK43:
Ben sana çok üzülüyorum ya her konunu ayrı ayrı okuyorum aklıma takılıyorsun bazen annen filan yokmunyada ev işleri için bir yardımcı bulamazmısın eşinin duruma neden kayıtsız kalıyor görmüyor mu yorgunluğunu bitkinligini :KK43:

Sizin sikayetiniz hep ayni. Yani bana garip geliyor.. acaba hic etrafimda cocuklari hakkinda bukadar sikayetci olmayan anneler yüzündenmi garipsiyorum bilemiyorum. Yoksa gercekten bukadar zor mu cocuk büyütmek? Ve her anne icine mi atiyor dillendirmiyor mu acaba.. karsidan bakinca sanki cocuklarinizi benimsemiyor gibi gözüküyorsunuz ve genclik yillariniza özeniyor cocuklarinizi sorumlu tutuyor gibisiniz. Bence psikologa gidin.. yoksa böyle sikayet ederek isyan ederek cözüme ulasamasiniz. Kendiniz üstesinden gelemiyorsunuz.. cocuklariniza da zarari dokunur bu gidiste..sonucta gerginliginizi hissediyorlar.
ama kadın demıs kimine 10 kg. fazla gelır kımıne 5 dıye
bu kişiden kişiye degısıyo kımı ınsan cok sabırlı oluyo kımı olmuyo olsada sabrın bı sonu oluyo
hepimiz ınsanız sonucta kadın nefes almak ıstıyo bıraz cocuklarından ayrı vakıt gecırse emınım kendını toparlar
allah yardımcısı olsun

Sizin sikayetiniz hep ayni. Yani bana garip geliyor.. acaba hic etrafimda cocuklari hakkinda bukadar sikayetci olmayan anneler yüzündenmi garipsiyorum bilemiyorum. Yoksa gercekten bukadar zor mu cocuk büyütmek? Ve her anne icine mi atiyor dillendirmiyor mu acaba.. karsidan bakinca sanki cocuklarinizi benimsemiyor gibi gözüküyorsunuz ve genclik yillariniza özeniyor cocuklarinizi sorumlu tutuyor gibisiniz. Bence psikologa gidin.. yoksa böyle sikayet ederek isyan ederek cözüme ulasamasiniz. Kendiniz üstesinden gelemiyorsunuz.. cocuklariniza da zarari dokunur bu gidiste..sonucta gerginliginizi hissediyorlar.
Ben de hep yazacam diyorum boşver ariver sus..
Tamam anlıyorum çok zor çocuk yetiştirmek. ..
Ama sürekli çocuklardan yakınıyor sürekli onlardan şikayetçi. .
Herkes çocuk yetiştiriyor aynı şeyleri yaşıyor bu kadar isyan etmiyor..
Ben de anneyim belki bir tane var iki olsa farklı olurdu yoruluyorum yine ama hiç sitem etmedim. .
Hafizama kazınan nickler arasında her gördüğümde hıh yine ne yaptı acaba bu çocuklar diyorum. .

10 sayfa gerçekten fazla,ama bu ödevleri zaten kendisi yapmalı siz yapınca faydası oluyomu? Kendisi kaç sayfa yapiyosa yapsın,öğretmenine de kendisi aciklasin.bu bütün egitim hayatında alışkanlık olur.ben hatırlıyorum da bir kere bile annem odevime yardım etmedi,hemde ne ödevler yapardık.tam aksi kaldır şunlari yeter diye kızardı.sorgulanması gereken bir durum ödev kısmı.

Maddi durumunuz nasıl? Öğleden sonra etüt merkezine gönderseniz kızınızı. Hem ödev yapma alışkanlığı kazanır hemde birlikte daha verimli vakit geçirirsiniz ve yıpranmazsınız. Hangi şehirdesiniz

Back
X