• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu bunalim beni olmume surukluyor

Canım geçen sene bu zorlu dönemden geçtim. http://www.miniminibirlerim.com/l-sesi-ve-harfi-98.html Bu sitenin bana faydası çok oldu. Link çalışmazsa Google ye miniminibirlerim. Com bak istersen. Ve mutlaka harflere rakamlara isim koyun. Biraz daha hafızada kalıyor. Miniminibirlerim sana yardımcı olacak inşallah. Allah yardımcın olsun.
Ve yanlış yazsada tamam sorun değil. Bi dahakine daha güzel yazacağına eminim. Akıllı kızım diyerek telkin edin lütfen. Çünkü zaten herseferinde annem kızıyor. Mücadeleye ne gerek var diyecek. Benim oğlum 2. Sınıfta yazısını inanın ben okuyamıyorum. Ama sınıfta çalışkan öğrencilerin içinde. Öğretmenimiz sorun yapmıyor. Yeterki ben okuyayım( hatası varsa görebilmek için) ve eksik olmasın. Diyor. İnanın aşacaksınız. Daha hemen yılmayın. Daha önünüzde zorlu yollar var. Okuma ve yazma. Sabır ya sabır çekin.

Sen ne zaman konu açsan bende geliyorum ;) çocuklarımız aynı yaşta büyük ilk okula başladı. Ödevde nefret ediyor. Hiç zorlamadım öğretmene bahsettim etüt dedi. Peki dedin hafta da iki gün etüt e gidiyor. 10 sayfa ödevde yuhhh yani bizde tek sayfa fotokopi.
Ödev yapmaya başlayınca küçük kızım a kalem kağıt veriyorum oyalansın diye ama ne mümkün. Gelip kağıdı alıp kaçıyor,yetmediği gibi kağıdı karalıyor. Ben 17 aydır gece uykusu bilmem. Kızım tüm dişleri ard arda çıkardı ve hiç uyumaz.
Eşimi söylemeye gerek yok bugün görüştük çok şükür. Bende yeri geldi ağladım, tek başıma olmuyor dedim. Gittim doktor a. İyiki de gitmişim. Her konuna bakıyorum hep umutsuz, mutsuzsun benim yaşadığım kadar zor bir hayatın olsaydı nasıl yapardın?
Hoş herkeste yaşadığını bilir ama biraz hayata umutlu bak. Evlatlarımız büyüyecek gidecek biz bir saç telini özlücez evde.

Kiyamam sana .gercekten annelik çoook zor .senin durumundayken bide eşim ayagini kirmiştı.kafayı yemek üzereydim .bitkisel bi sakinleştirici alabilirn.Ben öyle yaptım inan faydadı oluyo.Dünyada geçmeyen sıkıntı yok,moralini toplamaya çalış:stop:

Cok zor canim haklisin yani :( Ama suan ogretmenler cok abartior asiri odev veriyor 1.sinif cocugunun yapmasi mumkun olmayacak sekilde bence gidip konusun el yazisi zaten ayri bir dert :( Komsunuz kuzeni falan yardimci olacak acaba haftada bir iki gelip yardimci olsa

Küçük kızınız 1,5 yalına gelmiş artık memeden kesin ve kesintisiz gece uykusuna geçin. Bu bile size o kadar iyi gelecek ki.

Iki Çocuğum var araları 16 ay. Çokkk oturup Ağladım kendi kendime sinir krizleri geçirdim. Hep diyordum ki kendimi bir bıraksam depresyona gireceğim ama Zaman'ım yok :)

Hiçbirimizin hayatı kolay değil malesef. Biraz daha sabır sabır. Hiç olmuyorsa ilaç takviyesi alın. Bu şekilde çocuklarınıza faydalı bir anne olamazsınız.

Küçük kızınız 1,5 yalına gelmiş artık memeden kesin ve kesintisiz gece uykusuna geçin. Bu bile size o kadar iyi gelecek ki.

Iki Çocuğum var araları 16 ay. Çokkk oturup Ağladım kendi kendime sinir krizleri geçirdim. Hep diyordum ki kendimi bir bıraksam depresyona gireceğim ama Zaman'ım yok :)

Hiçbirimizin hayatı kolay değil malesef. Biraz daha sabır sabır. Hiç olmuyorsa ilaç takviyesi alın. Bu şekilde çocuklarınıza faydalı bir anne olamazsınız.
Her defasında cankuşların annesine söylüyorum bende.
Biraz etrafına baksa inan ki şükredecek.
Gelsin beni görsün.uykusuzluktan ölecem artık ayaklarım ağrıyor ama çocuk uyumuyor. Hamur oynadık şekil yaptık bir daha denedim uyutmayı anne acıyoo diyo ve ağzını gösteriyor kuzum :(
Uykusuzluk unuttum bir anda onun acısını dindirmeye çalıştım.
Balkona çıktık ıslandık, yağmuru yine tutamadık ama :D
Hayat kendini parçalamakla geçmiyor ki.
Saat 3 te eşim gelir. Bende yarım saat ayak uzatırım kahve içerim. O yatar bende kızım nr zaman uyursa uyurum. Sabah ta 9 da anneee acıktım diye öbür kızım kalkar.
Bende ananı avradını diye içimden söve söve kahvaltı hazırlarım.
Kendimi salmak gibi lüksüm bile yok be.
Hepte Süslüyüm ben
Ay onları yapmazsam cıkk kesin çökerim. Gideyim de bari takma kirpikleri çıkartayım sevmedim onları ağırlaştırdı gözlerimi :)

Konuyu okuyor musunuz bilmiyorum ama sşzşn yapmanız gereken kızınızı etüt merkezine göndermek ve bir uzmandan yardım almak. Sizin sorunlarınız kendiniz alabileceğiniz boyutu aşmış ve kriz yönetimi yapamıyorsunuz yardım almanız lazım bir uzmana gidin ve kızınızı etüt merkezine verin hem ona hem size faydalı olacsk

Her defasında cankuşların annesine söylüyorum bende.
Biraz etrafına baksa inan ki şükredecek.
Gelsin beni görsün.uykusuzluktan ölecem artık ayaklarım ağrıyor ama çocuk uyumuyor. Hamur oynadık şekil yaptık bir daha denedim uyutmayı anne acıyoo diyo ve ağzını gösteriyor kuzum :KK43:
Uykusuzluk unuttum bir anda onun acısını dindirmeye çalıştım.
Balkona çıktık ıslandık, yağmuru yine tutamadık ama :KK70:
Hayat kendini parçalamakla geçmiyor ki.
Saat 3 te eşim gelir. Bende yarım saat ayak uzatırım kahve içerim. O yatar bende kızım nr zaman uyursa uyurum. Sabah ta 9 da anneee acıktım diye öbür kızım kalkar.
Bende ananı avradını diye içimden söve söve kahvaltı hazırlarım.
Kendimi salmak gibi lüksüm bile yok be.
Hepte Süslüyüm ben
Ay onları yapmazsam cıkk kesin çökerim. Gideyim de bari takma kirpikleri çıkartayım sevmedim onları ağırlaştırdı gözlerimi :)
Bunca işin Gücün Arasında takma kirpik mi takıyorsun kız :KK53: alem kadın Görsün işte. Ben kendime güçlü derdim ama seni görünce vazgeçtim.

Ya hepimiz bunalıyoruz,sıkılıyoruz. Kendi evladımız bile olsa bazen daralıyoruz. Ama atsan atamazsın satsan satamazsın. Bin şükür halimize.

Bak senin minnoşla uğraşıyorsun,sağlığı için çabalıyorsun ve ne kadar sürecek bu durum bilmiyorsun. Diş miş geçici zamanlar bunlar. Allah'ım başka dert vermesin.

Yatıp Kalkıp halimize şükretmeliyiz. Konu sahibini çok iyi Anlıyorum ama hiç olumlu yönden bakmıyor. Hayatı negatif.

Kizim 70 aylik genel karakteri agir
çok soru sordum ama cidden bu ödevlerin içeriği ne

geçen başka birisi koymuştu böyle eğik çizgiler vs vs

harflere mi geçtiniz

rakamlar ve onları mı yazıyor zira okul açılalı daha 3 hafta oldu ne kadar ilerleyebilirler ki
Harflere gectiler cizgi calismalari bitti suan e l ve a harfini ogrendiler matematiktende rakamlari yaziyolar odevler 7 sayfa oluyo ortalamae bide okulda yetisemeyip yapamadiklarida eklenince cogaliyo kizim zaten surekli mola veriyo bi harf yapiyo 5 dk tavana saga sola bakiyo benimde tek cocugum o degilki her an yaninda oturuyum yetisemeyimce sinirleniyorum

Bence biryerlerden kısın aylık 350-400 arttırın kızınıza ders ablası tutun. Hafta içi hergün 1-2 saat gelsin ödev yaptırsın. Yabancıya size nazlandığı kadar nazlanmaz. O ödevler çok daha çabuk biter. Etraf kpssye hazırlanan ya da okuyan sınıf öğretmeni kaynıyor. O paraya günde 1-2 saat çalışıp harçlığını çıkaracak birilerini bulursunuz rahatlıkla. Istanbulda değilseniz daha az paraya bile bulabilirsiniz.

1. Sınıf okuyup zorlanmayan çocuk yok gibi. Ödevler çok olur, normal. 10 sayfa abartı geldi ama bir şey diyemiyorum.
D damdan etiketlemiş beni o yüzden gördüm konuyu. İlk yorumunuzu okudum sadece. İşe kendinizle başlayın, siz neyseniz çocuk öyle oluyor emin olun.

benim cocugumda 1.sinifa baslayacagi hafta 2.yi dogurdum.buyukle hic ilgilenemedim desem yeridir.sadece odev bilinci verdim.yani odevini yapmasi gerektigini,bundan kurtulusu olmadigini ogrettik.cok yavasti bu yuzden sure veriyordum mesela 30 dk.da su kisim bitecek gibi.oda cabaliyordu ve boyle boyle astik o zamanlari.
birde tavsiyem mukemmelliyetci olmayin.birakin kotu yazsin,yamuk yazsin zamanla duzelir.
ayrica;hergun ev temiz olsun diye ,adami utulu ise gondericem diye vs. vs. vs. ugrasmayin.cocuklariniza bakin gerisi yavas yavas olur

Tüm mesajları okumadım ama buradan çocuklarından şikayet eden tüm annelere seslenmek istiyorum.Bir özel eğitim merkezinde öğretmen olarak çalışıyorum özel çocuklarla.Bazen aylarca sadece bir harf ya da bir sayı öğretmeye çalıştığım oluyor.Ya da sadece bir yönergeyi yerine getirmesi için çalıştığım al , ver gibi.

Lütfen çocuklarınız sağlıklı olduğu için şükredin ve şu açtığınız konuyu bi gözden geçirin.Siz ölüme sürükleniyorsanız o insanlar ne yapsın?Sonuçta o çocukları dünyaya getirmeye siz karar verdiniz kendileri değil.Madem 2 çocuk yaptınız o zaman her şeyiniz ona göre planlı olmak zorunda.

Sizi yargılamıyorum kesinlikle ve anlıyorum da emin olun ama bu şekilde karamsar yaklaşarak hiçbir şey düzelmez.Çocuğunuzun zorlanması çok normal hele de anaokuluna falan gitmediyse daha da zorlanabilir.Tek yapacağınız bu süreçte sabırlı olmak emin olun birkaç aya düzene girecek zaten okuluna ödevlerine alışacak.Bir de evet tabi ki ödevlerini ihmal etmemeli ama işin içine biraz eğlence katmanızı tavsiye ederim en azından yarım saat birlikte oynayabilirsiniz.

Size tavsiyem bu süreçte kendinizi yıpratmayın ev işleri ütü falan biraz askıya alın çok yüklenmeyin kendinize.Eşiniz madem hafta sonu müsait en azından ev işlerinde yapabileceği kısımları ona yükleyin.

Bir de unutmayın eğitimde bireysel farklılıklar vardır.Başka çocuklarla asla çocuğunuzu kıyaslamayın.Her çocuğun öğrenme zamanı,biçimi,yöntemi kendine hastır.

Ay yapma ödev falan birak sen mi okuyorsun naparsa yapsin bu velinin odev yapma isi de yeni moda yahu bizim odevleri niye yapan biri yoktu saf gibi kendimiz ugrastik. Utu de yapma ya da bi kadin aliver artık gelsin baksin ev islerine ya da cocuklara. Evin kadini bu kadar yorulunca aksam kocasıyla ilgilenmeye vakit kalmaz. Adamin göz baska yerlere kayar, gezip tozmaya yarar. Mukemmel olmaya calismaktan vazgec birak utusuz giysin pantolonunu ve ye şu adamin parasini artik.

Ben diger konularinizida biliyorum...ne olur yanlis anlamayin ama cidden annelik zor biliyorum..sizi cok sabirsiz ve tahammulsuz goruyorum ve endise ediyorum durumunuzdan.
Benim size onerim ise girmeniz.
Cocuklarida bu surede anaanneye veya babaanneye birakmaniz...araniza biraz ozlem girmeli.yoksa daha kotuye gidecek...biz burda ne desek biyerde gecici cozumler uretiriz

Ben diger konularinizida biliyorum...ne olur yanlis anlamayin ama cidden annelik zor biliyorum..sizi cok sabirsiz ve tahammulsuz goruyorum ve endise ediyorum durumunuzdan.
Benim size onerim ise girmeniz.
Cocuklarida bu surede anaanneye veya babaanneye birakmaniz...araniza biraz ozlem girmeli.yoksa daha kotuye gidecek...biz burda ne desek biyerde gecici cozumler uretiriz
Cocuklariniz saglikli allaha sukredin.ablamin bir kizi var 1.sinifa yeni basladi..kizi buyuyene kadar bircok hastalik atlatti bir ayagi hep hastanedeydi..sonra oglu oldu 6 aylik oda ayni...suan gunduz kizini okula birakiyor ordan hastaneye geciyor...minigimiz hastanede kaliyor...kizinin odevleriylede orda ilgileniyor...ustelik esiylede problemleri var.agzindan hic isyan kelimesi duymadim..siz cok sulursuz ve tahammulsuzsunuz

Annelik zor, küçük insanlarla uğraşıyorsun. büyük olsun küçük olsun insanlarla uğraşmak her zaman zordur.
sana burada bir sürü tavsiye verecek insanlar daha önce defalarca olduğu gibi ama sen yapamıyorum, olmuyor diye bir sürü bahane sıralayacaksın. sen koca insan olarak değişmekten, öğrenmekten, uygulamaktan acizsin ama 1,5 ve 6 yaşındaki hayatın acemisi iki çocuk senin dediklerini tek seferde anlayamadığı için boğmak istiyorsun öyle mi?
şunu bil ki ne yaşıyorsan hepsinin suçu sadece sana ait. eşinin ilgilenmemesi de, çocuklarının huysuzluğu da hepsi senin suçun. sen nesin ki ailen ne olsun? sen de mızmız, uyumsuz, sürekli şikayetlenen bir insansın, çocuklar görerek öğrenir, ailede ne varsa çocuklar onu taklit ediyor sadece.
sen değişmediğin sürece hiçbir şey değişmez. sen mızmız, huysuz, asabi, arabesk olduğun sürece çocukların da öyle olacak.

herkesin yükü kendine göre ağırdır elbette. ancak çözümü bulmak da uygulamak da insanın elindedir. evlenen sensin, o kocayı seçen sensin, çocukları dünyaya getiren sensin. onlar istediği için değil sen istediğin için böyle bir eş, aile, annesin.
çocuklarını suçlamak yerine dön kendine bir bak. sen ne yaptın, yeterince çabaladın mı? sanmıyorum.

bak burada evladı uyuşturucu batağında diye her gün kanlı gözyaşı döken, çırpınan anneler var.
evladı kanser olduğu için gizli gizli ağlayan, evladına gülen anneler var.
yeter ki evladım olsun, isterse beni bunaltsın, üzsün ama evladım olsun diye her gün kahrolan, dua eden kadınlar var.

sürekli şikayetle nasıl çözüme ulaşabilirsin ki? öneriler geliyor hepsine bir bahanen var. insan istese neler neler yapar, sen istemiyorsun. sen tıpkı çocukların gibi mızmızlanıyorsun. koskoca kadınsın ama tek yaptığın şikayet etmek, çocukların çocukluk halleri dahi sana batıyor, halbuki onlar sadece çocuk ve sana kocana bakarak hayatı öğrenmeye, yaşamaya çalışıyorlar.
ne öğrettiğine bir bak, nasıl yaşadığına, çocuklarının seni nasıl taklit ettiğine bir bak.

kocan laftan anlamıyor mu anlatacaksın, gerekirse kavga edeceksin, mecburen anlayacak, başka yol bırakmayacaksın.
iyi bir anne olmak için uğraşacaksın, bahane kabul etmeyeceksin.

he kendine güvenmiyor musun? o zaman boşan ve çocuklarını kocana ver. ya da devlete ver. kafan belki rahat eder, özgürlüğün tadını çıkarırsın.
Pardonda kimsin sen ne curetle anneligime insanligima laf edersin gorende beni cok iyi taniyarak yaziyosun zannender suraya yazdigim uc bes konu beni boyle bi insan mi yapiyor burda yuzlerce kisi yorum yapmis cogu ayni fikirde olup dillendirmemis ama bunalmis bikmis
Psikolojik sorunlarim var evet dogru..yardimda aliyorum ilacta kullaniyorum cocuklarimi cok seviyorum sadece yetersuz bi anneyim buraya icimi dokmek icin yaziyorum kimse hakaret etsin cemkirsin diye degil yok mizmiz yok ben ne yapmisim yok tek sucluymusum kimsin ki sen yargiliyosun kusura bakma senin kadar mukemmel degilim demekki
Ama en azindan hatalarimi biliyorum destekte aliyorum kimin ne yasadigini nasil bi insan oldugunu bilmeden bu kadar net taniyo gibi yazman sadece yargilamaktir

Ne haddini bilmez ukala insanlar var sunu soyleyim hergun cocuklarimin sagligina duaciyim sicacik evimdeyim kimseye muhtac degilim diye bin sukur ediyorum sadece yetisemiyorum psikolojik sıkıntılarim var destek aliyorum ilacta aliyorum bu karamsarligim sadece yetisememekten degil ruhsal anlamda cokmus durumdayim annem yanimda degil ablam akrabam arkadasim bile yok iki cocuk ikisida ilgi ilgi pesimde yetememe duygusu beni yipratan benim konumumdaki her kadin isyan moduna giriyo benimki abarti oda ciddi anlamda psikolojik hasta oldugumdan ben hatalarini bilen tavsiyeleri dikkate alan duzelme cabasi olan biriyim sadece yorgunum tek basima bu kadar sorumluluk almaktan yorgun biriyim kimse bunum icin saldiramaz abuk subuk konusamaz degil mi herkes kendine baksin kendini tartsin arkadas yazmis sen nesin ailen ne olsun bu nasil bi laftir boyle yazan birine ne denir git egonu baska yerde tatmin et hoooosstt denir aksam aksam prim vermemek adina susuyorum

Ne haddini bilmez ukala insanlar var sunu soyleyim hergun cocuklarimin sagligina duaciyim sicacik evimdeyim kimseye muhtac degilim diye bin sukur ediyorum sadece yetisemiyorum psikolojik sıkıntılarim var destek aliyorum ilacta aliyorum bu karamsarligim sadece yetisememekten degil ruhsal anlamda cokmus durumdayim annem yanimda degil ablam akrabam arkadasim bile yok iki cocuk ikisida ilgi ilgi pesimde yetememe duygusu beni yipratan benim konumumdaki her kadin isyan moduna giriyo benimki abarti oda ciddi anlamda psikolojik hasta oldugumdan ben hatalarini bilen tavsiyeleri dikkate alan duzelme cabasi olan biriyim sadece yorgunum tek basima bu kadar sorumluluk almaktan yorgun biriyim kimse bunum icin saldiramaz abuk subuk konusamaz degil mi herkes kendine baksin kendini tartsin arkadas yazmis sen nesin ailen ne olsun bu nasil bi laftir boyle yazan birine ne denir git egonu baska yerde tatmin et hoooosstt denir aksam aksam prim vermemek adina susuyorum
hoşşt diye sana derler canım.
açtığın konular hep aynı ama ilerleme yok.
gerçekleri görmek zoruna gidiyorsa engelle.
sana zerre acımıyorum, çocuklarına yazık.

Back
X