- 24 Haziran 2011
- 23.451
- 48.862
- 798
- Konu Sahibi Bremenmizikacisi
-
Cünkü ergenlik dönemindeymis muhtemelen.. o da cocukmus, siz de cocukmussunuz. Burada suclu/hatali varsa iki tarafin ailesi. Cocuk yetistirirken biraz daha uyanik olmak gerekiyor. Muhtemelen o da yaptiklarindan utaniyordur ve pismanlik duyuyordur. İkinizin de atlatmak icin terapiye ihtiyaciniz var. Her ne kadar unutmustum desenizde bilincaltinizda hasar yaratmis olabilir.Cemre çok tuhaf bir kızdı zaten annesine evde sürekli bağırırdı hem de aşırı yüksek sesle. Annesi babası abisi de cemreyi resmen sevmezdi. Yani ben küçükken cemreyi sevmediklerini istemediklerini hissederdim hep
Evet istismar ... o da bence keşfettigi ya da gördüğü şeyi uygulamış malesef ve normal olmadığının farkında ki seni tembihlemis ....
Belki ona da abisi ya da başka biri yaptı bilemeyiz ..hafızanin belli bir yerine atmissin bu olayi onu görünce hatirlaman da aslında senin ne kadar etkilendiğini gösteriyor onu görünce tetiklenmis geçmiş... geçmiş olsun canım .
Size katılıyorum hiç küçük bir yaş değil o yaş.Ben 16 yaşımda üniversiteye başladım. 14 yaş küçük değil, çocuk falan hiç değil gayet genç oluyor artık
Yaptığı şeylerin size yönelik bir ilgiden değil de, tamamen cinsel merakından kaynaklı olduğu belli. Ama bu onu masum yapmaz tabi ki.
İnsanı rahatsız edecek şekilde bir bakış, herhangi bir ima dahi tacizdir.
Etkilenmişsiniz ama travma boyutuna varmamış sanırım. Etkilenmeseniz hiç hatırlamazdınız, rahatsız olduğunuz için bu duyguyu bastırmışsınız belli ki. Şimdi de gün yüzüne çıkmış.
Ben EMDR Terapisi almıştım bana çok iyi geldi en azından taksiye minibüse binebilecek kadar... tabi benim cİnsel istismar koskaca adam tarafından biraz daha ağır şekilde gerçekleşmişti.Yetişkin tarafından olursa cinsel istismar kavramına girer.
Evet cemre sağlıklı ruh hali olan çocuk değilmiş, o da buna ne şekilde maruz kaldı kim bilir? Ailesini mi gördü, başka yerde mi, başka arkadaşı mı öğretti, yetişkin mi? Önemli bu da.
Geçmişe dönüp düzeltme imkanımız olmadığı için, şu durumda yapacak bir şey yok.
Çocukluğuna inip seans seans tamir edilen terapiye asla inanmıyorum.
Her çeşit terapiyi almış olarak yazıyorum.
Ama içinde tutmaktansa, en azından anonim olarak yazdın, paylaştın. Cesurca bir davranış bu.
Rahatlatmıştır seni eminim.
Kendi sırrını taşımak en ağırıdır çünkü
Cemre ergenlige erken girmis. Bilincsizce yaptiklari yani.Merhaba hanımlar size küçükken yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum çünkü bunun bir istismar mı yoksa basit bir oyun mu olduğunu anlamak istiyorum. Aslında bu hiç aklıma bile gelmiyordu ama bugün o kişiyi tesadüfen görünce tüm anılarım aklımda canlandı.
Ben küçükken 8-9 yaşlarındayken bizim bir komşumuzun kızı vardı. Benden 5 yaş büyüktü adı cemre olsun. Cemreyle ben oyun oynardım çoğu zaman onlara gitmek için ısrar ederdim annem de beni gönderirdi. Onlara gittiğimde cemrenin annesi de evde olurdu ve biz cemrenin odasında “oyun” oynardık. Çok fazla detay vermek istemiyorum bu oyunlar hakkında. Cemre özel yerlerime dokunmazdı ama oyunlarda karı-koca olurduk ve cemre benim üstüme çıkar bana sürtünürdü ya da bana kendisinin boynunu vs öptürürdü annesi odaya gelince de hemen toparlanır başka bir şeylerle uğraşıyormuş gibi yapardık. Ben bunları yaparken çok kötü hissederdim ama yine de cemrelere gitmek isterdim çünkü yaz tatilinde apartmanda başka hiç arkadaşım olmazdı. Cemre de sıkı sıkıya tembihlerdi beni bunları anneme anlatmamam için. Sonraları cemrenin bir kuzeni geldi adı mine olsun. Mine de benden 1 yaş küçüktü ve mineyle konuştuğumda cemrenin de ona aynı şeyleri yaptığını söyledi.
Ben bu olayları hafızamın oldukça derinlerine atmışım sanırım bugün cemreyi görene kadar aklıma hiç gelmiyordu. Eğer bu bir taciz/istismarsa bunu bunca yıl sonra fark etmek benim için hiç hoş bir deneyim değil. Keşke hiç görmeseydim de hiç aklıma gelmeseydi.
Ekleme:ayrıca cemre bana benim o yaşta bilmeyeceğim ve bilmemem gereken cinsellikle ilgili bir sürü bilgi verirdi.
Noktalama işaretleri diye bir şey var, ondan da haberiniz var mıydı?Bende okula başlamadan ailenden büyük ablaların öyle oyın oynadığını biliyorum ben çok küçüğüm diye de beni çocukları yaparlardı ama onlar daha çok göğüslerini ellerlerdi öperlerdi ne bileyim büyüyünce unutmuştum şimdi geldi aklıma dayımın kızı da dedemle ananemi basmış bi sabah hemde zabann köründe çat diye gelivermiş çok utandım diye anlatır hep o yaşta off çok kötüydü der uzun süre annemlerle yattım korkardım çok ablamda korkuturdu diye ama hiç.öyle bişeye şahit olmadım iyiki var öyle arkadaşlarım görüp etkilenen ailesinden korkan dikkat etmek lazım böyle şeylere çocukların me oynadığını arada kontrol etmek lazım bak bugün köyde bi çocuk kızlarıma yeni bi oyun öğretmiş hırsızcılık mış çok kızdım oyun bile olsa hırsızlık kötü diye ağladı bilmiyo ne olduğunu
Senin yaşadığın da males3f kötü olmuş ama cemrenin de şuan pişman olduğunu düşünüyorum o yaşta ya ailesinde gördü ama tvde bile filmlerde var öyle sahneler önceki filmlerde daha çok o yeşil çamda hele hatırlıyorum yani aşırı abartı bize izletmeleri de saçma yani o müjde ar filmleri heleki
Şimdi sen aklına kötü şeyler getirme artık geçmiş gitmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?