Bu çocuk ne yapmaya çalışıyor?

bogakizii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
1.319
1.020
133
Merhaba kızlar,

Konuyu en yakın arkadaşım için açıyorum, kendisinin kk üyeliği yok benden rica etti ben de açmış bulunuyorum :) Konunun linki onda olacak, beraber okuyacağız cevaplarınızı. Sorularınız olursa da beraber cevaplandırıyor olacağız.

4 ay önce bir arkadaşım erkek arkadaşından ayrıldı. Çocuk genel olarak biraz sorunlu bir tipti, çok çocuksuydu, sorumsuzdu, arkadaşım da onun hayatını toplama görevi üstlenmişti kendine. Hatta çocuk arkadaşıma ayrılırken şaka olarak değil ciddi ciddi "bir anne çocuğunu bırakır mı?" diye sormuştu, arkadaşım da biz de çok korkup, tuhaf karşılamıştık. Çocuğun en başından beri yaşça büyük kadınlara ilgili var, arkadaşımı da bazen annesi ile eş tutuyordu. Annesine çiçek aldığında ona da alıyordu veya arkadaşımı üzdüğünde annesini üzdüğünü düşünüp üzülüyordu. Ayrıldıktan sonra çocuk devamlı şekilde arkadaşımla barışmaya çalışmaya, barışmadıkça kavga çıkarmaya çalışıyordu. Daha sonra ayrılıklarının 2. ayının sonunda arkadaşımla süregelen kavgalarından birinde artık hayatında başka bir kadının olduğunu söyledi, ilk başta inanamadık çünkü bahsettiği kadın kendisinden 8 yaş büyük çocuğu olan boşanmış ve çocukla tamamen zıt karakterler de olan bir kadındı. Yanlış anlamayın tabii ki her yaşta insanın sevgilisi olabilir, çocuğu olsa bile ancak arkadaşımın erkek arkadaşının asla birlikte olmak istemediği kadınlar listesinin bir örneğiydi bu kadın. Bu kadınla tek ortak yönleri eskiden aynı şirkette çalışmaları ve aynı psikologa gitmeleri. Daha sonra biz arkadaşımı gıcık etmek için böyle yaptığını düşündük çünkü gerçekten arkadaşımı atlatabilmiş olsa onu arayıp kavga çıkarıp bu bilgiyi paylaşmazdı, ama olay 2 gün önce aldığımız bir haberle değişti.

Çocuk hiç normalde yapmayacağı bir şeyi yapıp kadınla fotosunu Whatsapp profiline koydu. Arkadaşıma inat veya kıskandırma amaçlı olamaz çünkü ikisi de birbirinde engelli fotoları göremiyorlar. Biz bu foto olayını çocuğun abisinin arkadaşımı aramasıyla öğrendik. Abisi ve ailesi çok endişelenmişler bu durumdan. Çocuk ailesine arkadaşım ile arada bir konuştuklarını falan da söylüyormuş geçiştirmek için.

Sizce çocuk ne yapmaya çalışıyor ve arkadaşım ne yapmalı?

Çok teşekkürler.

Anne problemleri, travma. Anneden gereken sevgi ve eğitimi alamama sonucu aklında oluşturduğu anne ihtiyacı. Partner ve anne arasındaki ayrımı yapamayacak kadar tabularla dolu bir ailede büyümek, anneye bağımlılık liste uzar gider. Ya da sadece aşık olması ve çekici bulması ki oldukça normal.

Arkadaşının konuyla ilgisini çözemedim. Çocuk başkasını bulmuş. Bitmiş gitmiş bir mesele. Yok biz görüşmüyoruz desin çocuğun ailesine

Bence arkadasiniz cocuk icin endiselenmeyi birakip kendisi icin endiselenmeli. Zira boyle bir cocuk icin hala ne yapmaliyim diye soran bir insan bana pek saglikli gelmedi kusura bakmayin.
Siz simdi diyeceksiniz ki cocugun iyiligi icin ugrasiyor diyebilirsiniz. Cocuk hayatimda biri var demis otesi var mi? Arkadasiniz yok ille de ben iyi olsun diye ugrasiyorum diyor ise cocuk hakli derim zira arkadasiniz anne rolune burunmus derim.

Her ne yapıyorsa bilmemde acayip bi negatif enerji hissettim belki de çocuğun arkadaşınızı anne olarak görmesini anlatır gibi anlattığınız için. Bence arkadaşınıza ne artık çocukla ilgilenmeyi bıraksın

Merhaba kızlar,

Konuyu en yakın arkadaşım için açıyorum, kendisinin kk üyeliği yok benden rica etti ben de açmış bulunuyorum :) Konunun linki onda olacak, beraber okuyacağız cevaplarınızı. Sorularınız olursa da beraber cevaplandırıyor olacağız.

4 ay önce bir arkadaşım erkek arkadaşından ayrıldı. Çocuk genel olarak biraz sorunlu bir tipti, çok çocuksuydu, sorumsuzdu, arkadaşım da onun hayatını toplama görevi üstlenmişti kendine. Hatta çocuk arkadaşıma ayrılırken şaka olarak değil ciddi ciddi "bir anne çocuğunu bırakır mı?" diye sormuştu, arkadaşım da biz de çok korkup, tuhaf karşılamıştık. Çocuğun en başından beri yaşça büyük kadınlara ilgili var, arkadaşımı da bazen annesi ile eş tutuyordu. Annesine çiçek aldığında ona da alıyordu veya arkadaşımı üzdüğünde annesini üzdüğünü düşünüp üzülüyordu. Ayrıldıktan sonra çocuk devamlı şekilde arkadaşımla barışmaya çalışmaya, barışmadıkça kavga çıkarmaya çalışıyordu. Daha sonra ayrılıklarının 2. ayının sonunda arkadaşımla süregelen kavgalarından birinde artık hayatında başka bir kadının olduğunu söyledi, ilk başta inanamadık çünkü bahsettiği kadın kendisinden 8 yaş büyük çocuğu olan boşanmış ve çocukla tamamen zıt karakterler de olan bir kadındı. Yanlış anlamayın tabii ki her yaşta insanın sevgilisi olabilir, çocuğu olsa bile ancak arkadaşımın erkek arkadaşının asla birlikte olmak istemediği kadınlar listesinin bir örneğiydi bu kadın. Bu kadınla tek ortak yönleri eskiden aynı şirkette çalışmaları ve aynı psikologa gitmeleri. Daha sonra biz arkadaşımı gıcık etmek için böyle yaptığını düşündük çünkü gerçekten arkadaşımı atlatabilmiş olsa onu arayıp kavga çıkarıp bu bilgiyi paylaşmazdı, ama olay 2 gün önce aldığımız bir haberle değişti.

Çocuk hiç normalde yapmayacağı bir şeyi yapıp kadınla fotosunu Whatsapp profiline koydu. Arkadaşıma inat veya kıskandırma amaçlı olamaz çünkü ikisi de birbirinde engelli fotoları göremiyorlar. Biz bu foto olayını çocuğun abisinin arkadaşımı aramasıyla öğrendik. Abisi ve ailesi çok endişelenmişler bu durumdan. Çocuk ailesine arkadaşım ile arada bir konuştuklarını falan da söylüyormuş geçiştirmek için.

Çok teşekkürler.
Çocukla kadın aynı psikologdan dolayı tanışıyorlar.
Çocuk annesi gibi kendinden büyük kadılardan hoşlanıyor diyorsunuz ve 8 yaş büyük bir kadın kriterlerine uymuyor diyorsunuz.
-Neyini anlamlandıramadınız acaba ki?
Arkadaşımla neden hâlâ görüştüklerini söylüyor o zaman diye soruyorsanız ailesi tepki vermesin diye kendisinden büyük biriyle olduğunu gizlemek istemiştir. Ama artık ondan da korkmuyor galiba profil yapmış işte. Arkadaşına söyle, kurtulmak istiyorsa kurtuldu onun dışında hep etrafında dolaşmasını beklemeye alışmışsa o da psikoloğa gitsin belki yeni bir tuhaf alışkanlığı olan biriyle tanışır.

Çocuk genel olarak biraz sorunlu bir tipti, çok çocuksuydu, sorumsuzdu,
Sorunlu tipler hep ilgi çeker.
Olması gereken sessizce uzaklaşmaktır.
Söylenen yalana gelince bu çocukla ailesi arasında bir olay.Arkadaşınızı ilgilendirmez.
Sorunlu bir adamı ben adam ederim diye kolları sıvamak yerine daha sorunsuz, sakin, düzgün insanlarla yola devam etmeli arkadaşınız :KK25:

Oedipus kompleksi olabilir mi? Baba ilgisinden mahrum büyüyen bazı kadınlar nasıl olgun erkeklerden hoşlanıyorsa(elektrela kompleksi) , bunda da anneyle ilgili sorunları olan bazı erkekler anne figürü verebildikleri kadınları seviyorlar.
Oyle ya da böyle... Adam şimdiki ilişkisinden mutludur belki. Belki huzuru,aradığı sakinliği o kadında bulmuştur.
Arkadaşıniz da hem terketmiş hem adami gözlüyor. Ona ne??? Terkettiyse kendi yoluna baksın. Adam ister 18ine yeni girmiş kızla görücü usulü evlenir, ister 40 yaşında,iki çocuk annesiyle nisanlanir, ister barda pavyonda dağıtır, her gece başka kadınla takılır. Bunda arkadasinizi Alakadar edecek bir durum yok ki

Merhaba kızlar,

Çok teşekkürler.
birşey yapmasına gerek yok. bitmiş gitmiş sevinsin. yalnız çocuğun abisi aramış ya, abisine 2 ay önce ilişkilerinin bittiğini, sadece çocuğun bir kez arayıp ilişkisi olduğunu söyleyip kapattığını söylesin. kestirip atsın. ve kurtulduğu için kendini şanslı hissetsin lütfen. dünyaya bir kere geliyoruz.

Bir şey yapmaya çalışmıyor, konuyu kapatmış başka bir kadınla ilişkisi var, arkadaşınızla bir alakası yok yani artık. Arkadaşınız da artık ne yapmaya çalışıyor diye düşünmeyi bırakıp kurtulduğuna sevinsin.

Çocukla kadın aynı psikologdan dolayı tanışıyorlar.
Çocuk annesi gibi kendinden büyük kadılardan hoşlanıyor diyorsunuz ve 8 yaş büyük bir kadın kriterlerine uymuyor diyorsunuz.
-Neyini anlamlandıramadınız acaba ki?
Arkadaşımla neden hâlâ görüştüklerini söylüyor o zaman diye soruyorsanız ailesi tepki vermesin diye kendisinden büyük biriyle olduğunu gizlemek istemiştir. Ama artık ondan da korkmuyor galiba profil yapmış işte. Arkadaşına söyle, kurtulmak istiyorsa kurtuldu onun dışında hep etrafında dolaşmasını beklemeye alışmışsa o da psikoloğa gitsin belki yeni bir tuhaf alışkanlığı olan biriyle tanışır.

+++1

Yani sondaki arkadasim ne yapmali sorusunun burda tek cevabi var: Kacmali

Belli ki cocuk sagliksiz bir insan. Arkadas belasini aramasin.

Arkadaşım hala ne yapsın mı diyorsunuz 🤦‍♀️Sorunlu, sorumsuz, arkadaşına değer vermeyen birisi için hala ne yapsın diyorsanız. Adam geri dönmek istese hemen kabul edecek zaten. Neden soruyorsunuz ki

Ya şu biten ilişkilerin arkasından insanları takip edip kendi kendinize karşıdaki insanın hayatında olan olayları anlamlandırmaya, yorumlamaya çalışmak sizi yormuyor mu? Yani bence boş verin gitsin ne yapıyorsa yapsın millet. Size ne? İsterse 15 yaş büyük olsun kadın ne alâka eder sizi? Ne kafa yoruyorsunuz önünüze bakın geçmiş gitmiş. :KK51:

Çocuğun başka bir sevgilisi var şuan, arkadaşınız ne yapacak ki anlamadım? Zaten kurtulmak istemiyor muydu bulaşmasın işte kurtulmuş.

Konuyla çok ilgisi yok ama şu şarkı aklıma geldi.(Küfürlü şarkı ,toplu alanlarda dinlemek tavsiye edilmez.)

Arkadaşınızın sevgilisi de annesini takıntı haline getirip annesi yerine koyabileceği kadınlarla birlikte olan birisine benziyor.

Back
X