bu çok büyük haksızlık gerçekten

anladım.bari inşallah kuzenin eş olarak iyi biridir.

bu yaptığınız çok büyük cesaret işi yanlız tebrik ederim

Cok sinirlendim gercekten Kiz kendini korumasini bilmezse daha cok ezer onu kaynanasi. Ben sunu anladim ben gelinim ne deniliyorsa yapmam lazim diye sessiz cit cikarmayan birini cok fazla eziyorlar, kendimden biliyorum.Benim hayatimda resmen cehennem gibiydi bende 18 imde evlendim.Benide hizmetci gibi kullandi ama ben daha fazla ezdirmedim kendimi. Suan 22 yasindayim ve bu 3 yilda cok sey ogrendim. Saygida kusur etmiyeceksin evet ama haksilik yaptirmayacaksin kendine.Gururlu olacaksin. Okuyacaksin kendi ayaklarin ustunde durmayi ogreneceksin.Herseyden once kendine guveneceksin.Bak bakalim ezebiliyorlar mi? Allaha havale ediyorum boyle kaynanalari.Allah onlardan korusun

kızın ailesi çok değişik zaten, bi akraba düğününde babalar tanışmış ve amcam kızın babasına kızına talip olacaklarını söylemiş neyse aradan aylar geçmiş tabi amcam unutmuş bu konuşmayı kızın babası amcamı aramış demiş ki kızı alacakmısınız eğer almıyorsanız başka isteyenleri var onlara vereceğim demiş olay baştan sona tam bir fiyasko anlayacağınız.

Way be babaya bak oyuzden kaynana o kiza laf soyleme hakki buluyor kendinde.Kiza cok yazik ya

ailesi falan bi yana kıza üzüldüm. zavallm ne hayelleri vardı kimbilir keşke itiraz etseydi evlenmeseydi gezecek tozacak hayatnı yasayacak yasta cadı bi kaynanaya hzmetcilik yepıyo.k.bakmayn yengenze cadı dedim ama hakediyo..keşke arkadaşlarmz gibi ailelerimizi de seçebilsek....

inanın cadı demek bile hafif kalır. suratsız, laf sokan, etrafa negatif enerji yayan, kendi kabuğuna çekilmiş, aşırı cahil bir insan. Ne oturması bilir ne kalkması, ne giyinmeyi bilir ne konuşmayı, temizlik desen yok elinden bir iş gelmez ama aklınca kızı eğitiyor yüzüne karşı bağırmak istedim sen ne biliyorsunda bu kıza ne öğreteceksin diye ama olmuyor işte

gelin kaynanaya bir emanettir. emanete hiyanet cok büyük günahdir. herkes gelindir ve bir gün kaynana olucaktir.ama maalesef kaynanalar gelin olduklari zaman cok cabuk unutuyorlar.sen görevini yapmissin canim zalimin zulmüne susmamissin. akraban diye kayirmamissin. Allah o gelini kurtarsin bir an önce. öyle bi anlattin ki eski anilarim canlandi gözüm de...

belli bi yastan sonra insanları dğiştiremyoruz zor çokkk zor..

ahh ah öyle kaynanaya dişli bi gelin lazımmış bak o zaman emredebiliyomu
daha yaş 18 ,bide gurbete gelmiş kimi kimseside yok eeee daha ne istesin o kaynana değil şeker istemek zamanla ayağını falanda yıkatır heralde

iyi demişsin canım ağzına sağlık ben olsam kafasına gecirim hizmetçi mi almış onun gibi kaynana doğru çok her yerde var asıl kaynanalık yerine anne olan az benim kaynana hayatta demez diyemez ben bastan taviz vermedim ammaaaan şimdiki aklım olsa hayyta evlenmem evliliği bişi zannediyolar kaynanalarada gelinlerde kesin onunda kaynanası ona böle davranmıştır da ondan kötü davranıyordur kızcagıza benim kaynanama eşimin babanneside böle yapmış güyaaaa bende dedim ki ders alıp bana iyi davranacagına kötü davranma sakın dedim ben sana da benzemem onada dedim yinede öyle yaptı onunla 1 senedir konuşmuyorum torunuda zor göryor cekindiği için benden şimdi cici kızım benim diyor gelinlerde hata ne yalakalık yapılorsa anlamam hiç ...merak etmem gelin arkadas zamanla açılır ben ne sesszilerini gördüm sonra cengaver kesilen sıkma canını

zavallıcık.. Allah hepimizi vicdansız insanlara karşı korusun.

Annenle babanla ya da aileden bir buyukle konustun mu peki,onlar ne diyolar ? Yazmamissin merak ettim =)

annemle birlikte gittik zaten annemde gördü olanları ama yengemin çirkeflikleri yüzünden kimse karışmak istemiyor Annemde inşallah kız tez vakitte gözünü açarda kullandırtmaz kendini dedi. Yengemde öyle kötü kaynana falan görmemiş babaannem zaten babam, amcam çok küçükken vefat etmiş dedem sahip çıkmamış çocuklarına sonra amcam askere falan gidip gelince evleneyim kardeşlerimi toparlayım demiş yengemle evlenmiş ama ne toparlaması tamamen dağıtmış kardeşleri evde yiyecekleri falan saklarmış. Gençliğinde de öyleymiş yani kaynanasından çekmişte oda gelinine çektiriyor diye bir şeyde söz konusu değil anlayacağınız.

Anladim yani bi yandan haklilar karismak istememekte ama yani boyle de gitmez.Umarim yengen bi sekilde farkina varir davranisinin.

Bazı insanlar oğlumu mutlu etsin diye değil eve hizmetçilik etsin diye oğullarını evlendiriyor ya cinnet geçiriyorum.

ilk başta baba rezil etmiş kızını.almazsanız başkasına vereceğim diyede blöf yapmış aklınca yoksa piyasa kızıştırmacama mı desem?
daha 18 yaşında kız yerini çok mu daraltmıştı acaba?hep aileden başlamıyor mu zaten bu işler?
kız belli baba evinde ezilmiş,şimdi de kaynana elinde eziliyor.tek umudu kocası,o iyi olsa bari.o iyi mi,bilginiz var mı?ama sanmam anasının aklına gider çoğu.

tahminim olay şu olacak klasik senaryo.bu kız en güzel gençlik yıllarını ve daha doğrusu
ömrünün çoğunu kaynana dırdırı ve laflarıyla karın tokluğuna hizmetçilikle geçirecek.sonra yaşlanacak,tabi gözü açılmış olacak artık.bu sefer de geçmişte kendisine yapılan haksızlıklar,eziyetler beynini yemeye başalayacak.acısını da kocasına dırdır yaparak çıkarmaya çalışacak.yani benim çevremdeki çoğu yaşlı kadın böyle anlamak lazım onlar niye böyle oldu?

aynı evde yaşamayı kabul etmek küçük yaşta evlenmek zaten hatanın en büyüğü
eminim kocası da çok gençtir daha bunlar evliliğe hazır olmayan insanlar hop evlendiriliyorlar
kaynana da cadıysa gelinler böyle eziliyorlar işte
belki bir zaman sonra gelinin gözü açılır ama o zamana kadar sinir hastası olur çıkar

gelin 18 damat 26 yaşında. Damat küçük değil ama ekonomik anlamda kendine güveni yok aileye bağlı yaşaması zorunlu çalışıyor ama aldığı maaşla geçinmeleri imkansız gibi

''benim gibi kayınvalide bulmuşta canı ne istiyorrr'' diyor demek..

Çay Koyduruyor, Şekerini İstiyor...
Yengenize Söyleyin Benim Kayınvalidem Bana Yapıyor Aynısını..
Ben Utanıyorum Bile Çay Getirince Bana..

Demek ki Ondan Daha İyileri Varmış..

Gerçekten Haksızlık..

Hoşçakalın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…