bu davranışları her erkek yapıyor mu

samara_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2013
143
29
68
merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum.hep takip ediyordum.yorumlar faydalı oluyordu.bende bir konuda ablamı rahatlatmak için yazmak istedim.ablan kısa süren bir evlilik yaşadı ve boşandı.boşanmasında aldatma,kumar,içki vb şeyler yoktu.eşinin aşırı ilgisizliği,ailesine olan düşkünlüğü sadece kendi aklına yatan konularda ablama destek olması gibi sorunlar vardı.ağlaya ağlaya boşandı çünkü eşi kendine hiç toz kondurmuyordu.hatalı olarak sürekli ablamı görüyordu.ablamda bir suçluluk psikolojisi oluşturdu.en son boşanmadan önce şunları söylemiş ve iyi bir eş olduğunu söyleyip ablama sen hatalısın demiş.bende ablama bu söylediklerini yaptıklarını bir çok erkek yapıyor sadece o yapıyormuş gibi düşünme dedim ama o yinede acaba hata mı yaptım diye düşünmekten kendini alamıyor.

sana hiç bir zaman kötü davranmadım (onu yanlız bırakıp kahvelere gitmesini,ailesinin yanında o yokmuş gibi davranması kötü olmuyor sanırım)
seni hiç bir zaman başka bayanlarla kıyaslamadım.( ona ilgisi olan bir bayanla muhabbettini hala devam ettirip o bile şöyle demesi dışında)
seni tamamen olduğu gibi kabul ettim( ablamın o ne derse evet deyip,onu üzecek maddi ve manevi davranışlarda bulunmaması etkili olmadı mı acaba)
senden hiç bir zaman ev işi beklemedim eğer kahvaltı hazırladıysan yedim hazırlamadıysan ben ona hazırladım ütü vb ev işlerini hiç sorun etmedim(ablam kahvaltı her zaman hazırlamasa bile elinden geldiği kadar hazırladı ütü bir kere kendi yaptı ev işlerinide yapıyordu)
Tatillerde istediğin kadar ailenin yanında kaldım(kısa süren evliliğin sadece 15 günü bizim yanımızda 2 ayı ailesinin yanında)
Hiç bir zaman senin sesin bana karşı yükselmiş olsa bile ben sesimi yükseltmedim.(ablam neden bana ilgisizsin dediği zamanlar)
bazen ev işlerinde yarım ediyordu.

ablamda onu üzmemek için kendi çok üzüldü,maaş kartını bile ona verdi,altınlarını ailesine bıraktı,yemeğini yaptı,gitme dediği yere gitmedi,giyme dediğini giymedi,
şimdi size soruyorum bu tür davranışları nadir erkekler mi yapıyor yoksa her aklı başında olan erkek böyle mi davranır.

Benim erkeğim böyle değil, başkasını bilemem!!

Ama ablan verebileceği en mantıklı kararı vermiş, alnının orta yerinden öptüğümü söylersin kendisine.

hayır yapmıyor, ablanız boş yere kendisini suçlamasın

hangi davranışlardan bahsettiğiniz karışık olmuş şimdi bakınca gördüm ben üzücü ve kötü davranışlarından bahsettiğini düşünerek cevap vermiştim. evişlerine yardım, olduğu gibi kabul etmek, ilgili olmak evet her erkeğin yaptığı ve zaten evlilikte olması gereken şeyler kendini biraz fazla övmüş enişteniz daha fazlasını yapanlar da var emin olun

Son düzenleme:
sana hiç bir zaman kötü davranmadım (onu yanlız bırakıp kahvelere gitmesini,ailesinin yanında o yokmuş gibi davranması kötü olmuyor sanırım)
seni hiç bir zaman başka bayanlarla kıyaslamadım.( ona ilgisi olan bir bayanla muhabbettini hala devam ettirip o bile şöyle demesi dışında)
seni tamamen olduğu gibi kabul ettim( ablamın o ne derse evet deyip,onu üzecek maddi ve manevi davranışlarda bulunmaması etkili olmadı mı acaba)
senden hiç bir zaman ev işi beklemedim eğer kahvaltı hazırladıysan yedim hazırlamadıysan ben ona hazırladım ütü vb ev işlerini hiç sorun etmedim(ablam kahvaltı her zaman hazırlamasa bile elinden geldiği kadar hazırladı ütü bir kere kendi yaptı ev işlerinide yapıyordu)
Tatillerde istediğin kadar ailenin yanında kaldım(kısa süren evliliğin sadece 15 günü bizim yanımızda 2 ayı ailesinin yanında)
Hiç bir zaman senin sesin bana karşı yükselmiş olsa bile ben sesimi yükseltmedim.(ablam neden bana ilgisizsin dediği zamanlar)
bazen ev işlerinde yarım ediyordu.

eski eniştem bunları yaptığı için iyi bir erkek miş.yani onu iyi dediği bu davranışları her erkek yapar mı

parantez içerisinde ki açıklamaları okumazsak evet enişten iyi bi adammış.

mesela benim eşim ailemi çok sever, benden çok gitmek ister,
beni kimseyle kıyaslamaz,
ev işlerinde yardımcı olur, yemek yapar,
kavgada cırlayan taraf hep benimdir o soğuk kanlı davranır..
ve bunları gerçekten yapar.. benim için de, ailem ve çevrem için de eşim bitanedir.

evlilik eniştenin düşündüğü gibi birşey değil..
içkim,yok kumarım yok derken kendi tarafından olumlu yönlerini bulmuş..
ama bunları yapsa bile kendine zararı olan şeyler..
evlilik 2 kişilik ama erkekler bunu zor farkediyor..zannediyolarki eşi kendisi ve kendi aile tarafı
ablan daha neyi takıyor kafasına anlamadım..
mutsuz olmasa zaten böyle bir karar vermezdi...

Eski enişten karşısındakini aşşalayarak kendini iyi pazarlayan bir tip en sinir olduğum insan tipi..Uzlaşılmaz..Ablan kurtulmuş resmen.. Şükretsin..

Eski enişten karşısındakini aşşalayarak kendini iyi pazarlayan bir tip en sinir olduğum insan tipi..Uzlaşılmaz..Ablan kurtulmuş resmen.. Şükretsin..

evet bu konuda haklısınız.tamam ablamın öfkeyle söylediği sevgi göremediği zaman üzüntüsünden yaptığı hatalar oldu ama ablam kötü biri değildi.kötü olsaydı 2 yıl onun evlenmek için uğraşmazdı.eniştemin ağzı çok iyi laf yapıyor

hiç kendini suçlamasın ve kurtulduğu için şükretsin.benimde böyle bi erkek arkadaşım vardı bi arkadasın dediği gibi karşıdakini aşağılayarak kendini iyi pazarlayan tiplerden insanın psikolojisini bozuyolar resmen.kendini hiç üzmesin yakın zamanda kurtulur merak etme o psikolojiden

Kötü huy sadece kumar,içki,dayak,alkol,karı kıza bakma değildir.
Eşe ilgisizlik,kahve alışkanlığı, aileye aşırı düşkünlük de bir evliliğin bitmesi
için oldukça geçerli sebeplerdir.

Ama kimi bayan için bunlar evliliği bitirme sebebi değildir. İyilerin hatrına bunları çekiyorum der
ve çeker. Kimi bayan ise ufacık bir sana ne lan! ya da manyak gibi kelimelere bitirir.

Tamamen kişisel tercih ve tahammül meselesi bence..

Bir kadın kolay kolay boşanmayı seçmez ama eminim ablanız elinden geleni fazlasıyla
yapmıştır.
Bundan sonrası için mutlulukların en büyüğünü diliyorum

Özellikle ilk evliliğinde çile çekmiş, büyük hayal kırıklığı yaşamış bayanların
ikinci evlilik yapıp çok mutlu olmalarını istiyorum sonuna kadar hakları

senin eski enişte zaten vazifesi olan şeyleri lütufmuş gibi anlatmış
örneğin kahvaltı varsa yemek yoksa susmak gibi
ablan da suçluluk psikolojisine girmiş ki ex eniştenin de amacı bu

Öfkeyle herkes bir şey söyler bu kusur değildir,lafı bile edilmez...

Elfride,anlatmak istediğimi söylemiş...
eski enişten zaten olması gerekeni,normal olanı lütuf gibi sunan biri.. İnsana kendini kötü hissettirecek kadar.. Yani, ütü yapmış yapacak tabi!!Bu özel bir şey mi! Kahvaltı yok diye laf söylememiş,söylemeyecek zaten!! Zaten olması gereken!! Bunlar üstün bir özellik değil..Ama işte kendini iyi pazarlaması da buradan geliyor..

Seni aldatmadım bak şükret ben mükemmel bir eşim demesi gibi bir şey..

ablama söylediklerinizi okudum içi biraz olsun rahat oldu.ama yinede şurada böyle yapmasaydım mı ki diyor.mesela ilk evlendikleri hafta kayınvalidelerindeyken eşi bir şey yenecek olsa bir şey içilecek olsa önce ablasına getirirmiş,sonra gider ablasının yanına otururmuş,ablam kayınvalidesindeyken eniştem sabah çıkar ikindiye kadar gelmez miş ablamı da aramazmış.ablamda bunlardan dolayı ağlamış kavga etmiş ben kaçıncı sıradayım diye.acaba bunu yapmakta hatamı ettim yoksa bunu sadece ben mi yaptım diyor

Hiçbir kadın ortada geçerli bir neden yokken yuvasını bozmaz.
Ablan demek ki mutsuzmuş ki evliliğinden vazgeçmiş.
Kaldı ki ilk iki neden bile bir evliliği gözden geçirmek için yeterince geçerli.
İlgisiz bir eşi kolay kolay düzeltemezsiniz.
Hele önceliği eşinden önce ailesi olan bir erkeği asla.
Yukarıda da bir arkadaş demiş,bu nedenler kimi kadın için boşanma nedeni,
kimisi içinse sineye çekilip,evliliğini devam ettirebileceği,konu yapmayacağı şeylerdir.
Çekebilecek olsa zaten çekerdi ablan.
Pat diye boşanılmıyor zaten,bunun bi düşünme süresi,gözden geçirme dönemi olur.
Birike birike dağ oluyor işte.Bence bu sebeplerle ayrıldıktan sonra bile ''acaba ben de hata var mı''diye düşünecek kadar
hassas biri olan ablan,o evliliği kurtarmak için elinden geleni zaten yapmıştır.

hata etmemiş doğal olarak ilgi beklemiş
ablan şimdi hatayı kendinde arayıp duruyor ben ne yaptım da evliliğim sona erdi diyor
acaba enişten bu evliliği bitirecek neler yaptı ablan bunları bir düşünsün

ablanız çok normal davranmış hata evliliklerinin ilk haftasında ona ilgi göstermeyen eşinde kesinlikle, ablanızın çok doğru bir karar verdiğini düşünüyorum dilerim bundan sonra çok mutlu bir hayatı olur karşısına onu gerçekten seven ve ona değer veren birisi çıkar

eski eniştem hala etrafta ben çok iyi bir eştim diye konuşuyormuş.ablam çalışıyor kamu da.eski eniştem ben onun bankamatik kartını almadım(internetten her ay ortak hesaba parayı aktarıyordu bankamatik kartını almadı sadece şifrelerini biliyordu boşanırken de ortak hesapta kini paylaştı) dövmedim sövmedim(daha 2 aylık evliydi zaten 8 ay sürdü),bayram tatillerinde ailesinin yanında kalmamıza ses çıkarmadım (kendi ablasının eşi de onun ailesinde kalıyordu) ilgiliydim sadece eskinki kadar değildim.ablam birkaç kez öfkeyle çocukça biliyor ama acaba fark eder mi diye boşanalım demiş bak ben mutsuzum demiş eniştemde sen benden boşanamazsın demiş.ablam bu kelimeden dolayı kendini suçladı.

Canım daha yeni evli kadın tabi ki kızar buna.. Ben olsam kızarım ki ben eşime daha beterlerini yaptım!! hemen kendine çeki düzen verdi de sorun kalmadı... Ex enişten de kendini düzeltmeliydi.. Ne öyle bir başına bırakmalar ilgisizlikler...

Ablan bıraksın o adamın kasılmalarını kendi hayatına baksın.. O adamdan bir nane olmaz..Daha hatasını kabul etmiyor!! Evde kendi kendine "ben mükemmelim" diye sayıklayarak mı dolaşıyor anlamadım ki..

Ablan hala şunu yapmasaydım bunu yapmasamıydım diye düşünüyorsa neden boşanma kararı almış onu anlamadım ben..kesinlikle boşanmalıyım diyene kadar mücadelemi etseydi acaba..ama artık madem bi karar vermiş geriye bakmasın, olan olmuş..Kendini yiyip bitirmesin..Onada yazık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…