Bu derdi tanımlayamıyorum.Neden böyle davranıyor aile büyüklerimiz anlam veremiyorum?

Tavsiyem bu kadar akraba odaklı yaşamayın. Akrabalarımızı kendimiz seçemiyoruz ama arkadaşlarımızı, dostlarımızı seçebiliyoruz. Bir tane sağlam dost, bin akraba ordusuna bedel olabiliyor. Benim için öyle mesela. Kalabalık bir sülaleyiz ama halam, amcam ve işte onların eşleri ve çocukları dışında gerisinin çöp kadar değeri yok gözümde. Nedenini, niçinini bilemem, belki kendi hayatlarındaki mutsuzluktan kaynaklanıyordur ama fırsatını bulmaya görsünler, sizi günah keçisi de ilan edebilirler, kum torbası yerine de koymaya çalışabilirler. O yüzden minnet etmeyin, kuyruğu dik tutun, mesafe koyun. 36 yaşındayım, şu hayatta verdiğim en doğru kararlardan biri sülaleyi komple hayatımdan çıkarmak. Yolda gördüğüm yabancılara günaydın derim, selam veririm de onlara vermem. O kadar yoklar.

ya aslında şey anlatmak istedim babamı istememişler acaba dedemlerin bu kadar soğuk kalması ondan olabilirmi diye. :KK43:
Baban ortada kalmamış ki neden üzülüyorsun amcasının yaptığını babası yapmamış valla istenmeyen ne çocuklar var çöpe bırakılan falan hiç dert etme bence

Dedemler bir ilçede yaşıyor bize uzaklar biraz ayda 2 kere gelirler oğullarının yanına.Babamı zamanında amcasına vermişler ondan uzağız. Benden 2 yaş büyük halam var kendisiyle her şeyimi paylaşırdım abla gibi..İş hayatı,okul derken zaten artık paylaşmayı bıraktım.Geçen çok önemli bir konu oldu.Dedemi aradım halamı telefona istedim bir anda sesi yükseldi işte ders çalışıyor işi var sende çalış o kadar konuşmak olmaz .. Bende tamam dedim ya sonra konuşursunuz o konu o kadar önemli değil gibi şeyler söyledi ve vermedi halamı telefona. Saatlerce ağladım. Benim kalbimden önemlimiydi.Halamda sinir olmuş olmalıki o gün bügündür konuşmuyor tripli felan. Ya benim ne suçum var.. babam her zaman dışlanmış cocuk olması bundan galiba. Arkasında duran bir destekçisi yok. Evini arabasını bile yanında bulunduğu amcası almış. Öz annesi yavrum canım desede. Artık bu olaydan sonra iyi niyetli bakamıyorum hiç bir şeye. Çünkü bir dede olarak benim yanmda durmuyor ki dimi. 2 ayda bir 100 tl verir bana. Babama zaten desteği yok gibi tamam yine destek oluyor ama çok çok az açıkçası. Diyeceğim şu ki : İnsan akrabalarına karşı böyle düşünebilir mi? Örneğin teyzemin kızı var benimle yaşıt. İl dışından geliyor yani nasıl his size anlatamam . Sürekli bir kulp buluyor her şeye . Tek benmi böyle benim mutluluğumda gözleri varmış gibi hissediyorum. Yoksa Akrabalar hep böyleydide yaşım gereği anca mı farkına vardım.
Bu konu açılmıştı

Dedeniz gayet yaşına uygun davranmış. Dedeler ve nineler böyledir. Takmamak lazım.

Back
X