Bu dert hiç bitmeyecek

yasamkaynagim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2011
10
0
36
İstanbul
Kızımın babasından ayrılalı 2 yıl oldu. Boşanma davasını ben açmıştım ve anlaşmalı olarak boşandık. Kızım 3,5 yaşında. Yakın bir zamanda ikinci evliliğimi yapacağım. Kızımın babası boşanacağımız zaman boşanma metnine evlendiği taktirde kızımın velayetini almak istiyorum diye yazmak istemişti. Benim avukatım boşver yazsın hakim bunu kabul etmez dedi. Sonra boşanma dilekçesinde o maddeyi yazmadığını gördüm. Ama bana sözlü olarak evlene bilirsin ama senden kızımı mutlaka alırım demişti. Ben avukatıma bunu sorduğumda velayet kimdeyse o kişinin evlenip yuva kurması karşı tarafa velayet hakkını alma hakkını doğurmaz demişti. Benim internette araştırdığım kadarıyla genelde çocuk küçükse anne iyi bir şekilde bakıyorsa babaların açtığı davalar reddediliyor. Ama geçenlerde gazetede çıkan bir haberde 5 yaşındaki bir çocuğun anneye bağımlılığı kalmamıştır diye babaya verildiğini okudum.
Bu konuda sizlerde veya çevrenizde örnek bir dava varmı. Anne evlendi diye velayeti baba alabilrimi. Sanırım bu davalar biraz hakimin taktirine kalmış. Ben boşandım ve çocuğuma en iyi şekilde bakıyorum neden yeniden yuva kurmam çocuğumu kaybetmeme sebep olsunki? Bu arada baba çocuğu canı istediğinde görüyor 2 ayda veya 5 ayda bir. Nafakasını ödemiyor bana çocuk sende olduğu sürece asla maddi ve manevi destek olmam diyor. İş yerindende müdürüyle kavga ettiği için ayrıldı. Trafikte kendine sellektör yaptığı için durup diğer şöförün burnunu kıracak kadar şiddete eğilimli bir adam. Yuva kurduğu için evladını kaybeden anneler varmı? Paylaşımlarınızı bekliyorum. Sevgiyle kalın

Son düzenleyen: Moderatör:
anne yüz kızartıcı suç işlemediği takdirde annede kalır canım ayrıca nafakalarını ödemediğini çocuk için yeterli sorumluluğunun olmadığı belli dili kuvvetli bir avukata bakar olay o gazete gördüğün olaylara bakarsan baltayla kadını doğrayanada ceza verilmediğini, görürsün yane iş dilinin kuvvetli olmasında

bir de boşanma sebebiniz neydi

yani şimdi ne alakası var kaç yasındasızn,eşi evleneceği kişi vs..
konuyla ne ılgısı var..
birde boşanma nedenini sormussun..
konu sahibnin derdi velayetle ilgili,
boşanma nedeni derdi olsaydı yazardı zaten..
olmuş bitmiş bişeyi soracağına konuyla ılglı yardımda bulunun...

Son düzenleme:
genelde çocuk küçük olunca anneye veriliyor diye biliyorum... eğer anne toplum ahlakına aykırı davranırsa, çocuğuna bakacak maddi güçte değilse, çocuğa manevi şiddet uyguluyorsa baba isterse velayeti alıyor sanırım.. ama siz evlendiniz diye sizden çocuğunuzu alamaz...

Yorumlarınız için teşekkürler. Elimden geldiğince sorularınızı yanıtlamaya ve aklıma gelen fikirlerimi paylaşmaya çalışacağım.
Ben 31 evlenmeyi düşündüğüm kişi 33 yaşında ikimizinde iyi bir işi var ikimizde 2 üniversite mezunuyuz. Eğitim va maddi olarak sıkıntımız yok.
Kızımın babasıyla ayrılma sebebimiz saygının, sevginin bitmesi şiddet ve kızımz karşı dengesiz tavirları. Şöyle bir örnek vereyim. Kızın 8 aylıkken konuşmaya başladı ama babanın devamlı onu cezalandırmaları yüksek sesle azarlamaları sonucu kızım 1 yaşından sonra kekelemeye ve yüzüne zarar vermeye başladı ve sürekli saçlarını koparıyordu. Birgün kızımı psikoloğa götürdüm. Evde yaşananları ve babanın tutumunu anlattım. Psikolog haftaya babayla gelin dedi. Bir hafta sonra babayla gittik. Ve ben o gün hayatımın şokunu yaşadım. Psikiolog kızımın babasına neden çocuğunuza böyle davranıyorsunuz dedi. Ve babanın cevabı: Ben kız çocuk babasıyım bu devirde kız çocuk yetiştirmek çok zor bu yüzden "YILANIN BAŞINI BAŞTAN EZMEK LAZIM" diye düşünüyorum dedi. Ben kızımın benim bir bakışımdan ne demek istediğimi anlamasını istiyorum. Daha neler neler. Ben bunları duyduktan sonra psikologdan çıktık ve ona ben kızımı senin yanında büyütürsem ona en büyük kötülüğü yapmış olurum dedim ve o gün boşanma davası açtım ve kızımı o adamdan kurtardım hiç pişmanlık duymadım keşke kızımı daha önce kurtara bilseydim. Şuan çok mutlu çok iyi eğitim alan bir kızım var.
Şimdi dünden beri araştırmalarınmı ve aklıma gelen fikirleri paylaşmak istiyorum belki sizlerde bana fikir verebilirsiniz. Araştırmalarıma göre anne veya baba evlendiğinde velayetin karsı tarafa geçmesi için hak doğarmış ama bu kesin karşı tafrafa verilir diye bir madde değil hakimin kararına bırakılmış birşeymiş yani ben davada kızımı kesin ben alırım diye birşey diyemiyorum işimide şansa bırakamam bu benim için felaket olur. O yüzden çok sağlam dedillerle karşısına çıkmam lazım. İlki şunu düşündüm baba çocuğu 15 günde bir iki günlüğüne alması gerekiyor. Ben çocuğun bizi bir arada görmesini istemediğim için cuma kreşten alıp pazartesi tekrar kreşe bırakmasını uygun gördüm ve aldığı zamanlardada bu şekilde alıyor. Ama baba çocuğu 15 günde bir almıyor 2 ayda 3 ayda veya 5 ayda bir alıyor. Ben bunu kreşten müdüre hanıma rica ederek ıspatlıya bilirim. Babanın aldığı tarihleri örneğin xxxx tarihte öğrencimiz xxxxx i babası xxxxxx kreşten almıştır. Bu sayede babanın çocuğunu düzenli olarak almadığını ıspatlaya bilirim diye düşünüyorum. Daha sonra kızımı düzenli olarak götürdüğüm psikologdan yazılı olarak kızımı neden psikoloğa götürdüğümü ıspatlamaya çalışıcam enson gittiğimizde kızımın benim onu bırakıp gidicem korkusu vardı işe gitmemi istemiyordu anne beni bırakma diye sürekli ağlıyordu. Bende ona sen benim canımsın seni ben bırakmam diyordum. Ayrıca psikolog kızımın baba kavramının olmadığını baba kavramına dedeyi yerleştirdiğini söylemişti. Bununlada kızımın bana ihtiyacı olduğunu bensizliğin onu psikolojik olarak etkileyeceğini ısatlıya bilirim diye düşünüyorum. Ve en güvendiğim nedenim kızıma 6 aylık hamileyken geçirdiğim trafik kazası sonucu 8 omurganın kırılması sonucu oluşan sağlık problemim yüzünden oalsı bir hamilelikte sakat kalma ihtimalimin çok yüksek olması nedeniyle çocuk doğuramıycak olmam. Bunu belgeleye bilirsem bir tane kızım var va başka cocuğum olmayacak. Babası şağlıklı bir insan evlendiği taktirde çocuğu olabilir. Birtanecik yavrumuda umarım hiçbir hakim annesinden almaz. Şuan o kadar üzgünümki çok az ihtimalde olsa kzımım kaybetmeye dayanamam sürekli ne yapabilirim diye düşünüyorum ama ne olursa olsun delillerimin olması gerektiğini biliyorum Sizce bunlar işe yarayabilirmi??????

bu hakimleride anlamıoyrum yha :26: ruh hastası adama nasıl 15 günde bir 2 gün derler yuh artık kız psiklojik bozukluğa itip saçlarının yolumasına kadar etkilemiş gerçekten avuatınızıda tebrik ettim şimdi nasıl buna itiraz etmezsiniz ya gerçekten 15 günde bir 2 gün alsa

Bu babanın boşanma metnini yazarken özellikle istediği bir maddeydi. Davayı ben açtığım için ve çekişmeliye çevrilip aylar veya yıllar sürmemesi için birgünde
bitmesi için kabul etmek zorunda kaldığım maddelerden biri. Aslında çokda önemi yok 15 günde bir alması gereken bir kişi aylar geçsede kızını almıyorsa.
Psikolojisi bozuk insan 15 günde bir 2 gün alsa sıkıntı olabilir ama bu sıklıkla almadığı için sıkıntı pek oluşmuyor. Ayrıca anlaşmalı boşanmalarda avukata pek
ihtiyaç olmuyor benim avukatım sadece boşanma metninin hazırlanmasında yardımcı oldu davaya bile girmedi.

çok mu gençsin çok mu cahilsin anlamadım.
yaşları da boşanma sebepleri de önemli elbette.

bence en önamli savunmanı psikolğun ifadesiyle yapabilirsin.
çünkü, baba olarak kız çocuğunun başka bir erkekle büyümesini aynı evde yaşamasını istemediğini söyleyecektir.
bu konuda senin de çok hassas ve eş adayından çok emin olmanı tavsiye ederim....!
yaşını özellikle bunun için sormuştum.
maceraya kapılacak yaşta değilmişsin. iyi bir işin var. karar hakimin insiyatifinde ise bunlar senin için artılar bence.
özellikle boşanma nedeniniz dava dosyasında yer alıyorsa, yani kızını babasının kötü muamelesinden kurtarmak (yılanın başını baştan ezeceksin gibi) için boşandığınızı ispat edersen
sanırım senin lehine olur.
babanın kızını 2 - 3 ayda bir alması da çok önemli bence. bunu da belgelemen iyi olur.
belgelemediğin hiç bir iddia gerçek de olsa kaale alınmaz biliyorsun.
son yazdığın için bişey diyemem. sen bilirsin bana biraz olmadı gibi geldi ama emin değilim.
yani çocuk biraz eşya gibi görünüyor. o yenisini alabilir ama ben alamam gibi yani.hani başka çocuğun olsa bunu verirdim ama yok gibi.
anlatabildim mi bilmiyorum. bence özellikle söz konusu olan kızına karşı bağlılığını göstermelisin

birşeyi yeni farkettim benim mesajlarım googlede ikinci evlilik ve velayet yazınca direk çıkıyor ve üye olmayanlar dahi okuyabiliyor bu beni inanılmaz sıkıntıya sokar. Düşünsenize eski eşiniz bu olayla karşılastıgında googlede nasıl aratır ikinci evlilik ve velayet diye ve benim yazım direk karşısında velayeti kaybetmeyeyim derken burda yazdıklarımı kullanırsa yandımki ne yandım yöneticiler mesajımı kaldırmaları için birsürü mesaj attım ne olacak bilmiyorum buyazdıklarımı nasıl kaldıra bilirim ilk mesajı mesajı düzenle kısmından düzenledim ama ayrıntılı ikinci mesaja müdahale edemiyorum ne yapmam lazım bilgisiolan paylaşa bilirmi okadar sorun arasında birde bu çıktı

iyi de burda aleyhinde kullanılacak birşey yazmamışsın ki,
bilakis.. ikici ayrıntılı mesajındakiler gerçeklerse kullanabileceği birşey yok merak etme.
sen içinde bulunduğun durumu anlatıyorsun.
aleyinde neyi kullanabilir panik yapma.
bunları kullanırsa kendisini yakmış olur hatta...:)

Hafta içi avukatla görüşme fırsatım oldu. beni çok mutlu eden bir görüşmeydi. Görüşme sonucu kızımı benden alamayacağını belirtti. Tabi bazi durumlar dışına ama o durumların benle ilgisi yok çok mutluyum. Allah kimseyi evladından ayırmasın.

daha önce bu konuda sıkıntı yaşayan arkadaşımıza yardımcı oldular...

site yöneticilerine uygun bir dille yazarsanız, sizin konunuzun kaldırılması konusunda destek olacaklardır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…