- 14 Aralık 2019
- 206
- 155
- 18
- Konu Sahibi hamburgdanhabervar
-
Buna çok katılıyorum bence de bu yorumu düşünün sizin için daha iyi bir seçenek olurBelki de siz işin mutfağında olanlardan değil o mutfağa girebilecek kişileri yetiştiren biri olursunuz?
Ilk calistigim laboraruarda da yaptigim onca salak hataya, yavasligima ragmen, bir sekilde devam etmeme izin verildi.Bizim Türkiye'de uyum süreci, işi öğrenmek denen şeyler vardır ama dünyada bir bizim ülkede yoktur herhalde. 4 günde ne bekliyorlarmış? Bu normal mi oralarda? Yani hiç duydunuz mu 4 günlük çalışanın, uzun süredir bir yerde çalışanla ilk günden aynı performansı gösterdiğini? Rapor 2 ay sonra yazılacaksa, siz de 2 ay sonra şu günkü gibi olmayacaksınız zaten. İşi daha iyi öğrenip, hızlanacaksınız. Şuan yapabileceğiniz en iyi şey yorumlara kulak kapayıp, işe odaklanmak. Ama bana epey sorunlu insanların arasına düşmüşsünüz gibi geldi.
Merhaba 4 gunde hicbisey anlasilmaz siz orada yenisiniz bence o sizi yargilayan kisilerin hatasi bu. Sakin onlarin sozleriyle haraket etmeyin yavas yapin saglam yapin belki orasi toksik bir is ortami ve size bu yuzden boyle davraniyorlar yoksa cok tuhaf 4 gunluk kisiyle boyle konusmalari... lutfen kendinizi demoralize etmeyin baskalarinin laflari izerinden kendinize bakmayin, Kendinize degerinizi hatirlatip motivasyonununuzu yukseltip devam edin. Dha onceki is yerimde boyle kotu bi zamanda bana yoneltilen olumsuz elestirilere kulak tikayip isime devam ettim ve o bana laf soyleyenler daha sonraki performansimin ardindan utandilar soylediklerinden. Ama burda is sizde bitiyor kendinizden kisa zamanda cok sey beklemeyin bekleyenlere de aldanmayin rasyonel bir beklenti degil hersey zamanla ogreniliyor.Ilk calistigim laboraruarda da yaptigim onca salak hataya, yavasligima ragmen, bir sekilde devam etmeme izin verildi.
Ama bu yeni laboratuar....karabasanin ortasindayim sanki.
Ve sefin soyledigi o en son söz "hic guvenilir calismiyorsun". 38 yasinda koca kadin olarak, 1 kurus bile almadigim isyerine, asla gec kalmadan, 1 gun bile kaytarmayi aklimin ucundan gecirmeden, gule oynaya giden biriyken, puffff, "kizim salaksin sen, kendini bosuna yirtmissin" demekten kendimi alamiyorum.
Daha staj baslamadan planlandigi gibi 25 subatta, okulumdaki egitmenlerimden ikisi, staj yaptigim yere geliyorlar. Normalde ne kadar istekli merakli ve kendi capinda iyi sayilan biri oldugumu bilen bu iki kisi, bu enkazi gorunce ne olacak acaba.
Staj kapsamında üniversite hastanesinde hasta alıyorum. Başımda hocalar ve yaşlarımızın epey yakın olduğu yüksek lisans öğrencileri oluyor düşünün baskıyı:) Her hatamda yüzüme vurup ve asla doğrusunu da söylemeden hastanın yanında kaç defa rezil ettiler beni hatırlamıyorum.
Ozel sektor. Zamanin para, paranin zaman oldugu, full kapitalist bir firma.O konusanlar gerizekali bence
Ben muhendisim, bizim alanda daha once gormedigin kullanmadigin bir sey varsa kurcaliyorsun, kesfediyorsun, oyle alisiyorsun. Siz diyorsunuz ki ben 4 gundur burdayim - 4 gun??? - ama diger okuzler 1 yildir 2 yildir orda olan biri gibi her seyi ezbere yapmami bekliyorlar. Daha tovbe bismillah 4 gunde neye alisacaksiniz, neyi ogreniceksiniz?? Deney diyorsunuz, bir kere deney techizati duzenegi oluyor onlari kesemezsiniz 4 gunde
kaldi ki diyorsunuz ki fulltiem degil staj, stajyer aliyorsaniz birazcik el tutmak gerektigini kabul ederek alirsin. isi bastan asagi kusursuz yapacak elemani zaten fulltiem ise alirsin.
Calistiginiz tipler ruh hastasi ya da garip kafalar sanirim, burda calismak zorunda misiniz ? Universite labi falan mi burasi? Niye ozel sektorde adam gibi bir is bulmuyorsunuz?
Doğru değil biliyorum ama ben en kötü örneği vermek için yazdım... gerçekten çok üzüldüğüm ve anlam veremediğim bir şekilde öğretme stilleri bu. Kabullenmedigim için ağlıyordum zaten. Öğretici konumunda olursam bir gün böyle olmamam gerektiğini öğrendim sadece onlardan. Okulu bırakmanın eşiğine geldiğim çok oldu. Türkiye gerçeklerini kabul etmek zorunda kaldım ve bırakmadım. Keşke sizin gibi mantıklı olsalardı ama Türkiye'de "ben çektim onlar da çeksin" mantığı var ne yazık kiIyi de ablacigim bu verdiginiz ornek dogru bir ornek degil ki, basbayagi mobbing ve asagilama bu
Ben muhendisim, bizim takima da yeni bir eleman katildi ben ayni seyin ustunde 1 yildir calisiyorum tabi ki ne nerde daha iyi biliyorum. Bu cocuk ise basladiginde projeyi daha kolay ogrenmesini saglayacak kisa bir problem buldum onu verdim. Daha sonra biraz daha kapsamli bir sey, onu bitirince de daha buyuk olcekli bir sey.
Maksat karsidakinin ogrenmesini saglamaksa bunu profesyonelce yapabilirsiniz, ogrenicem ya da ogreticem diye eziyet etmek/cekmek asla normal bir sey degil, sacmalik ve profesyonellikten uzak. Turkiye'deki is kulturunun bu denli mobbinge bagli olmasi ve sizin gibi bir doktorlarin bile bunu kabullenmesi bunu uzucu. Herkes insanca calissin, kisisel gelisimine katkida bulunsun, huzurlu bir ortamda calisalim sonra emegimizin karsiligini alip evimize gidelim bu kadar. Oyle eve gelip aglayacak sekilde bir is ortami cok cok cok yanlis.
Doğru değil biliyorum ama ben en kötü örneği vermek için yazdım... gerçekten çok üzüldüğüm ve anlam veremediğim bir şekilde öğretme stilleri bu. Kabullenmedigim için ağlıyordum zaten. Öğretici konumunda olursam bir gün böyle olmamam gerektiğini öğrendim sadece onlardan. Okulu bırakmanın eşiğine geldiğim çok oldu. Türkiye gerçeklerini kabul etmek zorunda kaldım ve bırakmadım. Keşke sizin gibi mantıklı olsalardı ama Türkiye'de "ben çektim onlar da çeksin" mantığı var ne yazık ki
Seni en iyi ben anlarim galiba, 41 yasindayim Almanya'dayim, Fachinformatik üzerine Umschulung yapıyorum, benim de stajlarım var.. bende de soyle bir problem var, meslegi yaptigim okulda öğretmen yok hepimiz Bilgisayarda merkeze bağlanarak konferans uzerinden ders goruyoruz, ki hic birşey anlatmayip sadece ellerindeki kitabi okuyup geçiyorlar ve bizden mükemmel olmamızı bekliyorlar... teoriyi bile kendi cabamizla öğreniyoruz ve o sekilde sudan cikmis balık gibi staja yollanıyoruz... isyerindeki şef cok sukur ki bizim okilun durumunu biliyir ve size acıyorum diyor.. sağolsunlar staj yaptigim büroda çok kolaylık gösteriyorlar.. buna ragmen size aciyorum hicbirsey öğretmiyorlar dediginde eve gelip sinir krizi geçirip aglamistim... sana tek tavsiyem onlar kadar hizli olmaya çalışma, işini temiz ve hatasiz yap yavaşlarına soulenseler de işini temiz yaptin mi çeneleri kapanirBiraz uzun, inanin kisaltacak yer bulamadim yazimda.
Bir suredir yurtdisinda yasiyorum. Hayatimda cok keskin bir manevra yaparak, 12 yil onceki okudugum bolumle ilgili egitime devam ediyorum. Eski bir akademisyen, ya da arastirmaci olarak, pratik yonum degil teori yonum daha agir basiyor. Burada aldigim egitimin birinci yarisi okulda teori+ pratik egitim.Okulda cok sevildim, cok basarili olucagina inanilan biri oldum.
Egitimin ikinci yarisi ise bir firmada yapilan 5 aylik staj. Kullanilan teknikleri tabi ki biliyorum ancak, su an staj yaptigim bolumde arge yok, ilk laboratuarda 3 ay calistim, hic bu kadar pratik yapmamis biri olarak, bir dolu hata yaptim, hatalarimi engelleyecek sekilde kendime ayar cektim. Her neyse, asil olay simdi hepi topu 4 gundur bulundugum 2.laboratuar. bu laboratuar kurallari tam alman disiplini. her gun onceden belirli saatlerde ornekler geldigi gibi analiz basliyor. Bu surecte tum analizleri sifir hata ile, hicbir sekilde zaman kaybetmeden yapmaniz gerekiyor. Ve bir analiz bitmeden, digeri basliyor. Kisaca ayni anda, farkli noktalarda zamana karsi yarismaniz gerekiyor. He bu arada herseyi ezbere yapiyorlar. Tecrubeli elemanlarin hizina soyleyecek soz bulamiyorum. Ancak olay bende kitleniyor. Hizli degilim, olamiyorum, hizlanayim derken de corba ediyorum herseyi. Hepi topu 4 gun kaldim, "cok yavassin, hepsini ezbere yapmalisin, kontamine ediyorsun, bu sekilde calisamayiz, olamaz boyle" vs vs vs. Ve lab.in basindaki kisi gidip sefe "bu kadar kotu calisani gormedim, rezalet, bunun neresi okumus" benzeri sozler de soylemis. Ve en bastan ümidim bu firmada, staj bitiminde ise girmekti.
Dun sefimle konusunca, hakkimda soylenenleri duydugumdan beri kendime gelemiyorum. 24 saattir araliksiz agliyorum.
Alti ustu staj yahu.
Staj bitmesine 2 ay kaldi ve staj sonunda hakkimda rapor yazilacak. Benden bu kadar memnuniyetsiz kisilerin o raporunda kimbilir neler olacak.
Hayatimin hicbir doneminde bu kadar degersiz hissetmedim.
O kadar okulu nasil bitirdim ki? Bana bosuna diploma vermisler sanirim.
Tum hayallerim, planlarim, beklentilerim havaya uctu....
Para kazanmak icin markette calisiyorum. Bu gidisle de orda calismaya devam edicem (hicbir meslegi kucumsemiyorum, lutfen yanlis anlamayin!)
Sadece paylasmak istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?