Bu durum bana zarar verir mi, bunun adı nedir?

Philotes

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2013
92
1
86
Ankara
Gurur mu desem ne desem bilemiyorum.. Birisi bana en ufak bi laf dokundursun ölsem evinde yemek yemem.. Ablamların evine gidiyorm mesela, bi laf ediyor, ağır bi şaka yapıyorsa evinde yemek yemiyorum. Konuşmaya devam etsem de aç yatıyorum.. Midemin ağrısını bile umursamıyorum.. Veya birisi şaka yapsa gelme vs. dese bi daha ölsem de evinin eşiğinden atlamıyorum. Sizin böyle bi yönünüz var mı? Abartıyor muyum, bu durum bana zarar getirir mi? Şuan kendi evimdeyim mesela ablam yemek yapıp getirmiş, belli ki hep beraber yiyeceğiz, kızını oğlunu çağırdı masaya beni çağırmadı diye yemek yemiyorum çok aç olduğum halde..

Son düzenleme:
Aile dışından insanların ettiği lafa alınsanız bir yere kadar anlarım ama ablanızın lafına alınmanız biraz fazla.
Ve tabiki size zarar verir bu durum , etraf densiz insanlarla dolu,biri size bi laf etti diye alınıp küsmekle bi de kendi kendinize,tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok misali üzülen siz olursunuz daima.
Şaka kaldıramıyorsanız kim olursa olsun karşınızdaki ciddi bir şekilde belirtin , ben bu tarz şakalardan, söylemlerden hoşlanmıyorum diye. Zamanla çevrenizdeki insanlar alışacaktır yada siz alışmalısınız bu tarz tavırlara.

bu kadar abartmam ama yalnisni gördüğüm insana güvenmem biraz kindarmdır bu konuda

Kin değil de ben bozulurum, yiyemem yemeğni, boğazımdan geçmez.

Aile dışındakilerle böyle durum yaşamıyorum hiç. Adam kullanan birisi değilim çünkü, kimsenin yaptığını karşılıksız bırakmam. Alınmak değil de görgüsüzlük olarak görüyorum masaya davet etmemesini, kendi evimde de olsam onun yaptğı yemek. Küsmüyorum hem konuşmaya devam etsem de yemeğini yemiyorum. Yemek yeme gibi şaka yapılırsa, geçen defa ablam o tarz bi şaka yaptı ben de yemedim. Artık yavaş yavaş kabul ediyorlar bu yönümü, sözlerini doğru seçiyorlar.

İlk mesajınızda belirtmemissiniz masaya davet etmedi,yemek yeme dedi vs diye.
Doğal olarak genel bir durummuş gibi anlamış oldum.
Zaten ablanızdan yola çıkıp genelleme yapmişsınız birisi bişey dese yemek yemem evinde vs diye. Buna istinaden yorumladim dogal olarak.
Ben mi yanlış anladim ki.

Aile dışındakilerle böyle durum yaşamıyorum hiç. Adam kullanan birisi değilim çünkü, kimsenin yaptığını karşılıksız bırakmam. Alınmak değil de görgüsüzlük olarak görüyorum masaya davet etmemesini, kendi evimde de olsam onun yaptğı yemek. Küsmüyorum hem konuşmaya devam etsem de yemeğini yemiyorum. Yemek yeme gibi şaka yapılırsa, geçen defa ablam o tarz bi şaka yaptı ben de yemedim. Artık yavaş yavaş kabul ediyorlar bu yönümü, sözlerini doğru seçiyorlar.[/QUOTE]

Disarida yasamis olsan kismen normal dicem ama kendi ailen icin de ayni seyin olmasi durumun anormal boyutta oldugunu gosterir.ablanin cocuklari kucuk muhtemelen, o hengamede sen aklina bile gelmemissindir.yoksa yapip getirmis zaten birlikte yiyin diye seni neden cagirmasin ki.fazla abartmissin durumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…