Bu durum normal mi?

Sene2011

Guru
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2011
105
292
303
34
Merhaba kızlar böyle özel bi konuyu açmaktan çekindim ama fikirlerinize çok ihtiyacım var.Etrafıma baktım ama böyle bir şey kimle konuşulur,kime akıl danışılır bulamadım.
Bu yaz sevdiğim kişi ile evlendik.Daha önce hiç ilişkim olmamıştı.İlk geceye dair korkularım vardı.Nasıl olacak,yapabilecek miyiz,çok acıyacak mı diye...Çünkü bu yaşıma kadar hep okurdum,evlenenlerden duyardım.Bazılarında kan durmazmış, doktora gidecek kadar kanarmış, ilk gecede sancılanırmışsın, evliliğinin birkaç günü bu sancı devam edermiş onun için ilk geceden sonra birkaç gün ilişkiye girilmezmiş, karnın agrırmıs, canın yanarmış, ecel terleri döktürürmüş, düğünün ertesi günü yataktan çıkmazmışsın, ayagı sıcak tutmak gerekirmiş....

Biz eşimle ilişkiye girdik.Benden hiç kan gelmedi bir iki damla bile.Ben de o da bilinçli insanlarız niye gelmedi tartışmasına girecek kadar çirkinleşmedik.Ben de kendimden emindim o da, sana güveniyorum dedi ama acıkcası niye gelmedi diye sasırmadım değil.O gece ilk denemelerde canım biraz acıyordu ama sonra kolaylıkla oldu.Yani aynı gece ikinci üçüncü denemelerde ne agrıdı,ne acıdı hiçbir sey olmadı..Ertesi gün uyandıgımda da hiçbir sey hissetmedim.Eşimle günlük yasantımızdaki gibi cıktık,gezdik,yürüdük....Hatta ben sasırdım bu kadar kolay mıydı hiç acı duymadan olur mu,madem kolaysa neden o kadar insan yapamadık diye yazıyor doktorlara ya da ailemde evlenenlerden hep sancılandıklarını,hastalanıp yattıklarını duyuyorum.

Şimdi düşünüyorum bu zamana kadar anlatılan seyler genç kızları korkutmak için mi anlatılırmış yoksa gercekten de öyle de bende mi bir sorun var.Bunun için doktora gitmeli miyim kızlar? Ben niye hiç acı cekmedim,niye agrımadı diye de gidilir mi doktora.Biz hiç kan akmadan, acı duymadan, sancılanmadan birleştik. Bu mudur saglıklı olan yoksa herkesten duyulan o yaygın düşünceller mi? Bu konuda bir fikri olan ya da benim yasadıgımı yasayan varsa bana da yardımcı olun lütfen

Herkesin anatomisi aynı değildir. Yaşadığınız normal.
Yazdan bu yana neden bu aklınıza böyle takılı kaldı bunu anlamadım ?

4 gün önce vajinismusu yenen biri olarak söyleyeyim ki bu yaşadığınız normal hatta bizlerin yaşamak isteyip de yaşayamadığı şey :34: İlişkide ağrı çekenler, kanaması olanlar vardır ama onlar kendilerini çok kastıkları için ağrı çekiyorlar ve kanamaları oluyor. Biz vajinismusu yenmeden önce egzersiz yaptık sürekli, vaji girişine parmak yerleştirdik, aparat yerleştirdik ve orayı esnettiğimiz için bizlerin çoğundan da kan gelmedi. Siz ilk ilişkide esnetmişsiniz o yüzden sizden kan gelmemiş, bu çok normal ve sevinmelisiniz:34:

Herkesin anatomisi aynı değildir. Yaşadığınız normal.
Yazdan bu yana neden bu aklınıza böyle takılı kaldı bunu anlamadım ?

çünkü bu durum ilk günden beri kafama takılıyor,beni rahatsız ediyor.Acaba bir sorun mu var diye...

kanama olmadıysa ve ilk ilişkiniz ise esnek zar kavramını hiç duymadınız mı?

Son düzenleme:
kanama olmadıysa ve ilk ilişkiniz ise esnek zar kavramını hiç duymadınız mı?

Esnek zar kavramını duydum.Zaten söylediğim gibi biz kan gelmemesine takılmadık.Beni endişelendiren şey,herkes bu kadar yakınırken,ertesi güne kadar agrıları sancıları olurken, bende neden hiçbir şey olmadıgıydı.

ne güzel işte yahu.
millet acı çekmekten yakınır siz de niye acı olmadı diye :))
her insan her vücut farklıdır sonuçta.
keyfini çıkarın.

Geçende de bir arkadaş vardı birliktelik için " sevgilimle evlendik" demişti. Ne çok kullanılan bir tabirmiş meğer ... Birden aklıma geldi yazdım.

Tamam anladım da nasıl bir sorun olabilir sizce ? Yani sizin aklınıza ne geliyor merak ettim ?

Geçende de bir arkadaş vardı birliktelik için " sevgilimle evlendik" demişti. Ne çok kullanılan bir tabirmiş meğer ... Birden aklıma geldi yazdım.

Nasıl yani? Evlilik olunca dogal olarak ilk gece birliktelik oluyor.Evlendik,düğün bitti, gece evimize gittik, birlikte olduk diye acmamız mı gerekirdi....

Nasıl yani? Evlilik olunca dogal olarak ilk gece birliktelik oluyor.Evlendik,düğün bitti, gece evimize gittik, birlikte olduk diye acmamız mı gerekirdi....

Hayır öyle değil o sevgilisiyle evlenmiyor, birlikte olmak tabiri yerine evlenmek diyor. Sizde sevgilimle evlendik değince .... Ne bileyim insanlar genelde evlendiğim zaman falan derler ya. Sevgilimle evlendik demezler o yüzden o anlamda kullandığınızı sandım.

Son düzenleme:

Arkadaşım senin sıkıntın ne bu konuyla ilgili ?
Acı mı çekmek istiyorsun,acı çekmediğin için tam olmadı gibimi geliyor ?
Eşin de mi sorun var diye gerildin veya cinsel organında mı sorunun ne anlamadım ki ?
Esnek zarı mevzusunu biliyorum diyorsun daha ne duymak istiyorsun.

Yok onu diyen evli değildi, cinsel birleşmeden sonra sevgilimle evlendik gibi bir tabir kullanılmıştı diye hatırlıyorum evlilik vs. yoktu yani. Arkadaş sanırım onu söylemiş :)

Bi'sorun olduğunu sanmıyorum değil, yoktur büyük ihtimalle. Eğer kendini kasmayıp, bilinçli bir birliktelik yaşadıysanız zaten o saydığın tüm şeyler ortadan kalkıyor. İnsanlar hep o an mümkün olduğunca rahat olabilmeyi öneriyor ve partnerinizi tanıyın diyor. Siz sevinin bence:31:

Arkadaşım senin sıkıntın ne bu konuyla ilgili ?
Acı mı çekmek istiyorsun,acı çekmediğin için tam olmadı gibimi geliyor ?
Eşin de mi sorun var diye gerildin veya cinsel organında mı sorunun ne anlamadım ki ?
Esnek zarı mevzusunu biliyorum diyorsun daha ne duymak istiyorsun.

Çevresinde onca insan zor, acılı, ağrılı, bol kanamalı deyince kız acaba bende mi bi'tuhaflık var demiş. İster istemez merak etmiştir madem öyle benim niye böyle oldu diye. Keşke herkesin böyle olması gerektiği gibi olsa:31:

benimde aynı şekilde oldu canım kan gelmedi çok şaşırdım bende hatta eşimi dr gidelim istersen dedim saçmalama dedi ama ben ondan gizli gittim neden gelmedi diye
merak ettim dr dediği kızlık zarı parçalanmış dedi kırmızı değilde çok açık renkte gelmiştir farketmemişsinizdir dedi bende anlamadım ama kızlık takıntılı bi adamlan evlenseydim vay halime olurdu heralde inandıramazdım.. asla namusun bacak arasında olduğunu düşünmedim ama ilk beraberliğimin kocamlan olmasını hep arzuladım nitekimde öyle oldu.. herkesin fikri kendine onuda belirtim yanlış anlaşılmaya maruz kalmim arkadaşlar..

Arkadaşlar konu sahibinin belki de gerçekten yardıma ihtiyacı vardır. Son birkaç yıl öncesine kadar cinsellik denen olay yani 85 kuşağından öncekilerde en azından konuşmak ayıp karşılanırdı. Hatta kız evlenene kadar annelere gelen misafirler bile konuşsa kırmızıya dönerdi renk, hatta odadan çıkılırdı bir şekilde. Yaşla çok bağlantısı var mı? Bence var eskiden daha zordu bu tür bilgiler edinmek internet bu kadar yaygın değildi. Öpüşme sahneleri ışık hızıyla değiştirilirdi evlerimizde. Bu nedenden dolayı o olay hep gizli saklı kalmıştır yaşayana kadar hep çeşitli mitolojiler katılmıştır içine. Benim kendi yorumum da şu yönde: yaşananlar tamamen kişi bazlı ama ilk olacağını düşünürsek bir miktar acının olması çok doğal, olmaması hiç duymadım ama daha makbul olurdu elbette..kan olayı malum zaten olmayabiliyor. Ama ben konu sahibinin yerinde olsam bunu “sana güveniyorum” şeklinde üstü kapalı bırakmazdım, sadece bilimsel olarak eşimle konuya nokta koyacak bir uzmana giderdim.

Merhaba kızlar böyle özel bi konuyu açmaktan çekindim ama fikirlerinize çok ihtiyacım var.Etrafıma baktım ama böyle bir şey kimle konuşulur,kime akıl danışılır bulamadım.
Bu yaz sevdiğim kişi ile evlendik.Daha önce hiç ilişkim olmamıştı.İlk geceye dair korkularım vardı.Nasıl olacak,yapabilecek miyiz,çok acıyacak mı diye...Çünkü bu yaşıma kadar hep okurdum,evlenenlerden duyardım.Bazılarında kan durmazmış, doktora gidecek kadar kanarmış, ilk gecede sancılanırmışsın, evliliğinin birkaç günü bu sancı devam edermiş onun için ilk geceden sonra birkaç gün ilişkiye girilmezmiş, karnın agrırmıs, canın yanarmış, ecel terleri döktürürmüş, düğünün ertesi günü yataktan çıkmazmışsın, ayagı sıcak tutmak gerekirmiş....

Biz eşimle ilişkiye girdik.Benden hiç kan gelmedi bir iki damla bile.Ben de o da bilinçli insanlarız niye gelmedi tartışmasına girecek kadar çirkinleşmedik.Ben de kendimden emindim o da, sana güveniyorum dedi ama acıkcası niye gelmedi diye sasırmadım değil.O gece ilk denemelerde canım biraz acıyordu ama sonra kolaylıkla oldu.Yani aynı gece ikinci üçüncü denemelerde ne agrıdı,ne acıdı hiçbir sey olmadı..Ertesi gün uyandıgımda da hiçbir sey hissetmedim.Eşimle günlük yasantımızdaki gibi cıktık,gezdik,yürüdük....Hatta ben sasırdım bu kadar kolay mıydı hiç acı duymadan olur mu,madem kolaysa neden o kadar insan yapamadık diye yazıyor doktorlara ya da ailemde evlenenlerden hep sancılandıklarını,hastalanıp yattıklarını duyuyorum.

Şimdi düşünüyorum bu zamana kadar anlatılan seyler genç kızları korkutmak için mi anlatılırmış yoksa gercekten de öyle de bende mi bir sorun var.Bunun için doktora gitmeli miyim kızlar? Ben niye hiç acı cekmedim,niye agrımadı diye de gidilir mi doktora.Biz hiç kan akmadan, acı duymadan, sancılanmadan birleştik. Bu mudur saglıklı olan yoksa herkesten duyulan o yaygın düşünceller mi? Bu konuda bir fikri olan ya da benim yasadıgımı yasayan varsa bana da yardımcı olun lütfen

Şu yazdıklarını okuyunca çok şaşırdım,sancılanmak nedir,hastalanıp yatmak nedir allahaşkına...:53:
İlk defa duyuyorum böyle birşeyi..

Benim de 15 gün geç oldu ama öyle abartılı şeyler yaşamadım,çıkıp gezmek yürümek derken sanki ameliyat olmuşsunuz da taburcu olduğunuz günden bahsediyorsunuz.
Bir çok bayan bunları abartıp vajinismusla uğraşıyor bu saçma duyumlar yüzünden:20:

Back
X