Bu durumda ne tepki göstermeliyim ?

Benim ablamda aynı durumda ne harçlık veriri ne annesinin babasının evine gönderiyor. Çalışıyorum senin için mi diyor.ablam kabullenmiş artık.
Siz kabulleneyin evin ihtiyaçları var almam.lazim. gö.ünden gelmiyorsa evlenmeseydi. Evlilik böyle erkeklere göre sadece karın doyurmak sanırım. :sinirli:

Otur bakım şuraya, her ay ne kazanıyorsun, nereye ne kadar veriyorsun herşeyden haberim olacak deyin,, yoksa çok sıkıntı çekersiniz o belli..

bence sen maddi manevı sıkıntı çekıyorsun.
eşin sıkıntı çekse işe gırmene ızın verırdı.

"İzin vermiyor" ne demek oluyor ben anlamıyorum yani mantığını kafam almıyor...Küçükken babadan anneden izin alırız ama büyüyünce dışarı çıkarken , işe girerken izin istemeyiz artık...

Ben çalışacağım deyip işe girersin ki.eğer bu devirde iş bulabiliyorsan şanslısın...Sen iş anlaşmanı yap ne yapacak kolundan tutup sürükleyecek mi? Maddiyatı iyi olan adam çalışma diyebilir de çulsuz haliyle neyin gururu?

Bayanlar evleneli daha bir yıl olmadı ama evlendik evleneli maddiyat yönünden zorluk çekiyoruz bekarken maddiyat yönünden hiç sıkıntı çekmemiştim güzel bir işim vardı ailemin durumu da çok iyiydi, evlenince durumlar farklı oldu ama bunu hiçmi hiç sıkıntı yapmadım evlilimizin ilk ayı eşim hiç harçlık vermeyip birde üstüne bekarkenki kalan harçlımı cüzdanımda habersiz alıp gitmişti ilk aylar baya baya parasız pulsuz gezdim.
Görümcelerimle çarşıya çıkardık onlar alışveriş yaparken ben benim ihtiyacım yok derdim
Şuan da hala aynı eşim ben istemeden düşünüp harçlık vermez, ben isteyincede çok zor veriyor çünkü olmuyor du onunda o yüzden zoruma gitmiyordu. Ne kazanıyor ne ediyor hiç birşeyini söylemiyor.
Bu hafta işleri iyiydi harçlık istedim para kartta yarın çekip veririm dedi ertesi gün vermedi buda benim zoruma gidiyor. Olsada olmasa da ben istemeden vermiyor isteyincede mırın kırın ediyor bildiğiniz. Ben istemesem düşünüpte vermez. Ne yapmam gerekiyor nasıl tepki vermeliyim çok zoruma gidiyor bu durum çalışmama da izin vermiyor bu yüzden çok tartışıyoruz sırf bunun için ailemi bile araya soktum yok diyor
Zaten sorunlu bir evliliğimiz var.
Bayanlar nasıl tepki göstermeliyim durum iyi değil zaten diye tepkisiz mi kalmalıyım?
Canım kibarca sürekli konuşman gerekiyor. Benim ailemin de durumu çok iyidir. Ben de hiç sıkıntı çekmedim. Ama eşim, annesinin demesine göre hiç bekarken aileye vermemiş parasını o yüzden karısına da vermiyor.

Zamanla konuşa konuşa çok şükür vermeye başladı. Hem giderleri karşılıyor borçları vs hemde bana haftada 200 lira veriyor.

Calismaniza izin vermiyorsa size maddiuat saglamak zorunda. Boyle sey mi olur cocuk gibi onun para vermesini mi bekleyeceksiniz? O zaman ek kart cikarsin madem size. En azindan ihtiyac olunca karttan alirsiniz. Ben de calismiyorum ve evlenince dusuk limitli kredi karti cikardik bana, mutfak alisverisi ve internetten bisey alacagim zaman oyle aliyorum. Yoksa nakit mesela benim de cuzdanimda 100 tl yi gecmez.

Bayanlar evleneli daha bir yıl olmadı ama evlendik evleneli maddiyat yönünden zorluk çekiyoruz bekarken maddiyat yönünden hiç sıkıntı çekmemiştim güzel bir işim vardı ailemin durumu da çok iyiydi, evlenince durumlar farklı oldu ama bunu hiçmi hiç sıkıntı yapmadım evlilimizin ilk ayı eşim hiç harçlık vermeyip birde üstüne bekarkenki kalan harçlımı cüzdanımda habersiz alıp gitmişti ilk aylar baya baya parasız pulsuz gezdim.
Görümcelerimle çarşıya çıkardık onlar alışveriş yaparken ben benim ihtiyacım yok derdim
Şuan da hala aynı eşim ben istemeden düşünüp harçlık vermez, ben isteyincede çok zor veriyor çünkü olmuyor du onunda o yüzden zoruma gitmiyordu. Ne kazanıyor ne ediyor hiç birşeyini söylemiyor.
Bu hafta işleri iyiydi harçlık istedim para kartta yarın çekip veririm dedi ertesi gün vermedi buda benim zoruma gidiyor. Olsada olmasa da ben istemeden vermiyor isteyincede mırın kırın ediyor bildiğiniz. Ben istemesem düşünüpte vermez. Ne yapmam gerekiyor nasıl tepki vermeliyim çok zoruma gidiyor bu durum çalışmama da izin vermiyor bu yüzden çok tartışıyoruz sırf bunun için ailemi bile araya soktum yok diyor
Zaten sorunlu bir evliliğimiz var.
Bayanlar nasıl tepki göstermeliyim durum iyi değil zaten diye tepkisiz mi kalmalıyım?
Eşiniz sizinle evlendi diye tapunuzu aldı sanıyor herhalde... Hem para vermeyip hem de çalıştırmıyorsa akşam yemeklerinde 2 yumurta kırıp koyun önüne. Verdiğin parayla anca bu diyin. Bence verdiği harçlıkları gizli gizli biriktirin diyeceğim fakat birikecek bir miktar değil gibi duruyor.

Tatsızlık çıkmasını istemiyorsanız evden iş imkanlarını araştırın.

Bu arada sizden habersiz sizin paranızı alması çok yanlış bir davranış. Eşinizi seviyor musunuz?

eşinizi sevmiyorsunuz, çocuğunuz yok. isteyerek sürdürmüyorum evliliği diyorsunuz. neden sürdürüyorsunuz? ailenizden mi çekiniyorsunuz?

çocuğunuz olsa, anlayacağım düzelsin diye uğraşıyor diyeceğim ama sevmediğiniz bir insanla ne tur bir mecburiyet evliliği sürdürmeye sebep olabilir ki?

Çocuğun olduğunda kendi ihtiyaçlarının yanısıra çocuğa x lazım falan deyip bu sefer daha fazla para istemek zorunda kalacaksın

eşinizi sevmiyorsunuz, çocuğunuz yok. isteyerek sürdürmüyorum evliliği diyorsunuz. neden sürdürüyorsunuz? ailenizden mi çekiniyorsunuz?

çocuğunuz olsa, anlayacağım düzelsin diye uğraşıyor diyeceğim ama sevmediğiniz bir insanla ne tur bir mecburiyet evliliği sürdürmeye sebep olabilir ki?
Arkamda destek yok aileme anlattım kesinlikle destek deyiller malesef çok yanlızım

Arkamda destek yok aileme anlattım kesinlikle destek deyiller malesef çok yanlızım

ne yapmayı planlıyorsunuz peki? eski konulariniza da göz gezdirdim. bir çocuk dogurup onun da hayatını mahvetmek mi istiyorsunuz?

kaç yaşındasınız ? evlenecek yaşa geldiğinize gore calisip kendi ayaklarınız üzerinde durabilirsiniz.

ama galiba boşa konuşuyoruz, hadi etrafta görmüyorsunuz burada açılan başlıkları okuyup ders alın bari.

adam belli ki sizi eve kapatmış kendi hayatını yaşıyor siz de oturup kayinvalidenizin misafirlerini agirliyorsunuz. bu kadar mi kıymetsiz sizin caniniz, mutluluğunuz? elbet vardır ailenizde cevrenizde akli selim, kendinizi toparlayana kadar sahip çıkacak bir yakınınız.

siz kendinize saygı duymuyorsunuz ki esiniz duysun. biraz cesaretli olun, çocuğunuz da yokken kurtulun madem çok mutsuzsanız.

Son düzenleme:
ne yapmayı planlıyorsunuz peki? eski konulariniza da göz gezdirdim. bir çocuk dogurup onun da hayatını mahvetmek mi istiyorsunuz?

kaç yaşındasınız ? evlenecek yaşa geldiğinize gore calisip kendi ayaklarınız üzerinde durabilirsiniz.

ama galiba boşa konuşuyoruz, hadi etrafta görmüyorsunuz burada açılan başlıkları okuyup ders alın bari.

adam belli ki sizi eve kapatmış kendi hayatını yaşıyor siz de oturup kayinvalidenizin misafirlerini agirliyorsunuz. bu kadar mi kıymetsiz sizin caniniz, mutluluğunuz? elbet vardır ailenizde cevrenizde akli selim, kendinizi toparlayana kadar sahip çıkacak bir yakınınız.

siz kendinize saygı duymuyorsunuz ki esiniz duysun. biraz cesaretli olun, çocuğunuz da yokken kurtulun madem çok mutsuzsanız.
21 yaşındayım aklımda planlarım var bende çekmek istemiyorum ailem destek olmassa ben kendime yeterim

Benim babamın bir akrabası vardı. Koloni halinde yaşarlardı.Kayınvalide görümce baldızlar vesaire... Gelinlerine maddi manevi çok kötü davranırlardı.Babam çok konuştu dinletemedi görüşmeyi kesti.. Evlerinin oradan geçerken şiddetli ses yada hareket gördüğümde ben bile müdahale ederdim çocuk boyumla... Maddi manevi çok eziyet çekti.Zaman geçti.. Kadın en son eyvallah dedi.. Kimse kabul etmedi.. Yatılı işe girdi.. Aile çocukları bile o kadar doldurmuş ki evlatları görüşmedi etmedi.. Aradan bir kaç yıl geçti.. Şimdi adam çok ciddi hastalıklarla uğraşıyor.. adama kimse bakmıyor. Kadın çok zengin (maddi/manevi) bir adamla evlendi ve hayatını yaşıyor.. İnşaallah kocanızda öyle ettiğini çeker..

Back
X