• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu durumda ne yapardınız?

Daha tanışalı birka gün olmuş hemen nasıl bu kadar şeyi düşündünüz de planladınız? Ciddi bişeyleri düşündünüz.. Anlattığın kadarıyla benim anladığım sen bu olayı ve kişiyi çok önemsemişsin çok düşünmüşsün daha tanımıyorsun bile. O bu kadar düşünmemiştir bunu sen öyle anlamışsındır.
Önemsemek değil de içim ısınmıştı. Bu kadar ayrıntılı düşünmem de önceki yaşadıklarımdan dolayı tekrar hayal kırıklığına uğramaktan korktuğum içindi. Ciddi olduğunu da az çok bana olan yaklaşımından/konuşmalarından anlamıştım. Yanılıyor da olabilirim tabi. Ben yaşadığım olumsuz tecrübelerden sonra kendime bir olumsuz tecrübe daha yaşatmamak adına ne yapabilirim diye açmıştım bu konuyu.

https://www.kadinlarkulubu.com/foru...lmeden-boyle-yapmasi-normal-mi.1075459/page-6

Bu mudur? Ayıp yahu tanımadığınız insanlardan fikir alırken bile kendinize dürüst değilsiniz
Hııh ben de her konuda mutlaka bir taşlayan var, benim taşlayanım ne zaman gelecek diyordum. :))) hanımefendi zaten ben bu kişinin bana aşık olduğunu falan iddia etmiyorum. Yaşadığım olumsuz tecrübelerden dolayı bu durumda bir insan ne yapardı diye onu sordum. Konularımı bayaaa bir arayıp tarayıp uğraşmışsınız kendinizce bir açık bulmak için ama o arkadaşın konuştuğu kişinin arkadaşıma olan yaklaşımı benim şimdi konuştuğum kişinin bana olan yaklaşımından çok çok farklıydı. Dürüst olunmayacak bir durum yok yani ortada. Ayrıca insanların kendileri hakkında dürüst mü yalancı mı olduklarını tespit etmek de bırakın bir zahmet kişinin kendisine kalsın, kişi kendisine dürüst mü değil mi kendisi bilir. Sizin gibi insanların koyduğu teşhisler değil yani.

Hııh ben de her konuda mutlaka bir taşlayan var, benim taşlayanım ne zaman gelecek diyordum. :))) hanımefendi zaten ben bu kişinin bana aşık olduğunu falan iddia etmiyorum. Yaşadığım olumsuz tecrübelerden dolayı bu durumda bir insan ne yapardı diye onu sordum. Konularımı bayaaa bir arayıp tarayıp uğraşmışsınız kendinizce bir açık bulmak için ama o arkadaşın konuştuğu kişinin arkadaşıma olan yaklaşımı benim şimdi konuştuğum kişinin bana olan yaklaşımından çok çok farklıydı. Dürüst olunmayacak bir durum yok yani ortada. Ayrıca insanların kendileri hakkında dürüst mü yalancı mı olduklarını tespit etmek de bırakın bir zahmet kişinin kendisine kalsın, kişi kendisine dürüst mü değil mi kendisi bilir. Sizin gibi insanların koyduğu teşhisler değil yani.
Bizim gibi insanların fikirlerine böyle abuk konularla başvurma o zaman diyelim ki arkadaş dediğin sen değilsin ki ne hikmetse internet mühendis uzun ilişki vs aynı mevzular arkadaşın için yazarken aynı duruma yazdıkların senin için geçersiz mi oldu yani taşlayanmış kazdığım kuyuya düştüm diyeceksin ona

Bizim gibi insanların fikirlerine böyle abuk konularla başvurma o zaman diyelim ki arkadaş dediğin sen değilsin ki ne hikmetse internet mühendis uzun ilişki vs aynı mevzular arkadaşın için yazarken aynı duruma yazdıkların senin için geçersiz mi oldu yani taşlayanmış kazdığım kuyuya düştüm diyeceksin ona
Ben gelip şahsınıza özel fikir danışmadım. Çok rahatsız olduysanız cevap vermeme özgürlüğünüz var konuya. Benim de istediğimi sorma özgürlüğüm var, ne danışıp danışmayacağımı size soracak değilim. Ama maşallah ayıpladığınız insanın bütün konularını Sherlock Holmes misali didik didik etmişsiniz acaba nerede bir açık bulurum diye. Merak ediyorum ya bu açık bulma olayından sonra sizin gibi hanımlara bir özgüven update imi geliyor?

Ben gelip şahsınıza özel fikir danışmadım. Çok rahatsız olduysanız cevap vermeme özgürlüğünüz var konuya. Ama maşallah ayıpladığınız insanın bütün konularını Sherlock Holmes misali didik didik etmişsiniz acaba nerede bir açık bulurum diye. Merak ediyorum ya bu açık bulma olayından sonra sizin gibi hanımlara bir özgüven update imi geliyor?

Burası böyle bi platform yazılanlar kalır ve okunabilir siliniyo falan sandın galiba “update” nasıl geliyo bilmiyorum da “kula bela gelmez hak yazmadıkça hak bela vermez kul azmadıkça” diyorum bazı konulara burda olduğu gibi ki sitede böyle bi durum da var anlayamadıysan özetle; yazıyorsan her türlü adap çerçevesindeki yoruma açık olacaksın olmuyosan yazmayacaksın.

Ayıplamadım da ayrıca başarılar diliyorum.

Burası böyle bi platform yazılanlar kalır ve okunabilir siliniyo falan sandın galiba “update” nasıl geliyo bilmiyorum da “kula bela gelmez hak yazmadıkça hak bela vermez kul azmadıkça” diyorum bazı konulara burda olduğu gibi ki sitede böyle bi durum da var anlayamadıysan özetle; yazıyorsan her türlü adap çerçevesindeki yoruma açık olacaksın olmuyosan yazmayacaksın.

Ayıplamadım da ayrıca başarılar diliyorum.
Aynen öyle burası böyle bir platform ben de onu diyorum zaten. Yani siz de bana “böyle böyle konularda buradakilere danışma o zaman” diyemezsiniz. Madem buradaki insanların açık arama dahil her türlü yorumu yazmaya hakkı var, o zaman herkesin de her türlü soruyu sorup fikir danışmaya hakkı vardır. Bana ayıp yahu yazan da sizdiniz birkaç mesaj önce ondan AYIPLADIĞINIZI söyledim. Bana kendimle çelişmek konusunda çok engin bilgiler verdiniz ya hani, ondan “ayıp yahu” diyip şimdi ayıplamadım demenize de ayrıca şaşırdım. :) Size de hayatta başarılar dilerim.

Yanlış anlamayın ama 3 ayda sadece yazışma ile nasıl bu aşamaya geldiniz?
3 ayda olmadı tanışalı. Birkaç gün oldu. Önceki ilişkiyi bitireli 3 ay oldu. Biliyordum böyle yorumların geleceğini. Uzun zaman sonra bana ilk defa güven veren birinin karşıma çıktığını hissettim. İçim mi ısındı derler ne derler bilmiyorum. Çok ayrıntılı düşünüyorum, farkındayım. Saçma şimdiden düşünmem. İleride ne olur ne biter tedbirimi almak istediğim için her şeyi biraz da böyle abartmış bir şekilde yazdım farkındayım. Aslında kendimi yeni bir ilişki için de hiç hazır hissetmiyorum zaten. Öylesine konuştuğum bir insan bu kişi şimdilik. Ama bazı şeyleri de düşünmeden edemiyorum işte.

2 günlük konuştuğunuz ve daha hiç görmediğiniz adamla; ciddiyete bindirdiniz, sevgili oldunuz, evlendiniz, adam sürekli iş gezisine gidip geliyor, annesi ilişkinize karışıyor..
Ooooo.... Kızmayın ama siz bir papatya çayı içip; yatıp uyuyun bence.. :)

2 günlük konuştuğunuz ve daha hiç görmediğiniz adamla; ciddiyete bindirdiniz, sevgili oldunuz, evlendiniz, adam sürekli iş gezisine gidip geliyor, annesi ilişkinize karışıyor..
Ooooo.... Kızmayın ama siz bir papatya çayı içip; yatıp uyuyun bence.. :)
Baştan tedbirimi almak istediğim için her şeyi böyle en ince ayrıntısına kadar düşünüyorum. Önceki yaşadıklarımın etkisiyle kafayı biraz kırdım sanırım. Ondan her şeye böyle dedektif misali ayrıntıyla yaklaşıyorum. Kendimi düşündüğüm için. Ama arada dozajı kaçırdığım da oluyor şekil A da görüldüğü gibi.

3 ayda olmadı tanışalı. Birkaç gün oldu. Önceki ilişkiyi bitireli 3 ay oldu. Biliyordum böyle yorumların geleceğini. Uzun zaman sonra bana ilk defa güven veren birinin karşıma çıktığını hissettim.

Oooo birkac gunde ne yapti ki bu kadar guveninizi kazandi? Ya da birsey yapmasina gerek yok siz zaten guveniyorsunuz. Bir de onceki iliskiniz problemliymis kendi hayatiniza neden bu kadar ozensizssiniz

Baştan tedbirimi almak istediğim için her şeyi böyle en ince ayrıntısına kadar düşünüyorum. Önceki yaşadıklarımın etkisiyle kafayı biraz kırdım sanırım. Ondan her şeye böyle dedektif misali ayrıntıyla yaklaşıyorum. Kendimi düşündüğüm için. Ama arada dozajı kaçırdığım da oluyor şekil A da görüldüğü gibi.
Bu seni uzun vadede hasta eder, takıntılı ve kaygılı bir insan haline dönüşürsün. Geçmişte yaşadıklarını bırak. Geçmişe göre hareket edip böyle çok önlem alırsan; hiç ilerleyemezsin. Yarın evlenip de değişmeyeceğinin de bir garantisi yok. Hiçbirşeye tam güvenemezsin ki..

Biten ilişkinin etkisinden kurtulmak için bu kişiyle olumsuz/ olumlu gelecek planı yapmak sizi rahatlatıyor olabilir mi?

Bu kişiye yoğunlaştığınızda muhtemelen bahsettiğiniz travmatik ilişkinizle ilgili şeyleri düşünmüyorsunuz bu da doğal olarak kendinizi iyi hissettiriyor gibi bir izlenim oluştu bende.

3 gün gelecekteki olumsuzlukları düşünmek için fazlaca kısa bir süre. Bahsettiğiniz şeyleri bu kişiyle ilişkiye başladıktan çok sonra dert etmeliydiniz. Önce bir bakın bakalım su akıp yolunu buluyor mu?

Kafan cok bulanik sebebide gecmisin sanirim ama bukadar ayrintili dusunmen saglikli degil yazismayla hic birsey anlasilmaz yazidir yazilir bak bizde sana yaziyorz ama farkli fikirler olacak gerçeklerden bahsedicez bu durumda, zaten duymak istediklerini yazar erkekler...Rahat ol cokta ciddiye alma internetten biri olduğu icin degil,yasayip goreceksin Allah iyi insanlarla karsilastirsin yeterki.

Biten ilişkinin etkisinden kurtulmak için bu kişiyle olumsuz/ olumlu gelecek planı yapmak sizi rahatlatıyor olabilir mi?

Bu kişiye yoğunlaştığınızda muhtemelen bahsettiğiniz travmatik ilişkinizle ilgili şeyleri düşünmüyorsunuz bu da doğal olarak kendinizi iyi hissettiriyor gibi bir izlenim oluştu bende.

3 gün gelecekteki olumsuzlukları düşünmek için fazlaca kısa bir süre. Bahsettiğiniz şeyleri bu kişiyle ilişkiye başladıktan çok sonra dert etmeliydiniz. Önce bir bakın bakalım su akıp yolunu buluyor mu?
Benim hiç yaklaşmadığım bir açıdan yaklaştınız konuya... Kendime yorumda yazdığınız soruyu sordum. “Biten ilişkinin ardından bu kişiyle ilgili geleceğe dair planlar yapmak beni rahatlatıyor olabilir mi?” diye, olabilir sanırım böyle bir durum. Gerçektende bir nebze beni rahatlatıyor. Ama şu anda gerçekten kendimi yeni bir ilişki için de zaten hiç hazır hissetmiyorum. Bu kişi benim ideallerime de uymuyor. Kendisine karşı ufak bir sıcaklık hissettiğim için açtım bu konuyu. Geçmiş yaşadıklarımın etkisiyle de her türlü ayrıntıya gerekli gereksiz girdim. Saçma oldu tabi, deneyip görmek lazım...

Kafan cok bulanik sebebide gecmisin sanirim ama bukadar ayrintili dusunmen saglikli degil yazismayla hic birsey anlasilmaz yazidir yazilir bak bizde sana yaziyorz ama farkli fikirler olacak gerçeklerden bahsedicez bu durumda, zaten duymak istediklerini yazar erkekler...Rahat ol cokta ciddiye alma internetten biri olduğu icin degil,yasayip goreceksin Allah iyi insanlarla karsilastirsin yeterki.
Çok haklısınız. Geçmişimin etkisiyle her şeyi didik didik eder oldum. Artık daha fazla yara almamak ve üzülmemek adına her şeyi düşünmek zorunda hissediyorum kendimi. Bu kişi zaten ideallerime uyan bir kişi de değil. Ama kendisine karşı ufak bir güven hissettiğim için böyle ayrıntılı bir soru sorma gereği hissettim. Aynen öyle sizin de dediğiniz gibi yaşayıp göreceğim her şeyi. Amin, Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın dediğiniz gibi.

Önemsemek değil de içim ısınmıştı. Bu kadar ayrıntılı düşünmem de önceki yaşadıklarımdan dolayı tekrar hayal kırıklığına uğramaktan korktuğum içindi. Ciddi olduğunu da az çok bana olan yaklaşımından/konuşmalarından anlamıştım. Yanılıyor da olabilirim tabi. Ben yaşadığım olumsuz tecrübelerden sonra kendime bir olumsuz tecrübe daha yaşatmamak adına ne yapabilirim diye açmıştım bu konuyu.

3 ay demişsiniz 3 ay kısa bir süre.. Önceki ilişkinizden de daha hala bahsediyorsunuz. Onun etkisi bitseydi şahsen benim zaten çok olmadı arkadaşım da baya uzun süreler geçti.. 3 ay göz açıp kapayıncaya kadar geçer.. Yıpratıcı olur sık olması..

Merhaba değerli hanımlar. Benim sizlere bir şey danışmaya ihtiyacım var. İnternetten sohbeti güzel, kültürü ve düşüncesi bana uygun bir çocukla tanıştım. Konuşması çok düzgün, bana yaklaşması çok düzgün ve kendini daima geliştirmeyi seven bir çocuk. Uzun süreli ve sıkıntılı bir ilişkiden çıktıktan yaklaşık 3 ay sonra biriyle konuşmaya ilk defa cesaret edebildim. Sanki 40 yıldır tanıyormuşçasına çocukla sürekli konuştuk ve konuşuyoruz da. Uygun bir zamanda yüzyüze de görüşeceğiz. Lakin benim bundan önceki ilişkimde çok canım yandığı için sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali kafamda bazı soru işaretleri var. Belki şimdiden bunları düşünmen çok saçma dersiniz, fol yok yumurta yok dersiniz ama çocukla iletişimimiz ciddi bir tarafa doğru ilerliyor. Yani ciddi bir şeyler istediği belli çocuğun. Bu yüzden önlemimi şimdiden almak istiyorum. Şöyle ki bu konuştuğum çocuk tek çocuk ve annesi ile babası boşanmış, annesiyle yaşıyor. Annemin benden başka kimsesi yok gibi bir şey diyor. Elbette öyledir bir şey demiyorum ama özellikle boşanmış/eşi ölmüş annelerin daha sonra çiftlerin ilişkine zarar verdiğini çok gördüm, çok okudum. Annesini yüzyüze tanımıyorum belki tanışacağım belki hiç tanışmayacağım ne olacağı belli olmaz. Belki çok iyi biri, belki bu sorunları yaşamam. Ama geçmiş tecrübelerimden dolayı ciddi anlamda korkuyorum. Bu 1. Husus. 2. Husus ise çocuk kendilerine ait olan özel bir şirkette çalışıyor ama sürekli yurtiçi ve yurtdışı seyahat ediyormuş. Sabit bir yerde durmaması da bir şeylere başlayacak olursak ayrıca bir sıkıntı olacak. Dediğim gibi ortada fol yok yumurta yok daha birkaç gün oldu tanışalı. Belki yüzyüze tanıştığımızda beni beğenmeyecek, ya da ben onu beğenmeyeceğim. Elektrik tutmayacak belki... bunların hepsi bir ihtimal. Ama çocuğun bana ciddi bir yaklaşımı da olduğundan dolayı onu kırmadan bu işi nasıl çözeceğimin yolunu bulmak istiyorum. Bundan önceki ilişkim bende adeta bir travma yarattığı için artık kafamda soru işaretleri oluşturacak birini istemiyordum. Bu da öyle denk geldi işte... Sorum siz olsanız ne yapardınız? Baştan kafanızda soru işaretlerinin olduğu biriyle görüşmez miydiniz yoksa bir görüşüp şans verir miydiniz? Şans verdiniz diyelim, kafada bu tarz soru işaretleriyle bir ilişkiye başlar mıydınız? Hani gideyim tanışayım umut vereyim olmazsa sallarım demek de benim karakterime uymuyor çünkü karşımdaki her şeyden önce sonuçta bir insan duygularını ve düşüncelerini asla incitmek istemem, kendisi de incitilmeyi hak etmeyen biri. Kafam karıştı yani bu noktada. Yardımcı olursanız sevinirim.
Bir erkek daha yüz yüze bile görmediği ve birkaç gündür yazıştığı bir kıza ciddi düşündüğünü söylüyorsa tam tersi ciddi düşünmüyor göz boyamaya çalışıyordur. Aklı başında biri de zaten iki günde hemen ciddiyet meselelerine girmez, karşısındakine birbirini tanımadan etmeden böyle bir ümit vermez.

Bir tanıdık vardı. İnternetten kızlarla tanışıp tanışıp vakit öldürüyorum demişti. Kafam dağılıyor diyordu. Sonra gitti bambaşka biriyle nişanladı. Üstelik internetten tanıştığı kızlardan bazıları yalvarıyormuş ona bırakma beni diye. Ama umursadı mı hayır. Hayatımın aşkı dedi gitti nişanlandı aynı yerde çalıştığı kızla. Ben olsam asla güvenemez ve geleceğe dair düşünceler kuramazdım. Üzülerek söylüyorum ama biten ilişkibizin etkisini azaltmak için ilaç olarak görüyorsunuz bu adamı. 3 günde kimse kimse ile özellikle de görmediği biri ile ciddi düşünmez sadece düşünmüş gibi yapıp göz boyar ya da kendini kaliteli gösterme çabasındadır

Dur daha Bismillah. .. siz hayirdir nasıl anladınız ciddi olduğunu ve neye nasıl guvendiniz? yok aile şirketi , yurt disi seyehatleri falan ve hooop ileriyi düşünmeler, kendi kafanızda soru işaretleri falan. . Bence bir frene basmalisiniz çok yukleniyorsunuz gaza...
Aile şirketi konusunu tamamen yalan gibi hissettim bu çocuk işsiz hatların biri, internette kızlara böyle evlilik niyetinde olan, aile şirketinde çalışan (böyle diyecek ki hem zengin biri hem de havalı biri gibi olacak) düzgün, efendi adam gibi rol yapıyor resurrection93 resurrection93

Back
X