Bu durumda ne yapılabilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bi de sezeryan sonrası normal doğumu da her doktor yaptırmak istemeyebilir ,sonuç ta risk var mı var ,öncesinde 2 sezeryan olmuş.
5.doğum ordan da bisey olmaz bence şikayet etse bile .
Sadece kötü muamele gördüm diyebilir ,onun da ispatı nasıl olur bilemedim

Devlet hastanelerinde kolay kolay sezaryen yapmıyorlar diye biliyorum.
Üstelik daha zahmetli bir yöntem. Adam neden "seninle uğraşamam" deyip ameliyatla uğraşsın? Öyle olması gerekiyormuş demek ki.

Kaç çocuk doğuracağına kişi kendisi karar verir ama 8 gebelik normal mi? Kendisi düzgün karar verememiş ki doktor yol göstermeye çalışmış.
8 gebelikle o vücut ne hale gelmiştir kim bilir.

Üslubu yanlış olabilir ama kendine saygısı olmayana da kimsenin saygısı olmuyor işte.
Gebeliklerinde sıkıntı yaşasa yada hayatını tehlikeye atacak bir durum olsa artık düşünmez heralde.Gayet sağlıklı aklı başı yerinde bir insan çok şükür.

Valla bende ona şaşırdım normal doğum daha basit gibi bencede ama seninle uğraşamam sezaryen olacak deyince bende böyle düşündüm

Sezaryen olduğu gibi başında beklenilen ve tüm ekibe ihtiyaç duyulan bir ameliyat; bir doktor değil, iki doktor girer ameliyatlara en az, anestezi doktoru ayrı başında bekler, hemşireleri ayrı başında bekler, op. kadın doğumcu ayrı bekler.
Normal doğum olsa başında durmaz, gelir-gider en fazla; hemşireler filan bakar, uğraşmak istemeyen doktor da normal doğuma aldığı gibi vurur makası perineye doğru geçer. Size anlatılanda bir yanlışlık var bence.

Sezaryen olduğu gibi başında beklenilen ve tüm ekibe ihtiyaç duyulan bir ameliyat; bir doktor değil, iki doktor girer ameliyatlara en az, anestezi doktoru ayrı başında bekler, hemşireleri ayrı başında bekler, op. kadın doğumcu ayrı bekler.
Normal doğum olsa başında durmaz, gelir-gider en fazla; hemşireler filan bakar, uğraşmak istemeyen doktor da normal doğuma aldığı gibi vurur makası perineye doğru geçer. Size anlatılanda bir yanlışlık var bence.
Dediğim gibi doktorun söylemi böyle düşünmeye sebep oluyor birsürü hasta var seninle uğraşamam ne demek sancı çeken canı burnunda bir insana bunu nasıl diyebilir.

Benim düşüncem doktor sezaryen dedi, hanımefendi normal diye tutturdu, doktor en son ikna edemeyip "seninle uğraşamam, sezaryen olacak" dedi.
Konu sahibi kendisi de orada olmadığı için her konuşmayı bilmesine imkan yok ne yazık ki.

Bakın bence ablanız biraz korku ve panik de yaşamış ve adamın sert ve gereksiz üslubu ile de kendini köşeye sıkıştırılmış hissetmiş. Ama tüpler sonuç olarak baglanmamis. Benim ablaniza tavsiyem hastaneden doğum raporu alıp kendi kadın doğum uzmanina gitmesi. Doğumu tekrar onunla konuşması. Tüm o kargaşa içinde belki sezeryanin neden gerekli olduğunu anlamamis. Tanıdığı ve güvendiği doktor tekrar açıklasa içi daha rahat edecektir. Doğru birşey olmadığını fark etse doktoru o zaman yine mahkemeye gidebilir. Ama önce bunu yapsın

Benim düşüncem doktor sezaryen dedi, hanımefendi normal diye tutturdu, doktor en son ikna edemeyip "seninle uğraşamam, sezaryen olacak" dedi.
Konu sahibi kendisi de orada olmadığı için her konuşmayı bilmesine imkan yok ne yazık ki.

Bence de aynen böyle oldu ,doktor önce tüpleri bağlayalım dedi ,kadın hayır dedi
Sezeryana alınınca da kadın itiraz etti çünkü 3.sezeryani olacaktı ve bi daha sezeryan risk olacaktı.
O yüzden kadın ,doktor başka çocuk yapmayayım diye ,normal doğum yapacakken beni sezeryana aldi diye dusundu gelenlere de öyle söyledi.

Valla bende ona şaşırdım normal doğum daha basit gibi bencede ama seninle uğraşamam sezaryen olacak deyince bende böyle düşündüm
Siz anlamak mı istemiyorsunuz?
Demek ki normal doğum yapmasında bir risk görülmüş doktor 'normal doğum yapman riskli,seni sezaryene ikna etmekle uğraşamayacağım,direkt yapmak zorundayım' demek istemiş. Doktor değilsiniz,tıbbi hiçbirşeyden anladığınız yok sonra gelip burada doktor sezaryene zorladı diye ortalığı karıştırıyorsunuz. Normal doğum esnasında anneye ya da bebeğe zarar gelseydi siz ve sevgili aklı başında ablacığınız 'doktor hatası' diyerek yine ortalığı karıştıracaktınız. Adam riske girmemiş yapmış işte. Doğum konusuna gelince anneme de başından beri normal demişler,doktora da normal olarak gitmiş ama problem çıkması sebebiyle sezaryen olmuş. Doktora da hak veriyorum,hastanın iyiliğini düşünerek tüplerini bağlamak istemiş ki haklı da. Aklı başında insan 8 tane gebelik geçirmez. Geçim zor,millet 2. çocuğu yaparken 50 defa düşünüyor. Neyse siz ablacığınıza 2 süper icat olan prezervatif ve doğum kontrol hapından bahsedin,duymama ihtimali çok yüksek.

Siz anlamak mı istemiyorsunuz?
Demek ki normal doğum yapmasında bir risk görülmüş doktor 'normal doğum yapman riskli,seni sezaryene ikna etmekle uğraşamayacağım,direkt yapmak zorundayım' demek istemiş. Doktor değilsiniz,tıbbi hiçbirşeyden anladığınız yok sonra gelip burada doktor sezaryene zorladı diye ortalığı karıştırıyorsunuz. Normal doğum esnasında anneye ya da bebeğe zarar gelseydi siz ve sevgili aklı başında ablacığınız 'doktor hatası' diyerek yine ortalığı karıştıracaktınız. Adam riske girmemiş yapmış işte. Doğum konusuna gelince anneme de başından beri normal demişler,doktora da normal olarak gitmiş ama problem çıkması sebebiyle sezaryen olmuş. Doktora da hak veriyorum,hastanın iyiliğini düşünerek tüplerini bağlamak istemiş ki haklı da. Aklı başında insan 8 tane gebelik geçirmez. Geçim zor,millet 2. çocuğu yaparken 50 defa düşünüyor. Neyse siz ablacığınıza 2 süper icat olan prezervatif ve doğum kontrol hapından bahsedin,duymama ihtimali çok yüksek.
Hayırdır neden gerginsiniz onu anlamadım ben gayet anladım ve anlattım lütfen işinize bakın o süper icadıda zamanı geldiğinde siz tercih edin güle güle

Hayırdır neden gerginsiniz onu anlamadım ben gayet anladım ve anlattım lütfen işinize bakın o süper icadıda zamanı geldiğinde siz tercih edin güle güle
yo gergin olduğumu nereden çıkardınız?
evet kullanacağım,en azından sürekli doğurmaktan iyidir. Bu arada 5. kızını dünyaya getirdi cümlesini hiç anlayamadım. Neden özellikle belirtme gereği duydunuz merak ediyorum.

Dediğim gibi doktorun söylemi böyle düşünmeye sebep oluyor birsürü hasta var seninle uğraşamam ne demek sancı çeken canı burnunda bir insana bunu nasıl diyebilir.

Konuşmalar yanlış anlaşılmış gibime geliyor benim, hastanın inatlaşması üzerine doktor dayanamayıp üslubunu bozmuş gibi. Evet, bozmasa iyiymiş; ama zaten hali hazırda pek çok hastanın nazı kaprisi, çok bilmişliği ile uğraşırken, yakınınızın ve bebeğin en sağlıklı halde doğum biçimine bir doktor olarak karar vermiş ve kararı karşı direnç ile sorgulanmış, yılmıştır muhtemelen. Ayrıca tüpleri bağlatma teklifini de bir hekim olarak sunması gerekirdi zaten, gerekeni yapmış.

Yine de haklı olduğunuzu düşünüyorsanız şikayet edin, ne sonuç çıkar bakarsınız artık.

yo gergin olduğumu nereden çıkardınız?
evet kullanacağım,en azından sürekli doğurmaktan iyidir. Bu arada 5. kızını dünyaya getirdi cümlesini hiç anlayamadım. Neden özellikle belirtme gereği duydunuz merak ediyorum.
5 kız herkese nasip olmaz ondan🤣erkekler hayırsız bu devirde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X