- 24 Nisan 2015
- 6.941
- 7.139
- 398
- Konu Sahibi eftelya2015
-
zaten mesafeli bir ilişkimiz var bu benim seçimim çünkü ebeveynleri sağ ve hayatta iken bana onun üstünde söz hakkı düşmediğini düşünüyorum ve benim zaten bir evladım var ...eşinize kızıp cocuga kinlenmeyin bence..
siz simdiye kadar nasıl davranıyosanız bundan sonrada öyle devam edin ama fazlasınıda yapmayın
şımartıldıgını aç bıraksa yıyecegını soyledım zaten, her geldıgınde bıze bır poset abur cuburla gelıyor..Acayıp uyuz oldum kıza. Evde ne varsa o yenir özel yemek cok saçma küçükte degıl 11 yasında çocuk laftan sözden anlayabılır. Onun bu durumda olmasının sebebı eşin. Aşırı şımartmış ve ne demek senın bıseyın degıl karışma bısey deme falan o zaman helmesın evıme babasıyla dışarda buluşsunlar. Eşinle konus bu Tavrından vazgeçsin yoksa daha çok şımarır o çocuk
cocuklar büyüklerden gördüklerini uyguluyo bnm kardesimde ablam ve benim yemediğimiz yemekleri daha hiç tadına bakmadan sevmiyorum demeye başladı su an hala yediremiyoruz belki onunda annesi yada o aileden biri yemek seciyodur o yüzden öyle olmuştur.zaten mesafeli bir ilişkimiz var bu benim seçimim çünkü ebeveynleri sağ ve hayatta iken bana onun üstünde söz hakkı düşmediğini düşünüyorum ve benim zaten bir evladım var ...
ama buradaki olay sadece iyi niyetten birşeyler yesin, tadına baksın diye uğraşmaktan çıktı her hafta ona özel kahvaltı hazırlıyorum herkes sofradakılerden yer ona özel menü hazırlanır belki bir yumurta ama sürekli sürekli sabah akşam onu yemem bunu yemem olunca insan bir süre sonra katlanamıyor bu olaya ki ben hiç yemek seçmem , yemek seçmek nankörlüktür bana göre, tadını sevemzsin yemezsin ayrı birşey ama çocuk yemediği şeylerin tadını bile bilmiyor birde böyle bir durum var...
eşim de yemek seçer mesela ama yemediği şey varsa gider kendine hazırlar birşeyler olay kapanır.
bende bu saatten sonra ya eşimi kaldırcam kendi hazırlasın (ki bir gün kahvaltı hazırlamışlığı yoktur en son o kalkar bazen biz yeriz o sonra kalkar kendi ekmek arası birşeyler yapar yer)
ya da koyacagım onune tavayı yumurtayı al canım yap nasıl ıstıyorsan dıyecegım sonucta elı ayagı tutuyor bahaneyle kendı basının caresıne bakmayı da öğrenir beceri kazanır.
yani eğleneceğini sanmıyorum erkek çocuk malum bizim toplumda erkeklere ev işi konusunda pek sorumluluk vermiyor ebeveynler bize geldiğinde yatağını bile toplamaz, üstünden çıkardığını atar bir köşeye ben arkasından alır katlarım yada çantasına koyarım olduğu gibi , yatağını ben toplarım falan filan...cocuklar büyüklerden gördüklerini uyguluyo bnm kardesimde ablam ve benim yemediğimiz yemekleri daha hiç tadına bakmadan sevmiyorum demeye başladı su an hala yediremiyoruz belki onunda annesi yada o aileden biri yemek seciyodur o yüzden öyle olmuştur.
insanın sabrını zorlar o durumlar biz asla ayrı yemek yapmazdık yemekte bunlar var yemem diyosan kendine yumurta yap derdik gider yapardı
sizinde son söylediginizi uygulasanız ama daha yumusak bi sekilde. gel kahvaltıyı beraber hazırlayalım sen yumurtayı yap bn patates kızartayım vs gibi hem sorumluluk almayı öğrenir hem eglenir hem sizin üstünüzden yük kaklmış olur
acaba bi uzmana mı basvursanız cocukla iletişimö için sonucta daha cok küçük ve insan yeri geliyo kendi cocuguna bile tahammül edemiyo sizi işiniz daha da zoryani eğleneceğini sanmıyorum erkek çocuk malum bizim toplumda erkeklere ev işi konusunda pek sorumluluk vermiyor ebeveynler bize geldiğinde yatağını bile toplamaz, üstünden çıkardığını atar bir köşeye ben arkasından alır katlarım yada çantasına koyarım olduğu gibi , yatağını ben toplarım falan filan...
ama dediğimi yapacağım koyacağım önüne al kendin yap, yapamam dersen babanı kaldır o yapsın ne yemek istiyorsan diyeceğim..
Bence bunu yapmayın.yani eğleneceğini sanmıyorum erkek çocuk malum bizim toplumda erkeklere ev işi konusunda pek sorumluluk vermiyor ebeveynler bize geldiğinde yatağını bile toplamaz, üstünden çıkardığını atar bir köşeye ben arkasından alır katlarım yada çantasına koyarım olduğu gibi , yatağını ben toplarım falan filan...
ama dediğimi yapacağım koyacağım önüne al kendin yap, yapamam dersen babanı kaldır o yapsın ne yemek istiyorsan diyeceğim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?