bu durumda ne yapmalı?

Eşinizin tavrı hatalı ama yemek secen bir çocuğa sizin eğitim vermeniz zor.
Bu şekilde sorun yaşamamak adına küçük konularda istediğini yapın çocuğun.
Benim çocuğumla babasının eşi de buna benzer sorun yaşadı ve çocuk 5 yaşındaydı bunu yaşandığında hala unutmadı 1 sene geçti.
Babası da olsa yanında küçük bir çocuk yanında annesi yokken yalnız hisseder. Empati yapmayı deneyin.Yanlış anlaşılmasın suçlamıyorum sizi sadece öneri :)

Şu yazdığın yoruma kadar,seni haklı görüyordum.Burda film koptu üzgünüm.Babasına kızıp çocuğa ceza kesilir mi?O zaman neden benim tavrım kızgınlığım sana değil diye bir konuşma yaptın çocuğa.Babasına değil kendisine kızmışsın aslında demek ki.

Benim kızımda aynı yaşta.Yemek seçer.Sevmediği bir şeyi öldürsen yemez.Bunun çözümü olarak hiç kalk kendin yap demedim,diyemem.Boya posa bakma,çocuk o daha.Sevmediğini biliyorsan illa bu olsun diye diretmemelisin.Diretirsen tepki verir.Tava kirliyse başka kahvaltı alternatifi sunarsın.Çocuğa durumu söyleyip ne yemek istiyorsa ona göre yaparsın.

benim oğlum da yemek seçer,
zorlarsanız iş kusmaya kadar gider.
aynı buradaki çocuk gibi midesi bulanır falan.

valla tam yetiştirmeyle de alakalı değil, yemek seçme vs biraz da huyla alakalı.

ve yemek seçen bir çocukla, hele de inatlaşıyorsa en yanlış uygulamayı yapmışsınız, onunla tartışarak.
bir uzman şey diyordu, inatlaşma tek taraflı olmaz, çocuk inatlaşacağı birini bulunca inatlaşacaktır. Hani çocuğum inat diyenler önce bir kendilerine baksınlar diyordu.

o gün için, olaya direk uyarıyla girerek hatalı davranış sergilemişsiniz, hatalı demeyelim de olumlu sonuç almanız imkansıza yakınmış zaten.
Eşinizin müdahalesi de tüy dikmiş.

maalesef halimiz olmasa da sinirlensek de, çocuklara karşı bunu hissettirmememiz gerekiyor.
Siz öyle bir durumda sofrayı hazırlayın ve yemek istemezse yemesin.

Çocukların o Yaşları zor ama insan kendi çocuğu olunca ona karşı olan tahammül gücüyle başkasının çocuğuna karşı olan tahammül gücü kesinlikle aynı değil değil mi ?

Esin hazirlasin cocuga kahvaltiyi bundan sonra.

Sen karisma.

Sen hicbirseyisin ..lafindan sonra ben olsam cocugun onune özel birsey koymazdim

Çocukların o Yaşları zor ama insan kendi çocuğu olunca ona karşı olan tahammül gücüyle başkasının çocuğuna karşı olan tahammül gücü kesinlikle aynı değil değil mi ?
Mutlaka.Ama tutarsız da olmamak lazım.Başta senin suçun yok deyip,sonradan beğenmiyorsan kendin yap tavrına girilirse olmaz.Çocuğu da iyice hırçınlaştırır.

Babası yapsın. Evet o cocuk sizin değil. Sorumluluk almayin. Eşinizde laf sokmaya yer aramış. Cok ayip gercekdende.
Ben şahsen asla özel yemek pişirmem. Hastalıktan dolayi olmayan yemek secilmesine saygim yok.

Bazı üyeler 11 yaşındaki cocuk yumurta yapamaz demiş... ahh ahhh niye yapamasin? Cokmu zor? Gercekdende elinde ve gözünde bir sorun yoksa rahatlıkla yapar.

isteklerini yapması demek her istediğini yapması ve onu şımartıp tepesine çıkarması demek değildir.

Makul ölçüde imkanlar çerçevesinde gerçekten ihtiyacı olanın giderilmesidir.

ama yemek yememek , önüne konulana burun kıvırmak bunlar şımarıklıktır sadece...

babası laftan anlayan bir adam olsa biz bu sorunları yaşamazdık zaten o nedenle konuşmak çözüm değil...

cocğun aanesi var zaten ona eğitim vermek heleki beslenme konsunda asla size düşmez benimde eşimin ilk evliliğinden bu yaşlarda kızı var oda secici ama ben sonuçta misafir sevdiği yediği şeyleri yaparım babasıda birşeyler yesin diye gözüne bakar sizde buna dikkat edersiniz eşinizle sıkıntı yaşamazsınız ki eğer yeme içmeyi hazırlamayı sorun ederseniz daha büyük sorunlar kapınızdada demektir

Ben baba uğraşsın dedim ama siz çocuğu uğraştıracak ona ceza keseceksiniz,halbuki baba yetişkin ve hatalı,çocuk sadece mızmız....
çocuğu mızmız yapanda babası , çocuk çocuk diyoruz ama ergenliğinin başında genç bir delikanlı artık herşeyden anlıyor herşeye aklı eriyorsa bir yumurtayı kıracak kadarda becerisi olmalı zaten...

Inanin kendi Çocuğunuz olsa böyle demezdiniz.

Babası suçlu çocuğa kin tutmayın .

çocuk başka şey yemıyorsa ne yapacaksın? tek yedıgı o..!
zeytın peynır domates salam sosıs vs asla yemez.!

Sizi çok iyi anlıyorum,dediğim gibi kardeşimde aynı sorunlarla uğraşıyor ama sizde eşiniz yüzünden çocuğa bilenmeyin,onların iç dünyasını istesek de anlayamayız.

Inanin kendi Çocuğunuz olsa böyle demezdiniz.

Babası suçlu çocuğa kin tutmayın .
kendi çocugumda yeri geliyor yemiyor , bende ceza odul yontemı yapıyorum ...
buyudugunde o yasa geldıgınde aynı hareketı yapsa emın olun kalk gıt sofradan der bır dahakı ogune kadar onune bır lokma yemek koymam...

Evdeki yemek ne ise yemiyorlar yani sadece eşinizin çocuğu değil genelde hepsi öyle
Ben olsam o tavayı yıkardım bir şekilde kırardım yumurtayı peçeteye sabun dökseniz bile yeter
Eşinizle çocuğun yanında tartışmanızda hoş olmamış çocuk da muhtemelen istenmediğini düşünmüştür böyle olunca çocuk için evlilik yürütenlere de hak veriyorum
Ne yediği belli çocuğa ondan yapın siz ne yiyecekseniz yiyin sonuçta Evinize gelen bir misafir... misafirin yemediğini bildiğiniz yemeği nasıl pişirip önüne koymuyorsanız ona da bunu yapmayın derim

çocuk başka şey yemıyorsa ne yapacaksın? tek yedıgı o..!
zeytın peynır domates salam sosıs vs asla yemez.!
Ünlemler neyin nesi:)

Sevdiği bir şey mutlaka vardır.Ne yemek istediğini sorup öğrenirsiniz.Ona göre hazırlarsınız.

Nekadar bencilsiniz. El kadar cocugun tavada yumurtasini yapmak cokmu zor geldi, evde singer yokmusta yikayamamis. Sen o cocugun babasiyla bile isteye evlenmedin mi. Siz herhangi bir cocuga boyle mi davraniyosunuz. Arasira geliyormus, ne olur elinizemi yapisir istedigi makarnayi yada ne istiyosa pisirmeyi. Utanmayip bide konu acmissiniz. Kiskanin yaa, cocuklarida kiskanin artik!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…