bu durumda ne yapmalı?

Bence düşündüklerinde ve aldığın kararda tamamen haklısın.Oğlu o kadar kıymetliyse eşin kıçını kaldırıp kendi hazırlasın.

bilen bilir eşimin benimle olan evliliği ikinci evliliği, ilk evlilikten bir oğlu var 11 yaşında, haftasonları ve tatıllerde bızde kalıyor. bizim ilişkimiz mesafeli çok konuşmayız ,çocukla alakalı mevzulara çok müdahil olmam , ben sadece bir ablayım o kadar..

gelelim mevzuya çocuk acayip yemek seçiyor, kahvaltıda tek yediği tavada yumurta , sebzelerin %95 ini yemez, beslenme alışkanlığı mantı makarna et turevı ve bol mıktarda şeker içeren abur cubur...
pazar kahvaltı hazırladım , tavamız kırlıydı evde sunger kalmamıs yıkama sansım yoktu bende ıyı pısmıs haslama yumurta yaptım, tavada yapma sansım olmadıgından.

bu oturdu mırın kırın modlar, babası sordu ne oldu mıdem bulanıyor dedı (bırseyı yemek ıstemesın her daım yaptıgı hareket bu) bende yumurta yıyorsun sonucta bunu da yıyebılırsın hep yaptıgın davranıs sureklı abur cuburla tek tıp beslenme ıle olmaz bu ıs dıye lafa gırdım eşim sus mus dedı bende sınırlendım her hafta aynı terane onu yemem bunu yemem bıktım artık .. esımle tartıstık cocuk agladı ben agladım falan baya gergın bır ortam oldu..

sonra sular durulunca cocukla konustum benım sınırım sana degıl ıyılıgını dusundugumden bırseyler ye dıye ugrasıyorum tek sucum bu olaya mudahıl olmak yemek ıstemıyorsan guzelce soyle, yeme yada baban sana baska sey yapsın benım derdım babanın tavrıyla alakalı dedım.

esım tartısma esnasında bana bu cocuk senın hıcbıseyın ben varken karısma dedı kı hıcbırseyıne karısmam her ıstedıgı alınır, yapılır agzımı acmam yukarda Allah var yanı..

Bende kırıldım neden tavada yumurta yapamadıgımı acıkladım, ac mı kalsın cocuk ben onu dusunuyorum yesın dıye ugrasıyorum bırsey yapmasam da neden yapmadın dersın dedım , bundan sonra sen kalk yap o zaman ne yıyecekse dedım..

ben bu saatten sonra cocuga ozel bırsey yapmak ıstemıyorum evde pısen ne ıse yer yada yemez aç kalkar sofradan esıme soylucem o kalksın hazırlasın ne yemek ısterse madem hıcbıseyım degıl o cocuk benım kı bencede degıl sadece esımın oglu olması nedenıyle hayatımda yoksa benım ıcın herhangı bırı ... Bende ona özel bırsey yapmayacagım..

Sız olsanız ne yaparsınız?

Bu çocuk senin değil karışma dan sonrasını okumadım..
E peki madem öyle sen besle,yemeğini hazırla ne istiyorsa sen yap demeliydin!
Ne demek bu çocuk senin değil ama hizmet edeceksin anlamına mı geliyor? Öecbur musun yani? Madem yapıyorsun bunları onunla konuşmak akıl vermek senin de hakkın! Yok değil diyorsa kendi çocuğunu kendi beslemeye uğraşsın.
Kendini bu kadar ezdirmemelisin herşeye susmuşsun bu yüzden böyle bir tavır almışsın.

bilen bilir eşimin benimle olan evliliği ikinci evliliği, ilk evlilikten bir oğlu var 11 yaşında, haftasonları ve tatıllerde bızde kalıyor. bizim ilişkimiz mesafeli çok konuşmayız ,çocukla alakalı mevzulara çok müdahil olmam , ben sadece bir ablayım o kadar..

gelelim mevzuya çocuk acayip yemek seçiyor, kahvaltıda tek yediği tavada yumurta , sebzelerin %95 ini yemez, beslenme alışkanlığı mantı makarna et turevı ve bol mıktarda şeker içeren abur cubur...
pazar kahvaltı hazırladım , tavamız kırlıydı evde sunger kalmamıs yıkama sansım yoktu bende ıyı pısmıs haslama yumurta yaptım, tavada yapma sansım olmadıgından.

bu oturdu mırın kırın modlar, babası sordu ne oldu mıdem bulanıyor dedı (bırseyı yemek ıstemesın her daım yaptıgı hareket bu) bende yumurta yıyorsun sonucta bunu da yıyebılırsın hep yaptıgın davranıs sureklı abur cuburla tek tıp beslenme ıle olmaz bu ıs dıye lafa gırdım eşim sus mus dedı bende sınırlendım her hafta aynı terane onu yemem bunu yemem bıktım artık .. esımle tartıstık cocuk agladı ben agladım falan baya gergın bır ortam oldu..

sonra sular durulunca cocukla konustum benım sınırım sana degıl ıyılıgını dusundugumden bırseyler ye dıye ugrasıyorum tek sucum bu olaya mudahıl olmak yemek ıstemıyorsan guzelce soyle, yeme yada baban sana baska sey yapsın benım derdım babanın tavrıyla alakalı dedım.

esım tartısma esnasında bana bu cocuk senın hıcbıseyın ben varken karısma dedı kı hıcbırseyıne karısmam her ıstedıgı alınır, yapılır agzımı acmam yukarda Allah var yanı..

Bende kırıldım neden tavada yumurta yapamadıgımı acıkladım, ac mı kalsın cocuk ben onu dusunuyorum yesın dıye ugrasıyorum bırsey yapmasam da neden yapmadın dersın dedım , bundan sonra sen kalk yap o zaman ne yıyecekse dedım..

ben bu saatten sonra cocuga ozel bırsey yapmak ıstemıyorum evde pısen ne ıse yer yada yemez aç kalkar sofradan esıme soylucem o kalksın hazırlasın ne yemek ısterse madem hıcbıseyım degıl o cocuk benım kı bencede degıl sadece esımın oglu olması nedenıyle hayatımda yoksa benım ıcın herhangı bırı ... Bende ona özel bırsey yapmayacagım..

Sız olsanız ne yaparsınız?
Çocuğun yaşı küçük, söylediklerinizi tam olarak anlamaz ki. Aranızda ezilip kalmasa bari. Sizin tartışmanız onun omzuna ağırlık olacak. Mırın kırın etsin, siz müdahil olmayın bence. Yemeği yemezse babası gerekeni yapar
Tüm çocuklar aynı. Sebze sevmez, abur cubur makarna pilav köfte sever. Ona özgü değil. Galiba siz çocuğa alışamadınız

Son düzenleme:
Bunu güzellikle yapıyorsundur ama çocuğuna al kendin yap , yersen ye yemeden yeme , nr halin varsa gör tavrında değildir eminim. Sırf o doğurmadi diye bir çocuğa böyle davranmak ve böyle davranmayı önermek.... bilemiyorum...

ilk başlarda güzellikle baktım yemiyor işte ozaman disiplin yani yemek bu ister ye istersen de yeme diyorum , başta yemıyecem diyor sonra bakıyor ki başka yemek yapan yok işte ozaman yemeye başlıyor , hiç sogan yemeyen yiğenım bile böyle böyle sogan yemeye başladı , annesınde yemezdi ama benım evime gelince nerdeyse sogan çorbası içecek ,
bu kural işidir , ve çocuk senın açık kapını bulamayacak

35 yaşındaki oğlum hala yemek secer. o da mesela yumurtayı sahanda sevmez,yağlı oluyormuş.e ben de haşlardım onun yumurtasını.
siz çocuğu mu sevmiyorsunuz,eşinize mi kızdınız,bilemem de.tava bahane gibi.tavanın sapı kırıldıysa,başka bir tencerede pişirebilirdiniz,evinizde 2 yumurtayı pişirecek,kap kacak olmaması inandırıcı değil.

Eşiniz haksız tabi ki. Ama ne olursa olsun siz çocuğa karşı biraz daha sabırlı olun. Çocuk çünkü ve annesi babası ayrı olduğu için psikolojisi de eminim çok iyi değildir. Sizin ona karşı davranışlarınız çok önemli. Çocuk çocukluğunu yapıyor. Sizin sıkıntınız eşinizle. Çocuğa tavır almayın lütfen.

Elimde olmadan kızdım size...
Nasıl olur da sevmediği halde yiyemediği bir yemek için çocuğun şımarıklığına bağlanıyor konu.
Benim çocuğumda yemek seçer. Haşlanmış yumurtayı pek sevmez ve üstelik yağda yumurtayı da illa ki kaşarlı ister. Ben alıştırmadım bu şekilde, yiyemediğinde bir yemeği anne olarak alternatifler oluşturuyorsunuz.
Siz çocuğa kızgınsınız, size göre haftada 2 gün farklı yemek yapmak zor. Hayat bu ne olacağımız belli değil. Yavrumu düşündüm, ölsem ve böyle bir durumda kalsa mezarımda bir daha ölürüm.
Yükü de yemek seçmesi. 2. evliliklerde çocukların anneden hırsını çıkarmasına karşıyım hatta bazı konuları okurken böyle çocuk mu olur dediğim de oluyor.
Ama bu konu üzdü.
Evde tavadan başka yumurta kıracak birşey olmaması imkansız. Siz yapmak istemediniz konu bu.
11 yaşında ki çocuğa yemeğini kendin yap demenizin sebebi, ona karşı maç kaybetmiş gibi hissetmeniz.
Çünkü baba çocuğunu tuttu. Yapmayın, biraz sakinleşin, düşünün...

daha olmadı markete gidip sünger bile alınırdı,kendi çocuğumuz olsa:KK66:
oğlum 7-8 yaşlarındaydı.çok yemek ayırırdı,halende ayırır.akşam yaptıklarımı yemek istemedi,başka bir şey istedi hayır dedim.kalktı sofradan aç uyudu.ben hiç uyumadım vijdan azabından.kalktım sevdiği şeyler hazırladım kahvaltıya:KK61:
Ikilemde kaliyosun anne olarak.. bi ac yatsin diosun iki yatsin diyosun 3. Ye gene istediklerini yapiyosun illaki.. benim oglum herseyi yemez demiyorum bak yedigi seyler sayili.. evde lahmacun bile yapmayi ogrendim onun icin yeterki yedin diyerek.. ama bzn onu bile yapiorum yemiyor..

çocuğu mızmız yapanda babası , çocuk çocuk diyoruz ama ergenliğinin başında genç bir delikanlı artık herşeyden anlıyor herşeye aklı eriyorsa bir yumurtayı kıracak kadarda becerisi olmalı zaten...
Siz öyle yetiştirin çocuğunuzu madem öyle. Elin çocuğuna laf söylemek kolay

misafir umdugunu degıl buldugunu yer demısler ben asla mısafıre özel yemek yapmam menumu kendım belırlerım yıyen yer yemeye yemez, çocuk için özen gösteriyordum ama bir gün yapamadık diye başımıza kakıldı şu saatten sonra umurumda değil yer yada yemez babası düşünsün....
benim kızdığım nokta şu eşim aramızdaki mesafeden ötürü hep yakın olmamı isterdi, ne bileyim konuşayım hediye alayım vs. ben zamanla sınırlarımı aştım ama o ettiği laf bana çok koydu, eğerki ben hiçbirşeyi isem o çocuğun ki benim üzerinde söz iddia etmişliğim yok ama ben hiçsem o da benim için hiç demektir.
ben eşimin canından bir parça diye kabul etmişim,kapımı açmışım, bütün özel anlarıma istesemde istemesemde onu dahil etmişim eşimin yaptığı hareket beni çok kırdı..
evet siz o çocuğun hiçbirşeyi değilsiniz sınıtlarınızı aşıp sesinizi yükseltme hakkınız yok, annesi gibi terbiye vermeye hiç hakkınız yok. eşinizi çok takdir ettim evladına sahip çıktığı için , sahip çıkmasa o çocuğa 1 lokma ekmek vermezsiniz siz.sizin kapınız değil orası sadece eşinizin de evi ve çocuğu , kabul etmeme lüksünüz yok. Baştan çocuklu erkeği kabul etmeyecektiniz madem bu kadar zor gelecekti.

Bunu güzellikle yapıyorsundur ama çocuğuna al kendin yap , yersen ye yemeden yeme , nr halin varsa gör tavrında değildir eminim. Sırf o doğurmadi diye bir çocuğa böyle davranmak ve böyle davranmayı önermek.... bilemiyorum...
Her çocuk farklıdır kimi iştahlı kimi iştahsız. çocuğunuzun iştahlı olması sizin yetiştirme tarzınızla alakalı bit durum değil. Tabi vicdan sahibi olmak dr lardan takdir almak kadar önemli birşey değil.

Bazı yorumları çok sert buluyorum.

Yani çocuk gelmiş haftasonu için, bence de istediği yapılmalı. Ama babanın hiç sorumluluk almayıp sonra bir de konu sahibine sen karışma demesi hoş değil asla. Normalde çocuğu gelmiş haftasonuna, o kahvaltıyı babanın hazırlaması hatta evladını yanına alıp birlikte hazırlamaları, baba oğul sabahı yapmaları gerekmez miydi? Konu sahibine vicdansız derken baba nerede? Asıl vizdansız o değil mi? Ben konu sahibibin sinirinin altında yatan sebebin bir kısmını buna bağlıyorum.

Ama tabi en suçsuz günahsız olan çocuk, hatta çocuklar, bu şartlar altında küçük çocuğun da ilerleyen zamanda etkileneceği aşikar.

En son bi kac saat once oglum dolmayi sevdigi halde icine yok dereotu var yok maydonoz var yok donates dedigi icin kizdim.. yiteceksen ye yemeyeceksen yeme dedim.. sonuc yemedi tabii.. kasarlj ekmek istedi onuda yemedi.. kek yapmistim obdan birazcik yedi.. yani aslinda bu cocugun yiyesi yokmus...

çocuğu mızmız yapanda babası , çocuk çocuk diyoruz ama ergenliğinin başında genç bir delikanlı artık herşeyden anlıyor herşeye aklı eriyorsa bir yumurtayı kıracak kadarda becerisi olmalı zaten...
Normalde seni kismen hakli bulmama ragmen...bu yorumun tum dogrulari goturdu.. yanlis anlamiyorum dimi? Cocuk kendisi kirsin yumurtasini mi dedin yani? 11 yasinda erkek cocuk? Yapmayin el insaf.. burda cogu kadinin kocasi bile bilniyodur yumurta kirmayi yemek yapmayi sen cocuktan bahsediyosun...ayrica tava yoksa ortada cocuk neyin icinde yapsin? Hani oyle bi sebep verdin ya burda...gercekten pes ya

Ahhh ahh birçok böyle konularda kendimi görüyorum. Bende üvey anne ile yaşadım ve gerçekten çekilmez biriydi.

Size bi örnek vermek istiyorum beni yanlış anlamayın lütfen.
Babam da üvey anneme ister istemez karışma benim çocuğum derdi. Yemek yemezdim hemen kızar neden çocuğun sevdiklerini yapmıyosun derdi.
Şimdi evliyim babama sorduğumda eğer ben öylr yapmasaydım sen içine kapanacaktın ben seni ezdirecektim eğer ona kızmasam karışma demesem kendini kaptıracak ve daha da fazlasinı yapacaktı demişti.
Siz böylesiniz demiyorum kesinlikle sadece bu babamın mantığı.

Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama olduğu zaman eşinizi anlayacaksınız. O kadar zor ki evlatla eş arasında kalmak ama malesef evlat biraz daha ağır basıyor.

Size davranışı kaba. Babamında öyleydi. Ama malesef istemsiz oluyor ayarı tutturamıyorlar.
Siz güzelce konuşun çocuğun sevdiği şeyleri sen yal diyin ama ben karışmam madem senin çocuğunmuş tarzı cümleler kullanmayın eşinizi itebilir.
Inşallah tez zamanda size alışır ve sizinde ona olan sevginizle daha ılımlı olurlar. Allah yar ve yardımcınız olsun.
(Insallah beni yanlış anlamazsınız)

14 sayfayı okuyamadım

Eşinin tavrı çirkin hiçbir şeyisin vs söylemi bir de bunu çirkince söyleyişi

Ama çocuk bu ona yağda yumurta yapmak neden sorun

Çocuk su böreği değil yağda yumurta istiyor

Pazarları herkese yağda yumurta yapıverin ona ayrı menü olmasın

Tava kirliydi sünger yoktu bahanesi kusura bakmayın ama komik

Sıcak su da mı yoktu peçete vs

Sıcak su ile ıslat peçete ile kabasını al

Fırça var ise onunla yok ise elinle köpükle durula oldu bitti

Sizinki henüz küçük benim hergün haşlanmış yumurta yiyen çocuğum bu sene yemiyor ben de o nasıl yumurta seviyorsa öyle yapıyorum yeter ki yesin diye

Patlıcan sevmiyor ben de ona ayrıca bir yemek yapıyorum

Bunlar olağan şeyler

Ahhh ahh birçok böyle konularda kendimi görüyorum. Bende üvey anne ile yaşadım ve gerçekten çekilmez biriydi.

Size bi örnek vermek istiyorum beni yanlış anlamayın lütfen.
Babam da üvey anneme ister istemez karışma benim çocuğum derdi. Yemek yemezdim hemen kızar neden çocuğun sevdiklerini yapmıyosun derdi.
Şimdi evliyim babama sorduğumda eğer ben öylr yapmasaydım sen içine kapanacaktın ben seni ezdirecektim eğer ona kızmasam karışma demesem kendini kaptıracak ve daha da fazlasinı yapacaktı demişti.
Siz böylesiniz demiyorum kesinlikle sadece bu babamın mantığı.

Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama olduğu zaman eşinizi anlayacaksınız. O kadar zor ki evlatla eş arasında kalmak ama malesef evlat biraz daha ağır basıyor.

Size davranışı kaba. Babamında öyleydi. Ama malesef istemsiz oluyor ayarı tutturamıyorlar.
Siz güzelce konuşun çocuğun sevdiği şeyleri sen yal diyin ama ben karışmam madem senin çocuğunmuş tarzı cümleler kullanmayın eşinizi itebilir.
Inşallah tez zamanda size alışır ve sizinde ona olan sevginizle daha ılımlı olurlar. Allah yar ve yardımcınız olsun.
(Insallah beni yanlış anlamazsınız)
Konu Sahibinden de bir kızı var

Back
X