Bu durumda olan var mı ?

Bol su ,bol yeşillik, yürüyüş ve birkaç takviye ile gayet kolay

Olur tabi. Lifli gıdalar önemli , özellikle yesillikler, meyve ve sabahları yulaf lapasını %100 öneririm.

Genel olarak bağırsak çalıştırmak için minderde yapılan , karın kaslarını çalıştıran hareketleri öneririm. Karın kasları çalışınca bağırsakları da itiyor/çekiyor bir deneyin bakın bence fayda görürüsünüz. Bu mesela:

Olur tabi. Lifli gıdalar önemli , özellikle yesillikler, meyve ve sabahları yulaf lapasını %100 öneririm.

Genel olarak bağırsak çalıştırmak için minderde yapılan , karın kaslarını çalıştıran hareketleri öneririm. Karın kasları çalışınca bağırsakları da itiyor/çekiyor bir deneyin bakın bence fayda görürüsünüz. Bu mesela:

Spor yapıyorum aslında. 54 kiloyum boy 164 diyetisyen yağ kütlemin 17 kg olduğunu söyledi çok fazla yani. Düşük kalorili beslendim diye. Ama artık sağlıklı beslenmek istiyorum. Tabi bu süreçte kilo da alacağım. Yağ kütlemin azalmasını istiyorum acıkcası

Kendi kafanıza göre bir diyet yapmayacaksınız değil mi? İmkanınız varsa uzman diyetisyen desteği alın.
Kabızlığınıza da iyi gelecek, sizin için doğru beslenme şeklini yazacaktır.

Ben ilk kez bu sene uzman bir diyetisyenle çalışmaya başladım. Önceden hep kendi kafama göre, diyetler yapıyordum. Evet kilo veriyordum, ama ya bunu sürdüremiyor, kiloyu bir süre sonra geri alıyor, ya yer yer enerjisizlik çekiyor ya da kabızlık vb sorunlar yaşıyordum. Ama o kadar da önem vermiyordum, en fazla ne yapabilir ki diyetisyen, ben kendimi kontrol ederim ki diyordum. Gidince farkı gördüm.

Destek almanızı öneririm kalıcı ve sağlıklı kilo verip, ideal kilonuzda zorlanmadan kalmak ve boşaltım sisteminizi rahatlatmak için.

Kilo vermeye çalışıyorum denmez ama şişkinliğimden ötürü iki üç kilo fazlam var vermek istiyorum. Ama anladığım kadarıyla içtiğim bir ilaç sebebiyle kabızlığom var

Kendi kafanıza göre bir diyet yapmayacaksınız değil mi? İmkanınız varsa uzman diyetisyen desteği alın.
Kabızlığınıza da iyi gelecek, sizin için doğru beslenme şeklini yazacaktır.

Ben ilk kez bu sene uzman bir diyetisyenle çalışmaya başladım. Önceden hep kendi kafama göre, diyetler yapıyordum. Evet kilo veriyordum, ama ya bunu sürdüremiyor, kiloyu bir süre sonra geri alıyor, ya yer yer enerjisizlik çekiyor ya da kabızlık vb sorunlar yaşıyordum. Ama o kadar da önem vermiyordum, en fazla ne yapabilir ki diyetisyen, ben kendimi kontrol ederim ki diyordum. Gidince farkı gördüm.

Destek almanızı öneririm kalıcı ve sağlıklı kilo verip, ideal kilonuzda zorlanmadan kalmak ve boşaltım sisteminizi rahatlatmak için.
Kendi kafama göre kilo vermeye çalıştım. Düşük kalorili beslendim. 164 boy 54 kilodayım. Her gün de spor yapmaya çalışıyorum. Diyetisyene göründüm. 17 kilo yağ varmış vücudumda. Kiloma göre çok fazlaymış. Düşük kalorili beslendiğim icin vücudum kendini korumaya almış olabilir dedi iç yağlanmam da varmış. Zaten kolesterolüm de var. Suan protein ve sebze ağırlıklı beslenmek istiyorum. Tabi bu süreçte kilo almak da istemiyorum. O yüzden sordum

Merhaba arkadaşlar. Ben diyet yapmak istiyorum. Ama bağırsak tembelliğim var. Buna rağmen kilo verir miyim ? Yani kabızlık problemi olmasına rağmen diyet yapıp kilo verebilen var mı? Bu konuda bilgi sahibi olanlar bana yardımcı olur musunuz ?
A aaa tabiki verirsiniz kabızlıkta sağlıksız beslenmeden oluyor sonuçta
Hem kabızlığa veda edersiniz hemde kilo verirsiniz
Bende tam tersiyim çok hızlı metabolizma ama kiloda alıyorum 😵
Tamamen beslenmeyle alakalı

Kendi kafama göre kilo vermeye çalıştım. Düşük kalorili beslendim. 164 boy 54 kilodayım. Her gün de spor yapmaya çalışıyorum. Diyetisyene göründüm. 17 kilo yağ varmış vücudumda. Kiloma göre çok fazlaymış. Düşük kalorili beslendiğim icin vücudum kendini korumaya almış olabilir dedi iç yağlanmam da varmış. Zaten kolesterolüm de var. Suan protein ve sebze ağırlıklı beslenmek istiyorum. Tabi bu süreçte kilo almak da istemiyorum. O yüzden sordum
54-17=37 kilo olursanız sağlıklımı olacakmışsınız
Boy 164cm yavaş kilo vermenizde çok çok normal zor verirsiniz zatenki
Ben mi anlamadım konuyu 🧐

Kabızlığa çözüm bulan varsa bana da söylesin 😔
Bol su içmek, kayısı kompostosu içmek, lifli besinler yenecek, beyaz ekmek kesilecek, her gün mutlaka çorba içilecek çorba yoksa salata yenecek. Gün içinde bir tane yeşil elma yenilecek.
Bir de güne erken başlanacak.( çok önemli )
Çünkü sabahları bağırsaklar hareketli olur ama uyku ve güne geç başlamak onları tembelleştirebilir. Mutlaka en az yarım saat bir yürünecek.

Kabızlık çok çeken biri olarak söylüyorum düşün o kadar çektim ki hemoroidlerim çıktı ve ameliyat oldum ameliyattan sonra bile oldum anam ağladı aylarca.
Dikkat etmek gerek. İpin ucu kaçarsa tıkanmaya bile varabilir. Aman diyim.

Bol su içmek, kayısı kompostosu içmek, lifli besinler yenecek, beyaz ekmek kesilecek, her gün mutlaka çorba içilecek çorba yoksa salata yenecek. Gün içinde bir tane yeşil elma yenilecek.
Çünkü sabahları bağırsaklar hareketli olur ama uyku ve güne geç başlamak onları tembelleştirebilir. Mutlaka en az yarım saat bir yürünecek.

Kabızlık çok çeken biri olarak söylüyorum düşün o kadar çektim ki hemoroidlerim çıktı ve ameliyat oldum ameliyattan sonra bile oldum anam ağladı aylarca.
Belki daha fazla içmem lazım ama en azından günde 1 litre su içiyorum. İşe gittiğim için erken kalkıyorum zaten ama dışarı ortamında ekmeği ne kadar kessemde fastfood tüketiyorum kuru kayısı yiyorum sabahları ama fayda etmiyor

Ben de ameliyat oldum. Ama artık dikkat etmek istiyorum. Lifli beslenme ve sporla çözülür diyorlar da bakalım insallah

Merhaba arkadaşlar. Ben diyet yapmak istiyorum. Ama bağırsak tembelliğim var. Buna rağmen kilo verir miyim ? Yani kabızlık problemi olmasına rağmen diyet yapıp kilo verebilen var mı? Bu konuda bilgi sahibi olanlar bana yardımcı olur musunuz ?
Vaaar. Benim metabolizmam hızlı çok şükür ama yakın arkadaşımın uzun süredir bir kabızlık sorunu vardı kilosu da hafif vardı ki her haliyle beğendiğim bi arkadaşım gerçekten :) O zamanlar hep yemek bile yemediğim halde gitmiyor derdi ben de abartma mutlaka yiyorsundur o kadarda olmaz sadece bana göre daha çok alıyorsundur dedim :D Ama gerçekten beslenmesine dikkat etmezdi öyle sağlıklı falan beslenmeye geçtim sulu yemek yemez umursamazdı tüketim kısmını :) Ben de aksine brokoli, çorba, ıspanak, ceviz, detox, yoğurt, kefir.... Üstüne ilkokuldan bu yana hentbol sporumun verdiği sağlık olunca bana '' sen ne güzel yiyorsun kilo almıyorsun '' diyordu. Lan benim yediğim yemeği yaptığım sporu yapsan tığ gibi kalırsın arada cipsimi yiyim bi zahmet diyordum :D İnanmazdı. Şimdi ne oldu dersen incecik olmuş ben bile canlı görmedim daha en son yanına gittiğimde diyetteydi ama bu sefer hırs etmiş asla yağ, tuz, şeker tüketmiyordu sağolsun beni de aç bırakmıştı asdfghj. Tabi bunun yanında hiiiç hareket etmez full yatardı birde hareket edip az da olsa egzersiz yapsaymış efsane olacakmış :) ama ona rağmen çok kilo vermişti 53 şimdi ben 58 im sadece boy farkımız var o 168 ben 173 üm. Ama elbette doğru diyetle kilo verirsin bu kabızlıkla ilgili değil tabi onunda çözümleri oluyor annem bir şurup kullanıyor onunla rahatlıyor ara ara. Ben var ya hiç abartmıyorum kahvaltı da yulaf yemekle saniyesinde tuvalete koşuyorum o mübarek yulafın büyük katkısı var bende :)

Back
X