Bu durumdan kurtulmak istiyorum .

19Subat

Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2012
70
0
16
Ankara
Selam kızlar..

Eşimle 5 yıl konuştuktan sonra evlendik 6 aylık evliyiz.. severek evlendik kayınvalidem aramızı yaptı .. herşey iyi güzeldi nişandan sonra kayınvalideme birşey oldu .. davranışı hali değişti bana karşı .. eşimle aramızda hep sorun oldu bu durum her tartışmamız bu yüzden oldu evlendik hala öyle eger 10 kez tartıştı isek 9 u görümcem ve kayınvalidem yüzünden .. iki yüzlü davrandılar anlayacagınız ..derin mevzular anlat anlat bitmez.. önce canım cicim sonra işler değişti . kayınvalidemlere gitmek istemiyorum çünkü biliyorum ki istenmiyorum varlıgım rahatsız ediyor hissediyorum .. eşimle çok iyiyiz 1 hafta gitmiyoruz sonra gidiyoruz ve oradan gelince mutlaka tartışıyoruz .. eşim çok rahat el bebek gülbebek büyütülmüş her dediği yapılmış çok pohpohlanmış yaptıgı yanlış davranışlarda dahi hoş görülmüş eşim küfür dahi etse yüzlerine tamam oğlum aman oğlum denmiş eşim bu şekilde alışmış 5 sene çok ugraştım epeyce ugraştım yol kat ettim ama her ne zaman oraya gitsek yine eşim rahat davranıyor orada serkeş davranıyor evde çok iyiyiz hep olumlu bir başka yani ..oraya gidince sanki içine şeytan kaçıyor tevbe yarabbi bir tuhaf oluyor.. agzımın içine bakan gidiyor otoriter baskın tuhaf bi kimliğe bürünüyor bende bu yüzden her geldiğimizde tartışıyorum ve küs yatıyoruz o gece..yine geldik az önce ve yine tartıştık ve her tartışmamızda susan beni sakinleştiren adam hala konuşuyor içerde ..hep aramızda sorun oluyor bu durum bunun her oraya gittiğimizde bana tuhaf baskın davranması sinirlerimi bozuyor . ne yapmalıyım ben düzeltemedim bunu..

aklı sıra kendini ailesine ispat ediyor. şu imajı vermeye çalışıo ben karıma sözümü geçiririm yüz vermem sert davranırım vs...sende kızıyosun ailesi de bilsin istiyosun sana olan sevgisini ama bunun için kavga etme bırak öyle davransın sen sohbet aralarında konusu geldiğinde aralara sıkıştır bazı şeyleri:)

klasik erkek işte!!!
yani sırf reklamlar için ha?
canım kendi ailen sağ mı inşallah?

evet aynen öyle bunu ona aynen söylüyorum atar yapıyor neysem oyum diyor saçma sapan davranıyor .. sonra konu yine aileme kötü davranıyorsuna gelip tıkanıyor aslında sebep olan kendisi bunun farkında..

oraya gitmeyelim hiç sorun yok o kadar iyiyiz ki izahı yok ne zaman oraya gidek cehennem oluyor .. babam vefat etti annem sağ abimde var..babam olsaydı böyle yapabilirmiydi kayınvalide

Artık annesinden uzak ya vicdan yapıyor annesine kötü davrandıgı için zamanında huzursuz .. Banada onların yanında öyle atarlı başına buyruk davranınca adaleti sağlıyor kendi içinde sözde !

oraya gitmeyelim hiç sorun yok o kadar iyiyiz ki izahı yok ne zaman oraya gidek cehennem oluyor .. babam vefat etti annem sağ abimde var..babam olsaydı böyle yapabilirmiydi kayınvalide

bak şimdi kısasa kısas yapmayı deneyebilirsin..
senin ailene gittiğinizde abuk subuk çıkışlar yap ama akşamında yatağınıza girdiğinde tenkit et..
aşkım bak sen böyle yaptığında benim ne kadar üzüldüğümü anlayabiliyor musun de?
denemeden bilemezsin.. :87:

sen takma evinizde iyisiniz en azından zamanla değişir belki dediğim gibi ama k.validenin kocanın sana olan ilgisini anlamasıysa anlat yaptığını,aldığını vs....

ben evli değilim. ama bence eşinizi ailesinden ayırmaya çalışmayın. oraya gitmeyelim düşüncesi çok yanlış bence. çünkü eşiniz size bu yüzden hep öfke duyar. ayrıca da hep sizin dediğiniz gibi davranamaz üstüne gidip hayatı kendinize zehir etmeyin. ve bunu gurur yapmayın. evlenmişsiniz eşiniz sizin! eşinizle mutlu olmaya bakın diğer insanları takmayın. umarım gönlünüzce olur...

Geçen tv de şunu izledinmi dedi kayınvaldei . o gün sinemaya gitmiştik .. sinemadaydık dedim bundan rahatsızlk duydu eşimde kayınvalidede. bana olan ilgi alakasını saklı gizli sürdürme çabasında .. eşim şu aralar sıgarayı bırakmak için emek veriyor keza bende öyle .. diyorum sigarayı bıraktı babama darısı .. 2 dk sonra sigara yaktı çıldırdım .. herşeyiyle tezat gösteriyor .. sanki ben dinlemiyorum aslında takmıyorum imajı veriyor .

önceden sorunum buydu ama şimdi inan bundan geçtim önemsemiyorum aynen senin dediğin gibi takmıyorum .. ama bu çok ayrı bir durum eşim onların yanında iken bana evde davrandıgı gibi davranmıyor

senin bu sözünün üstüne sigara yakması ilginç ama olay belli ben karımın sözünü dinlemem,sevgi göstermem modunda.bu arada bu sebep yüzünden huzurunu bozma sinema olayını söylemişsin ya anlat işte herşeyi kocanıda ve motive et evde :)ne kadar anlayışlı ve söz söz dinleyen biri olduğuna inandır onu ben yaptım işe yaradı walla:)

Ben ima dahi etmeden gitti gül aldı yemek yedik sohbet ettik ben teklfi etmeden .. bunları söylesem demekki ne yapacaktı acaba .. çok naif davranıyor evde ilgili sevecen ev işlerinde yardımcı yemek yapar .. ama bunlar sadece evde olsun dışarda baskın görünen ben olayım ilgisiz olayım istiyor çok saçma değil mi benim mantıgım almıyor

bakın çözümü basit ya da çözüm demeyelim, anlaşmak basit. benim ailemin yanındayken, eşim ben ne dersem onu yapar. bir şey sorarlar şunu yapalım mı şuraya gidelim mi diye "benim için fark etmez, filtre kahve ne derse onu yapalım" der. onun ailesinin yanına gittiğimizde de bu sefer ben bunları yaparım. eşimin amcaları garip, kendi eşlerini poh pohlarlar, dizlerinin diplerinde otursun isterler, başkalarına geldi mi (özellikle bizler gibi gençlere), kadın laf etmez, kadın susar eşi karar verir hallerine bürünüyorlar. sıkıyorum dişimi, zaten yaptığım şeyleri abartarak sunuyorum onlara. her defasında, ama heeerrr defasında eşim teşekkür ediyor bana idare edişim için.

görmezden gelin. ispat etmeye çalışıyor sizin eşiniz demek, yapacak bir şey yok. çocuk idare eder gibi yapmak gerekiyor erkeklere bazen. idare etseniz ne olur ki? zararınıza olmaz aksine kıymetiniz artar samimi olarak söylüyorum.

her defasında söylüyorum artık eşiniz ve siz bir ailesiniz. anne-baba-kardeş bunlar yakın akraba artık, 3. kişiler için bir birinizi üzmeyin. herkes evine dönüp kapısını kapatıyor

acnım evde huzurluysan takma keyfine bak belki zamanla değişir benim eşim bu kadar abartılı olmasa da ailesinin yanında biraz farklı davranıyodu bende üzülüyodum:)senin gibi 1.evde motive ettim:)2. mesela akşam annesindeyiz ya ben ona hiç yüz vermedim onların yanında benden sonra geldiyse doğru düzgün hoş geldin bile demedim benimki birden geri vitese aldı:)

Eşime göre ailesi melek ben onlara candan hizmet edemem mecburiyetten hizmet ettiğimi ne yazıkki belli ederim .. 32 dişim görünerek gülmeyi beceremem .. eşim ne zaman hadi gidelim dese yüzüm düşer.. karakterim böyle halim yüzüme yansıyor .. huzursuz oldugum yüzümden belli olur .. sadece susarım lafa karışmam sohbete dahil olmam belki 3 5 saatte 4 cümle ancak konuşurum .. onlar benim varlıgımdan rahatsız ben bunu hissediyorum bunu bildiğim halde nasıl yapmacık olayım bunun üzerine birde eşimin saçma sapan tavrı üzerine evi gelip tartışmamız.. bu insanların varlıgı evliliğime zarar veriyor .. evlendik annesi kıymetli oldu

ben surat yapınca surat yapıyorsun annem gile gidinci diyor .. diyorum evde oldugu gibi naif davran annenlerdede canım aşkım labali olamam yanlarında diyor onu demek istemediğimi bal gibi biliyor .. kısıtlama beni nasıl davrnmak istiyor isem öyle davranayım diyor

eşin bu huzusuz tavrın yüzünden onların yanında o size değer vermiyor bende ona vermiyorum imajı çiziyor olabilir istersen sende tavrını azıcık değiştir faydası olur belki.

eşin bu huzusuz tavrın yüzünden onların yanında o size değer vermiyor bende ona vermiyorum imajı çiziyor olabilir istersen sende tavrını azıcık değiştir faydası olur belki.

haklı olabilirsin ee ne yapacagım o zaman tam bir sahtekar gibi davranmalıyım yapabilirmiyim :S

haklı olabilirsin ee ne yapacagım o zaman tam bir sahtekar gibi davranmalıyım yapabilirmiyim :S
sevmek zorunda deilsin ama saygı şart eşin senin ailene karşı iyi davranıosa sende iyi davran yada sık dişini biraz güler yüzlü ol inan kötü olmak daha zor yüz ver tepene çıkar demiyorum ama huzurun için katlan bazı şeylere evlendikten sonra annesi kıymetli oldu dedinya bunu sık duyuyorum ben benim eşimde de oldu o biraz da annelerinin davranış biçimden kaynaklanıo benim eşimin annesi akşamları oğluşum,balım diye telefon eder :)konuşur 28 yaşındaki adamla böyle konuşuo daha neler neler sabır diyeceksin bazende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…