Bu durumdan kurtulmak istiyorum .

Benimkide öyle işte . anlarsın halimi .. ne kadar sürdürebilecegim bu oyunu bilmiyorum .. eşim senin bu davranışların yüzünden annene karşı davranışlarım değişti farkındamısın dedi bi kaç saat önce

Bir hafta bal kaymak bak yine birbirimize düştük yine küs geçecek gece .. tek tartışma sebebimiz bunlar

ben olsam ailesinin yanında nasıl istiyorsa öyle davranmasına müsade ederdim ve eve dönünce tartışmazdım

bakın ben de eşimin annesini sevmiyorum ve eşim bunu çok net biliyor. telefonda konuşmaya bile zorlanıyorum. eşim idare ediyor sağ olsun, 3 kere tek konuşuyor telefonda, ya lavaboda diyor benim için ya yemek hazırlıyor ya daha gelmedi vs, 4. konuşmada bana da veriyor telefonu. canımı sıkan şeyler oldu mu benim de yüzüm düşer, elimde değil, artık anlık düşüyor yüzüm anlık bir şok oluyorum sonra topluyorum.

yapmacık olmanıza gerek yok. yabancılara karşı nasılsanız öyle davranacaksınız. yeni tanıştığımız insanlara saygılı ama mesafeli davranırız. öyle yapacaksınız işte.

size yardım etmek istiyorum gerçekten, çünkü kv yüzünden 1 sene sıkıntı çektim ben üstelik aynı şehirlerde bile değildik, şehirler arası çalıştı mübarek. öyle bir kadın ki, ses tonuyla bile etkilerdi eşimi, sadece ses tonu bile bizim aramızda huzursuzluk çıkarmaya yeterdi. şimdi nasıl derseniz isterse yeminler etsin kitabımız üstüne, isterse ağlasın, yalvarsın, eşim benim sözüme güvenir bana inanır ve asla beni annesi için kırmaz. eşimin artık yapmayacağı şeylerin örneklerini çoğaltabilirim ama gerek yok, siz bunu nasıl sağladığıma bakın.

asla saygısızlık yapmadım, asla. annesi beni başkalarının yanında küçük düşürdü, bana kibar kibar hakaret etti, beni gördüğü zaman suratını astı. hiç karşılık vermedim, hiç kavga etmedim, tartışma bile yapmadım.

eşime annesini çekiştirmedim, o zaman bizler kötü anneleri melek oluyor çünkü. sadece, annesinin söylediklerini, yaptıklarını fark etmesini sağladım.

klasiktir "sen yanlış anladın" lafı. aslında anne öyle demek istememiştir deeee gelin yanlış anlamıştır. sakin sakin eşime örnek gösterdim. rolleri değiştir, ben bu lafı söylesem nasıl olur dedim, o zaman anlıyorlar lafın/hareketin absürdlüğünü.

diyelim sorun yaşadınız annesiyle. olan biteni eşinize anlatmanız gerekiyorsa bire bir anlatın. ne ekleyin ne çıkartın. bir olur iki olur derken eşiniz sizin ne olursa olsun doğruyu anlattığınızı anlayacak. bu şekilde de başkalarına değil size inanacak.

eğer bir savaşsa gelin kaynana arasındaki, ilk sene savaşı kaybetmiştim, 5 senedir sürekli galip olan benim.

merhaba arkadaslar, aranıza yeni katıldım, bende bu konuyla ilgili bişeyler söylemek istiyorum.
Diyorsunuz ya bir olur iki olur sonunda eşiniz sizi anlar diye, bazıları anlamamakta ısrarcı oluyorlar ya da anlasalar da ellerinden bişey gelmiyor herhalde
hele birde cok yakın yaşıyorlarsa.
Bi kaç gündür bizde bir arkadasımızın yuvası bu yüzden yıkılmasın diye kendi çapımızda cabalıyoruz, çok üzücü karı-koca arasında hiç sorun yokken bu gibi sebeplerden bu hale gelinsin. Acaba o üçüncü kişilerin, o yuvanın bireyleri kadar canı yanar mı. İllaki hatalar karşılıklı olabilir ama keşke yaşanmasa.

davranışları değiştirdiği senin annen mi kendi annesi mi orayı anlamadım bi de bu düşkünlük meselesi ise annelerinin davranışlarının farkındalar(kıskanç,huzursuz)bunu telafi edebilmek adına annelerine eskisinden daha düzgün davranıyolar benim k.validem benim yanımda eşimi öper koklar annedir elbet sevecek evladını ama aynını kaynıma yapmaz nedense:)amaç belli yani

Bir evlilik terapistine gitmenizi öneririm canım, ya da aile danışmanı.

Kayınvalide akrabamız oluyor zaten benim küçüklüğümüde bilirler .. ama diyorum ya kadının hali tavrı değişti bana nişan yüzükleri takıldıktan sonra ilk önce aramızı yaptı sonrada taraf değiştirdi anlam veremedm bi saygısızlıgım olmadı olmazda .. misal onlara gidince her işi ben yapayım istiyorlar aslında kızı var 16 yaşında ufak değil benden hizmet bekliyorlar benden yaşça ufak var sonuçta ben neden hizmet edeyim ayıp değil mi .. benimde yengem var ben varsam eger evde ondan iş beklemem abimede hizmet ederi onada .. ama benden iş bekleniyor .. ee haliyle kayınvalide beklediği için eşimde öyle bir beklenti içinde çaya yemege yardım et diyor .. zaten bir bardak çayı zor içiyorum onlarda midem almıyor sofraya oturmuyorum . onların ismi geçince birbirimize düşüyoruz .. isimleri gemediği sürece bal kaymagız onların isimleri dahiş geçse düşüyoruz birbirimize .. tek kavga sebebimiz bu aynen annem kötülüğümüzü istemez çok ince düşünüyorsun dediği hep bu ...onlar benim varlıgımdan rahatsız iken ben naıl onlara hiç bişi olmuyor gibi davranıp hizmet edip güler yüz göstereyim kadın insanların içinde '' Kendi kötün elin iyisinden iyidir'' diyor eşimle aramızda akrabalık oldugundan ötürü .. sonra ben tepki gösterince o nasıl laf söylenirmi hiç diince senin kalbin kötü diyor .. kızlar altındım gümüş oldum hiç bir suçum yokken şu halde olmma sebep oldukları için affedemiyorum onları

Ben olumsuz davrandıgım için onun ailesine .. onunda beni annneme karşı davranışları hssiyatı değişmiş .. buna sebep benim onun ailesi hakkında kötü düşünmem konuşmammış..

Nişan olmadan herrşey süper prenses diye severdi bir iltifat bir iltifat ..Eşim ailesinde ve çevresinde çok baskın bir kişilik olarak yetiştirilmiş birr kaç mesaj öncede dediğim gibi her hatasına arkadaş dur baakalım bu yanlış denecegine tamam oğlum haklısın denmiş .. ben bu haline hep tepki gösterdim ve sonunda anladı o haline benim taviz vermeyecegimi ikimiz ile olan ilişkisinde baskın olan karakter benim böyle olmak zorunda yoksa dengemiz bozulur.. yine ailesine karşı hoyrat eşim bana karşı başka ..o halinden memnun ailesi hiç tepki göstermiyorlar .. çok kavga ettik onlarda şahit oldu 1sine .. çok kötüydü o tartuışmada kayınvalide yüzüne söylediklerim çok zoruna gitti aslında o an evet haklısın kızım sen haklısn demişti sonran çıktı oyunu .. sonuç o ki amacıma ulaştım Eşimi istediğim ayara getirdim naif bi insan oldu olması gerektiği gibi..

Oğlunu yola getirene kadar bagırıp çagırmam sert çıkmam annessinin zoruna gitti anlayacagız .. aklınca düşünüyor ki ben oğlumu el bebek gül bebek büyüttüm her yaptıgına sabır gösterdim .. elin kızı üzdü .. ee tabi oğlunada kızgın bana gösterdiği ilgi alakayı hiç oğlu kendine göstermedi .. eşimde saklıyor böyle işte bana karşı ne kadar naif oldugunu biliyor ki annesi üzülüyor ee tabi birde vicdan yaptı kıymetli oldu annesi

Artık annesinden uzak ya vicdan yapıyor annesine kötü davrandıgı için zamanında huzursuz .. Banada onların yanında öyle atarlı başına buyruk davranınca adaleti sağlıyor kendi içinde sözde !

bence bunlar zamanla azalıyor.evlilik oturdukça sana olan baglılığı artacak.şimdi acemilik çekiyor.zamanla o da bu oyunlardan sıkılacak.bence annesiyle felan konuşup rahatlamaya çalış.bak sen de kocasında ödü kopan ona tapan kadın oyunu oynayabilirsin

Ben olumsuz davrandıgım için onun ailesine .. onunda beni annneme karşı davranışları hssiyatı değişmiş .. buna sebep benim onun ailesi hakkında kötü düşünmem konuşmammış..
canım bi de onu açısından bak haklı değil mi?bak sofralarına bile oturmuyorum diyosun sen ne yapardın onun yerinde olsan

gerçekten azalıyor mu yani biz biraz biraz çözdük ama tam istediğim kıvamda deil:)

bence öyle biraz değiş bakalım neler olcak bu arada benim k.validemin laf çarpma gibi bi huyu yoktur kötü bi lafını da duymadım ama sürekli bizi yönlendirme çabası ve sürekli onlarla vakit geçirmemizi isteyen hali var ve ben aşırı gıcık oluyorum kadın özellikle eşimi bebek gibi mıncıklar oğluşum da oğluşum diyerek komik durumlara düşer (beni gıcık etmek için yapar amacı şu sen oğlumun hayatındasın ama ben her zaman ilk sıradayım)bu tavırları yüzünden okunur bunlara gıcık olduğumu yada annesinin özellikle yaptığını eşime söylemem boş tartışmalar çıkarmam onun yerine k.validemin yanında eşimin yaptığı jestleri güzellikleri laf aralarına sokarım:)sen kocam bana onların yanında soğuk falan diye üzülme ev içindeki durumunuz önemli olan bunlar için evde kavga etme sonra sen dırdırcı geçimsiz olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…