sevmek zorunda deilsin ama saygı şart eşin senin ailene karşı iyi davranıosa sende iyi davran yada sık dişini biraz güler yüzlü ol inan kötü olmak daha zor yüz ver tepene çıkar demiyorum ama huzurun için katlan bazı şeylere evlendikten sonra annesi kıymetli oldu dedinya bunu sık duyuyorum ben benim eşimde de oldu o biraz da annelerinin davranış biçimden kaynaklanıo benim eşimin annesi akşamları oğluşum,balım diye telefon eder :)konuşur 28 yaşındaki adamla böyle konuşuo daha neler neler sabır diyeceksin bazende
ben olsam ailesinin yanında nasıl istiyorsa öyle davranmasına müsade ederdim ve eve dönünce tartışmazdım
Eşime göre ailesi melek ben onlara candan hizmet edemem mecburiyetten hizmet ettiğimi ne yazıkki belli ederim .. 32 dişim görünerek gülmeyi beceremem .. eşim ne zaman hadi gidelim dese yüzüm düşer.. karakterim böyle halim yüzüme yansıyor .. huzursuz oldugum yüzümden belli olur .. sadece susarım lafa karışmam sohbete dahil olmam belki 3 5 saatte 4 cümle ancak konuşurum .. onlar benim varlıgımdan rahatsız ben bunu hissediyorum bunu bildiğim halde nasıl yapmacık olayım bunun üzerine birde eşimin saçma sapan tavrı üzerine evi gelip tartışmamız.. bu insanların varlıgı evliliğime zarar veriyor .. evlendik annesi kıymetli oldu
davranışları değiştirdiği senin annen mi kendi annesi mi orayı anlamadım bi de bu düşkünlük meselesi ise annelerinin davranışlarının farkındalar(kıskanç,huzursuz)bunu telafi edebilmek adına annelerine eskisinden daha düzgün davranıyolar benim k.validem benim yanımda eşimi öper koklar annedir elbet sevecek evladını ama aynını kaynıma yapmaz nedense:)amaç belli yaniBenimkide öyle işte . anlarsın halimi .. ne kadar sürdürebilecegim bu oyunu bilmiyorum .. eşim senin bu davranışların yüzünden annene karşı davranışlarım değişti farkındamısın dedi bi kaç saat önce
Selam kızlar..
Eşimle 5 yıl konuştuktan sonra evlendik 6 aylık evliyiz.. severek evlendik kayınvalidem aramızı yaptı .. herşey iyi güzeldi nişandan sonra kayınvalideme birşey oldu .. davranışı hali değişti bana karşı .. eşimle aramızda hep sorun oldu bu durum her tartışmamız bu yüzden oldu evlendik hala öyle eger 10 kez tartıştı isek 9 u görümcem ve kayınvalidem yüzünden .. iki yüzlü davrandılar anlayacagınız ..derin mevzular anlat anlat bitmez.. önce canım cicim sonra işler değişti . kayınvalidemlere gitmek istemiyorum çünkü biliyorum ki istenmiyorum varlıgım rahatsız ediyor hissediyorum .. eşimle çok iyiyiz 1 hafta gitmiyoruz sonra gidiyoruz ve oradan gelince mutlaka tartışıyoruz .. eşim çok rahat el bebek gülbebek büyütülmüş her dediği yapılmış çok pohpohlanmış yaptıgı yanlış davranışlarda dahi hoş görülmüş eşim küfür dahi etse yüzlerine tamam oğlum aman oğlum denmiş eşim bu şekilde alışmış 5 sene çok ugraştım epeyce ugraştım yol kat ettim ama her ne zaman oraya gitsek yine eşim rahat davranıyor orada serkeş davranıyor evde çok iyiyiz hep olumlu bir başka yani ..oraya gidince sanki içine şeytan kaçıyor tevbe yarabbi bir tuhaf oluyor.. agzımın içine bakan gidiyor otoriter baskın tuhaf bi kimliğe bürünüyor bende bu yüzden her geldiğimizde tartışıyorum ve küs yatıyoruz o gece..yine geldik az önce ve yine tartıştık ve her tartışmamızda susan beni sakinleştiren adam hala konuşuyor içerde ..hep aramızda sorun oluyor bu durum bunun her oraya gittiğimizde bana tuhaf baskın davranması sinirlerimi bozuyor . ne yapmalıyım ben düzeltemedim bunu..
bakın ben de eşimin annesini sevmiyorum ve eşim bunu çok net biliyor. telefonda konuşmaya bile zorlanıyorum. eşim idare ediyor sağ olsun, 3 kere tek konuşuyor telefonda, ya lavaboda diyor benim için ya yemek hazırlıyor ya daha gelmedi vs, 4. konuşmada bana da veriyor telefonu. canımı sıkan şeyler oldu mu benim de yüzüm düşer, elimde değil, artık anlık düşüyor yüzüm anlık bir şok oluyorum sonra topluyorum.
yapmacık olmanıza gerek yok. yabancılara karşı nasılsanız öyle davranacaksınız. yeni tanıştığımız insanlara saygılı ama mesafeli davranırız. öyle yapacaksınız işte.
size yardım etmek istiyorum gerçekten, çünkü kv yüzünden 1 sene sıkıntı çektim ben üstelik aynı şehirlerde bile değildik, şehirler arası çalıştı mübarek. öyle bir kadın ki, ses tonuyla bile etkilerdi eşimi, sadece ses tonu bile bizim aramızda huzursuzluk çıkarmaya yeterdi. şimdi nasıl derseniz isterse yeminler etsin kitabımız üstüne, isterse ağlasın, yalvarsın, eşim benim sözüme güvenir bana inanır ve asla beni annesi için kırmaz. eşimin artık yapmayacağı şeylerin örneklerini çoğaltabilirim ama gerek yok, siz bunu nasıl sağladığıma bakın.
asla saygısızlık yapmadım, asla. annesi beni başkalarının yanında küçük düşürdü, bana kibar kibar hakaret etti, beni gördüğü zaman suratını astı. hiç karşılık vermedim, hiç kavga etmedim, tartışma bile yapmadım.
eşime annesini çekiştirmedim, o zaman bizler kötü anneleri melek oluyor çünkü. sadece, annesinin söylediklerini, yaptıklarını fark etmesini sağladım.
klasiktir "sen yanlış anladın" lafı. aslında anne öyle demek istememiştir deeee gelin yanlış anlamıştır. sakin sakin eşime örnek gösterdim. rolleri değiştir, ben bu lafı söylesem nasıl olur dedim, o zaman anlıyorlar lafın/hareketin absürdlüğünü.
diyelim sorun yaşadınız annesiyle. olan biteni eşinize anlatmanız gerekiyorsa bire bir anlatın. ne ekleyin ne çıkartın. bir olur iki olur derken eşiniz sizin ne olursa olsun doğruyu anlattığınızı anlayacak. bu şekilde de başkalarına değil size inanacak.
eğer bir savaşsa gelin kaynana arasındaki, ilk sene savaşı kaybetmiştim, 5 senedir sürekli galip olan benim.
Bir evlilik terapistine gitmenizi öneririm canım, ya da aile danışmanı.
davranışları değiştirdiği senin annen mi kendi annesi mi orayı anlamadım bi de bu düşkünlük meselesi ise annelerinin davranışlarının farkındalar(kıskanç,huzursuz)bunu telafi edebilmek adına annelerine eskisinden daha düzgün davranıyolar benim k.validem benim yanımda eşimi öper koklar annedir elbet sevecek evladını ama aynını kaynıma yapmaz nedense:)amaç belli yani
Artık annesinden uzak ya vicdan yapıyor annesine kötü davrandıgı için zamanında huzursuz .. Banada onların yanında öyle atarlı başına buyruk davranınca adaleti sağlıyor kendi içinde sözde !
canım bi de onu açısından bak haklı değil mi?bak sofralarına bile oturmuyorum diyosun sen ne yapardın onun yerinde olsanBen olumsuz davrandıgım için onun ailesine .. onunda beni annneme karşı davranışları hssiyatı değişmiş .. buna sebep benim onun ailesi hakkında kötü düşünmem konuşmammış..
gerçekten azalıyor mu yani biz biraz biraz çözdük ama tam istediğim kıvamda deil:)bence bunlar zamanla azalıyor.evlilik oturdukça sana olan baglılığı artacak.şimdi acemilik çekiyor.zamanla o da bu oyunlardan sıkılacak.bence annesiyle felan konuşup rahatlamaya çalış.bak sen de kocasında ödü kopan ona tapan kadın oyunu oynayabilirsin
canım bi de onu açısından bak haklı değil mi?bak sofralarına bile oturmuyorum diyosun sen ne yapardın onun yerinde olsan
bence öyle biraz değiş bakalım neler olcak bu arada benim k.validemin laf çarpma gibi bi huyu yoktur kötü bi lafını da duymadım ama sürekli bizi yönlendirme çabası ve sürekli onlarla vakit geçirmemizi isteyen hali var ve ben aşırı gıcık oluyorum kadın özellikle eşimi bebek gibi mıncıklar oğluşum da oğluşum diyerek komik durumlara düşer (beni gıcık etmek için yapar amacı şu sen oğlumun hayatındasın ama ben her zaman ilk sıradayım)bu tavırları yüzünden okunur bunlara gıcık olduğumu yada annesinin özellikle yaptığını eşime söylemem boş tartışmalar çıkarmam onun yerine k.validemin yanında eşimin yaptığı jestleri güzellikleri laf aralarına sokarım:)sen kocam bana onların yanında soğuk falan diye üzülme ev içindeki durumunuz önemli olan bunlar için evde kavga etme sonra sen dırdırcı geçimsiz olursunBelkide..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?