- 4 Ekim 2015
- 348
- 138
- 53
- Konu Sahibi Hacettepeli06
-
Zaten kazanamasaydım evlendireceklerini söylüyorlardı. İnşallah okulumu sonuna kadar devam ettiricemİyi bari okutuyorlar
Kendi sonumu gördüm sanki..İşte aşırı korumacı bir aile. Anlamamki bukadar sıktıkları bir kızı üniversite ye më diye gönderirler. Bir arkadaşım vardı üniversite de. İş için yurt dışına çıkmasına izin vermemişti ailesi.
Yani bir iki arkadaşın ile aileni tanıştır ozaman belki işe yarar. Ama iş hayatı sosyallik gerektirir. Bir cafede arkadaşlar ınla kahve içip sohbet etmek yada sinemaya gitmek lüks gibi geliyor Ailene ama bu gerekli birşey. Bu bilincte ailenin fikrine önem vereceği kimse yokmu araya soksanKendi sonumu gördüm sanki..
Ben önce annemle konuşmak istiyorum,anne diyorum sen anlayışla karşılarsan babamı da ikna edebilirsin. Ama başta annem karşı çıkınca, babama kadar ulaşamıyor bile konuYani bir iki arkadaşın ile aileni tanıştır ozaman belki işe yarar. Ama iş hayatı sosyallik gerektirir. Bir cafede arkadaşlar ınla kahve içip sohbet etmek yada sinemaya gitmek lüks gibi geliyor Ailene ama bu gerekli birşey. Bu bilincte ailenin fikrine önem vereceği kimse yokmu araya soksan
Tam tersini dene. Önce babanla konuş.Ben önce annemle konuşmak istiyorum,anne diyorum sen anlayışla karşılarsan babamı da ikna edebilirsin. Ama başta annem karşı çıkınca, babama kadar ulaşamıyor bile konu
Bu tatilde çağırmak istiyorum umarım faydalı olur. Biraz ümitsizim çünkü tanıdıkları arkadaşlarıma da izin vermiyorlardı lisedeyken..Imkan varsa arkadaslarini eve cagir annene tanit bikac kez yaparsan evdekiker arkadaslarini taniyo olurlar izin alman da kolaylasir bi nebze diye dusunuyorum
Ailen biraz fazla korumacı sanki ama sende alıştırmışsın bu durumaMeraba arkadaşlar hayırlı geceler. Ben 18 yaşımı bitirmek üzereyim, hayatım boyunca okula gitmek dışında dışarıya gittiğim söylenemez. Çok gezmeyi seven biri değilimdir zaten ama insan arada bunalıyor bi hava almak istiyor ne bileyim bir değişiklik istiyor. Dersim erken bittiğinde bile arkadaşlarımla bişey yapmak yerine dosdoğru eve geliyorum,ailemin bana olan güvenleri kırılmasın diye. Ne kadar evcimensin diyor arkadaşlarım. Evet gerçekten öyleyim. Ama tek başıma da bişeyler yapabilmek istiyorum artık. Kızlarla dersten önce buluşmak için sözleşiyoruz ama ben yine de nolur nolmaz diye açık kapı bırakıyorum gelemeyebilirim diye. Ve gidemiyorum da, bana ne kadar sorumsuzsun diyorlar bişey diyemiyorum,başka bahaneler uyduruyorum. En son yakın bir kız arkadaşımla buluşmak için babamdan izin istedğimde,ben o kızı tanımıyorum diyip izin vermemişti. Hep çekiniyorum bu yüzden, babamdan izin istemek yerine, okulda bi işim var gibisinden bişey söyleyip çıkıp geri gelmek daha kolay bi fikir gibi ama böylesini de ben istemiyorum, yalan söylemek istemiyorum. Fakat doğruyu söylemek de onlara yetmiyor. Şuan benim okulum tatil oldu, liseden çok sevdiğim öğretmenim beni okula davet etti, ben de gelirim dedim. Az önce anneme söyledim, ne işin var dedi. Ben de dedim , Ankarada turist gibi dolanıyorum sayenizde anne. En azından arada çıkıp gezeyim bir buçuk ay tatilim var dedimse de,git babanla konuş diyor. Ben de kendi kendime küsüyorum arkadaşlar ne yapabilirim nasıl aşabiliriz bu durumu.. Uzun oldu biraz hakkınızı helal edin..
O zaman da ben istemem kesin :) ya ben gerçekten gezmeye çok düşkün biri değilim annem benden daha düşkün,ama annemle sıkılıyorum. Mesela bi alışverişe çıkıyoruz,ben bişey beğeniyorum,ben beğenmedim onu diyor ve denettirmiyor. Ben sadece bana biraz destek olsun istiyorum..Bende senin gibiydim..universitede çıkışta arkadaşlar biyerlere giderlerdi.benim isim var deyip hemen eve gecerdim..izin bile almazdim sormazdim düşün:) benimki de nasil bi kafaysa:))
Sonra onlar dicek cik hava al eve kapandin diye..emin olabilirsin..ama daha sonra senin canın istermi ayni ortmi bulur musun..o da kısmet artık..
Şimdiye kadar babamla karşı karşıya ciddi bişey hiç konuşamadım. Geçen yaz baba senin de bildiğin bir yerde çalışsam mı okula başlamadan biraz para da biriktirmiş olurum dediğimde yüzüme bakıp sadece gülmüştü. Alay ederek tamam hemen demişti. Hepsi böyle birikince inanın çok zorlaşıyor,çünkü bizim evde hiçbir şey konuşarak çözülmüyor hep kavga hep şiddetAilen biraz fazla korumacı sanki ama sende alıştırmışsın bu duruma
Arkadaşlarınla aileni tanıştır
Ondan sonra oturup babanla konuş biraz büyüdüğünü sosyal hayatın olabileceğini ve kendini koruyabileceğini göstermenin zamanı gelmişde geçiyor
Oyy ben nerelere gidemmTam tersini dene. Önce babanla konuş.
Bakınız bu güvendikleri hali,, bir de öyle olup da güvenleri kırılırsa nasıl olur düşünemedim bi anValla sizinkiler biraz okula mokula diye başka yerlere gidip gezmeni hak ediyorlar. Kusura bakmasınlar yani..
Şuan hazırlıktayım ve isteğe bağlı olduğu için akşama koydular dersimi, bunu bilmeyerek seçmiştik hazırlık. Ve akşam 9 gibi bitiyo başta baya sorun oluyordu şimdi alıştılar. Bu da benim suçummuş gibi davranıyorlarIkinci dönem geç saatte biten derslerden alın bir tane. En azından eve geç gelmenize alışırlar yavaş yavaş.
Ben özel ders veriyorum akşamları. Zorunlu olarak bir yere gidince daha az stres yapıyorlar. Üç senedir alıştılar artık bu duruma. Siz de akşam bi kurs iş vs bulabilirsiniz. Zor valla Allah kolaylık versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?