Bu durumun çaresini bulan Yok mu???

Fulya irem2311

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2016
395
218
33
merhabalar, bu vakit oldu hala mesajlaşıyoruz arkadaşımla. Zaten birbirimize ihtiyacımız olduğunda zamanın asla önemi olmadı. Evet ihanet acı, hem de çok acı deneyim. Bir kızı var, seneye ilkokula başlayacak. O okula başlamadan önce toparlanıp kızımla ilgilenmeliyim diyor. Annesi ile birlikte yaşıyor. Bebekliğinden beri babası yoktu zaten.yaş olarak 7 yıl kadar fark vardı eşiyle. İhanet sebebiyle geçen yılın aralık ayında bitti.
Ama gelin görün ki toparlanamadı. O acı geçmiyor diyor.çivi çiviyi söker hesabı bir iki kişiyle de görüştü. İstemiyorum, yapamıyorum diyor. İkincisi sağlıksızdı, bir de onun acısını yaşadı. Adam hakaret falan etmiş. Arkadaşım çalışıyor bu arada memur. Yani işini de seviyor.ama bu acı geçmiyormuş. Eşini severek uyandığı sabahlar aklına geliyor mesela, bi sabah bana ‘bu sabah onsuz uyandım’ diye mesaj atıyor. İçim burkuluyor. Ağlarken gözü yaşlı resim gönderiyor watsapptan. Esiyle gittiği, gezdiği yerlerin lafı geçince uzaklara dalıp gidiyor. Gece 3te mesela şıp diye uyanıp ağlama krizlerine giriyor. Ona göre herhangi bir sorun gözükmüyordu eşini başkasına itecek. Gayet konuşkan, hoşsohbet, kültürlü, arkadaş canlısı, evine, eşine, çocuğuna bağlın biriydi.kv derdi falan da hiç olmamıştı. Görümcesi vardı, şimdi 21 yaşına geldi. Arkadaş gibiydiler.
Eşi de yani vicdan azabı mı desem, bastırmak için mi desem. Çok iyiydi arkadaşıma karşı. Sürekli hediyeler, işyerine çiçekler falan. Bir kez bile hakaret etmişliği olmamıştı. Ama en büyük hakarete uğradı sağolsun sayesinde.
Güzel ve akıllı da bir bayan gerçekten. Kalbinde Allah korkusu vardır hep, yanlış bir şeyde ‘olur mu ya, Allah korusun’ falan der .
Bir çikolatasını benimle paylaşmak için günlerce beklerdi. Beni ıslak mendille ilk tanıştıran kişi mesela. Çok gizemli bir şey olarak hatırlıyorum o anı. O neşesi söndü ama. Psikoloğa da gitti. Hep aynı şeyler. Etkinlik, proje vs uğraştı. Hevessiz, mecburi bir işe dönüştü diye sitem ediyordu. Kızı desem babasına benziyor diye hep aklıma geliyor, kızımız bizim can ortağımızdıdiyor. Eşiyle görüşmüyor tabii ki. Kızı alacağı günler falan annesi aracılık yapıyor çünkü. Sesini duyunca veya görünce tekrar ilk günkü gibi acı çekiyor.çok ama çok seviyordu çünkü eşini.
ne yapayım, nasıl teselli edeyim? O etkili sözler falan da hiç işe yaramıyor. Böyle olmayacaktı,belki o da pişman artık ama faydasız, yıllarca çabaladım, engel olamadım diyor. 7 yıl kadar sürdü evlilikleri. Bu arada adam başta inkar etti, ayrılmak istemedi. Sonra herşey açığa çıkınca bir şey diyemedi. Çabalamadı. Görüşmeye de devam ettikarşı tarafla. Kız da biliyordu evli ve çocuğunun olduğunu. Ama bu iş böyle oldu. Anlaşmalı bitti yani.
Hep aynı sözlerle teselli etmeye çalışıyorum, 12 saat kadar uzak bir şehirde. İzinlerde falan görüşüyoruz. O kadar. Hani hadi bi çık dolaşalım da diyemiyorum. Bu acıyı unutan, normal hayatına dönen var mı? Ne önereyim arkadaşıma? Ben ne yapayım?

Son düzenleme:
merhabalar, bu vakit oldu hala mesajlaşıyoruz arkadaşımla. Zaten birbirimize ihtiyacımız olduğunda zamanın asla önemi olmadı. Evet ihanet acı, hem de çok acı deneyim. Bir kızı var, seneye ilkokula başlayacak. O okula başlamadan önce toparlanıp kızımla ilgilenmeliyim diyor. Annesi ile birlikte yaşıyor. Bebekliğinden beri babası yoktu zaten.yaş olarak 7 yıl kadar fark vardı eşiyle. İhanet sebebiyle geçen yılın aralık ayında bitti.
Ama gelin görün ki toparlanamadı. O acı geçmiyor diyor.çivi çiviyi söker hesabı bir iki kişiyle de görüştü. İstemiyorum, yapamıyorum diyor. İkincisi sağlıksızdı, bir de onun acısını yaşadı. Adam hakaret falan etmiş. Arkadaşım çalışıyor bu arada memur. Yani işini de seviyor.ama bu acı geçmiyormuş. Eşini severek uyandığı sabahlar aklına geliyor mesela, bi sabah bana ‘bu sabah onsuz uyandım’ diye mesaj atıyor. İçim burkuluyor. Ağlarken gözü yaşlı resim gönderiyor watsapptan. Esiyle gittiği, gezdiği yerlerin lafı geçince uzaklara dalıp gidiyor. Gece 3te mesela şıp diye uyanıp ağlama krizlerine giriyor. Ona göre herhangi bir sorun gözükmüyordu eşini başkasına itecek. Gayet konuşkan, hoşsohbet, kültürlü, arkadaş canlısı, evine, eşine, çocuğuna bağlın biriydi.kv derdi falan da hiç olmamıştı. Görümcesi vardı, şimdi 21 yaşına geldi. Arkadaş gibiydiler.
Eşi de yani vicdan azabı mı desem, bastırmak için mi desem. Çok iyiydi arkadaşıma karşı. Sürekli hediyeler, işyerine çiçekler falan. Bir kez bile hakaret etmişliği olmamıştı. Ama en büyük hakarete uğradı sağolsun sayesinde.
Güzel ve akıllı da bir bayan gerçekten. Kalbinde Allah korkusu vardır hep, yanlış bir şeyde ‘olur mu ya, Allah korusun’ falan der .
Bir çikolatasını benimle paylaşmak için günlerce beklerdi. Beni ıslak mendille ilk tanıştıran kişi mesela. Çok gizemli bir şey olarak hatırlıyorum o anı. O neşesi söndü ama. Psikoloğa da gitti. Hep aynı şeyler. Etkinlik, proje vs uğraştı. Hevessiz, mecburi bir işe dönüştü diye sitem ediyordu. Kızı desem babasına benziyor diye hep aklıma geliyor, kızımız bizim can ortağımızdıdiyor. Eşiyle görüşmüyor tabii ki. Kızı alacağı günler falan annesi aracılık yapıyor çünkü. Sesini duyunca veya görünce tekrar ilk günkü gibi acı çekiyor.çok ama çok seviyordu çünkü eşini.
ne yapayım, nasıl teselli edeyim? O etkili sözler falan da hiç işe yaramıyor. Böyle olmayacaktı,belki o da pişman artık ama faydasız, yıllarca çabaladım, engel olamadım diyor. 7 yıl kadar sürdü evlilikleri. Bu arada adam başta inkar etti, ayrılmak istemedi. Sonra herşey açığa çıkınca bir şey diyemedi. Çabalamadı. Görüşmeye de devam ettikarşı tarafla. Kız da biliyordu evli ve çocuğunun olduğunu. Ama bu iş böyle oldu. Anlaşmalı bitti yani.
Hep aynı sözlerle teselli etmeye çalışıyorum, 12 saat kadar uzak bir şehirde. İzinlerde falan görüşüyoruz. O kadar. Hani hadi bi çık dolaşalım da diyemiyorum. Bu acıyı unutan, normal hayatına dönen var mı? Ne önereyim arkadaşıma? Ben ne yapayım?
Psikolojik destek almasini önerin..

1 sene gecmis hala yas tutmasi normal degil. Simdiye kadar neden psikologa gitmemis ki. Oyle bi arkadasim olsa yaka paca gotururdum simdiye kadar kusura bakmasin. Tamam ihanet yasamak kotu birsey ama hala hersey dun olmus gibi duygularini asiri yasamasi normal degil. Uzakta oldugunuz icin belki siz goturemezsiniz ama ailesinden birilerine ulasin bu konuda.

1 sene gecmis hala yas tutmasi normal degil. Simdiye kadar neden psikologa gitmemis ki. Oyle bi arkadasim olsa yaka paca gotururdum simdiye kadar kusura bakmasin. Tamam ihanet yasamak kotu birsey ama hala hersey dun olmus gibi duygularini asiri yasamasi normal degil. Uzakta oldugunuz icin belki siz goturemezsiniz ama ailesinden birilerine ulasin bu konuda.
Yukarıda yazmıştım. Psikoloğa gitti. Hala da seansları var. Ama ne ilaçların etkisini gördü. Ne de seansların faydasını. Gözüken bu çünkü. Psikolog onu dinliyor, anlıyor. Eski resimleri falan ortadan kaldırmasını söylemiş. Bu tür şeyler. Ama her gittiğinde ilk günkü acılardan bahsediyormuş. Pek bi etkisi henüz açığa çıkmadı yani

Yukarıda yazmıştım. Psikoloğa gitti. Hala da seansları var. Ama ne ilaçların etkisini gördü. Ne de seansların faydasını. Gözüken bu çünkü. Psikolog onu dinliyor, anlıyor. Eski resimleri falan ortadan kaldırmasını söylemiş. Bu tür şeyler. Ama her gittiğinde ilk günkü acılardan bahsediyormuş. Pek bi etkisi henüz açığa çıkmadı yani
Bir anda olur düzelir kendisi bile şaşırır.Siz üzerinize düşeni yapmışsınız ve hala yapıyorsunuz var mı sizin gibi dostlar hala?ne şanslı bir insan sizin gibi bir dostu var....Sadece zaman ilacı, bir de acı ama gerçek birinden hoşlanmaya başladığı anda kesip atacak her şeyi bitecek emin olun....Allah yardımcısı olsun...

Bir de bu aldatma olayı ile boşanan bazı kadınların, bu durumu aşmaları, bu süreçte yeniden ayağa kalkmaları sanırım daha zor....Şiddet ,kumar,anlaşamamazlık boşanma sinyali veriyor ama sindire sindire oluyor,kadın kafada bitiriyor bunun için de zamanla kendini alıştırıyor bu sonuca.Aldatma durumunda aniden alelacele (yapabilen kadınlara hürmet ediyorum tabi)ilişkiyi kesmek, hemen sonuca ulaşmak bir karar vermek gerekirken,daha zor geliyor, çünkü bu duruma ne akıl ne ruh hazır olmuyor,aniden gelişiyor....Dolayısıyla başta yaşanması gereken ruh hali sonuçla birlikte gelişiyor ve daha uzun sürebiliyor bu travma.....O yüzden sebep etkili bir faktör.....

Ay üzüldüm valla ya ..
Psikolojik destek en sağlıklısı .
Arkadaş olarak yaptıklarınız yapacaklarınız bir yere kadar ..
Şifa olur inşallah ..:nazar:

Arkadasina kendisi unutabilir oda isteyerek olur.Seansa gitsede faydasi olmaz dediklerini yapsin madem adam eski resimlerini kaldir diyorsa kaldirsin.
Bu sekilde giderse daha da kotu olur.

Kızı icin sağlıklı ve güçlü kalması gerektiğini sürekli hatırlatın. Değmeyen biri için bu üzüntü ve stresle sağlığından bile olabileceğini sürekli hatırlatın.

Ilerde bu acı geçtiğinde üzüldüğü her an icin ne kadar pisman olacağını vsvs. En önemlisi kızı.. onun icin dik durması, güçlü ve sağlıklı olması gerekir. Her cocuk boyle bir anneyi hakeder. Onun suçu ne? Bunu sorun ona. Gerekirse zaman zaman bu konuda sert bir dil kullanın kendine gelmesine bu şekilde yardımcı olabilirsiniz bence. Dost acı söyler önemli bir detay...

Arkadasina kendisi unutabilir oda isteyerek olur.Seansa gitsede faydasi olmaz dediklerini yapsin madem adam eski resimlerini kaldir diyorsa kaldirsin.
Bu sekilde giderse daha da kotu olur.
Kaldırdı eski resimlerini zaten. Ama o travmayı atlatamadı.unutamıyor, sindiremiyor. Bütün bu güzel yıllar nasıl da bir anda biter, evli olduğunu bildiği halde nasıl ikisi birlikte bizim bu evliliğimize geleceğimize kızımın aile yaşantısına kast eder diye üzülüp duruyor maalesef. İş beyinde bitiyor. Evlilik bitti evet ama acısı devam ediyor maalesef

Kendisi bu durumdan çıkmak istemiyor gibi.
Sanki sürekli acısını taze tutmak istermiş gibi bir hali var.
Üzerinden 1 yıl geçmiş, artık o yangın küllenmeye başlamalıydı.

Öldü farzetsin. Adamı bu kadar severken ölseydi ne yapacaktı, peşinden intihar etmeyecekdi di mi?

Gündüz oyalayacak işi var, akşam eve gelince annesi ve çocuğu yanında. Bu kadar ajitasyonu dinlemeyin bence. Gözü yaşlı resmi niye size atıyor ki? Evet ihanet zor elbet ama acıdan beslenen insanlar da var; her ne kadar aşmak istiyor gibi anlatsalar da aslında bu onlara bir nevi hayat amacı oluyor.

Kaldırdı eski resimlerini zaten. Ama o travmayı atlatamadı.unutamıyor, sindiremiyor. Bütün bu güzel yıllar nasıl da bir anda biter, evli olduğunu bildiği halde nasıl ikisi birlikte bizim bu evliliğimize geleceğimize kızımın aile yaşantısına kast eder diye üzülüp duruyor maalesef. İş beyinde bitiyor. Evlilik bitti evet ama acısı devam ediyor maalesef
hakli üzulmekte ama olan olmus kavul etmekten baska caresi yok.Anca kendini heoa eder.Hayat devam ediyor

insan ihaneti öğrenince normal olarak nefret eder ve karşısındakini istemez.
arkadaşınız eşini hala nasıl bu kadar sevebiliyor bana biraz tuhaf geldi

insan ihaneti öğrenince normal olarak nefret eder ve karşısındakini istemez.
arkadaşınız eşini hala nasıl bu kadar sevebiliyor bana biraz tuhaf geldi
Bunun adı sevmek değil ki. İhanet travması. Nasıl ki birisi eşini aniden mesela bir trafik kazasında kaybeder. Herşey çok güzelken artık yoktur.
Bu daha da kötüsü aslında. Herşey güZel zannederken aldandığını anlamak, o mutlu olduğu zamanlarda eşinin rol yaptığını, aklının başka yerde olduğunu düşünmek. Kızına evliliklerine rağmen bu eve, eşe, kızına ihanet gibi bir şey. O yüzden toparlanamadı. Zaman tanımadı. Hemen ayrıldı. Şans vermedi zaten.
Ha her ihanete uğrayan böyle mi tepki veriyor. Elbette başta böyle olabilse de sonrasında hayır. Bir süre sonra herkes Yen’i bir hayat kuruyor. Arkadaşım eşyalarını da tamamen yeniledi. İstediği renkte bir oturma grubu aldı. Kendine genç odası gibi bir oda aldı. Ama Yok. İhanetin acısını içinden atamıyor maalesef

Yapılan yorumların hepsini okumadım söylendi mi bilmiyorum ama;
Arkadaşınız ayrılık sonrası depresyona girmiş gibi depresyonun ağır durumlarında psikolog yeterli gelmeyebiliyor, bir psikiyatriye görünmesinde yarar var.ilaç başlarlar muhtemelen.Ilaçları düzenli kullanır ve bunun yanında başka daha iyi bir psikologa da düzenli gider ise kısa sürede toparlar.

sevebilir ne kimseler tanıyorym lisede sırılsıklam asık olupta kavusamayan. ama onlarınki bile bitti.

arkadasında birazda saplantı takıntı gördüm bana nasıl yapar düsüncesinde.

sevdiği adam adam degilmiş . hala böyle biri ardından göz yası dökmesi manasız kendine eder ancak.

yakın arkadasın olabilir sana tavsiyem acısına karsı buladar duyarlı olma seninde piskolojm bozulur

Back
X