Bu durumun normali nedir onu ariyorum

Merhaba arkadaşlar ben bir derdimi anlatıp sizden düşüncelerinizi dinlemek istiyorum şimdi ben 25 yaşında evli iki çocuklu bir bayanim benim birde erkek kardeşim var Kardeşim benden iki yaş küçük ve yeni evlendi öncelikle olumlu yapıcı eleştirilere açığım kırıcı yorum yapmak isteyen olursa yorumunu dikkate almayacağim benim sorunum kardeşimin eşiyle ilgili Ben biraz mutasıp bir ailenin geliniyim 8 yıl içinde sanırım onlara benzemisimki bana bağzi rahat davranışlar tuhaf geliyor yada bu durum gerçekten tuhaf bunu bana siz söyleyeceksiniz Kardeşim sağolsun hiç saygı nedir bilmez eşiyle yanımda öpüşür bu durumdan rahatsız olduğumu belirttim dedim ki kardeşim karınla odanda ne yaparsan yap ama benim yanımda öpüşme rahatsız oluyorum (hatta boynu falanda öper edepsiz bir şekilde) neyse ki artık bunu yapmıyor bir iş yapılacaksa ortak hemen gayirir yazık abla karima sen yap der hatta sonunda halilari getirip terasta yıkamak istediler vanasi bozuk dedim gelinimiz de dediki abla ben su taşiyamam yarın buna rağmen gelip halı yikiyacaklar tabi bende su taşiyacağim yardım edeceğim annemde aradı özellikle söyledi yardım et diye neyse eşim çok kızdı bende söyledim biraz bozuldu ama napiyim iki küçük çocuğum var nasıl yikayabilirdimki neyse bunuda geçelim benim çocukluk arkadaşım var gelinimizi onla taniştirdim daha üç aydır tanişmalarina rağmen gelinimiz hergün arayıp sunaya sana gelmek istiyorum diyormuş hatta işim var falan desede takmiyip gidiyormuş öğlen gidiyorsa gece 12ye kadar orda duruyormuş kız beni aradı dert yandı bende bu problemi onların çözmesi gerektiğini söyledim çünkü ben desem adım görümce olacak benim gözümde arkadaş görüşmesi haftada en fazla iki keredir neyse bugün yine pikniğe gittik tutmuş dört kadının ortasına kardesimide getirmiş bende dedim kadın gezmesine erkek gelmez bu sefer bana kizdilar birde şu var kendisi asgari ücretle geciniyor tutup kardeşi sürekli arayıp abiye kıyafet istediğini söylüyor yüzliraya abiye alıp gönderiyor ben inanın ailemden bir kere para bile istemedim hatta vermek istediklerinde kabul etmedim çünkü babam çok zor kazanıyor ama gelinimiz sürekli para isteyip hediye alıyor enson memlekete giderken 500 lira harcadı tam 11 kardeşi var onlara hediye almış bunuda geçtim kardeşime ayakkabısının bağcıklarını bağlatir bu gibi davranışları eşim gördü ve mesafe koydu bende çok üzülüyorum bu duruma bazen onlar normalde bizmi anarmaliz diyorum nolur yorum yapın fikirleriniz benim için önemli
Ben de kova taşıyamam, su taşıyamam. Evi sileceksem eşim taşır kovayı. Süpüreceksem de elektrikli süpürgeyi o getirir takar fişe yine. Çamaşırları dışarı serecekcem de o taşır. Bu gibi ağır şeyleri yapar. Bu bize duyduğu saygıdandır. Ben yapsam belim ağrıyacak yine o masaj yapacak, eczaneye koşacak. Bu yüzden ağır işleri erkek yapıyor. Sizin konuya gelince, kızın ağır işleri yapmaması doğal geldi, ama birinde çok fazla oturması, onun aldığı görgüden geliyor, uyarılınca düzelir diye düşünüyorum. Yaşı genç, birilerini örnek almalı. Öpüşüp koklaşmaya gelince, öpüşmenin yeri bende de sınırsızdır. Sadece babamın önünde öpüşmem o kadar :KK70: Sevgilerini doya doya yaşasınlar ne güzel. Para harcamaya gelince, kardeşin izin vermezse harcayamaz dimi? Biz de çok rahat yaşıyoruz, aileme hediyeler ıvır zıvırlar her hafta giderken alırdık. Şuan kredimiz var, biraz daha dikkat ediyoruz. Eşimin bu durumuna göre savurganlık yapamam. Kızcağıza da söylese kardeşin, o da o kadar harcama yapmaz. Özetle, bu kız daha genç, toy. Ona örnek olmalı, hatalarının doğrusunu tatlı dille ona öğretmelisiniz

Merhaba arkadaşlar ben bir derdimi anlatıp sizden düşüncelerinizi dinlemek istiyorum şimdi ben 25 yaşında evli iki çocuklu bir bayanim benim birde erkek kardeşim var Kardeşim benden iki yaş küçük ve yeni evlendi öncelikle olumlu yapıcı eleştirilere açığım kırıcı yorum yapmak isteyen olursa yorumunu dikkate almayacağim benim sorunum kardeşimin eşiyle ilgili Ben biraz mutasıp bir ailenin geliniyim 8 yıl içinde sanırım onlara benzemisimki bana bağzi rahat davranışlar tuhaf geliyor yada bu durum gerçekten tuhaf bunu bana siz söyleyeceksiniz Kardeşim sağolsun hiç saygı nedir bilmez eşiyle yanımda öpüşür bu durumdan rahatsız olduğumu belirttim dedim ki kardeşim karınla odanda ne yaparsan yap ama benim yanımda öpüşme rahatsız oluyorum (hatta boynu falanda öper edepsiz bir şekilde) neyse ki artık bunu yapmıyor bir iş yapılacaksa ortak hemen gayirir yazık abla karima sen yap der hatta sonunda halilari getirip terasta yıkamak istediler vanasi bozuk dedim gelinimiz de dediki abla ben su taşiyamam yarın buna rağmen gelip halı yikiyacaklar tabi bende su taşiyacağim yardım edeceğim annemde aradı özellikle söyledi yardım et diye neyse eşim çok kızdı bende söyledim biraz bozuldu ama napiyim iki küçük çocuğum var nasıl yikayabilirdimki neyse bunuda geçelim benim çocukluk arkadaşım var gelinimizi onla taniştirdim daha üç aydır tanişmalarina rağmen gelinimiz hergün arayıp sunaya sana gelmek istiyorum diyormuş hatta işim var falan desede takmiyip gidiyormuş öğlen gidiyorsa gece 12ye kadar orda duruyormuş kız beni aradı dert yandı bende bu problemi onların çözmesi gerektiğini söyledim çünkü ben desem adım görümce olacak benim gözümde arkadaş görüşmesi haftada en fazla iki keredir neyse bugün yine pikniğe gittik tutmuş dört kadının ortasına kardesimide getirmiş bende dedim kadın gezmesine erkek gelmez bu sefer bana kizdilar birde şu var kendisi asgari ücretle geciniyor tutup kardeşi sürekli arayıp abiye kıyafet istediğini söylüyor yüzliraya abiye alıp gönderiyor ben inanın ailemden bir kere para bile istemedim hatta vermek istediklerinde kabul etmedim çünkü babam çok zor kazanıyor ama gelinimiz sürekli para isteyip hediye alıyor enson memlekete giderken 500 lira harcadı tam 11 kardeşi var onlara hediye almış bunuda geçtim kardeşime ayakkabısının bağcıklarını bağlatir bu gibi davranışları eşim gördü ve mesafe koydu bende çok üzülüyorum bu duruma bazen onlar normalde bizmi anarmaliz diyorum nolur yorum yapın fikirleriniz benim için önemli
herkesin hayatı ailesi farklı. bende öpüşmeyi hiç garipsemedim. öpüşsünler. sevgilerini gösterir.
bazı hak verdiğim noktalar da parasal konular. cok para harcayanı har vurup harman savurmayı sevmem. hatta cimriyimdir. ama başkasının işine de karışmam.
seni sıkan durumlara gelirsek :
1 -yeni evlilier ballı gaymaklı zamanları birbirilerine hele doysunlar
2- birbirilerine doyduktan sonra hayat mücadelesi başlayacak, o zaman görürsünüz siz hediyeler mediyeler kardeşinizin gelininizin tutumu vs. değişecek.. zaman laızm. hatta keşke hiç değişmese hep ilk gun ki gibi kalınsa...
bunu her yeni evlenen bir heves yapar. yapmayan da vardır tabi.
birde kadın kız yüzü görmeyen erkek böyle oluyor bak ben sana diyim :)
piknik içinde evet onca kadının arasında ne işi var adamın da yeni evli kocacığım sende gel demiştir. o da garibim kırmadı geldi demek ki :D
karısıı ezdirmiyor, iş yapınca cok yorulur sende yardım et yorulmasın diyo..
yani arkadaşım nereden baksan kardeşin şu anda iyi koca :D

benim tek takıldığım nokta,arkadaşınıza gidip saatlerce oturması.işi gücü yok mu,ya da ev sahibinin işi vardır diye düşünmüyor mu?ama haklısınız,bunu arkadaşınızın halletmesi lazım.
diğer konularda bir sıkıntı göremedim.siz de halı yıkarken,onu yardıma çağırırsınız.aile arasında olur böyle yardımlaşmalar.

sunu da eklemeden gitmiim
kardeşin inşşalah ilerleyen yıllarda da eşine ailesine evine sadık bakan ezdirmeyen bir koca olmaya devam eder (gelin içinde aynı şeyleri diledim )

Son düzenleme:
Sen onlarla iliskine mesafe koy, olasi sorunlari kardeşine degil annene soyle o konussun gerekiyorsa. Sende gorusme mumkun oldugunca. Kotu gununuzde yaninizdayim iyi gunde herkes isine baksin de.
Mecburbmusunuz sık gorusmeye? Onlar yuzunden sinirlerini bozmana gerek var mi? Esinle arani bozmana gerek var mi?

Ayrica arkadasina rica et o da arasina mesafe koysun. Yoksa arkadasina daha cok mahcup olacaksin. Arkadasin gitmez ve gelin hanim gelmek istediginde ona surekli uygun degilim derse anlayacaktir sanirim.

Son olarak gelininiz ama o da insan... Tabii ki ailesine hediye alacak. Eşi bir sey demiyorsa ve parasini ödüyorsa bir sekilde bunun hesabini yapmak sana yakışmaz.

Kendinizi bu soruna mudahil etmeyin aralarındaki ilişki onları ilgilendirir sizinle olan munasabetinizden hoşlanmıyorsanız sınır çizmeniz en dogrusu olur çokta nahoş hareketler olursa kibarca ben bu durumdan hoşlanmıyorum deyip kendi isteginizi net kırmadan dökmeten söylemeniz olur

burada how i met your mother izleyen var mı?

hani ted bir bölümde bir kıza aşık olmuştu, kız süper seksi, süper iyi anlaşıyorlar ama bir şey var tedi rahatsız eden,

kız çocuk gibi, hiç bir işin üstesinden gelemez, herkes ona yardıme der, ayakkabılarını ted bağlar, ...
falan filan, ted ilk defa sanırım birini terk etmişti.

çünkü böyle insanların yanında kendinizi denginizle gibi değil de bir çocukla gibi hissedersiniz.

ben de rahatsız oldum verdiğiniz örneklerden, öpüşmek koklaşmak, yeni tanıştığı kişilerin evine gidip saatlerce oturmak, çocuklu görümcenin evine gidip halı yıkamak/yıkatmak, para harcamak ki sanırım para eşinden değil de kp den, yoksa elbette sizi bağlamaz, ...

kısaca yakanı bu yeni gelinden kurtar, senin anne-baba da zamanla akıllanır da, sen şimdiden çek duvarını.

normal veya değil, kimseyi anormal diye yaftalayamam ama ben olsam çekmeyeceğim tripler bunlar.

Kocası sorun yapmıyosa karışma. Herkes ayakkabısını kolay kolay bağlatamaz. Anca hamilelikte:KK59:

Sen 25 yasindasin 2 cocugun var, kardesin 23 yasinda karisida herhalde 20 dir belliki cahiller. Kardesin ve karisi arasindaki seylere karisma bence seni ilgilendirmez zaten sen ne desen ters teper. Kiza gicik oluyorsa kendini kullandirtma kizin hareketlerinden hoslanmiyorsan arkadaslarinla tanistirip rezil olma.
Ayrica az yesinler hizmetci tutsunlar halisini yikatmak nedir yaa cok ayip, kardesin senin kcugun madem bas azari karisinin tirnagi kiymetlide ablasinin cani yokmuymus. Zavalli kardesin biraz yeni evli oldugundan buldumcuk olmus ama merak etme 1-2 seneye gecer durulurla yani. Idare et kizlada cok muhatap olma yuz goz olma belliki cahiller.

Yaninizda öpüşmeleri falan hoş karsilanmayabilir fakat ailesine aldigi hediyenin hesabini yapmak size düşmez. Kocasiyla kendi arasinda olan biseydir.

Hali konusunda haklisiniz. Versin hali yikamaya yikatsin seni ilgilendirmez. Diger mevzular sizi ilgilendirmez. Gozunuze batiyor standart gorumce psikolojisi :)

Back
X