Bu düşünce beni öldürecek!

Cudana

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2011
5.595
88
0
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Daha önce de konu açmıştım. Eşimle çok mutlu bir evliliğimiz var. Bir oglumuz bir de kızımız var.

Konuya geçeyim. Şu an 30 yaşımdayım.

Çok uzun zaman önceden bu yana bu düşünce beni yiyip bitiriyor.
Lise 1. sınıfa gidiyordum. Bir gece rüyamda 5 yaşlarında bir erkek çocuk ve 5-6 aylık bir kız bebek görüyorum. Odada duruyorlar. Erkek çocuk kardeşiyle oynuyor falan. sonra ben geliyorum erkek çocuk bana anne diyor. Ben de annecim kardeşinle güzel oyna ben de evimizi süpüreyim vs. diyorum. Daha sonra eve eşim geliyor falan çok mutlu bir hayat. Sonra bir karartı. Bir arakadaşımla konuşuyorum ben eşimi çok seviyordum o da beni çok seviyordu kimse onun yerini tutmaz başkasını düşünemem diyorum. Karşıdaki kişi bana ölenle ölünmez diyor ve ben aglayark uykudan uyanıyorum.

Bu rüyayı yıllardan bu yana unutmuyorum. Hep aklımda. Şu an eşimle çok mutluyuz , örnek gösterilecek bir çiftiz. Ama o rüya yıllardır beni yiyip bitiriyor. Özellikle de kızım dogduktan sonra sürekli akılma geliyor. Bazen unutuyorum falan bazen de her an eşime bir şey olacak korkusuyla yaşıyorum. Oglumla eşim bir yere arabayla gitseler aklıma türlü türlü senaryolar geliyor.

Hep sanki o rüyayı yaşıyorum ve kötü bir olayla rüyadan uyanacakmışım gibi geliyor. Biliyorum pozitif düşünce pozitif düşünceyi çeker. Ama yapamıyorum olumlu düşünemiyorum. Bu rüyayı da hayatımda hiç kimseye anlatmadım. Geçmişe şöyle bir bakıyorum rüyada gördüklerim tek tek çıkıyor karşıma.Eşimle evlendik, oglum olacagını ögrendim, oglum dogdu, çok mutluyuz, sonra kızım dogdu ama ben bunları yaşarken hep o rüya aklımda. Her mutluluk anımda aklıma geliyor.

Bu durumdan nasıl kurtulacagım?

Son düzenleme:
Korkularınız olayları çekmesin. Çekim yasası diye birşeyin olduğunu düşünürüm.
Rüyaydı bitti. Rüyalar her zaman çıkacak diye bir şey yok. Ve ayrıca kaderin önüne geçilmez. Bu kaygılarınız için yardım almanız gerekiyor bence

kötü bir rüya olduğu için çok etkilenmişsin.her güzel anında da kötü birşey olacak korkusu bu duygunu pekiştirmiş.rüyanı unut.iyi şeyler düşün ki iyi olsun.allah eşini ve çocuklarını sana bağışlaın.birde çok güzel rüyalarda görüyoruz ama çoğu olmuyor.o zaman telaşlanıyormuyuz .sende öyle düşün.çok kötü bir rüya görmüşsün ve etkisi sende uzun sürmüş.eşin ve çocuklarınla sana uzun uzun yıllar dilerim.rüyana takma unut.canına yazık.o güzel anlarınıda kendine zehir etme.

Teşekkür ederim ama unutamıyorum aklımdan çıkmıyor. Üniversite yıllarında, evlendiğimde, çocuklarım dogdugunda, eşim bir güzel söz söylediğinde hep aklıma geliyor. Bunu kimseye yansıtmıyorum ama her an bu korkuyla yaşıyorum...

Tamam diyelim ki rüya çıkan rüyalardan, ama rüyalar komple çıkmaz ki. Bakın bi oğlunuz bi kızınız var işte :) Bu kısım çıkmış. O kadar diğerleri rüyanın kabusu. Öyle bir şey olmayacaak korkmayın.

İçinizi ferah tutun....
Allah'a sevdiklerinizi size bağışlaması için dua edin..
gerisini ona bırakın...
Geri kalanı da kader zaten...

ruyayı nasıl yorumlarsan oylke cıkar canım,hatta peygamber efendımız donemınde bı kadın ruya gormus ve komsusuna anlatmıs komsusuda kocan ölcek dıye yorumlamıs ve kocası ölmüş rüyaları kımseye anlatmamak lazım aslında bence bu konuyu kapattırın ve kötü yorumlamayın lutfen

aynı rüyayı bende gördüm desem inanırmısınız?
tek fark rüyamda ölen kişi eşim değil, küçük kızımdı. şu anda çocuklarım yok ama çok fazla takmıyorum bu rüyayı.

rüya tabirlerinde ailenizden birinin öldüğünü görmek,ölen kişinin uzun ömürlü olacağı anlamına gelir diyor.bence çok güzel bir rüya çocuklarınla eşinle uzun yıllar birlikte olacağınız anlamını çıkardım ben bundan

bende bazen hoş olmayan rüyalar görüyorum ama hayırdır inşallah diyorum hep
böyle takma kafana unutmaya çalış hatta şimdiye kadar çoktan unutmuş olman gerekti
örneğin ben dün gece gördüğüm rüyayı bile unuttum
sil zihninden kötü düşünceleri pozitif düşün canım böyle kendini yıpratma yazık

Daha önce şunu duymuştum kadının birine rüyasında 35 yaşında evleniceksin ve çok mutlu olucaksın demişler ama 1 yıl sonra eşin ölücek demişler.cidden kadın 35 e kadar evlenenmemiş ve evlenince çok mutlu olmuş.. Ancak eşinin ölümüne dayanamayacağını dşündüğünden 9 ay sonra sevmediğini sölemş ve boşanmış ve aradan 10 yıl geçmesine rağmen halen ölmemiş senin rüyanda bunun gibi bişey çok takılma derim ben

rüyan her ne kadar çok üzücüde olsa pozitif düşün çekim yasası bence gerçek
the secret ( sır ) kitabını okumanı tavsiye ederim.pozitif düşün ve bol bol dua et dilerim rüyan gerçek olmaz

ölüm görmek, bazen uzun ömre de çıkabilir.
ben de ablam nişanlıyken görmüşütüm. evlendikten bir sene sonra çocuğu oluyodu ve abşam doğumda ölüyodu. çok korkmuştum. ablam evlendi,evlendikten tam 1 sene sonra çocuğu oldu. ama doğum çok sağlıklı ve kolay oldu. ablam hala hayatta 2 çocuğu var. Allah ona ve ailesine uzun hayırlı ömürler versin.
yani rüya tersine çıkmıştı. senin de eşinin ömrü uzun olacaktır inşallah

Merhaba Tatlım;
Aslında çok şanslısın. Ne mutluki sana Allah sana yaşayacağın bu güzel hayatı önceden göstermiş. Ama sen bu mtlu hayatı yaşarken Allah'a şükretmeyi unutma. Şükür namazı kıl ve duanı et. O zaman kalbine Allah tarafından bir güven duygusu gelir. Arkadaşların da dediği gibi rüyalar herkesle paylaşılmamalı. Ama birisinin öldüğünü görmek, onun ömrünü uzatır derler büyüklerimiz. Zekatını ver. İlla para pul değil, sen de başkalarına mutluluk yaşatırsan, mutluluğunun zekatını vermiş olursun.
Malesef kaybetme korkusu hep içimizde var. Olmalı da zaten. Hem elindekilerinin değerini bilirsin, hem de sana şükretme olgusunu kazandırır.
Dilerim şansın hep açık olur. Mutluluklar:89:

Kurban kestir ailen için, evinde Kuran oku ve okut.
Sonra da bu rüyayı unut..

Olmayan dertlere tasalanmak şükürsüzlük sayılır, Rabbim gerçek bir dertle imtihan eder sonra.

merhaba ben 2 yıllık evliyim eşimle nişanlıyken hafta bir aynı rüyayı görürdüm evleniyoruz ve ben eşimin ailesiyle anlaşamıyorum ve görüşmüyorum bu yüzden eşim tatillerde memleketine tek başına gidiyor ve ben gitmiyorum ve eşim beni arayıp ben dönmiycem artık ayrılmak istiyorum diyor ve ben gerçekten evlendikten sonra eşimin ailesiyle tartıştım ve gitmiyorum evlerine memleketine eşim tek gidiyor haliyle fakat eşim hiçbir zaman benden ayrılmak istediğini söylemedi tam tersine gidip geldiğinde bana daha bağlanmış oluyor bunun nedeni de negatif düşünceler yollamıyorum hep olumlu düşünüyorum ve buna inanıyorum ki ne düşünürsen o olur neye yorumlarsan o gerçekleşir bu yüzden hep pozitif düşünmeliyiz ayrıca rüyada ölüm haberi almak o kişinin ömrünü uzatır kız bebekte mutluluğa işarettir gönlünü ferah tut canım

vesvese insanı yer bitirir.
her mutlu anında o rüya aklına geliyosa eğer kendi kendine mutluluğuna gölge düşürüyosun demektir.
çok kere ailemden birini rüyamda ölmüş gördüm ağlayarak uyandım,boğazım düğüm düğüm olurdu.
ama hiç sorun yapmadım,ömürleri uzamış dedim mutlu ettim kendimi.
gayet güzel bi rüya görmüşsün..
eşinin daha evlenmeden ömrünün uzadığunu mevlam sana müjdelemiş
hadi at sıkıntını...

merhaba canım...
bende anlatayım sana çok uzun yıllar önce bende cehenneme gittiğimi gördüm..ve yanımda da teyzem ve kocası vardı..teyzemin eşi normalde çok iyibir insan kuranı kerimi elinden düşürmez 5 vakit namazını kılar orucu tutar yani müslümanlığını yaşayan ve çocuklarınada yaşatan biridir.teyzemde zararsız kendi halinde biri ve ben onlarla cehennemi gördümmm.inan bana çok zaman oldu desemki bi 15 yıl yalan değil bende 30 yaşındayım şuan..o rüya aklımdan hiç çıkmadı....ama çıkmıyor diye ben cehenneme gidicek değilim inşallah...yada hep bunu düşünerek yaşayamamki....yada rüyaların tersi olur derler e o zaman cennete gidicem böyle bişeyde yok...o yüzden kalbini ferah tut..sadece bir rüya gözüyle bak neler neler görüyoruz rüyalarımızda bazen bütün gün düşündüğüm şeyleri görüyorum bazen hiç aklımda olmayan şeyleri....hiç kafana takma...zararın sadece kendine olur...

bence rüyalarım çıkıyor demen için daha özel olaylar olmalı...herkes bir gün evlenir oğlu ya da kızı olur, mutlu ya da mutsuz bir hayat sürer. şanslısınız ne güzel sizinki mutlu olmuş. bunlar çok genel şeyler cansıkmaya ya da rüyam çıktı diye düşünmenize gerek yok. ne bileyim oğlunuzun ismini görseydiniz eşinizle ilgili bir ayrıntıyı ya da kızınızla görüp hatırlasaydınız rüyam çıktı diye yorumlayabilirdiniz. ama bunlar hayatınızdaki zaten iki seçenekli şeyler (kız -erkek, mutluluk-mutsuzluk) yani birisinin olma olasılığı % 50 yani çok yüksek yani önceden tahmin edilme, bilinme olasılığı oldukça yüksek....neyse ben konuyu karıştırmadan çok fazla önemsememeniz gerektiğini söyleyeceğim. ben de çok yaşıyorum bu tarz şeyler ama olumsuz olaylarla hiç karşılaşmadım...

tek başına başa cıkamıyorsan bu olayla şimdiye kadar bir psikiyatriste gitmen gerekirdi diye düşünüyorum bu korku ömründen yiyo cünkü nası bişi oldugunu bilirim bence vakit kaybetme kendin başaramıyorasan yardım al

bende bu şekilde düşünüyorum zaten bu nedenle rüya anlatmam iyi bir rüya olsa bile..Bence anlatmamak ve unutmak lazım..Hatta bu yüzden rüyanın tamamını bile okumadım.İçini ferah tutarsan hiç bişeycik olmaz Allah'ın izniyle..Her zaman iyi düşün iyi şeyler olsun ,hayat zaten yeterince zor kendin için hayatını daha da zorlaştıma canım.Akışına bırak gitsin.Herşeyin hayırlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…