- 5 Temmuz 2025
- 222
- En iyi cevaplar
- 1
- 27
- 13
- Konu Sahibi fnrbahce123
-
İşimi çok iyi yapıyorum bunu yönetimcimde söylüyor. Ama özel sektör olduğu için bilemiyorumİşini düzgün yapmadığını mı düşünüyosun? Niye kendi kendine triplere giriyon
Kimse yeri doldurulamaz degildir ancak isinizin baskasina verilip kovulmak istemiyorsanız isinizi sizden baskasinin yapamayacagina patronunuzu/ustunuzu ikna edecek kadar iyi calismalisiniz.Herkese merhabalar,özel sektörde çalışıyorum yıllık izne çıkacağım zamanlar mecburen yerime başka birini veriyorlar. Yerime verdikleri kişiyi alırlar beni başka bir yere verirler diye hep izne çıkarken böyle hissediyorum bu duyguyu nasıl aşabilirim ya da yerime o kişiyi verdiklerinde işsiz kalırsam vs diye düşünüyorum bu yüzden izinliykende zevk alamıyorum iznimden.
Yöneticim çok iyi calistigimi soyler ama her sene mecburen yıllık izin dönemi oluyor ve benimde hakkım olan izne çıkıyorum. Bu süreçte de arayıp soruyorlar napmalari gerektiğini vs ama yine de özel sektör olduğu için bilemiyorumKimse yeri doldurulamaz degildir ancak isinizin baskasina verilip kovulmak istemiyorsanız isinizi sizden baskasinin yapamayacagina patronunuzu/ustunuzu ikna edecek kadar iyi calismalisiniz.
Ya da izin almayacaksiniz.
O zaman daha iyi calisacaksiniz ve kendinize guvenerek ayrilacaksiniz izne. Biraz terapide alip, ozguveninizi yukseltmeniz gerekiyor.Yöneticim çok iyi calistigimi soyler ama her sene mecburen yıllık izin dönemi oluyor ve benimde hakkım olan izne çıkıyorum. Bu süreçte de arayıp soruyorlar napmalari gerektiğini vs ama yine de özel sektör olduğu için bilemiyorum
Galiba özgüvenden dolayı böyle hissediyorum. Örneğin diğer arkadaşlarımda izne gidiyor benim de onların yerine baktığım oldu ama onlar böyle bir kaygı duymuyorlar. Benim onların yerine gececegimi vs umursamıyorlarda ben boyle hissediyorumO zaman daha iyi calisacaksiniz ve kendinize guvenerek ayrilacaksiniz izne. Biraz terapide alip, ozguveninizi yukseltmeniz gerekiyor.
Vakti zamanında çalıştığım yerde izne çıktığımda yerimde gözü olan biri izinde olmamı fırsat bilerek benim yerime geçmişti ve tatilden 1 ay sonra işime son verilmişti bilin bakalım yerime kimi aldılarHerkese merhabalar,özel sektörde çalışıyorum yıllık izne çıkacağım zamanlar mecburen yerime başka birini veriyorlar. Yerime verdikleri kişiyi alırlar beni başka bir yere verirler diye hep izne çıkarken böyle hissediyorum bu duyguyu nasıl aşabilirim ya da yerime o kişiyi verdiklerinde işsiz kalırsam vs diye düşünüyorum bu yüzden izinliykende zevk alamıyorum iznimden.
Hayatta herşeyin bir vakti vardır.Herkese merhabalar,özel sektörde çalışıyorum yıllık izne çıkacağım zamanlar mecburen yerime başka birini veriyorlar. Yerime verdikleri kişiyi alırlar beni başka bir yere verirler diye hep izne çıkarken böyle hissediyorum bu duyguyu nasıl aşabilirim ya da yerime o kişiyi verdiklerinde işsiz kalırsam vs diye düşünüyorum bu yüzden izinliykende zevk alamıyorum iznimden.
Benim yerimde de gözü olanlar elbette var ama kim izne giderse yerine illaki biri bakıyor benim de arkadaşımın yerine baktığım oldu izne hiç gitmesemde olmuyor benimde hakkım zaten çok değil 5 gün.Vakti zamanında çalıştığım yerde izne çıktığımda yerimde gözü olan biri izinde olmamı fırsat bilerek benim yerime geçmişti ve tatilden 1 ay sonra işime son verilmişti bilin bakalım yerime kimi aldılarkız benim maaşımın yarısı kadar alıyordu, aynı işi bu paraya yaparım diye beyinlerine girdi herhalde sinsi. Hatta sonra o kızın cüzdanımı çaldığını öğrenmiştim ve arkamızdan yaptığı korkunç dedikoduları.. Bahsettiğim tatildeyken de kuyumu kazdığı yetmiyormus gibi sürekli mesaj atıp iş yeriyle ilgili benimle ilgili olumsuz şeyler söyleyip moralimi bozmuştu. Her aklıma geldiğinde bir posta beddua ediyorum bu konu da vesile oldu.
Moralini bozmak istemezdim ama korkmakta haklısın. Patronla aranı iyi tutmaya çalış. İzindeyken de işinle ilgilendiğini göster vs
evet gerçekten öyle sırf bu yüzden izinden zevk alamıyorum.gereksiz kaygılar aslında bunlar her şeyi kontrol etme arzusu ile oluşan ama hayatın akışında olağan şeyler bunlar. benimde buna benzer bir kaygım vardı kontrat dolunca ev sahibi çıkmamı isterse diye bir kaygıydı daha o aşamaya kalmadan evi satılığa çıkardığını söyledi daha 6. ayımdaydı bana çık et diyende yok bu arada hatta ev sahibim satıldıktan sonra 1 sene daha oturmanı garantilerim o şekilde satarım mağdur etmem demişti. fakat bende kaygı seviyesi yüksek biriyim çoktan mağdur olmuştum bile. sonra biri gördü beğenmedi gitti biraz rahatladım. demem o ki işinizden olmanız için koltuğunuza çok meraklı biri çıkması ve sizden çok daha donanımlı olması lazım ki işinizde gücünüzde onaylanan birisiymişsiniz. er yada geç bir şekilde çare bulunacak şeylere dünyanın sonuymuş gibi kaygılanmamak lazım
yorumunuz için teşekkür ederim. evet işler aksamasın diye illaki birinin bakması gerekiyor yeri geldiğinde ben de başka arkdaşımın yerine destek oluyorum izinde olduğunda 5 gün zaten çok değil ama yinede tabi kaygım oluyor.Hayatta herşeyin bir vakti vardır.
Bişeyin eğer vakti dolacaksa bu oluyor öyle de böyle de o yüzden boşuna üzülüyorsun. Ama işini iyi yapan bir çalışansan seviliyorsan iş yerinde yapmazlar diye düşünüyorum. İş yerinde problem olmasın diye boşluğu geçici olarak mecburen kapatıyorlar.
Ama hayatta değişiklik ve risk almayı da hep bi kenarda tutmalıyız bu düşünceyi. Ama negatif anlamda değil
A bozulursa B planım ne olur ne yapabilirim diye hep alternatifler bakmak bu duyguyu azaltır. Her bakış açısı farklıdır ben hep böyle yapıyorum
çıkarma gibi bir şey yapacaklarını düşünmüyorum iş yerinde sevilen biriyim ama özel sektör olunca bu değişiyor tabi. yerimde olmak isteyen arkadaşlarım var örneğin yer değişilkliği vs yaparlar diye benim kaygım çünkü o zamanda ben onu kabul etmeyip yüksek ihtimal bırakırım.ben sizi çok iyi anlıyorum aynı duygular bendede vardı. İşte özel sektör olunca insan bu endişeyi yaşıyor devlette olsa böyle düşünülmez. o sebeple ben hep temkinli ilerledim şey yaparım mesela ansızın birşey olur çıkarıverirler diye hiç borçlarımı alabileceğim tazminat rakamından fazla tutmadım biri bittiğinde yine alabileceğim tazminat tutarında borç yaptım ve bir b seçeneği iyi kötü aklımda vardır. Özel sektörde birinin en az bir yıl hayatını çalışmadan devam ettirebilmesi gereken bir miktar parası bir kenarda olması gerek.Zira bir gecede patronun oğullarına kızıp kafasının atıp şirketi kapatmasıyla ve bayiliği bir gece toplantısıyla gitmesi sebebinden iki kere işsiz kalmıştım.
özel sektörde işini yaptığında sevilirsin bence öyle. ben ekibi seviyorum ama tabi ki özel sektör bilemem yerime kim destek atar kim bakar onuda bilmiyoru tabi.Şimdilerde 7000 prim gününü doldurup emeklilik için yaşı beklediğimden dolayı hala çalışıyorum. Pasif gelir yani bir dükkan yada ev kirası..vb yatırımım olduğu için o kaygı minimuma indi. Şimdi ben elimden geleni yaparım gittiği yere kadar modundayım Özel sektörde akıllı temkinli ilerlemek gerek diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?