bu duyguyu yenmem lazım...yardım edin.((

onlara vericek bir param kalmıyo zaten eşim çalışmıyo asker askere gitmeden de çalışmıyordu ..ee tabi o süre zarfında bir çok şey aldık sattık kredi kartlarımız dolu.. kiraydı aidattı benim ihtiyaçlarımdı derken kalmıyo geriye bişey ... zaten biz gelin parası yemeyiz bankaya koy elleme kocan geldiğinde hesabına bakıcam diye homurdanan bir kayınpederim var.. hesaba bakmaktaki kasıt ise şu acaba aileme herhangi bir yardımda bulunuyormuyum .??

canım senin iyice sinirlerini bozmuş bunlar,anlıyorum..onlardan samimi bir yaklaşım göremediğin için için içini yiyiyor ve bunalıma giriyorsun.ya doktora gidip çareyi sakinleştirice ilaçlarda bulacaksın ya da sürekli rahatlatıcı dualarla kalbini ferahlatacaksın.bir de üçüncü seçenek var ki bu en zoru ve imkansızıdır : o da,tüm aileyi karşına alıp tek tek konuşup içindekileri döküp rahatlayacaksın..Ama ben sana şimdilik ilacı öneririm.

önce şunu belirteyim şanslısın ki çalışıyorsun...kendi ayakların üzerinde durabiliyorsun,kimseye kimseden fayda yok.
aylardır eşinin ailesinin yanında kalıyorsun üstüne üstük durumları iyi ve sana nezaketen de olsa ihtiyacın ,sıkıntın var mı?
diye sormuyorlar...cidden çok düşüncesiz insanlarmış her ne kadar çalışıyor da olsan sen onlara oğullarının emanetisin,
insan biraz düşünceli olur .
bir de neden hep onlardasıın?kendi ailen yok mu? mecbur orada kalacaksan ki neden mecbur olasın arada bari ailene gitsen,

canım senin iyice sinirlerini bozmuş bunlar,anlıyorum..onlardan samimi bir yaklaşım göremediğin için için içini yiyiyor ve bunalıma giriyorsun.ya doktora gidip çareyi sakinleştirice ilaçlarda bulacaksın ya da sürekli rahatlatıcı dualarla kalbini ferahlatacaksın.bir de üçüncü seçenek var ki bu en zoru ve imkansızıdır : o da,tüm aileyi karşına alıp tek tek konuşup içindekileri döküp rahatlayacaksın..Ama ben sana şimdilik ilacı öneririm.

Şaka mısınız siz ya? Önerdiğiniz şeye bakın. Her sıkıntımızda gidip ilaç mı alalım? Herkesin yaşayabileceği, her ailede olabilecke standart bir sorunla karşılaşmış arkadaş. Allah korusun ne dertler var hayatta.
Ayrıca ilaç önerirken hangi yetkinliğe dayanıyorsunuz? Doktor değilsiniz anladığım kadarıyla. Allah Allah yaaa... İlaç adı da verin de tam olsun bari.

şu anda da eşimin ailesinin bana beş kuruş faydası olmaz maddi olarak, zararı olur..
e ben de sabah akşam çalışıyorum
kendimi de kötü hissetmiyorum
Allah güç kuvvet versin
çok şükür sağlığım yerinde, gencim, işim gücüm var
kimseye minnet etmem
kendime zaten yeterim de,
benden medet umanlara da Allah rızası için yardım ederim

sen de duygularının yanlış olduğunun farkındasın
kurtulmam lazım diyorsun
işte sana örnek

doğru söylüyosun asude hep bu noktayla bakmaya çalışcam olaylara çok yıpranıyorum çünkü..

aminn ben öyle değilim tabi çalıştığım için çok şükür...ayyy arkadaşım allahım sanada hayırlı bir iş versin ve ordan kurtarsın.((

valla eşim çalıştırmaz ama yazma satmama bi şey demiyor allahtan ama çok kkotüyüm yeni evli sayılırım ve evlenirken sadece 1.350 bi koltuk aldılar ne yatak odasını ya buzdolabı nede fırın ne perde kimse bilmez çok az kişilere anlatırm ve eşimde aldırmıyor ve ben buna sinirleniyorum .bide sana bi söz şöyliycem
KUMANIN KAĞNISI YÜRÜRMÜŞ ELTİNİ Kİ YÜRÜMEZMİŞ

kayinbaban senin parana ne karisiyo anlamadim

hesabini nasil kontrol edecekmis?

oda işin en ilginç boyutu bu yüzden kendi babamla bile sıkıntı yaşıyorum babam boşver kızım cahil insanlar idare et az kaldı der sürekli ..eşim geldiğinde biriken parayı sorarak kontrol etcek tabiki..

zaten biz gelin parası yemeyiz bankaya koy elleme kocan geldiğinde hesabına bakıcam diye homurdanan bir kayınpederim var.. hesaba bakmaktaki kasıt ise şu acaba aileme herhangi bir yardımda bulunuyormuyum .??

Pardon da ne münasebet senin hesabına bakıyormuş? Saygısızlığa bak. Tatlım yaşın kaç senin bu arada? Eltin belli seni kıskanmış kendisine de aldırmış. Sözlerinden millete minnet edecek birisi olmadığın belli. Montu da bu şekilde istememişsin. Ama nazik bir biçimde yanıt verebilirlerdi.

Hayatına hesabına karıştırma kimseyi. Kibar ama dik duruşlu olmalısın. Yoksa çok ezerler. Hem yanlış anlamazsan neden ailesinde kalıyorsun ki?

önce şunu belirteyim şanslısın ki çalışıyorsun...kendi ayakların üzerinde durabiliyorsun,kimseye kimseden fayda yok.
aylardır eşinin ailesinin yanında kalıyorsun üstüne üstük durumları iyi ve sana nezaketen de olsa ihtiyacın ,sıkıntın var mı?
diye sormuyorlar...cidden çok düşüncesiz insanlarmış her ne kadar çalışıyor da olsan sen onlara oğullarının emanetisin,
insan biraz düşünceli olur .
bir de neden hep onlardasıın?kendi ailen yok mu? mecbur orada kalacaksan ki neden mecbur olasın arada bari ailene gitsen,

arada bir aileme gidiyorum ewlerimiz altılı üstlü aynı apartmandayız annemlerle..gitmiş olmakla da değişmiyo ki bişey .. evet benim istediğim tam olarak bu bunu bana yapmayınca yine mesele yok diycekm ki düşüncesizlik ama diğer geline yapılıp bana yapılmamış olmasını hazmedemiyorum işte.. ama takmam lazım .(

Pardon da ne münasebet senin hesabına bakıyormuş? Saygısızlığa bak. Tatlım yaşın kaç senin bu arada? Eltin belli seni kıskanmış kendisine de aldırmış. Sözlerinden millete minnet edecek birisi olmadığın belli. Montu da bu şekilde istememişsin. Ama nazik bir biçimde yanıt verebilirlerdi.

Hayatına hesabına karıştırma kimseyi. Kibar ama dik duruşlu olmalısın. Yoksa çok ezerler. Hem yanlış anlamazsan neden ailesinde kalıyorsun ki?

25 yaşındayım küçük değilim yani arkadaşım yalnız eşim evin en sessizidir o yüzden biz bi çok şeyde hep daha geride durduk karışmayız ama karışırlar herşeye .. kibarlık nezaket kesinlikle alakaları yoktur kayınvalidemde öyle bayan kadın hanım demezsiniz yani.. ailesinde kalma nedenim eşim içim rahat edecek dedi en büyük eksimse şu ben yokken biraz alışırsın onlara dedi ama berbat oluyo işte böyle..

tüm aileyi karşıma alıp konuşsam kesinlikle anlamazlar tek doğru benmiyim bunu savunacaklardır arkadaşım dualar konusuna katılıyorum herşeyin allahtan geldiğine inanıyorum ve sabrı ondan diliyorum yardımı da ondan .. ilaçlar konusuna gelince ilaçla tedavi olcak kadar kötü bir durumum yok çok şükür allaha sadece bazı şeylere içerliyorum okadar ilaç kullancağımıda kesinllikle düşünmüyorum.))

25 yaşındayım küçük değilim yani arkadaşım yalnız eşim evin en sessizidir o yüzden biz bi çok şeyde hep daha geride durduk karışmayız ama karışırlar herşeye .. kibarlık nezaket kesinlikle alakaları yokturkayınvalidemde öyle bayan kadın hanım demezsiniz yani.. . ailesinde kalma nedenim eşim içim rahat edecek dedi en büyük eksimse şu ben yokken biraz alışırsın onlara dedi ama berbat oluyo işte böyle..

bu kırmızıyla işaretlediğim yerde nedemek istediniz,anlamadım

bu kırmızıyla işaretlediğim yerde nedemek istediniz,anlamadım

insanların sözlüklerinde bayanları ifade eden terimler vardır kimleri hanım kimileri bayan kimileri kadın der ama hangi terim olursa olsun kibarlığıyle özdeşleşmiştir bu terimler bunlardan biri gelince aklıa kibarlık nezaket terbiyede gelir bunlar yok demek istedim..

Şaka mısınız siz ya? Önerdiğiniz şeye bakın. Her sıkıntımızda gidip ilaç mı alalım? Herkesin yaşayabileceği, her ailede olabilecke standart bir sorunla karşılaşmış arkadaş. Allah korusun ne dertler var hayatta.
Ayrıca ilaç önerirken hangi yetkinliğe dayanıyorsunuz? Doktor değilsiniz anladığım kadarıyla. Allah Allah yaaa... İlaç adı da verin de tam olsun bari.

aaaa canım aşkolsun yaa,ben kafama göre ilaç iç,demiyorum ki,''YA DOKTORA GİDİP ÇAREYİ SAKİNLEŞTİRİCİ İLAÇLARDA BULACAKSIN,YA DA....'' ...yazdığım şeyde doktora gitmeyi öneriyorum ki bu önerdiğim 3 şeyden biri..hem günümüzde herkes doktora gidiyor ve kısa süreli tedavilerde bulunuyor.bunda kızacak ve bu denli gereksiz aşırılıkta tepki gösterecek bişi yok,bak konu sahibide 25 yaşında kocaman bir insan zaten,burda kafasına yatmayan şeyleri yapmaz.sende sakin ol biraz canım.üzdün beni

tüm aileyi karşıma alıp konuşsam kesinlikle anlamazlar tek doğru benmiyim bunu savunacaklardır arkadaşım dualar konusuna katılıyorum herşeyin allahtan geldiğine inanıyorum ve sabrı ondan diliyorum yardımı da ondan .. ilaçlar konusuna gelince ilaçla tedavi olcak kadar kötü bir durumum yok çok şükür allaha sadece bazı şeylere içerliyorum okadar ilaç kullancağımıda kesinllikle düşünmüyorum.))

o zaman bol bol dua et canım,Allah sabrınıda veriri,sabrın sonunda selametinide verir,üzme kendini bu kadar,hem buraya yazınca rahatlamışsındır biraz.:34:

eltin çalışıyor mu çalışmıyorsa hediye mahiyetinde almışlardır..
gerçi çalışsın çalışmasın ayırım yapılmamalı iki geline de..

sıkıntın varsa dile getir

ya bu forumda çeyizimi satmak istiyorum ama nasıl herkesin göreceği şekilde yazıcam anlayamadım...

evet biraz daha rahatlamış olarak gideceğim akşam eve.. allahım bana yardım etisn diğer dertli arkadşlarıma da tabi..ufak tefek şeyler ama üzülüyorum.((((

Beni az çok biliyosunuz arkadşlar eşim askerde ailesiyle kalıyorum kayınpederim mal varlığı bir hayli fazla kendince normalde temel ihtiyaçlarını karşılarlar başka şey yok ama bunu da bi çok kere yazdım burayada iki tanede kaynım var büyük olan babasıyla çalışıyodu zaten mütahitler küçük olanda yeni asdkerden geldi oda başladı..büyük kaynım ve eltim aşırıı derecede kıskançlar zaten onlarla ilgilide buraya peycee yazdım..)) anlıycağınız onlardan çok dertliyim hiç birinide sevmiyorum ama işte 40 günüm kaldı geçsin diye bekliyorum..ben kendime bişey alcağımda üstümü vs kırk kişi karışır kayınvalidemle nişanlıyken çarşıya çıktığımızda mevsimlik bir mont istemiştim beğendim aa bu güzelmiş alalım diye sonra alalım demişti daha alcak ben çalışan biriyim çokta minnet duygum yok yani geçen hafta gittim aldım kendime hemen diğer gelini gördü bundan bende alıyım diye bugün gidip almışlar renk farklı ama aynısı ..o zaman farkettim aslında bi beklentim varmış bozuldum canım da sıkılıyo ben yeni gelinim eşim askerde bana paran pulun varmı diyen yok diğer tarafa gelince alınıyo satılıyo vs..sizce bu duyguu nasıl yenerim nasıl görmezden gelirim bu gibi olayları..bu sadece bunun için değil her yerde sürekli yapılıyor çünkü..

canım başka işin yokmu senin basit kıskançlıklarla uğraşıyorsun.ben senin yerinde olsam takmam kafama kime ne alıyorlarsa alsın..çalışan bir bayansın kimseye minnet etme..eşin geldiği zaman daha rahat olursun..tek birşey düşün onlara uyma onlar kıskançlık yapıp aldığının aynısını alıyorlarsa ne mutlu sana demek ki zevkin onlarında hoşuna gidiyor bırak alsınlar.yeni gelinler her zaman kıskanılır..uğraşma küçük şeylerle ve insanların elinede koz verme.Mutlu olmaya çalış mutsuz olmak çok basit....

aaaa canım aşkolsun yaa,ben kafama göre ilaç iç,demiyorum ki,''YA DOKTORA GİDİP ÇAREYİ SAKİNLEŞTİRİCİ İLAÇLARDA BULACAKSIN,YA DA....'' ...yazdığım şeyde doktora gitmeyi öneriyorum ki bu önerdiğim 3 şeyden biri..hem günümüzde herkes doktora gidiyor ve kısa süreli tedavilerde bulunuyor.bunda kızacak ve bu denli gereksiz aşırılıkta tepki gösterecek bişi yok,bak konu sahibide 25 yaşında kocaman bir insan zaten,burda kafasına yatmayan şeyleri yapmaz.sende sakin ol biraz canım.üzdün beni

Doktora ben de gidiyorum. Hatta daha sabah psikyatrım ile randevum vardı. Bu konuda yardım önermek başka "doktora gidip sakinleştirici al" demek başka... Zaten ben arkadaşın doktorluk bir ruhsal sıkıntısı olduğunu da düşünmüyorum. Olsa ilk ben tavsiye ederdim. Yani "çareyi doktora gidip sakinleştirici ilaçlarda bulacak" kadar ağır bir durum yok. Herkesin başında olan şeyler işte. Yangına körükle gitmemek lazım. Eğer şiddet, ağır psikolojik baskı gibi şeyler söz konusu değilse burada yorum yapanların sakin ve soğukkanlı olmaları ve bu yönde önerilerde bulunmaları taraftarıyım.

o ßana ßunu almadi,suna aldi, ben aldim kiskandi gitti kendine aldi.. Allah askina birakin su basit isleri..Takilmayin..
Kim ne almis, size niye almamis,dert etmeyin bunlari.. Paraniz varsa kendiniz alin,yoksa almayin bu kadar net!
kimseye minnet etmeyin!

o ßana ßunu almadi,suna aldi, ben aldim kiskandi gitti kendine aldi.. Allah askina birakin su basit isleri..Takilmayin..
Kim ne almis, size niye almamis,dert etmeyin bunlari.. Paraniz varsa kendiniz alin,yoksa almayin bu kadar net!
kimseye minnet etmeyin!

minnet etmiyorum..minet etsem kendime almazdım vee şimdi bana almadılar da ona aldılar bende alamadım derdim.. oysa gittim kendim aldım ve ardından aynınından aldılar bu olaya kızıyorum kızmaktan da öte içerliyorum.. basit iş demekte haklısın çok basit hemde ama anlatamıyorum ki kendime .(

Back
X