• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu ekonomide bilezik takacakmış

Asla vermem ama takmak için de sonuçta annemden kardeşlerimden kısacak bunun olmasını istemiyorum.
Bide ogune kim ole kim kala. Diyelimki artik halaniz mi macaniz mi kimse o öldü .
Aaa xx in babasi bize bilezik takmisti annem yasasiydi oda bilezik takardi diye geri getirmezler .

Geri dönüşümü hiç olmaz sanmıyorum . Benim annem kardeşinin oğluna tam altın taktı . Onlar abime 500 TL taktı .😂 yani bu devirde bence kimin gücü neye ye, zorlanmicaksa o kadar takmalı. Sizin 7,8 binlik bişey takmanız da çok geldi bana .çok mu zenginsiniz 😂
Zengin değiliz hayır. Ancak bu düğün dernek olaylarını eskiden beri çok umursuyorlar. Babamın kenarda bir gram altını yoktur inanın yalan söylemiyorum gerçekten yok. Ancak çok saçma sapan geri gelmeyeceği çok belli olan yerlere götürdüğü sağlam hediyeler var. Görünen o ki akıllanmamış

Ben 7 8 binlik hediye de almam. Ceyrek veya yarim nelerine yetmiyor Allah askiniza.
Bilmiyorumki karı koca memurlar zaten evleri var arabaları var bizden zenginler. Zaten kimsenin öyle bir beklentisi de olamaz. Babamın sandıkları işte kendini zengin sanıyor

Türkiyede takı takma adeti de çok tuhaf ve çok pahalı ya o ne taktı bu ne taktı vs. Bizim ülkede öyle mi ya herkes para atar ve parayı kimse görmez iki kişi oturur bir defter kagid alır biride paralı toplar digeri deftere yazar kim ne kadar attı fazlada atılmaz en fazla 50 100 manat civari yani sizin adetiniz biraz abartı geldi bana. bu paralar da fazla olmadigi için genelde geri vermek de zor olmuyor

Tatlı dille anlattım anlamadı en son çare kavga gürültü sanırım. Bir de benim üç tane bileziğim var onları koruma altına almam lazım.

Gerekirse sesler de yükselecek. Babanız kusura bakmasın ancak bileziği artık evlenenin ,kendi anne babası dahi takamayacak hale geldi.

Kendi bileziklerinizi muhafaza edin. Babanız siz olmasanız kendi başına geçinebilecek gelire sahip mi ? Sizden borç istediğine göre sanmıyorum.

Gerekirse sesler de yükselecek. Babanız kusura bakmasın ancak bileziği artık evlenenin ,kendi anne babası dahi takamayacak hale geldi.

Kendi bileziklerinizi muhafaza edin. Babanız siz olmasanız kendi başına geçinebilecek gelire sahip mi ? Sizden borç istediğine göre sanmıyorum.

Evet sahip. Benden isteme nedeni geri gelecek sana vereceğiz mantığı. Ha gerçi normalde düğün altınlarımı bana vermeyecekler buna gelince sen al senin olsun geri gelmese de ben yaparım diyor da. Bana zaten bilezik yapacak bu da arada kaynayacak. Ben de umrunda bile değil zaten benim değil onlar diyorum bu da kendi başına al ayrı bir konu olur zaten de neyse boş verelim

Umrunda olmaz çalışıyorsun kendi paranla al der.
Amanın 🙄 verme o halde sen de, ben kendimi zor idare ediyorum, düğün hazırlığı bi yandan de geç.. tepkisini de çok dikkate alma yapabilrsen, duygu sömürüsü falan yapar mı bilmem de o senden etkilenmiyorsa madem sen de ondan etkilenme

Cocugum yarin obur gun yegenim evlenirken ona yapacagim hediyeye “O kadar cok su kadarlik yap” derse alnini karislarim. Yegen bu, canimdan can.

Tabi bu durum butcem dahilinde ise. Asla cocugumdan “Senin paranla yapalim” diye bir talebim olmaz.

Babanizin butcesi neye el veriyorsa onu alsin. Otesine karismayin.

Amanın 🙄 verme o halde sen de, ben kendimi zor idare ediyorum, düğün hazırlığı bi yandan de geç.. tepkisini de çok dikkate alma yapabilrsen, duygu sömürüsü falan yapar mı bilmem de o senden etkilenmiyorsa madem sen de ondan etkilenme
Ben ondan asla etkilenmem. 28 yaşındayım bunca yıl kendini millete ne kadar sömürttüğünü gözümle gördüm yaşadım. Bizim çamaşır makinemiz yokken halamın makine taksitlerini ödeyen bir adam kendisi. Umrumda bile olmaz. Mahçup ol banane sen bizi zamanında çok ettin ödeşmiş oluruz diyorum. Bu yüzden de zalim ve anlayışsız oluyorum ama umrunda değil.

Cocugum yarin obur gun yegenim evlenirken ona yapacagim hediyeye “O kadar cok su kadarlik yap” derse alnini karislarim. Yegen bu, canimdan can.

Tabi bu durum butcem dahilinde ise. Asla cocugumdan “Senin paranla yapalim” diye bir talebim olmaz.

Babanizin butcesi neye el veriyorsa onu alsin. Otesine karismayin.
Kardeşim bulunduğumuz şehirde üniversite kazandı çocuğa burs çıkmazsa kredi al ödersin atanınca diyor. Kardeşim de benim canım. Bu yaşında sırtına o yükü yüklemem. Elaleme altın dağıtacağına çocuğunu okutsun. Yani karışırım hanımefendi çok güzel karışırım emin olun siz de ailenizden kısıp yeğeninize böyle şeyler yapmak isteyince sizin kızınız da karışır .

Evet sahip. Benden isteme nedeni geri gelecek sana vereceğiz mantığı. Ha gerçi normalde düğün altınlarımı bana vermeyecekler buna gelince sen al senin olsun geri gelmese de ben yaparım diyor da. Bana zaten bilezik yapacak bu da arada kaynayacak. Ben de umrunda bile değil zaten benim değil onlar diyorum bu da kendi başına al ayrı bir konu olur zaten de neyse boş verelim

O zaman size bir tavsiye, düğün yapmayın.

Gelen altınları babanız alsa da ;yeni bir davetiye verme merasimi başlayacak. Onlar sana geldi , sen de gitmelisin olacak ve bu takı borcu hiç bitmeyecek.

Elinizdekine sahip çıkın daha iyi.

Takı olarakta herkes verdiği zaman kendi bütçesini sarsmayacak , geri gelmese de dert etmeyeceği tutarları taksın.

Babam da annem de bütün yeğenlerine bilezik taktılar. Geri gelir veya gelmez tartışılır ama onu layık gördüler.

En son bir kuzenim evlendi ona cumhuriyet taktık. Çünkü babam şehir dışındaydı ve biz de bilezik alamazdık dhsjsjs

Bilezik derken maksimum 10 gramlık bilezikler bunlar. 20 binlik bileziği halanız bile takmaz yahu.

Kardeşim bulunduğumuz şehirde üniversite kazandı çocuğa burs çıkmazsa kredi al ödersin atanınca diyor. Kardeşim de benim canım. Bu yaşında sırtına o yükü yüklemem. Elaleme altın dağıtacağına çocuğunu okutsun. Yani karışırım hanımefendi çok güzel karışırım emin olun siz de ailenizden kısıp yeğeninize böyle şeyler yapmak isteyince sizin kızınız da karışır .
Yazdigimi tekrar okumanizi tavsiye ederim. İyi forumlar. 🌸

Ben ondan asla etkilenmem. 28 yaşındayım bunca yıl kendini millete ne kadar sömürttüğünü gözümle gördüm yaşadım. Bizim çamaşır makinemiz yokken halamın makine taksitlerini ödeyen bir adam kendisi. Umrumda bile olmaz. Mahçup ol banane sen bizi zamanında çok ettin ödeşmiş oluruz diyorum. Bu yüzden de zalim ve anlayışsız oluyorum ama umrunda değil.
Bi kuzenim var yaşı epey var ve bekar, zamanında ailesi çok baskı yapmış, arkadan o… derler aman kimseyle görüşme diye, öyle kodlanmış ki hiç ilişkisi olamadı falan neyse… o geldi aklıma, geçen şey diyr ‘alemin namuslusu ben miydim? Varsın öyle deselerdi de böyle olmasaydım.. ilişkim olaydı böyle büyümeseydim die 🙄😁o misal ne diceklerse deselerdi de aileni mağdur etmeseydin keşke, resmen toplum hastalığı şu var ya 🙄

Babanizin butcesi neye el veriyorsa onu alsin. Otesine karismayin

O zaman size bir tavsiye, düğün yapmayın.

Gelen altınları babanız alsa da ;yeni bir davetiye verme merasimi başlayacak. Onlar sana geldi , sen de gitmelisin olacak ve bu takı borcu hiç bitmeyecek.

Elinizdekine sahip çıkın daha iyi.

Takı olarakta herkes verdiği zaman kendi bütçesini sarsmayacak , geri gelmese de dert etmeyeceği tutarları taksın.
Zaten gelenleri biz geri götüreceğiz bize gelenler de biz götürdüğümüz için geldi senin onlar da hakkın yok dedi annem. Babam bilezik yapacakmış bana evlenirken sadece onlar benimmiş. En büyük çocuğum ve erkek kardeşim yok o yüzden bana çok fazla altın gelecek diye hesaplıyorlar. Ben de üzüldüm ama başta ne yapayım zorla alamam ya ellerinden. Geri yapmam o yüzden o konuda benden destek göremezler. Bu arada çeyizimi de kendim yapıyorum onlardan bir beklentim yok.

Bileziğin geri geleceği ne malum?😀
Allah aşkına kuzenmiş zaten çeyrek neyine yetmiyor. Hatta gram, abartmıyorum.

Merhabalar. Bir ay sonra kuzenim evleniyor. Babam 15-20 bin civarı bilezik takmanın derdinde. Seneye de ben evleneceğim sana geri getirirler diyip duruyor. Bu konuda onunla defalarca konuştum. Benden borç istiyor bunun için asla vermeyeceğimi söyledim. Gücümüzün yettiği kadar hediye almamız gerektiğini fazlası için kendisini zorlamanın çok saçma olduğunu söyledim. Herkes takarken ben mahçup mu olayım diyor. Takacak dediği kişilerin çoğu önceden aldıkları bilezikleri geri getirecekler kalanı da zaten durumu çok çok iyi olan insanlar biz onlarla yarışamayız diyorum anlamıyor. Geri getirirler diyor ancak ben açıkçası pek sanmıyorum şimdiki gelinler altınları alıyor kimseye vermiyor kredi çekip ev alacaklarmış zaten, halamın da o bileziği geri getirecek ekonomik gücü asla yok. Kaldı ki geri getirecek bile olsalar akıl var mantık var ben neden kendimi zorlayıp borca girip altın alıp geri gelmesi bekleyeyim ki? Takarım 7-8 binlik bir şey keyfime bakarım borcum mu var yapmak zorunda mıyım o kadar pahalı hediye? Geri gelmezse zaten bizim o parayı hibe edecek lüksümüz asla yok. Bu ekonomide insanlar kendilerine önceden gelen altınları bile yapmıyorlar artık devir değişti altın pahalı diye. Ben de çalışıyorum ve evlilik hazırlığı yapıyorum eşya alıyorum, kenara para atmaya çalışıyorum o paraya kendime alır bilezik bir kenara koyarım açıkçası gelir mi gelmez mi diye bekleme derdi olmadan. Sırf egosu zarar görmesin altta kalmasın diye bunlar. Şimdi ben haksız mıyım ?
Vallahi aynen öyle geçmiş zamanlarda babamın altınla gittiklerinde bizim kardesimin düğününde beklentimiz çok yüksekti.kaldiki babam ailede sulalede sözü geçen sevilen adamlardan.bir çoğu getirmedimne yapsın insanlar yok yani.ekonomi kötü.tam altın taktiklarimizin bir kısmı gram taktı.bilezik beklediklerimiz çeyrek taktı.hic o topa girmeyin.heleki seçimden sonra ne olur ne olmaz herşey firlayabilir belki dugunuze bile gelmezler😀

Back
X