• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu ekonomide bilezik takacakmış

Bileziğin geri geleceği ne malum?😀
Allah aşkına kuzenmiş zaten çeyrek neyine yetmiyor. Hatta gram, abartmıyorum.
Diğer oğlan kuzenime bilezik taktı , kuzeninin oğluna bilezik taktı bunu ayırmış gibi hissediyormuş Ee tamam da o zaman altın ucuzdu taktın

Vallahi aynen öyle geçmiş zamanlarda babamın altınla gittiklerinde bizim kardesimin düğününde beklentimiz çok yüksekti.kaldiki babam ailede sulalede sözü geçen sevilen adamlardan.bir çoğu getirmedimne yapsın insanlar yok yani.ekonomi kötü.tam altın taktiklarimizin bir kısmı gram taktı.bilezik beklediklerimiz çeyrek taktı.hic o topa girmeyin.heleki seçimden sonra ne olur ne olmaz herşey firlayabilir belki dugunuze bile gelmezler😀
Bizde de aynısı olacak zaten. Dur bakalım verdiklerimizi toplarız kafasında daha kenara benim için koyulmuş bir gram bile yok onun tarafından hep düğünlerde iyi şeyler almış. Kıçımızın üstüne oturacağız zaten afedersiniz de .

Merhabalar. Bir ay sonra kuzenim evleniyor. Babam 15-20 bin civarı bilezik takmanın derdinde. Seneye de ben evleneceğim sana geri getirirler diyip duruyor. Bu konuda onunla defalarca konuştum. Benden borç istiyor bunun için asla vermeyeceğimi söyledim. Gücümüzün yettiği kadar hediye almamız gerektiğini fazlası için kendisini zorlamanın çok saçma olduğunu söyledim. Herkes takarken ben mahçup mu olayım diyor. Takacak dediği kişilerin çoğu önceden aldıkları bilezikleri geri getirecekler kalanı da zaten durumu çok çok iyi olan insanlar biz onlarla yarışamayız diyorum anlamıyor. Geri getirirler diyor ancak ben açıkçası pek sanmıyorum şimdiki gelinler altınları alıyor kimseye vermiyor kredi çekip ev alacaklarmış zaten, halamın da o bileziği geri getirecek ekonomik gücü asla yok. Kaldı ki geri getirecek bile olsalar akıl var mantık var ben neden kendimi zorlayıp borca girip altın alıp geri gelmesi bekleyeyim ki? Takarım 7-8 binlik bir şey keyfime bakarım borcum mu var yapmak zorunda mıyım o kadar pahalı hediye? Geri gelmezse zaten bizim o parayı hibe edecek lüksümüz asla yok. Bu ekonomide insanlar kendilerine önceden gelen altınları bile yapmıyorlar artık devir değişti altın pahalı diye. Ben de çalışıyorum ve evlilik hazırlığı yapıyorum eşya alıyorum, kenara para atmaya çalışıyorum o paraya kendime alır bilezik bir kenara koyarım açıkçası gelir mi gelmez mi diye bekleme derdi olmadan. Sırf egosu zarar görmesin altta kalmasın diye bunlar. Şimdi ben haksız mıyım ?
Haklısınız o bilezik kesinlikle geri gelmez bu sene 20 bin olan bilezik seneye 30 35 olursa ki olabilir bunu alacak durumumuz yoktu derler. Zamanında ailemin yarım altın taktığı kişiler çeyrek bile takmadılar bana fiyatlar arttı diyerek dolayısıyla giden paranızın arkasından öylece bakakalırsınız takmayın gücünüz neye yetiyorsa onu alın. Hediyelik bilezikler var düşük gramlı öyle bir şey alırsınız 5 6 gramlık veya 14 ayar alırsınız

Bakalım o diğer erkek kuzen sizin düğününğzde bilezik takacak mi 😀
Zaten benim düğünüm önce olsaydı dersini alır şimdi böyle saçmalamazdı. Zaten gelmezse gelmez ne yapayım diyor. Diyorum biz o kadar zengin miyiz bilezik hibe edecek kadar. Ne yapalım diyor. Dışarıya karşı çok yüce gönüllüyüz.

Merhabalar. Bir ay sonra kuzenim evleniyor. Babam 15-20 bin civarı bilezik takmanın derdinde. Seneye de ben evleneceğim sana geri getirirler diyip duruyor. Bu konuda onunla defalarca konuştum. Benden borç istiyor bunun için asla vermeyeceğimi söyledim. Gücümüzün yettiği kadar hediye almamız gerektiğini fazlası için kendisini zorlamanın çok saçma olduğunu söyledim. Herkes takarken ben mahçup mu olayım diyor. Takacak dediği kişilerin çoğu önceden aldıkları bilezikleri geri getirecekler kalanı da zaten durumu çok çok iyi olan insanlar biz onlarla yarışamayız diyorum anlamıyor. Geri getirirler diyor ancak ben açıkçası pek sanmıyorum şimdiki gelinler altınları alıyor kimseye vermiyor kredi çekip ev alacaklarmış zaten, halamın da o bileziği geri getirecek ekonomik gücü asla yok. Kaldı ki geri getirecek bile olsalar akıl var mantık var ben neden kendimi zorlayıp borca girip altın alıp geri gelmesi bekleyeyim ki? Takarım 7-8 binlik bir şey keyfime bakarım borcum mu var yapmak zorunda mıyım o kadar pahalı hediye? Geri gelmezse zaten bizim o parayı hibe edecek lüksümüz asla yok. Bu ekonomide insanlar kendilerine önceden gelen altınları bile yapmıyorlar artık devir değişti altın pahalı diye. Ben de çalışıyorum ve evlilik hazırlığı yapıyorum eşya alıyorum, kenara para atmaya çalışıyorum o paraya kendime alır bilezik bir kenara koyarım açıkçası gelir mi gelmez mi diye bekleme derdi olmadan. Sırf egosu zarar görmesin altta kalmasın diye bunlar. Şimdi ben haksız mıyım ?
Getirmeeeeez benim amcam gremse altinimizi getirmedi
Diğer amcam babam ona arsa verdi ama adam bilezik takmayı bırak altın bile takmadı benim düğünde 😅

Hepsinin açıklaması da eee borç diye mi dusundunuz yaparken, destek değil miydi amaciniz.
Deyip siyrildilar

Haklısınız o bilezik kesinlikle geri gelmez bu sene 20 bin olan bilezik seneye 30 35 olursa ki olabilir bunu alacak durumumuz yoktu derler. Zamanında ailemin yarım altın taktığı kişiler çeyrek bile takmadılar bana fiyatlar arttı diyerek dolayısıyla giden paranızın arkasından öylece bakakalırsınız takmayın gücünüz neye yetiyorsa onu alın. Hediyelik bilezikler var düşük gramlı öyle bir şey alırsınız 5 6 gramlık veya 14 ayar alırsınız
Adam düğün yapmış kendisine gelen altınları bozdurmamış biliyorum yine de pahalandı diyip götürmüyor geri ee bozmadın etmedin kenarda duruyor işte versene geri. Vermez ki .

Malesef belli bir yaş grubuna yeni bir fikri kabul ettirmek zor. Onlar öyle olması gerektiğine inanıyorlar. Ama vermeyin borcu. Siz de evlenecekseniz kendi ihtiyaçlarınız olacak
Bu arada gelinden bilezik tabii ki geri alınmaz. Eğer takılacaksa yeni bir bilezik alınır :)

Getirmeeeeez benim amcam gremse altinimizi getirmedi
Diğer amcam babam ona arsa verdi ama adam bilezik takmayı bırak altın bile takmadı benim düğünde 😅

Hepsinin açıklaması da eee borç diye mi dusundunuz yaparken, destek değil miydi amaciniz.
Deyip siyrildilar
Valla hiç de destek değil herkes de ben götüreyim bana da götürsünler diyerek yapıyor. Mesela bizimkiler hep buna güvenmiş kenara üç gram altın koymamış.

Babam 15-20 bin civarı bilezik takmanın derdinde.
Babanız kaç gram bilezik takacak?
Kesinlikle size o kadar gram geri gelmez.Hediyelik bilezikler var 5-10 Gr genelde ondan takıyor takanlar.
Ki ben olsam sizin mantıkla hareket eder kuzene takip geri gelmesini bekleyeceğim bileziği kendim için alır kenara koyarım kafam rahat olur

Malesef belli bir yaş grubuna yeni bir fikri kabul ettirmek zor. Onlar öyle olması gerektiğine inanıyorlar. Ama vermeyin borcu. Siz de evlenecekseniz kendi ihtiyaçlarınız olacak
Bu arada gelinden bilezik tabii ki geri alınmaz. Eğer takılacaksa yeni bir bilezik alınır :)
Borç vermeyeceğim ama kendi parasını harcasın da istemiyorum. Böyle yapıp yapıp pişman oluyor sonra da adı ne yapayım öyle oldu oluyor. Gelinden bilezik alınmaz kimse de vermez zaten ben olsam ben de vermem. Eski gelinlerle karıştırıyorlar annemin altınlarını hep bozdurup yedikleri için geçmişte. Sanıyor ki gelinden halam istese geri verecek. Asla vermez şimdi bazı gelinler düğünde bile altın kesesini kimseye vermeyip koluna takıp oynuyor dedim .

Annem teyzemin kızına bilezik takmıştı, teyzem bana çeyrek taktı böyle söyleyeyim. Durumları da bizden iyi bu arada tek fark arada seneler olması yani seneye o bilezik size gelmeyecek babanıza heceleyerek anlatın.

Eşim bu yaşa kadar herkese çeyrek takmış.Bize altın o kadar az geldi ki. Kimse geri getirmedi.Amcasının kızı bizden 1 sene önce evlendi. Ona pahalı birşey taktılar. Ama amca durumu olmasına ragmen baya az birşey taktı. Demem o ki seneye kimse takılanı geri getirmez.

Babanız kaç gram bilezik takacak?
Kesinlikle size o kadar gram geri gelmez.Hediyelik bilezikler var 5-10 Gr genelde ondan takıyor takanlar.
Ki ben olsam sizin mantıkla hareket eder kuzene takip geri gelmesini bekleyeceğim bileziği kendim için alır kenara koyarım kafam rahat olur
Bana diyor ki sen 15 gramlık bilezik al ben geri gelmezse de 20 gram olarak geri ödeyeceğim sana. İki sen de önce de borç almıştı güya altın olarak ödeyecekti param iki katıni geçti şu an ödeyecek mi hayir. Zaten ben de geri istemiyorum çünkü araba aldı en azından aileme harcandı para. Milletin keyfine onun egosunu harcayacak param yok benim.

Valla hiç de destek değil herkes de ben götüreyim bana da götürsünler diyerek yapıyor. Mesela bizimkiler hep buna güvenmiş kenara üç gram altın koymamış.
Üstelik babaniz sizden katkıda beklemiş ya
O benim hoşuma gitmedi
İkna olmamanizi temenni ediyorum

Bana diyor ki sen 15 gramlık bilezik al ben geri gelmezse de 20 gram olarak geri ödeyeceğim sana. İki sen de önce de borç almıştı güya altın olarak ödeyecekti param iki katıni geçti şu an ödeyecek mi hayir. Zaten ben de geri istemiyorum çünkü araba aldı en azından aileme harcandı para. Milletin keyfine onun egosunu harcayacak param yok benim.
Bu kararinizi tavrinizi koruyun
Anneme kiyamadim veya babamla tartistik ikna oldum gibi olaylara girmeyin lutfen

Ay hayiiiir
Kimse babanıza yada size madalya yakmayacak 15 gram bilezik için
Sizden gittigiyle kalır
Babaniza anlatın güzelce illa bilezik takayım diyorsa dediğim gibi 5 Gr hediyelik bilezikler var hatta görümcem bile bana 5 Gr bilezik takmıştı 😅

Sende babana söyle babalık görevin bana 20 gr'dan 5 bilezik takmalısın ben rezil olamam seninde şanın yürür de madem kendini küçük düşürmeyi sevmiyor sizin için çabalasın,aynı benim babam başkaları için kendini paralamış bilezik yapsa yine iyi düğünlerini yapmış bize altın bile getirmediler,babam vefat etti kirada kaldık

Bir yarım alın takın.Bu devirde borçla bilezik takılır mı?Valla biz kaynima çeyrek takacaz.Ufak tefekte yardımlarimiz oldu yapacak bir şey yok her şey ateş pahası 🤷

Back
X