• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu ekonomide bilezik takacakmış

Bizim sülalede işler bu şekilde. Biz 2 kardeşiz. Amcamın 1 çocuğu var. Birkaç aya nikahı var. Babam 20 şer gramdan 2 bilezik takacak. Aynı şekilde halamın da 1 çocuğu var ona da çift takıldı. Diğer halamın 2 çocuğu var, her birine 1 tane takıldı. Sistem bizde böyle ilerlediği için bana anormal gelmedi. Altın çok pahalı mesela, ay bir tane mi takılsa falan dedim (bana getirelenin borcu olarak) onlar da kardeşine getirecek ben oğluma takmış sayıyorum dedi babam, laf kapandı.

Bizim sülalede işler bu şekilde. Biz 2 kardeşiz. Amcamın 1 çocuğu var. Birkaç aya nikahı var. Babam 20 şer gramdan 2 bilezik takacak. Aynı şekilde halamın da 1 çocuğu var ona da çift takıldı. Diğer halamın 2 çocuğu var, her birine 1 tane takıldı. Sistem bizde böyle ilerlediği için bana anormal gelmedi. Altın çok pahalı mesela, ay bir tane mi takılsa falan dedim (bana getirelenin borcu olarak) onlar da kardeşine getirecek ben oğluma takmış sayıyorum dedi babam, laf kapandı
Bizim de 15 bini gözden çıkaracak durumumuz olsa ve geri geleceğini bilsem ben de ses çıkarmam ama bizim şartlarımızda hiçbir mantığı yok.

Babanizin parasi varsa taksin ama siz sakın borc vermeyin yazdiklarinizda haklisiniz.
Siz evlilik hazirligi yaparken sizden borc istemesi sacmalik .benim babamin sulalesi olseler kendi cocuklarina me geldiyse onu geri takarlar bu konuda guvenirim ama siz takamayacaklarini biliyorsunuz oyizden hic kasmay

Ay hayiiiir
Kimse babanıza yada size madalya yakmayacak 15 gram bilezik için
Sizden gittigiyle kalır
Babaniza anlatın güzelce illa bilezik takayım diyorsa dediğim gibi 5 Gr hediyelik bilezikler var hatta görümcem bile bana 5 Gr bilezik takmıştı 😅
Valla eminim benimki de bana o civarda bir şey getirir :)

ilk bir kac satirini okudum geri getirirler dusuncesi ile bisey takilmaz bu zamanda ...gonlunden geceni taksin geri gelecek diye takacaksa pisman olma ihtimali cok bu zamanda...
.valla ben kardesime bilezik takamayacagim diye ufak ufak plastigini ihtiyaclarini aliyorum iki ceyrek takip gececegim acikcasi 🙈
Geri getirecekler düşüncesi de yok ki adamın ne yapayım getirmezlerse diyor biz çok mu zenginiz o parayı hibe etme lüksümüz var mı gerçekten diyorum sen kardeşine yapmazsın diyor evet ben kendi çocuğumdan kısıp kardeşime yapmak o da bana yapmasın diyorum sen çok zalimsin kimseye iyilik yapmazsın çok katısın diyor afederisn seninki iyilik değil artık enayilik diyorum

ilk bir kac satirini okudum geri getirirler dusuncesi ile bisey takilmaz bu zamanda ...gonlunden geceni taksin geri gelecek diye takacaksa pisman olma ihtimali cok bu zamanda...
.valla ben kardesime bilezik takamayacagim diye ufak ufak plastigini ihtiyaclarini aliyorum iki ceyrek takip gececegim acikc

Getirmeeeeez benim amcam gremse altinimizi getirmedi
Diğer amcam babam ona arsa verdi ama adam bilezik takmayı bırak altın bile takmadı benim düğünde 😅

Hepsinin açıklaması da eee borç diye mi dusundunuz yaparken, destek değil miydi amaciniz.
Deyip siyrildilar
Benim amcamda da var bir bilezik 25 grama yakın kaç gram olarak geleceğini büyük bir merak içinde bekliyorum çünkü aşırı cimridir kendisi

Halam kendini hiç zorlamaz çok umursayacagini sanmıyorum ama kendi demiş zaten hiçbir şey takmasan da olur hakkını yemeyeyim. Kuzenim de altta kalmayı seven biri değil açıkçası ancak evlenince erkekler değişiyor eşinin istemeyeceği kesin. Bir de babamın sülalesinde biriyle işi bitince kıçına tekmeyi basmak bir aile geleneğidir. O bilezik gelmez. Babamın yiyeceği 467383. Kazık olur.
Ayyyy hepimizin ana tarafı baba tarafı aynı 😂😂😂

Yani son zamanlarda ekonomi her tarafta öyle bir hal aliyor ki. Son bahar ve kış daha da beter olucak. Babaniz yalnis yerde inat yapiyor. (Dün burda yeni gas ve elektrik ayliklari gönderdiler. Onuncu aydan irtibaren ayda sirf bu ikisi icin en az 550 Euro ödeyecegiz (Almanyadayim). Bu devirde kimse baskasi icin kendini borca sokmamali.)

Haklısınız o bilezik kesinlikle geri gelmez bu sene 20 bin olan bilezik seneye 30 35 olursa ki olabilir bunu alacak durumumuz yoktu derler. Zamanında ailemin yarım altın taktığı kişiler çeyrek bile takmadılar bana fiyatlar arttı diyerek dolayısıyla giden paranızın arkasından öylece bakakalırsınız takmayın gücünüz neye yetiyorsa onu alın. Hediyelik bilezikler var düşük gramlı öyle bir şey alırsınız 5 6 gramlık veya 14 ayar alırsınız
Haklısınız. Ama bence almasın öyle bilezik. Bana takıldı 1 adet. Kuzenim taktı. Bozdururken o kadar değer kaybediyor ki sövdüm arkasından kıçı kaşınmıştır. Keşke çeyrek taksaydı. Sırf bilezik gözüksün diye takılmaz yani. Gösteriş yaptı resmen. Öbür kuzenime de aynısını yapmış.

Geri getirecekler düşüncesi de yok ki adamın ne yapayım getirmezlerse diyor biz çok mu zenginiz o parayı hibe etme lüksümüz var mı gerçekten diyorum sen kardeşine yapmazsın diyor evet ben kendi çocuğumdan kısıp kardeşime yapmak o da bana yapmasın diyorum sen çok zalimsin kimseye iyilik yapmazsın çok katısın diyor afederisn seninki iyilik değil artık enayilik diyorum
Sizde sen çok mu iyisin millete hava atmak için 15 bini gözdem çıkarıyorsun, kardeşimede okum ak için borç al diyorsun 15 bin onun bir senelik barınma gideri , çok merhametliysen önce kendi evladına merhamet et , genç yaşında borç altına sokma diyemediniz mi?

Sende benim gibi yardiriyorsun geçmişi babanin yuzune😂😂😂
Ben ondan asla etkilenmem. 28 yaşındayım bunca yıl kendini millete ne kadar sömürttüğünü gözümle gördüm yaşadım. Bizim çamaşır makinemiz yokken halamın makine taksitlerini ödeyen bir adam kendisi. Umrumda bile olmaz. Mahçup ol banane sen bizi zamanında çok ettin ödeşmiş oluruz diyorum. Bu yüzden de zalim ve anlayışsız oluyorum ama umrunda değil.

Sende benim gibi yardiriyorsun geçmişi babanin yuzune😂😂😂
Ben ondan asla etkilenmem. 28 yaşındayım bunca yıl kendini millete ne kadar sömürttüğünü gözümle gördüm yaşadım. Bizim çamaşır makinemiz yokken halamın makine taksitlerini ödeyen bir adam kendisi. Umrumda bile olmaz. Mahçup ol banane sen bizi zamanında çok ettin ödeşmiş oluruz diyorum. Bu yüzden de zalim ve anlayışsız oluyorum ama umrunda değil.

Saçacak parası varsa gelinlik çağında kızı var. Evlilik planın da varmış. Sana biriktirsin.
Böyle el iyisi babalar elaleme yaparlar,kendi çocuğuna beyaz eşya bile almazlar

Back
X