Bu Eltilik olayna alamadm, sindiremedim...

• Konu Sahibi Konu Sahibi nuruayn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
sizin sıfata bir alerjiniz var anladığım kadarıyla..
ama siz de eltisiniz unutmayın..
hem kayınvalideye annecim demenin neresi yalakalık ki; bende rahmetli kayınvalideme annecim derdim, kime ne, ne isterse der herkes..
o kdınlar elti değil görümce ya da teyze kızı olsalardı eminim bu kininiz olmayacakı.
siz kendiniz söylüyorsunuz eşimin ailesini onlardan kıskanıyorum diye.
o ailede sizin konumunuz neyse onlarınki de o, bunu unutmayın..

kayınvalideye annecim demek yalaklık değil bir odada otururken bana göya yeniyim diye akıl vermek için bak dikkatli ol bunlar sen yenisin diye iyiler vs.vs.konuşmalar yapıp içeriye kayınvalidem girince aa annecim ben de nur a buraların düğün adetinden bahsediyordum demek..
bu yalaklık ve ikiyüzlülük değil de nedir?

kayınvalideye annecim demek yalaklık değil bir odada otururken bana göya yeniyim diye akıl vermek için bak dikkatli ol bunlar sen yenisin diye iyiler vs.vs.konuşmalar yapıp içeriye kayınvalidem girince aa annecim ben de nur a buraların düğün adetinden bahsediyordum demek..

Bence abartıyorsun. Kafanı rahat tut. Yalnız beni kıskanıyorlar diyorlarya nerden biliyorsun seni kıskandıklarını. Çekemiyorlar diyorsun neden çekemesinler. Bu laflara alerjim var da benim. Beni kıskanıyorlar ne demek. Madem öyle kıskansınlar sen ne diye takıyorsun.

Ailenizin tek çocuğuymuşsunuz. Yani el üstünde tutulmuşsunuz, bütün sevgiyi tek siz almışsınız.
Kusura bakmayında, tek gelin olmak istiyorsanız kardeşi olmayan biriyle evlenecektiniz. Bu nasıl bir kıskançlıktır anlamadım. Eltiyi kıskanıyorsunuz.
Tahminim diğer eltilerinizle eşinizin ailesinin arası sizden daha iyi diye kıskanıyorsunuz, gerçi iyi olsada olmasada kıskanıyorsunuz ya hiç farketmiyor sizin için.
Bence kendinize çeki düzen verin çünkü bu duyguları içinize ata ata sonunda yanlış bir şey yapıp huzurunuzu kaçıracaksınız.

benim sorunum salt tek çocuk olmak ya da kıskançlık değil.sizin şahsınızda beni suçlayan tüm arkadaşlara cevap veriyorum.olayın benim için iki boyutu var.1.si sadece bana karşı olan yönü,eltilerimi ne akraba ne de arkadaş olarak göremiyorum.bu onların karakterlerinden kaynaklanıyor onlarda beni akraba ve arkadaş olarak görmüyorlar bunu biliyorum.bu da beni rahatsız etmiyor ama başkalarına karşı göstermelik hareketlerle iyiymiş gibi yapmalarına çok sinir oluyorum.ben öyle yapmadığım için onlar daha da mutlu olup kendilerini mükemmel olarak yansıtıyorlar.
ben araba aldım diye bana surat yapan hayırlı olsun demeyen insan,(yolda karşılaşıyoruz ben çocuğunu okuldan alıp bırakıyorum,yaaa biz yürürüz vs.surat yapıyor,gel 5 dk oturalım demiyor) haftasonu kayınvalidemde onların yanında boynuma elini atıyor vs.araban çok güzel güle güle bin falan diyor,ve bu her konuda böyle oluyor.
saymak sevmekten daha önemlidir bu tarz insanlara nasıl saygı duyayım.
aynı şeyleri kayınvalidemlere yaptıkları için sindiremiyorum bir şey de diyemiyorum.onlar kıskanç olmasa iki yüzlü olmasa soğuk da olsalar mesafeli de olsalar kabullenebilirdim elti olarak da arkadaş olarak da ve diğer gelinler olarak da.....
umarım anlaşılmışımdır.....

konyalıymışın bende öyle........konyalıların bir lafı vardır......
eltilerin bohcası hamamda bile çekişir diye........
senle ilgigi degil sanırım genelde eltiler nedense hep birbirlerini çekemez kıskanır ve her hareketlerinde bir şey ararlar....
seninde dedigin gibi tek çocuk olman paylaşımda zorluk yaşaman anlamınada gelebilir...belkide eltinler gercekten ıyı nıyetli davranıslarını sen yanlış anlıyorda olabılırmısın acaba.........ama her dakkada hareketlerinden bence birşey cıkarma......
bırak eltilerin sahte yada yapmacık davranıyorlar.........nasıl isterlerse öyle davransınlar.......
sen sinir olma........sende istedigin gibi davran......ister annecim desinler ister anne sonuşta onların tarzıda budur........her insanda bir degildir..........
mesafe olsa diyosun.....onlar bu mesafeyi koymuyorlarsa sen mesafeni koy........sonuçta sevmek zorunda degılsın ama birşeylerin hatrı için en azından büyüklerin hatrı için saygılı olmak zorundasınız birbirinize.....
ve hem konuşma hemde davranışlarına dikkat etsinler......
erkek çocuk olayına gelincede eltinlerin demesiyle olcak birşey degil rabbim bilir.......
boş bogazlık yapmışlar.....

Son düzenleme:
Hayır yani o değilde kayınvalideni seviyorsun, sayıyorsun anne demiyorsun da "dememde" lafına takıldım. Niye demezsinsengözlerimebaksanab

tek çocuk ve yoğun bir ilgi, sonrasında afallama. Konunun özeti bu.:delphin:

Hayır yani o değilde kayınvalideni seviyorsun, sayıyorsun anne demiyorsun da "dememde" lafına takıldım. Niye demezsinsengözlerimebaksanab

anne diyo laa, annacim demiyo
ben annecim de derim annelerin en tatlısı daa
severim ben kendülerini yalakamıyım acep:))
eltilerinize fare zehri içirin
başka türlü kurtulamazsınız

ben eltimle çok iyi arkadaşım o benden 2 yaş büyük kankayız resmen çok seviyorum onu öz ablam gibi görüyorum. oda beni kardeşi gibi görüyor. Allah bozmasın. içi fesat olan insanlar asla mutlu olamazlar

Yazıları nerenle okuyosun guzu delikafadulden annecim demiyormuş, anne diyormuş.

size rahatlıkmı zor geliyor acaba.CADIARZU
Ben size kaynanacığımla eltimi vereyim bakalım nekadar dayanacaksınız:roflol:
ehh sanırım sonrasında kendi eltileriniz size melek ve sevimli gelecektir:delphin:

Evet bu yalakalik ve ikiyüzlülük olabilir....hadi diyelimki öyle....ama yinede seni ilgilendirmez bence...bu kaynananla onlarin arasinda....inan kaynanan gayet iyi farkindadir kimin ne oldugnun....:delphin:

Birde tuhaf olan nedir biliyormusun? Hadi sen ilk gelin olsaydin sonradan gelen gelinleri hafiften bir kiskansaydin yine tamam derdim....tüm ilgi sevgi alaka önce sendeyken sonradan gelenlerle paylasmak bir bakima böyle duygular yaratabilir lakin senin olayina dagdan gelmis bagdakini kovuyor derler.....:hulya:

Sen daha ortada yokken onlar o aileye dahil olmus bile.....onlar seni kiskanacagina sen onlari kiskaniyorsun.....cidden cok tuhaf!!!:kahve:

Son düzenleme:
Sevgili Gülsüm Sultan;
'Evet bu yalakalik ve ikiyüzlülük olabilir....hadi diyelimki öyle....ama yinede seni ilgilendirmez bence...'
Bu sözünüze kesinlikle katılmıyorum ben arada laf taşımıyorum diye gelip bana dedikodu yapılması ardından benim de olduğum ortamda o kişilere ikiyüzlülük yapılması ....
Nasıl beni ilgilendirmez ,kör müyüm sağır mıyım?
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan değil midir?

Sevgili Gülsüm Sultan;
'Evet bu yalakalik ve ikiyüzlülük olabilir....hadi diyelimki öyle....ama yinede seni ilgilendirmez bence...'
Bu sözünüze kesinlikle katılmıyorum ben arada laf taşımıyorum diye gelip bana dedikodu yapılması ardından benim de olduğum ortamda o kişilere ikiyüzlülük yapılması ....
Nasıl beni ilgilendirmez ,kör müyüm sağır mıyım?
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan değil midir?

Dedikodu tek tarafli yapilmaz benim bildigim.....:hulya:

Bu konulara dahil olmak istemiyorsan koyarsin tavrini bana gelip kimsenin dedikodusunu yapmayin dersin eltilerine olur biter....:kahve:

Ayrica ben eminimki kaynanan kimin ak koyun kimin kara koyun oldugnuda biliyordur....ama mecburen hepinize esit davranmali, mecburen hepinize ayni güler yüzü sunmali....Nedenmi? Ogullarinin hatiri icin.....:delphin:

Bencede Eltilerinle samimi can ciger olmak zorundasin diye bir kaide yok...ama varliklarina tahamül edemeyecek kadar onlari sindirememen bana cok tuhaf geldi....sen nasil o aileye dahil olduysan onlarda artik o ailenin bir parcasi....konum olarak ne sen onlardan üstünsün nede onlar senden asaga.....insan olarak nasil orasi tartisilir tabiki....:delphin:

Öyle insanlar var ki ne durdan anlıyor ne sustan...
Tabiki dedim ben bunları konuşmak istemiyorum,sizin bu olayları yaşadığınız zaman ben yoktum.dinlememe gerek yok,beni ilgilendirmez dedim kaç kere...
ama hala aynı 5 dakika yalnız kalsak hemen sana bir sey söyleyeyim mi deyip giriyor konuya özellikle biri...
ve yine aynı kişi anlattıklarının tam aksi hareketler yapıyor.ben anlattıklarına hep yorumsuz kalıyorum.
ama arada laf taşımadığım için beni salak yerine koyar gibi bu hareketlerine doğal olrak sinir oluyorum.
aynı şeyi benim için de yaptıklarına eminim başkaları varken çok çok samimi gibi ki ben mesafeli olduğum için dışardan bakınca onlar iyi niyetli canayakın vs.oluyorlar bu da beni sinir ediyor.dışarıda neler dedikleri de kulağıma geliyor...
evet varlıklarına tahammül edemiyorum çünkü kendi işleriyle güçleriyle aileleriyle ilgilenmek yerine herkesi herşeyi birbirine katmakla meşguller,kayınvalidem çok iyi niyetli affedici ve evlat hatrı düşünen biri olduğu için iyice zıvanadan çıkıyorlar...
ailedeki akrabadaki herkesle yüzgöz olmuşlar özellikle biri...o çok fena diğerini de kullanıyor işte...
alışamadım işte ,ben alışık değilim kumpaslara,hesaplı hareketlere...
alışmak da istemiyorum ,herkes gibi her şeyi görüp bana ne demek de istemiyorum,tavrımı koyuyorum ama bundan bile nemalanıyorlar....
ayrıca bir elti olarak konumlarımız aynı hatta evlat hatrına bir çok konu eşit tutulur ama saygı hürmet kişilik vb.konularda birisi üstünse aynı tutulmamalı bence.....

Tabiki dedim ben bunları konuşmak istemiyorum,sizin bu olayları yaşadığınız zaman ben yoktum.dinlememe gerek yok,beni ilgilendirmez dedim kaç kere...
ama hala aynı 5 dakika yalnız kalsak hemen sana bir sey söyleyeyim mi deyip giriyor konuya özellikle biri...
ve yine aynı kişi anlattıklarının tam aksi hareketler yapıyor.ben anlattıklarına hep yorumsuz kalıyorum.
ama arada laf taşımadığım için beni salak yerine koyar gibi bu hareketlerine doğal olrak sinir oluyorum.
aynı şeyi benim için de yaptıklarına eminim başkaları varken çok çok samimi gibi ki ben mesafeli olduğum için dışardan bakınca onlar iyi niyetli canayakın vs.oluyorlar bu da beni sinir ediyor.dışarıda neler dedikleri de kulağıma geliyor...
evet varlıklarına tahammül edemiyorum çünkü kendi işleriyle güçleriyle aileleriyle ilgilenmek yerine herkesi herşeyi birbirine katmakla meşguller,kayınvalidem çok iyi niyetli affedici ve evlat hatrı düşünen biri olduğu için iyice zıvanadan çıkıyorlar...
ailedeki akrabadaki herkesle yüzgöz olmuşlar özellikle biri...o çok fena diğerini de kullanıyor işte...
alışmak da istemiyorum ,herkes gibi her şeyi görüp bana ne demek de istemiyorum,tavrımı koyuyorum ama bundan bile nemalanıyorlar....
ayrıca bir elti olarak konumlarımız aynı hatta evlat hatrına bir çok konu eşit tutulur ama saygı hürmet kişilik vb.konularda birisi üstünse aynı tutulmamalı bence.....

Nuraycim bu onlarin sorunu....sen tavrini koy gerisi fasa fiso....:delphin:

Dedigim gibi Kaynanan gercektende kimin ne oldugnu cok iyi biliyor ama evlat hatrina mecburen hepinize ayni güler yüzü gösteriyor....:hulya:

Bak sana bir misal vereyim.....Benim ortanca eltim mesela....severim onu iyi kizdir fakat bazi konularda uyanliklik yapayim ön plana cikayim derken kendi kendine gözden düsürdü.....benneyaptımki

Biz üc eltiyiz hepimiz yurtdisindayiz...kaynanam türkiyede, izinlerde hep beraber kaynanamda kaliyoruz.......Kaynanam evde yokken yakar sigarsini bacak bacak üstüne atar ortaligi b....götürsün aff edersin elini sürmez hicbiryere....ne zaman kaynanam eve geliyor o zaman hemen kalkiyor eline bir bez alip sanki bütün gün is yapmis gibi görüntü vermeye calisiyor....oysaki bütün isleri ben ve kücük eltim coktan yapmis oluyuruz....birgün ben mutfakta benim ufakliga corbaya yaparken kaynanam yanima geldi....bütün isleri senin yaptigni cok iyi biliyorum kizim....senin topladigin temizledigin mutfakla onunki cok farkli....bilmeni istedim dedi.....
Ben yinede yok Anne o da yapiyor ama cocuklarindan firsati yok dedim....Kaynanam hadi bakalim öyle olsun dedi....yani anlicagin senin kaynanandan herseyden haberdar aslinda bakma sizlere belli etmiyor....:kahve:

Herkes yaptignin karsiligni görür Nuraycim..... eninde sonunda....iyi veya kötü.!!!

canım boşversene böyle konulara takılma
sen eşini ve ailesini seviyosan onlarla iyiysen elti falan hikaye
emin ol ki çoğu eltiler anlaşamazlar ama aynı ailede oldukları için birbirlerini idare ederler
sen de mesafeli ama saygılı ol yeter.sonuçta aynı evde değilsin onları her zaman görmüyorsun.az görüşürsün olur biter

aynı benim eltileri anlatmışsın canım.hepimiz bir aradayken eşimin ailesi hakkında konuşurlar biri gitsin yanımızdan diğeri başlar hemen onu anlatmaya.ne kadar söylesemde bu durumun hoş olmadığını yanlış yaptıklarını ne yazık ki anlamıyorlar.onlar yerdikçe bende olmayan tarafı savunurum.
sonra baktım değişmiyorlar çok uyardım çok iyi yaklaştım her iki tarafada sonra ilişkimi azalttım.şimdi kayınvalideme çıktıkça görüyorum nasılsın diyip geçiyorum.çünkü ben ne kadar iyi niyetli konuşursam konuşayım onlar kendi istedikleri gibi yorum yapıp benide aralarında çekiştirirler biliyorum hatta birkaç olayda tanıkta oldum.cahil insanlar hiiiççç kafaya takmıyorum.çok sinirlenirsem bir güzel lafımı söylüyorum çekiliyorum kenara bu kadar basit..sonuçta ben o kadar eğitimi boşuna almadım kendimi o insanların seviyesine indirip onlar gibi düşünemem...

canım ya ne kadar zor bir durum çok iyi anlıyorum seni.
benim bi tane eltim var aramızda iyidir iyi sır tutar ona herşeyimi anlatabileceğimi
biliyorum ama genede çok özelleri pek bahsetmem ama o anlatır oda biliyor benim
gık demicemi biz birlikde çok sıkıntılar çekdik yeri geldi birbirimize düşürülmek
istendik ama her şeyimizi konuşarak çözdüm insanlar farklı oluyor elden gelen bişiy yok
malesef senin adına çok üzgünüm sen dinleme onları boş ver gitsin.

bende eltimi hic sevmiyorum..ama görümcelerim özelikle büyük görümcem cok iyi bir insan..ama eltimi bir türlü sevemedim..:dilcikar:

çok sevmek istedim kendilerini abla yerine koydum abla dedim ilk günden bana yenge desin diye haber yollamış.kaynatam beni çok sever onu çekemedi hep ben bu evin ilk kzııyım der durur.inanaın herkes iyi olsun istiyorum asla daha fazla sevileyim derdinde değilim kocam sevsin yetiyo zaten.acayip taklitçi bişey kimde ne görse illaki alır çokta haset insanın arkasından konuşur yüzüne gülen cinslerden bende sadece merhaba nasılsın o kadar eminim bu mesafe onu daha çok çıldırtıyor düşünün eşimin beni sevmesini değer vermesini bile hamzedemiyo.o yüzden benden uzak olsunnn taklit konusuna gelince takiltler sadece ASILLARI yaşatırrrr.

Back
X