yazılarınızı okudum da gerçekten off yaa bu elti saçmalığı beni de geriyor. Biz 4 eltiyiz şaka gibi. Benle yaşıt olan eltimle Maşşallah

iyiyiz, nerde nasıl konuşacağını biliyor, bugüne kadar kalbimiz birbirimize kırılmadı umarım da kırılmaz

Gelgör ki diğer 2 eltim sanki aynı ailede yetişmişler ne mi konuda patavatsızlık konusunda .
Evliliğimin ilk yıllarında onlar yüzünden eşimle tartışıyordum sürekli. Benim hakkımı korusun yanımda yer alsın.Nasıl cümleler, laf sokmalar öyle diye. Gerçekten eşimle aramızı soğuttu bu 2 si yaa. Hatta bebek bile düşünmedim soğudum yaa bunlar yüzünden.
Neyse arada ağlamalarım patlamalarım oluyordu.
Seviyor muyum onları hayır ama onlara da bunu belli edemeyen bir yapım var. Yani evlenmeden önce mesafeli ol dedikleri zaman valla mesafeli olmayı anlamıyordum. O kadar sıcakkanlı yapım varki istesem de yapamıyorum sonuçta kırılan ben oluyorum. Alınıyorum ama saygım gereği cevap da vermiyordum, yumuşakbaşlı, güleç yüzlü oldum ya. Amaa sonra cevap vermeye hatta "kapa çeneni" demeye bile başladım(1 kere dedim) ama pek etkili olmamış ki hala bir tanesi patavatsızlığa devam ediyor. Bu taktikler ne ben de öğreneyim valla.
Şimdi 2,5 aylık bir kızım var. Eşim muhafazakar bir yapıya sahip, modern-muhafazakar diyeyim. Benim ona göre muhafazakar bir yapım yok. Ama elhamdüllilah müslümanız.İmanın kimde olduğunu Allah bilir arkadaşlar. Gelgörki bu eltimin biri, geçen tlfda bana ne diyor
"namaz kılıyor musun, hayır dedim, bak artık yetişkin oldun(anne olduğum için dedi)eşin abdestli namazlı, sen de kıl çocuğa örnek olsun". Kandil gününde kandilimi tebrik için aradığında söylüyor düşünün. Yaa ben kimseye neden namaz kılıyorsun diye sormayacağıma göre bir başkasının da bana sanki inançsızmışım gibi tövbe haşa böyle söylemesi sizce hadsizlik değil mi? Bir şey söylemedim ama tlfdan sonra ağladım, eşimle tartıştım. O eltimin abisi eşime de tlf da kız çocuğu yetiştirmeyle ilgili dini kitaplardan alın falan diye tlfda söylüyor. Yaa biz nasıl yetiştik ,eşimle tanıştığımda ben böyleydim, Ayşe'ydim biz birbirimizi değiştirmeye çalışmıyoruz, iki elmanın yarısı değil iki ayrı bütün elmayız, yan yana daha güzeliz. Nerde ne şekilde davranılacağını bilen bir insanım, ailem bu zamana kadar bana karışmadı kötü bir insan mı oldum.
Ben insanların yaşam tarzlarına karışmadıkça onlar niye müdahale ediyorlar anlamıyorum. Sevgi keyfidir saygı mecburidir. Saygılı olsak ya.
bu eltimin üvey annesi doğum yapmıştı ona hayırlı olsuna gitmiştik(eltimle aynı yaşta hatta kendisi kadın hocalardan) bana birgün ne demişti öğretmenlik mezunu olduğumu biliyor ,buyrun:
şu karşı apartmanda oturan öğretmenlere acıyorum. Çocuklarına zaman ayıramıyorlar.Ekonomik özgürlük diyorlar, paraysa para ben de, kıyafetse kıyafet ben de(çarşafından başka bir şey giydiğini görmedim) imansa o da ben de dedi yaaa inanamıyorum valla öyle dedi ve eltim de hiçbirşey söylemedi, evlatlarını gösterip bunlar benim ahiretliğim diyor hafız olsunlar bunlar dediler. Beni resmen orda aşağılıyorlar,imanımı sorguluyorlar sanki peeeh. Ne diyeyim şimdi, çok kırıldım alındım, elitimin kocasına(o da ünv'de öğretim görevlisi) söyledim, öyle şey olur mu dedi, ama kalp kırıldı bir kere haa kadının kendisine kırıldığımdan haberi yok o ayrı.
Daha sonradan bu eltimle bir ara içimdekileri patladım ağladım, ben haketmedim bunları diye, hakkını helal et bir daha olmazlı cümleler eeee sonra yukarda okuduğunuz kandil gecesindeki tlf konuşması. Eeee ben insanlara daha nasıl müsamaha gösterecem bilmiyorum. Eşim yanımda yer alsa, bunlar olmazdı ailesine düşkün, abilerine saygısızlık olmasın diye , ben de abilerine saygılıyım, hadsizlik etmiyorum, ama herkes de haddini bilsin sınırları aşmasın değil mi?
eşimi seviyorum, o da beni seviyor, ama bu dış güçler umarım bizi yıpratmaz. Tavsiyelerinize ihtiyacım var, eltim,iyiliğimi isteseydi cümleleri böyle olmazdı buna inanın.