Bu Eniteyi(?) Ne yapalm bilmem ki

dasilvadido

NoŞugar:)
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2008
3.610
22
358
40
Arkadaşlar merhaba, abla ve kardeşlerim sevgilera.s.
şimdi bizim yaklaşık 10 yıldır bir derdimiz var ailecek ama artık ne yapacağımız şaşırdık sizlerin de fikrini alayım dedim ne yapmalı ne etmeli...

şimdi en küçük teyzemin eşi olan eniştem sorunumuz....kendileri her şeyin en iyisini bildiği ve her davada haklı olduğu için zaten geçimsiz biriydi. buna şlerleyen yıllarda kumar alışkanlığı, yalancılık, tembellik ve söylemeye utanıyorum ama ufak tefek hırsızlıklar da eklendi:oklava: son 2 yıldan beridir de tamamen keyfinden çalışmıyo kendileri; teyzem de bazı sağlık soruları nedeniyle çalışmıyor, enişte beyin annesinden ya da anneannemin yaptığı maddi yardımlarla karınları doyuyor diyelim...bütün bunlardan ders alacağına bu adam (?) hala eline geçen bütün fazla miktar parayla hemen kumara at yarışına gidiyor, geçen sene ailemize ait 1-2 evin satılmasından eline geçen para bile yalan oldu gitti Kıbrıslardakötükedihüso en son da kesin değil ama evimizin üst katındaki eski bünyan halılar çalındı, hem de ne kapıda bir zorlama ne de evde en ufak bi dağınıklık yoktu...

şimdi de teyzem ablamı arayıp, ödeyemedikleri 80 liralık telefon faturası için yardım istiyomuş ve kimseye söyleme diyomuş. ablam bana danıştı; ben bu adamın ablamı maddi olarak sömürüp suiistimal etmesinden çekinerek vermemesini istedim. ayrıca mutlaka en azından anneanneme bu durumun söylenmesi gerektiğini de ekledim.

anneannem muhtemelen kızsa da, arada evladı olduğu için dayanamayıp yardım edecek ama ben eli ayağı tutan, tembel, sorumsuz bir insanın eline geçeceğini bile bile para verilmesini hiç istemiyorum. henüz anne olmadığım için böyle rahat söylediğimi düşünebilirsiniz haklı olarak ama ben dayanamıyorum o -afedersiniz-herifi beslemeye...

hal böyleyken, siz olsanız ne yapardınız; çözüm önerilerinizi bekliyorum, teşekkürlera.s.

Para vermeyin bence. Kumar bir hastalık uyuşturucu veya alkolizm gibi. Gitsin bir hastanede psikiyatride tedavi olsun.

Gitsin tedavi olsun iş arasın o zaman yardıma ihtiyaçları olursa yardım edersiniz. Ama tedavi olmadan kimse yardım etmesin bence çünkü o parayla da kumar oynamıyacağı ne malum.

kesinlikle yardımetmeyin baş edemessiniz alışır bölelri hep bekler ne olsa geliyor diye
benim teyzemin kocasına psikopatın teki yıllardır çekiyoruz

Allah yardımcımız olsun...

bencede para wermeyin canımm.adam hazıra alışmışş.bakıoki o çalışmadanda herşey yoluna girioo.yardım eden warr. teyzen için yardımıda gizliden yapınn.paradan puldan haberi olmasınn. böle sorumsuzlara sinir oluorumm yhaa kötükedihüso

para vermıyerek sızce kumardan uzakmı kalıcak?..
tabbıkıde hayır elıne gecnı gene kumara yatırcak..
duzgun bı tedavı olmadg muddet enısdeden adam olmaz..
ama teyze var ısın ucunda olan ona olur ...uzulen o olur..

Gitsin tedavi olsun iş arasın o zaman yardıma ihtiyaçları olursa yardım edersiniz. Ama tedavi olmadan kimse yardım etmesin bence çünkü o parayla da kumar oynamıyacağı ne malum.

doğru söylüyorsunuz; biz de aynı şeyden endişe ediyoruz ama bi yandan da arada teyzem de olduğu için ister istemez iş içindne çıkılmaz bi hal alıyor:delphin:

kesinlikle yardımetmeyin baş edemessiniz alışır bölelri hep bekler ne olsa geliyor diye
benim teyzemin kocasına psikopatın teki yıllardır çekiyoruz

Allah yardımcımız olsun...

çok teşekkürler, Allah sizin de yardımcınız olsun çok üzücü şeyler bunlar...

bencede para wermeyin canımm.adam hazıra alışmışş.bakıoki o çalışmadanda herşey yoluna girioo.yardım eden warr. teyzen için yardımıda gizliden yapınn.paradan puldan haberi olmasınn. böle sorumsuzlara sinir oluorumm yhaa kötükedihüso

ben de sinir oluyorum hatta nefret ediyom bu adamdankötükedihüso söylediğiniz de iyi bir çözüm ama o adama çaktırmadan nasıl yapabiliriz acabaCADIARZU

para vermıyerek sızce kumardan uzakmı kalıcak?..
tabbıkıde hayır elıne gecnı gene kumara yatırcak..
duzgun bı tedavı olmadg muddet enısdeden adam olmaz..
ama teyze var ısın ucunda olan ona olur ...uzulen o olur..

evet...bizim de tek düşüncemiz teyzemin durumu..ama adam bekarken de böyleydi ve teyzem biraz bile bile lades dedi..bu durum da açıkçası bayağı kızdırıyor bizi

canım yha benzer durumu bende yaşadımm.eniştemm 200 000,00 tl borç yaptıı.kadına kıza içkiye yatırdı parayıı.ya herkes geçim derdinde zatenn parayı wersem biliodumki alcaktı teyzemdenn yine ona buna yedirecektii.ben arıodum teyzemi neye ihtiyacın war senin yada çocukların die soruodumm.elimden geldiği kadar alıp götürüodumm.sizde sorun giyim gıda neyse ihtiyacı elinizden geldiğince yardım edinn.ekmek parasıda 5-10 lira werin eline.onuda eniştenizden saklar heralde :teselli:

canım yha benzer durumu bende yaşadımm.eniştemm 200 000,00 tl borç yaptıı.kadına kıza içkiye yatırdı parayıı.ya herkes geçim derdinde zatenn parayı wersem biliodumki alcaktı teyzemdenn yine ona buna yedirecektii.ben arıodum teyzemi neye ihtiyacın war senin yada çocukların die soruodumm.elimden geldiği kadar alıp götürüodumm.sizde sorun giyim gıda neyse ihtiyacı elinizden geldiğince yardım edinn.ekmek parasıda 5-10 lira werin eline.onuda eniştenizden saklar heralde :teselli:

canımbenim verelim vemesine, ben hiç gocunmam hatta memnun olurum içim rahat eder, ama teyzemin hakkı olan parası bile o adama gidiyo orda kilitleniyo olay...teyzem çok ezdiriyo kendini çokkk:olmaz:

kesinlikle vermeyin parayı. alışmış o herif sizin ödicenizi biliyor çünkü. bütün yardımları kesin aç kalsında bak nasıl çalışıyor hayret bişey ya ekmek elden su gölden geçinip dururyor..

canım yha dayak olayı falan warmı:uhm:

olmamasını umut ediyorum...o kadar güvenmiyorum ki o adama...inşallah yokturkötükedihüso

kesinlikle vermeyin parayı. alışmış o herif sizin ödicenizi biliyor çünkü. bütün yardımları kesin aç kalsında bak nasıl çalışıyor hayret bişey ya ekmek elden su gölden geçinip dururyor..

öyle malesef...bana kalsa zaten 10 kr bile vermem hatta günahımı bile vermem ama teyzem işte...:delphin:

çok üzüldüm yhaa.nası bi çıkmaz durum çok ii anlıorumm.allah yardımcınız olsunn:Saruboceq:

benim aklıma ilk gelen de teyzeniz neden hala bu adamla evli
neden bu evliliği sürdürüyor
çok mu aşık, böyle bir adama hala aşkı sürüyor mu
nasıl oluyor, benim mantığım almıyor pek

işte yazacağım yorum .
Hangi insan kendisini bu kadar muhtaç durumuna getiren bir adamla hangi duyguyla hala birliktelik yaşar ve saygı duyar. saygı yoksa bu evlilik ne sbeplerle devam eder.
Amam cım kimseyi tercihlerinden dolayı eleştirmek değil. sadece anlayabilmek

aynı soruları soracaktım ki arkadaş sormuşzaten annaneniz bakıyormuş en azından koca kahrı çekmez

ya boşasın,kilosuna paramı saydı bu herifin,
hem bahsettiğiniz şeyler,yüz kızartıcı şeyler...ne aile olur böyle adamdan nede koca...

Back
X