Hemen de öyle derler, burdaki ev işi kavgalarında hep gördüğüm bu. Sanki iki gün dayanabilecek.Kendiside söyledi zaten kendine yemek al kendi bulaşığını yıka kendi çamaşırını yıka diye
Tabi madem bana hizmetçilik etmeyeceksin böyle çocuk gibi ayrı takılalım anlamında mı bu laflar peki?Kendiside söyledi zaten kendine yemek al kendi bulaşığını yıka kendi çamaşırını yıka diye
Cidden arkadaşın dediği gibi bu kavga hiç olmamış gibi davranıp, sevecen olup sonra yavaş yavaş iş bölümü falan demeden yönlendirmeyi de deneyebilirsin.Doğru söylüyorsun bu seferde o huyu bıraktırmaya uğraş dur
sanki ekmeği götür ne biliyim çayı getir desen yapmayacakmıyım ama bu iş bölümü yapalım sözünü senden beklemezdim diyor ben kötü birşey söylemedim ki
anlıyorum aslında düzgün söyleyince lafıma gidiyordu ama...işte benimki kendi canı 1 yanınca karşısındakininkini 2-3 misli yakar helede bensem canını yakanBenim eşim de bir ara bizim evimiz diğer insanların evlerine benzemiyor diyordu. Ben yerleştirmeyi beceremiyormuşum ve evli insanların evine değil de bekar insanların evine benziyormuş. Ben de yaa evet öyle gerçekten deyip geçiyordum. Napayım hiç dekorasyon gözüm yok onunla mı uğraşıcam. O yerleştirsin çok istiyorsa. Annesininki gibi olmuyor çayım diye tutturmuştu bir ara. Çay yapmıyorum evde. Ayda bir hatta iki ayda bir anca. Ama işte ben benikinin vereceği tepkiye göre sana diyemem, benimki çok da önemsemiyor. Seninki öyle maço erkek havalarında o yüzden ters tepiyor.
DemekkiO zaman yemek yaptiginda gel salatayi da sen yap ya da sofrayi kur diyeceksin, yemek bitince sen cayi demle ben bulasiklari yerlestireyim diye komut vereceksin.
Tobe tobe biseyi yapmak icin boyle komutlara mi ihtiyaci varmis koca adamin
Sen diyo kahvaltılık koydun lafmı ettim bişey yap dedin yapmadım mı diyo yani çok daha fazla şey söyledim ama adam nasıl iş bölümü yapalım dersine takıldı işi bıraktıracakmış bana madem yoruluyormuşum
Demekki
Abi ağır korkmuş.sanki ekmeği götür ne biliyim çayı getir desen yapmayacakmıyım ama bu iş bölümü yapalım sözünü senden beklemezdim diyor ben kötü birşey söylemedim ki
Verdim örnek kendi etrafımızdan eşine yardım edenleri söyledim ben onlar gibi olmak istemiyorum diyoBaska odada oturmaya kalkarsan ev arkadasi moduna girersiniz. Belli ki bu adam birilerinin doldurusuna gelmis. Sen de ornekler vermeyi denesen (tabi araniz duzeldiginde) bilmemkimin kocasi kadini hizmetci yerine koymus elini hic birseye degdirmiyormus benim kocam bi tane ya sukurker olsun falan diye :)
Ben genelde yapiyorum bunu hatta esimin de tanidigi ve gordugumuz duydugumuz durumlarla ilgili soyluyorum ertesi gun adam yemek yapacak malzemelerin yerini soruyor
Bende cinsellik kullanma taraftarı değilim sonra kalbim kırıkken o anlamda yaklaşamam sonuçta o olayında bi asaleti olmalıBu patates olmasa ne yiyeceğiz lafını dedem mi etti acaba diyemedin mi canım?
Bir kere işi "bıraktırmak" ne oluyor,ne demek oluyor?Sen mi tayin ediyorsun işe gidip gitmeyeceğimi deseydin ya.Adama bak ya kalkıp bir çay koymaya üşendiğinden,kadın işten çıksın istiyor.İş bölümü lafı bile senin gücüne gidiyor,işten çıksam ,sigortasız emekli maaşsız yaşlılığımda sen bana bir bardak su bile vermezsin deseydin.
Ayrıca böyle bir istek için cinselliği kullanmayı bir kadın için çok onur kırıcı buluyorum,kimse kusura bakmasın.Ben,benim olan zaten hakkım olan bir şey için neden düzen bükmek zorunda kalayım?Bu tarz adamlarla çat çat konuşmayınca durumu anlayıp harekete geçmezler.Hiç ağlayıp canını sıkma yarın iş var,dinç olmalısın.
Ağladığım an tartışma uzar bizde yemek konusundada sıkıntı kalmadı başta oldu ama atlattıkAma bu kavgadan bağımsız olarak, mutlaka temizlik için yardımcı al eve. Temizliği kendin yapma, çalışan insanların çoğu alıyor. Yemekleri de öyle sulu yemeklerle çok uğraşma. Fırında tavuk yap koy önüne. Yanına yoğurt sadece. Öyle üç çeşitle uğraşma. Laf ederse de ben o kadar uğraşıp hazırladım neden böyle yapıyorsun, yorgun yorgun emek verdim diye ağla.
Eşimin yanında hiç ağlamam. Ama sevgiliyken bir kere bana kilomla ilgili kötü bir şey söylemişti. Benim de hassas noktam. Kriz geçiriyor gibi bir ağlamaya başladım. Şok oldu. Şimdi başka biri bile bir şey diyecek olsa susturur
ben de senin verdiğin örnekler gibi olmak istemiyorum dedin mi?Verdim örnek kendi etrafımızdan eşine yardım edenleri söyledim ben onlar gibi olmak istemiyorum diyo
Verdim örnek kendi etrafımızdan eşine yardım edenleri söyledim ben onlar gibi olmak istemiyorum diyo
Sinirden atlamışım birde ne dese beğenirsiniz dedim ya bir gün sana kötü patlarım diye tehdit etti diye ne olacakmış patlayınca dövecekmisin kovacakmısın dedim o anki duruma bağlıymış bi tartışmada sigara paketi atmıştı bana onun gibi olmaz ama bi sigara paketiyle bitmez bu sefer dediAma bu kavgadan bağımsız olarak, mutlaka temizlik için yardımcı al eve. Temizliği kendin yapma, çalışan insanların çoğu alıyor. Yemekleri de öyle sulu yemeklerle çok uğraşma. Fırında tavuk yap koy önüne. Yanına yoğurt sadece. Öyle üç çeşitle uğraşma. Laf ederse de ben o kadar uğraşıp hazırladım neden böyle yapıyorsun, yorgun yorgun emek verdim diye ağla.
Eşimin yanında hiç ağlamam. Ama sevgiliyken bir kere bana kilomla ilgili kötü bir şey söylemişti. Benim de hassas noktam. Kriz geçiriyor gibi bir ağlamaya başladım. Şok oldu. Şimdi başka biri bile bir şey diyecek olsa susturur
Dedim demez olurmuyum oralı bile olmadıben de senin verdiğin örnekler gibi olmak istemiyorum dedin mi?
Bende canım bendeBen de senin beni kiyasladigin kadinlar gibi olmak istemiyorum deseydin sen de.
Eger ilerde bir oglum olursa ona kadinlara saygiyi ve cinsiyetlerin esit oldugunu ogreticem sonra gidip milletin kizini cildirtmasin boyle
Eskiler tarlada iş yaparken doğurup ,taşla bebeğinin göbek bağını kesip emzirdikten sonra sırtlarına bağlayıp tarladaki işlerine devam ederlermis. Taş gibi kadinlarmış ,dirençlerı de yüksekmiş. Ama dediğim gibi bu kadınlar eski .yeni nesil böyle değil ..dayanıklı değiliz bir kere ,el bebek gül bebek büyümüş, sıkıntının zorluğuna alismamiş, alistirilmamisiz. Öyle bir kadın istiyorsa arayıp bulsaymış. .senin nasıl biri olduğunu bilerek evlenmiş seninle .kıyaslamak kadar çirkin bir davranış şekli daha var mı acabaKonuştum kızlar ama bin pişman oldum çok düzgün tatlı dille anlatmaya çalıştım derdimi ama bir sürü laf yedim sadece o kadar konuşmada iş bölümü yapalımmı sözüme takıldı nasıl böyle dermişim o zaten yardım ediyormuş ama işi ağırmış benim yorulduğumun 3 katı yoruluyormuş sevdiği büyükleri zaten çalışanla evlenme,kadınlar eski dönemlerdeydi demişler ta en basında haklıymışlar ben ne yapıyormuşum millet hem tarlada çalışıp hem sırtında çocuk bakıyormuş bu sözüm(iş bölümü yapalım) zoruna gitmiş ben böyle konuşunca bende soğuyormuş birgün bana çok kötü patlayacakmış artık o zaman ne olur bilemem diye tehditler ve yakın dostlarımızın eşiyle beni kıyaslıyor hem çalışıp hem çocuklara bakıp hem evi çekip çeviriyormus omunda eşi yardım etmiyormuş beni kimseyle kıyaslama dedim onun kadar olabilsen zaten kıyaslamam demekki bu insanlar kadar olamıyorsun dedi çok kötü oldum bende nankörsün sen dedim kızlar yemin ederim evime gelen bin methle gider masallah ceker arkadaşları keske Zeynep gibi birini bulsam bi dk beklemeden evlenirim çok şanslısın derken ben kocama yaranamıyorum ağlayarak yazdım karışık oldu kusura bakmayın
ailesi yokki hepsi eşim daha çok küçükken bir trafik kazasında ölmüşEskiler tarlada iş yaparken doğurup ,taşla bebeğinin göbek bağını kesip emzirdikten sonra sırtlarına bağlayıp tarladaki işlerine devam ederlermis. Taş gibi kadinlarmış ,dirençlerı de yüksekmiş. Ama dediğim gibi bu kadınlar eski .yeni nesil böyle değil ..dayanıklı değiliz bir kere ,el bebek gül bebek büyümüş, sıkıntının zorluğuna alismamiş, alistirilmamisiz. Öyle bir kadın istiyorsa arayıp bulsaymış. .senin nasıl biri olduğunu bilerek evlenmiş seninle .kıyaslamak kadar çirkin bir davranış şekli daha var mı acaba
En azından evlilik kıyas kaldırmaz bana göre .direkt kapıyı göster ,anasının dizinin dibinde kalsın bir vakit ..aklını başına alınca gelirsin de ..1 aydır boyleyse de ,arkadaşları yada ailesi arasında alay konusu olmuştur .günahını almayayim ama eski kadınların bahsinin geçmesi ,yine eski bir kadın olan kayınvalidenin söylemleri olduğunu düşündürdü .ipleri sıkı tut. Saldığın yerde tepende çoğalarak konaklamaya devam edecekler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?